Det finaste jag läst på länge

Vad gör man när allt påminner en om sitt ex? Och då menar jag verkligen Allt. Kläder, dofter, platser, ord, diskussioner, filmer, sånger, tidningsuppslag, människor, msn… allt. Hur kommer man över någon när allt påminner en om den personen som lämnade en? everafter.devote.se

Svar: Jag har själv varit i samma situation flera gånger och det tar lite tid att läka. Jag brukar tänka att man har en tank som är fylld med det liv man lever, har man en pojkvän och är väldigt kär så brukar hela tanken vara fylld med den personen (börjar man på ett nytt jobb så är tanken fylld av de nya jobbet etc). När man måste börja på ett nytt kapitel i sitt liv så måste man också byta innehållet i tanken och tömma det gamla. Att tömma man kan bara göra på ett sätt och det är att fylla på med nytt och det tar tid. För att man ska sluta förknippa allt med sitt ex så måste du hitta nya saker att förknippa med andra människor eller känslor. Därför måste du börja uppleva mer och skapa nya minnen till det som känns jobbigt nu.

De här låter jättetöntigt men jag åt en viss choklad med mitt ex, NK Mint, jag tror säkert att några av er kommer ihåg det. När vi bröt upp så åt inte jag den chokladen på flera år bara för att minnena ville spränga hela mig i tusen bitar. Men så en dag så började jag köpa den chokladen bara för att jag ville återuppleva minnena igen, efter ett tag när tiden har gått så kan de faktiskt vara mysigt att ha en länk till sitt förflutna. Tyvärr suddas minnena ut och idag kommer jag inte riktigt ihåg saknaden vilket är lite tråkigt. NK mint hjälper inte längre för att jag hade skapat nya minnen med den chokladen. Hjärnan ställer om sig snabbt.

Så helt enkelt, töm “tanken” genom att fylla på med nya upplevelser och minnen! Så småningom kommer du inte koppla allt till ditt ex längre. Hoppas att det hjälpte lite, stor kram!

 

By Blondinbella.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0