Två exemplar av arten mes


Gillar du att skriva eller fota?

Till hösten behöver vi UNG:are förstärkning i form av två nya skribenter och en fotograf.
Jobbet är precis som ett vanligt jobb, många frågar mig om man får lön för det man gör och ja det får man.
Vi jobbar själva så mycket vi vill och har tid med och vi styr själva vilka artiklar vi vill skriva.
Varje vecka har vi ett möte och går igenom vilka projekt vi har på G, disskuterar artikelförslag och deadlines.
Jag tycker jobbet är roligt och väldigt varierande, roligt för att man själv väljer vad man vill skriva om och varierande på så många vis. Man kan intensivjobba en hel eftermiddag, springa runt och intervjua folk på stan och sätta sig ner och skriva direkt eller boka upp en tid med en känd person och sitta i veckor och planera intervjun.
Det är bra om du som söker gillar att skriva, är utåtriktad, driven och har tid att gå på mötena och jobba extra.
Ansökningstiden går ut på söndag.
dt.se hittar du all informatuon du behöver, samt mailen du skickar ditt CV till.
Om ni har några frågor svarar jag gärna på de! :D
Några bilder på gänget och ifrån mötena.

Badtestet 2010
Ölköpartestet och resultatet.

Regn

Det är något magiskt med regnet. Det liksom sköljer ur skälen på ett sätt som inte går att beskriva med ord.
Idag gick jag hem mina 1000 metrar, vanligtvist brukar jag hoppa på bussen och åka två stationer - i ren lathet. Men idag bar banne mig benen hem mig. Och jag tro jag ska fortsätta med de små promenaderna. Så länge det regnar. ÄLSKAR REGN PROMENADER!
Idag har jag haft en helt okej dag. För att vara i tvåan. Dagen började med kemi, det blev ett jäkla skrivande då vi i detalj skulle beskriva hur en labb vi gjorde igår gick till. Sedan fick jag springa av mig lite på den första idrottslektionen, wiiiiiiie. Och sedan hade vi idrottsteori och sedan drama. Jag har en stark föraning om att mina onsdagar kommer bli grymmast. Och jumpaläraren har lovat mig att vi ska åka ut och rida, hela klassen! :D Så nu har jag massor att se framemot!
Efter regnet kommer solen, och jag älskar när solen skiner in på mitt lilla rum, alla väggar får såna fina solkatter!

I rymden finns inga känslor

Jag är så sugen på att byta nagellack. Madde är hemma och jag är hemma, för en gångs skull, så det skulle ju vara bra att få det gjort.
... Men jag bara ooooorkar inte. Jag har liksom växt fast här i sängändan.
Jag vill bara krypa ner under mitt skyddande täcke och köra upp en bok, riva av den och somna belåten.
Får visa några  "rymdiska"bilder jag nyss gjorde om. I brist på annat. Min profil.
Orginalet fast svartvit

Tillbaka finns aldrig någon väg

Nu har en hel sommar gått och det är dags för hösten att kliva in. Hösten med sina ruskiga regndagar, hösten med sina friska disiga morgonstunder, hösten med sina färgstarka löv som prasslar behagligt under skosulorna.

k

Idag har dagen bara passerat utan att göra något större intryck.
Första lektionen hade vi kemi. Kimibanan och jag labbade och det visade sig att han var en riktig jäkel på precision. Så honom ska jag h¨lla hårt i när vi labbar. Hahah. Nej men vi höll på med densitet, volym och massor. Låter mest som ett tråkigt fysikpass i mina öron.
Efter lunch hade vi engelska. Där fick vi göra ett litet test och sedan gå. Och nu sitter jag ensam i gröna rummet.
Mitt fina favoritrum.
Överväger om jag ska sticka hem så jag träna lite. Men samtidigt så vill jag så gärna åka buss med Adam...

Chris Brown - Open Road (I Love Her)


2011-08-30

Maybe this is not the end 
Sail the ocean by myself 
Maybe there will come a 
Day for us to find a 
Way to let us 
Meet again

HUR!?

.... Ja hur bra är inte Enrique Iglesias (måste de jämt ha så svårstavade namn!?) ?
Fick nyss för mig att spela "Hero" på låg volym och bara flyta med i flowet. Det hjälper mitt hjärnkontor att stänga för dagen.
När jag var liten och träningssimmade i BLGE simmklubb så spelades alltid denna låt när jag simmade ryggsim. Lite märkligt. OCh jag minns tydligt hur min simmtränare Mariell alltid korrigerade oss till rätt teknik.
Ibland saknar jag att somna med blött hår sju dagar i veckan. Eller nej nu överdriver jag, men långt ifrån var det inte.

Ut i rymden och bli just det, ingenting

Min hjärna bara maler och maler. Riktigt vad det är för tankar har jag ingen aning om. De bara mals ner, som morgonhöet mellan hästarnas flata kvadratiska tänder. Poff säger det, och tanken försvinner ut som damm i rymden.
Jag är så arg, fast jag egentligen inte har någonting att vara arg för. Fast om jag tänker efter är det nog bara tröttheten som spökar, jag sov som kratta i natt. I drömmarnas värld kastades jag hit och dit och när jag vaknade hade lakanet under mig knölat ihop sig till en hård skavande korv. Vilket inte var så skönt. När jag tänker ytterligare ett steg, kanske min irritation beror på den låååånga sovmorgonen jag hade och inte utnyttjade. Istället spelade jag banka bäver med viktor, matthis och andreas ... Låt mig förklara en sak för er, kära läsare. Man kan inte spela BB och bara ha kul. Nej, det finns nackdelar med leken också. Typ som adrenalinkickar, som liksom inte vill lägga sig. 
Så min mun har glappat oavbrutet idag. Ännu en anledning till den plötsliga tröttheten.
Nej, nu ska jag lyda mina nerver. Marchera ner i sängen.

Inställt

TJulilu bloggen!
Har egentligen psykologi nu på morgonkvisten men Astrid sitter fast på SJ rällsen, så då har jag bunkrat upp med full underhållningsutrustning. Lika bra att köra all in när SJ är inblandad.
Nu ska jag fortsätta kriga för min minimala sittplats i röda soffan. fyra killar med breda rumpor är ingen lätt match.


Det bästa sättet att koppla av - sträckläsa

Det känns bra att hela Lördagen gick åt till att plöja igenom en stor del av min favoritbok. Hade tänkt läsa ut den ikv. Och imorgon börjar jag på en ny bok som sussi läst, den ser så spännande och jag är så förväntansfull.
Det här blir antagligen min sista lediga helgen innan alla labbraporter och uppsatser ska skrivas, så nu ska jag njuta. Vilket för mig innebäs sträckläsning av snuskigtbra böcker och snacksfrossa.

Förutom att ha läst halva dagen har jag även varit på Rocklundamarknaden (västerås). Det var 28 grader i solen och temperaturen i bilen ska vi inte ens tala om! Men det var mysigt. Det händer inte så ofta att hela familjen Johansson dra ut på marknad. Tillsammans.


 
Såhär i början på hösten masskonsumerar jag: Nektariner, Cocosbollar, solchips och smultroncider med massvis av is i.


Jag saknar det här!

 

Sitter i soffan och tittar på CSI och plöttsligt känner jag en sån intensiv längtan efter... Garnision LSS (Luftstridsskolan) (!!!)
Jag vill bli väckt sex på morgonen, äta massor av toasters med rinnande ost medan alla andra slevar i sig  sin gröt, jag vill vråla "ja fändrik" så kineserna hör oss, jag vill åka gula Traveller bussar som spelar hordrock på högsta volym. Jag vill spela banka bäver så mina händer tillslut liknar nykokta kräftor.

Åh, vad jag saknar militärhelgerna.

Mange

Jag vet att jag är seg. Efter, och ibland till och med rejält retarded. Men hur BRA är inte "fest hos mange"?! Den är ju så fantastiskt bra! Barnslig. Rolig. Och allt jag är!


Min spännande vardag, del x

Idag har vi haft matte- och kemiintroduktion.
Först så lärde vi oss 50 olika labbinstrument och sedan skulle vi förklara pythagoras sats samband. 
Nu är jag hemma och hjärnan känns som en varm, skvalpande, smoothie innanför kraniet.

SUGEN!

KISSIE - Förbeställ - Stela armband
Såg dessa snygga armband på JFR.se , ett sådant ska jag önska mig av Adam i ett årspresent! :D
Måste visa honom!

Penslat kantareller

HAloooooooooo.
Jag är en jävel på svamprensning. Det är verkligen min grej.
Janne (sväris (far)) hade varit ute och plockat massvis med kantareller, så nu har jag haft lite och göra under en kortare tid. Innan det hälsade vi på Adams kusiner, där även Boss och Melker var. Så nu är jag helt slut, och mina stackars söndertrasade fingrar värker...
Men det gör inget, för om några timmar ska jag få sova i en säng med nya lakan, och det kan vara det skönaste i hela världen! 
Nu ska jag gå och märka ut mitt revir på toan. God natt.


Adam + Betty

Utkast: Aug. 25, 2011

HAloooooooooo.
Jag är en jävel på svamprensning. Det är verkligen min grej.
Janne (sväris (far)) hade varit ute och plockat massvis med kantareller, så nu har jag haft lite och göra under en kortare tid. Innan det hälsade vi på Adams kusiner, där även Boss och Melker var. Så nu är jag helt slut, och mina stackars söndertrasade fingrar värker...
Men det gör inget, för om några timmar ska jag få sova i en säng med nya lakan, och det kan vara det skönaste i hela världen! 
Nu ska jag gå och

Sugen på fysik

Idag introducerades vår nya fysiklärare, Ove Wik.
Han var väldigt yvig i sitt kroppspråk, förklarade med vääääärldens inlevelse och verkade helt fenomenal! Jag blev riktigt sugen på fysik B då. Annars har vi agerat publik på insparken. En fröjd för agat att se alla förnedras så. Nejdå. Vi är snälla på Dahlander, eller?...

Adam är på gymmet nu iaf och jag passade på att åka hem en vända och hämta lite kläder, för ikv sover jag över hos honom. På tal om fysiken, så har vi sex timmar kemi i veckan, vilket inte känns sådär överdrivet bra...klicka på bilden för att förstora.

Bakdag med NV2

Helooo blorren!
IDag har hela NV2 stått i kemisalen och knådat chokladbollar till hela NV. Killarna var väldigt duktiga på att producera satserna, Björn han gjorde sats efter sats och jag knådade de. Senare på eftermiddagen hade vi brännbollsmatch, NV3 och 2. Det var så fruktansvärt kul att få springa och vara ute och röra på sig lite.
Nu ligger jag hemma och hungrar ihjäl mig. Adam är på kupolen med Samer och shoppar spel, så jag ska väl vänta tills han kommer hem. Eller äta mig mätt på Toffefee... Den sistnämnda idéen lät ju helt klart godast...
Aja, delar med mig av en jätte bra cover.

Kanske inte

Sitter här och klockan tickar på, jag reflekterar dagen och konstaterar att den kanske inte alls var så förfärlig. Hör och känner ett intensivt borrande ljud och kastar en snabb blick på klockan och kommer på mig själv med att ha glömt äta middag. Igen.
Ikväll blir det tidig läggdags, men innan dess ska jag ha läst hundratals sidor. Åh va bra expert på att rodna är.

I'm dangerous, I'm a tiger

Snälla madde gjorde de när hon pratade i telefon med KAlle. Min snälla lilla syster.
Min favorit är den vita nageln med silverskugga.

Första skoldagen

Det är svårt att beskriva en dag då man har kastats hit och dit mellan glädje, förtvivlan, rädsla, triumf och ursinne.
Glädje över att se min fantastiska lilla killklass igen, förtvivlan över att vi inte längre har samma tillträde till gröna rummet, rädslan för att mina jobbmöten utesluts för att jag jämt slutar så sent, triumf över mitt snygga kast på kubben när Adam sa att jag sög och ursinne över schemadistributionen - vi slutar senast varje dag.
Jag känner mig alldeles trött och slut inuti.
... Som ett stort tomrum med alla nerver liggande i en trasslig hög på botten.

Första skoldagen i tvåan var inte minnesvärd.

SJukt bra


Last time

Det kommer kännas lite vemodigt att gå och lägga sig ikväll. Man kommer liksom lämna en hel epok som inte går att beskriva. Inte går att göra om. Men samtidigt ser jag fram emot den intensiva hösten, alla provresultat jag ska toppa, alla mörka kvällspromenader i Gustafs, alla UNG-möten som slutar med choklad på hela golvet.

Har befunnit mig i Simsdalen hela dagen idag, om man räknar bort de ynka timmarna jag hade hemma spa...
Det känns så fruktansvärt skönt att allt utom skärmen slutar existera, man kan leva ut och tivinga andra (i mitt fall simmarna) till idiot grejer. Heheh. Annart har jag fått upp ögonen för Adeles nya singel. Den är underbar!

Nu ska jag sluta pladdra och gå och måla mina kortklippta naglar.

Hejdå sommarlovet tvåtusenälva.Min käre sim Mattheus och hans jobbarkläder. he he he...

Kropps rehab

God morgon världen.
Det var ett tag sedan vi syntes så här tidigt.


Sista sommarlovsdagen. Konstigt nog längtar jag tills jag stiger på femman igen och återser alla välbekanta ansikten. Jag gillar sorlet i bussen efter lov, det är liksom så glatt, förväntansfullt, magiskt. För att inte tala om busschufförernas enformiga morgonfraser, de saknar jag också.
Idag ska jag ha en fet spa-dag. Naglar ska fixas, hår ska inpackas, armbågar ska få sig en rejäl omgång avocado och resten av kroppen ska få sjunka ner i ett hett bad med flytande rosenblad på. Aaah.

Fast innan festligheterna blir det sims.

Aldrig nått fram så jag älskat på avstånd

Finaste sångtexten. Ever.


Varje gång är som den första gång vi sågs
Även om det är över nu
Allting har förändrats
Men du finns kvar
Allt var svävande men nu så ser ja klart

Du var gammal
Jag var äldre
Och nu sågs vi igen
Gått så lång tid så länge sen
Decennier tillbaks
Men jag minns det såväl
Varför kärleken brunnit
Utav olika skäl
Varför jag aldrig släppt det och aldrig gett upp
Trotts min väg vart lång kantats med gupp
Jag stått utan för din port så många gånger
Så många brev många sånger
Minns varje ord varje rad jag skrivit
En längtan så stor
Minns varje dag jag lidit
Har gått genom livet med en övertygelse
Att jag satt något spår
Som har haft betydelse
Aldrig besvarad aldrig tillmötes
En kärlek så varm utan den vilket öde
Från vinter till vår
Sen sommar till höst
Trots att tiden vart svår så gav kärleken tröst
Hjärtan som slår
Vi står där vi stod
Minns det som igår
Första gången du log
Som om jag snubblade pladask
På marken och bara dog

Varje gång är som den första gång vi sågs
Även om det är över nu
Allting har förändratas men du finns kvar
Allt var svävande men nu så ser jag klart

Jag var ung du var yngre
När vi sågs första gången
Rusade förbi mig snabbt på perrongen
Blev hjälplöst förälskat
Obeskrivligt tagen
Som om jag låg ner på marken och blev slagen
Betraktade ditt hår
När det fångades av vinden
Som att svimma på en bergstopp utav svindeln
Sen den stunden satt jag fast i ett nät förtrollad bunden
Tappa hjärtat i knät
Kunde inte tänka logiskt eller sunt
Och för varje sekund som du inte fanns där blev det tung
Började sakta uppvakta på avstånd i brev
Men det spelade ingen roll vad jag skrev
Du hade inte fastnat än inte fattat än
Vilken kärlek som fanns att bara hämta hem
Men efter ett tag
Det började korresponderas
Mina förhoppningar dom väcktes
För att sen raseras
Du flyttade utomlands någon annanstans
Gav bort din hand till en annan man
Och breven som skrevs dom kom aldrig fram
Men mitt hjärta det brann och min åtrå var sann

Jag gav aldrig upp dig när du försvann
Långa dagar blev till nätter sen till år

Varje gång är som den första gång vi sågs
Även om det är över nu
Allting har förändrats
Men du finns kvar
Allt var svävande men nu så ser jag klart

Ååå

Nu står du där på gatan
Sargad av tiden
Huden är grå
Din hållning förvriden
Vill säga nånting men jag kan inte tänka klart
Känslor bubblar upp utan att tänka tillbaks
Trevar mig fram för att etablera kontakt
Tar tag i din hand
Vi brister ut i ett skratt
Det var så länge sen
Men det finns där än
För passionen vi kände kommer alltid igen
Har ett hjärta utan rynkor
Det består intakt
Och drömmar i mitt liv har jag aldrig förlagt
Aldrig nått fram så jag älskat på avstånd
Nu är det mitt tåg och dags för avgång
Stiga på aldrig tveka en minut
För att allt som flyger upp måste landa till slut
Kan inte titta tillbaks trots min vilja är stark
Vi vandrar iväg utan vidröra mark

Varje gång är som den första gång vi sågs
Även om det är över nu
Allting har förändrats
Men du finns kvar
Allt var svävande men nu så ser jag klart

Mina minnen höll mig uppe varje dag
Du är som att andas för
Jag gav aldrig upp dig när du försvann
Långa dagar blev till nätter sen till år


Ett hjärta utan rynkor

GAAAAH vad mycket shopping det finns i Västerås! Jag blir helt matt. Igår shoppade jag och systrarna i centrum. Blev underklädersmiljonär och idag hade Intersport på Erikslund 30% på hela butiken pga av lokalbyte.
Puuuh.

Nu tänker jag och mina shoppingfingrar gå i ide ett tag. Typ tills julhandeln...
Istället ska jag käka lite solchips och persikor och gotta mig över den fina goodiebagen man fick på Maxi. Blev helt lyrisk när de slängde i Listerinen.... (A)


 

fartfyllt

Kraftpaketen som donade fraam utanför Adams brygga. 


 
Häftigt stora vågor (för att vara sverige)


Micke passade på att leka lite i vågorna med sin billiga leksak ;)

En skymt av svärfar påväg mot "loppet"
Adam, Joel och Johan fick sig en blöt omgång när Micke svängde förbi...

 


Adam skulle åka (flyga) lite ring ....
... Men hann knappt etablera sig innan han föll i det ljumna plurret...

 


Åker vattenscooter med Micke, för första gången i mitt liv. Jag var rädd. livrädd för farten, men det gick bra efter en minut.

... Efter en stunds guppande i jättevågorna fick jag prova på att köra. Micke måste ha blivit väldigt snurrig i huvudet av alla gupp... annars hade han aldrig låtit mig köra ;)HEla och vid liv efter turenJanne fick också köra liteÄnnu en tur med båten.Egentligen var det tänkt att jag skulle åka ring efter båten, men jag ballade ur efter att båt spetsen pekade rätt upp i skyn när Adam gasade på.... 
Det gick nästan så snabbt så kinderna fladdrade...

Min prinsUnder turen stötte vi på Svärmor Bitte och Micke som var påväg in mot Torsång...Snyggingarna drar iväg


 
Dessa miljöbilder ska jag ha i minnet när jag mitt i december står ute i 20 graders kyla och väntar på bussen.The one and only <3

Här är min andra "One and only"
Kräftmiddag med hela familjen Montén. Minus Janne som fotar 
Elin och hennes kille Micke på min sida och Bitte och Adam.

Kräftsoppan var värd att dö för! så god. OCh öskökräftorna.... nom nom.

 


Adam blir av med några kalorier... Eller rättare sagt Boz


 Sista kvällen bjöd på en förtjusande solnedgång. 

 

 


Efter mycket gnällande fick Boz sova med oss, mellan oss istället för på det kalla golvet...

 

 


ZzZzZzzZ

 

"Oooops, väckte jag dig?"


 

Slick slick, jag vill ut Adam....

 MMMH, en kisstund skulle inte sitta fel nu, om bara slöfockarna kunde öpna....

 

En frysande Boz

 Älskling


 

 


Bebiständer är inget att leka med...

 

 

 

Vilostund vid vattnet, medan de andra städade stugorna... (A)


 


Melker och Adam.


 

Kalas för lina då hon fyllde år, Melker ville hjälpa lina med presentöppningen ;)

 

Sötast när han sover, eller?
ShoppingDet bästa med de här att det finns ett ark på baksidan som är minst lika fullproppade med nagelstickers.Det bästa köpet. Min kalender som jag så gärna planerar i, synd bara att jag befinner mig i en tidpunkt där det inte händer så mycket...

Kom på mig själv när jag satt och bläddrade i kalendern att jag inte visat er vad jag köpte på Ullared.
Så här är de!
Det som inte är med är alla olika krämer, shampoon, balsam, skönhetsartiklar som är ointressanta för er och så dubbelsakerna, man är ju smart och köper tio artiklar av en vara ;)

Orphan

Regnet har bara öst ner idag. Det känns lite deprimerande att sommarlovets sista dagar ska vara så trista. Så fulla av filmtittande... Sussi tvingade mig och Madde att titta på Orphan, en skräckfilm/thriller som handlar om en familj som fått missfall och vill adoptera. På barnhemmet de besöker får de fort upp ögonen för en liten flicka, Esther. Esther ä charmig, smart och blev fort bästa kompis med parets yngsta flicka Max. Äldsta sonen Daniel däremot tkr hon är konstig. För varje dag som går händer det mystiska saker (runt Esther), barn runtomkring skadas, folk dör och tragedier inträffar.

I början är filmen skit läskig, men fortsättningen är spännande, gripande och sevärd! Rekomenderas till de som är lite fega för skräckisar men ändå vill se, som jag.google.se

Jag ålade mig fram...

Jag hade tydligen fel, jag skulle inte ta ut metallskenan efter rällsen. Den ska jag tydligen leva med resten av mitt liv.
Annars var det väldigt jobbit att kliva upp så tidigt, jag liksom ålade mig halvsovandes till badrummet. Men nu är jag pigg och sprudlande igen. Kan beror på att jag bygger världens finaste semesterhus på sims. Eller, sussi bygger stommen och snart jag jag få ta över. Jag längtar tills jag nästa gång går igenom Arlanda. Och får känna den där obehagliga värmen. Jag vill till Thailand med familjen och älskling. Men den drömmen är för långt borta. Jag hatar att man inte kan ta ut någon ledighet när man pluggar. Nu ska jag tänka på ngt annat som ligger varmt om hjärtat, och försöka få tag på alla ansökningar!
Sök till UNG, om du gillar att skriva, träffa människor och gillar maskinkaffe! All info finns på dt.se

Backstage bild från glasstestet 2010. Adam, Anna jag och Nathalie.

If only

Har precis sett "If only". Samma stuk som "The notebook" och "P.S I love you"  fast den här filmen var ett snepp blötare.

Filmen handlar om en Ett kärlekspar där killen är realist och tjejen romantiker. Hon tror på ödet och han tror på hård fakta. Men en dag råkar Samantha (tjejen) ut för en olycka som kommer att förändra Ians (killens) liv. Då inser Ian hur mycket han älskade henne, hur hon var hela hans värld. Nästa dag ger ödet honom en chans att ändra på allting.

Vanligtvist brukar jag inte gråta till filmer, bara bli lite blank i ögonen, men den här filmen... Hela historien var så sorlig, så kärleksfull och det gick liksom inte att lämnas oberörd. Jag rekommenderar den starkt. Nu ska jag skicka iväg några väl valda ord till Adam.

God natt, "man vet aldrig om man får uppleva en morgondag".

Jag är helt slut!

Idag har jag och Adam lekt med Boz hela dagen. Vill man ha en snabb viktnedgång ska man deffenitift skaffa en valp. Den enda gången han inte lekte kull var när vi tittade på film, då sov han så sött på mina ben, men efter filmen var det full fart ut igen.
Vid fyra gick vi upp till Boz matte och lekte lite med Melker. Han är en riktig sprallig unge, som gärna springer och aldrig står still. Så ni kan ju gissa hur mycket jag svettats idag;)

Nu väntar jag på att en film ska bli klar. If only. Jag har hört att den ska vara riktigt bra!
Den ska jag se på och sen sova. För imorgon bitti blir det att åka in till Falun och ta ur min bakre rälls. (bra svenska?) Wiho! Fast nej.
Jag saknar min rosa rälls. om jag fick välja skulle jag vilja montera tillbaka den, och helst sätta på en på överraden...En gamal bild på busfröet Melker!


Jag längtar ihjäl mig!

OLLLAAAA!
Adam har precis flygit ur sängen för att gå ut och springa. Lyckligtvis glömde jag sportbhn hemma, så för mig blir det en het solstund på studsmattan ist.
Har precis satt på Spotifye och blev så skrämd av den mäktiga basen - jag är inte van med att basen får saker och ting att hoppa runt!
Senare idag ska vi hämta min bebis, Boz. Jag längtar efter honom så jag döööör!
Nej. Nu får det vara nog med update. Nu måste jag ut och få lite D-vitamin på mig!

Födseln är som ett lotteri

Jag är så otroligt glad och tacksam för att jag bor i sverige.

Läste ett inlägg om en pojke i Indien som blivit misshandlad av sin vårdnadstagare (På barnhemmet han bodde på) - med ett sågblad. Tårarna föll och jag kände en otrolig vrede växa inuti mig. Samtidigt som tacksamheten inte kunde nå bott. Det är hemskt och jag ska bli månadsgivare
http://lotusbarnen.blogg.se/

Nu far jag till mina favoriter


"Fest hos mange! Mange mange mange, mange mange mange...."


Åh vad jag hatar att låtar lätt fastnar i hjärnan! Har gått runt och nynnat på svenska björnstammens "Vart jag än i världen vänder står jag här med tomma händer" och nu klistrade fest hos mange låten sig fast...
Idag har jag njutit av min sista semestervecka. Bläddrat i morgontidningen och tagit det lugnt - sådant som man annars inte hinner när det är skola.

I kväll har jag planer på att sova hemma hos Adam, Och övertyga honom att följa med mig hem till Johanna och hämta min Bebis, Boz. Jag älskar att ligga sömnlös på natten och bara klappa sönder vovvsingen! Och Adam förstås.

Nej, nu blir det att springa till Bussen!

Bozzens favoritsyssla: Busa och leka kull....Jag älskar att Madde är proffs på naglar!

Ja, vad kan jag säga mer än rubriken?
Madde är proffs på naglar, alla kategorier. Det är bara lite synd att hon oftare är ute och flänger än fixar sin systers naglar. Heheh.

Färgen heter "Your Way" och kommer från Lumene. Jag är en sucker för halvtransparenta lack, det är så fint året om!

Poker Runn, kräftskiva och födelsedagskalas

Åh vilken helg jag haft!

I lördags förmiddag cyklade jag ned till Adam för en heldag med en massa båtar i Torångs skärgård.
Poker runn är en slags upvisnings evenemang, där snabba båtar visar hur snbba de är. När båtarna drog förbi Adams brygga känndes det så mäktigt, de var så stora och ståtliga och vågorna nådde igenom bryggspringorna.
På kvällskvisten blev det kräftskiva, med ösjö kräftor - det är så gott så! Och så var vi hundvakt åt energiska och extremt bitiga Bozz.
På kvällen när vi kollade på tv sov han på min mage, senare när han skulle sova så var det tvärstop. Så efter mycket pipande och kraffs på sängkanten från hans sida så fick han sova mellan mig och Adam. Gång på gång la vi ned honom i hans lilla korg men då ville han bara upp igen.

Imorse (söndag) väckte rackarn oss 8 genom att bita i våra fingrar. Så då var det bara att gå upp och släppa ut honom så han kunde kissa.
På eftermiddagen blev det kalas för Adams syster Lina. Då kom Adams bästa lekkamrat Melker så då fick jag hunden för mig själv.Den fina vyn från brygganMäktiga vågorEn skymt av Elins Kille Micke och hans kära leksakSvärfar påväg mot racer.


Pga seg dator kommer resterande bilder inom en snar framtid

Prio ett sims

Idag ska jag fortsätta städa mitt krypin som mer börja likna ett rum!
Fast först är jag sugen på lite Simsspel, har jag tur hinner jag klart tills adam kommer. Fast det tror jag inte....

Jag köpte en dröm, för pengar

Här är min nya dröm! En väldigt ljus korallfärgad klänning från BikBok. Drömmen slog(s) in för 79:- (älskar att slå in mina kläder)
Denna ska jag använda flitigt. Med start - när solen skiner lite mera... Haha.

"You turned out to be the best thing I never had"
Hur kan jag förklara med ord hur bra denna låte är!? Nej, det går inte. Men om jag skulle få låta skulle det låta såhär "ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH..." i all oändlighet. SÅ bra är låten.


Idag har jag varit på Kupolen med Elina och Sofie. Mina små pladderkvarnar.
Vi har disskuterat jobb, framtid och barnnamn. Gamalt va?
Jag köpte en dröm för pengar och lite underkläder. Och så käkade vi på tacobar. Kocken hade typ fryst Elinas och Sofies salsasås...
Senare på eftermiddagen kom Adam och gjorde oss lite sällskap. Då satte Elina igång med Antonshoppingen. Haha.
Nu ska jag städa ur hela mitt rum. Det ser ut som en katastof varit framme och så kan man inte leva, åtminstonde inte jag. Tjiiing!


Stadium <3

 

 

Jag är Stadiums största fan. Jag älskar deras nya reakampanj, "ju fler varor ju mer rabatt" .
1 vara 10% på reapriset ... 5 varor och fler = 50% av reapriset.
Det är ju helt fonomenalt!
Idag var vi nere på Västerås city.
Hittade ett par favoritskor inne på stadium för två hundralappar. 75%...
Och så hittade jag en sommardröm, som mamma och resten av flickorna avrådde mig att köpa. Eftersom att jag inte hade mitt kort med mig blev drömen inte min. Får leta efter den i Borlänge.

Nu ska jag fortsätta att titta på Per Moberg. Tjing!

Livet är alla små händelser

Min träningscomeback blev rätt grym.
I torsdags eftermiddag sparkade jag igång träningen med en liten simmtur uti Långsjön med Dennis och Adam. Och efter badturen blev det utejumpa med Adam (Rindis). Det var så fantastiskt kuul att få röra på sig lite! Och all glädje ledarna sprutade ut smittade bara av sig. Så efter det svettiga jumpapasset cyklade jag hem där Adam väntade. Hittade honom i min säng med näsan i min nya Vecko Revyn... HAHA.

Sedan körde vi ut till hans stuga och där hade han fixat ihop en romantisk grej.
Vi skulle sova på studsmattan med tända ljus under en stjärnklar himmel (älskar att titta på stjärnor).

Så när mörkret föll bäddade vi upp och tände alla ljusen. Dock blåste det så kraftigt att man inte kunde ha ljusen tända utan lite vindskydd... 
Men det var mysigt ändå. Mysigt och stjärnklart. Mysigt och kyligt.


Dennis och Adam jobbar på brännan.
Hemma hos Adam. Man märker att sommaren börjar ta slut. För någon vecka sedan kunde jag plocka en full skål varje dag med smultron, hallon och blåbär...

Älskling försöker att tända ljusen...Medan Adam fixade den mysiga delen passade jag på att blicka ut över sjön och njuuta. Snart flyttar de tillbaka till Gustafs och då dröjer det ett år tills jag återser denna fantastiska vy.
Min fina älskling. Om 50 år kommer han ha dubbelt så många rynkor som mig efter alla hans supergrimarser...Voila, fixat och klart för studsmattemys och en skön natts sömn.
Försökte visa er med ett kort hur stjärnklart det var, dock misslyckades jag ganska rejält.
Det var inte helt lätt att hitta stjärnor först, men efter en stunds stirrande och förundran så trädde de fram. Det var så himla mysigt.Älsklingens tofflor är lite gulliga. De är jättelika med en massa mysigt fårull på sidorna. Tofflorna åker fram när han fryser, typ på vintern då han lagar mat i kalsonger och känner sig frusen. Rätt kul syn faktist.

En myggig springtur

Heluuu bloggen!
I dag bjöds det på solnedgång och en joggingtur i den underbara sommarsvala kvällen. Sussi stod för sällskapet och det var rätt mysigt. Sussi brukar jämt träna så hårt att jag storknar efter uppvärmningen, men idag gick det hyffsat bra. Vi körde lite jogg som uppvärmning, intervaller till "huvudrätt" och avslutade med en väldigt rask PW.
Innan det var jag ute på en hundjogg med kortklippta Bill och Bull... De flåsade som två rökisar.
Nu ska jag smaska vidare på min supergoda nattmacka.

Stockholmsfynd del 2

Weekday, PUB, Topshop & Zara
Adam Ligger i vägen,


Jätte mysig tjocktröja från Weekday, 200:-
Tröja från Topman. Jätte leeeen! 100:-
Zara 50:- / stT-shirt med en kul detalj från Zara 100:-


Bilder från Våmhus

Nu när jag ändå sitter vid datan och känner lust till att blogga kan jag lika gärna slänga upp de försenade Våmhusbilderna.Fisketur.Kalkstenar son jägarna satt ut i skogen. Ser smarrigt ut!

Adams favoritsyssla ute i Våmhus - Skjuta pil. Gärna på allt som rörde sig.
Minns hur den sylvassa piggen trängde igenom min hud, det var en smärta jag sent kommer glömma.Här låna (o)generösa Adam med sig av sin "hobby"Pricksäkert.Min favorit.
Bilder från när vi var i "gamelgården" där fick man se stugor med gamla hantverk, verktyg, uppstoppade björnar och smycken gjorda av människohår.


Våra fina grannar som Adam fullkomligt älskade.efterrätt hos Larssons,Medan de äldre roade sig i baren passade Adam och jag på att käka lite E-ämnen.Varje Onsdag har butikerna i Orsa/Mora (Mitt minne är lite slitet så jag kommer inte ihåg om det var Orsa eller Mora) kvällsöppet och spelmän/band från hela Sverige samlas för att spela, sjunga och kompa andra.
Det kan börja med en sångare i ett gatuhörn och någon timme senare är de ett komplett band, eller symfoni om man så vill säga. Det var en rätt cool upplevelse.
Från början 2 trubadurer...... tillslut, en trumpetare, gitarrist,( trumspelare, dansare, munspelare och en baksångare).
*(de fyra sistnämnda syns ej på bild)Rolig KameramuffJeans H&M - 99:- //  Nagellack Åhlens - 39:-/st //   Bälte loppisfynd 5:-

Senare kommer del två med bilder från Orsa Björnpark.


Resonering - Hösten kommer bli underbar

Nu är årets minisemester över. Det har varit tre tuffa dygn med mycket bilåkande och shopping. Min plånbokär magrare än vanligt och det är dags att börja spara till läsårets alla oväntade köp. Jag skulle redan nu kunna göra den meterlång, men för att de kliande fingrarna inte ska börja leta febrilt efter de nya sakerna, så låter jag bli att lista alla önskeprylar.

Nu, ska jag gå till sängs. Efter att ha drömt bort om hösten, alla planer, alla resultat jag ska åstakomma, fick jag plötsligt ett kraftigt träningssug. Så imorgon står klockan på 7.00 och sedan ska jag upp till Mellsta och inviga mina nya cykelbyxor jag köpte på Ullared för en femtiolapp! Åh, vad jag längtar.
Fast egentligen längtar jag bara tills jag kommer dit, sedan kommer jag sucka mig och ååa mig igenom träningspasset tills jag är klar och svetten gör en salt å mellan tuttarna.


Linnea gör det som en Gud
När de ljuva tonerna når trummhinnan börjar en våg av behaglighet forsa ut i ådrorna.
Det är omöjligt att ogilla denna tolkning av Beyoncé's "Crazy in love".
Hade jag haft tillgång till denna låt på mobilen hade jag gärna somnat till den.

tidig morgon

Godmorgon!
Mamma tvingade upp mig kl 05.30 idag. Nu fyra timmar senare känner jag mig helt död.
Tittar lite på Uppdrag granskning för att hålla mig vaken. Det går rätt bra.

Igår var vi på Ullared och shoppade loss, mina pengar bara flööög iväg och när hösten kommer får jag jobba som en gris för att uppnå samma saldo på kontot. Haha.
Kan visa sen när jag kommer hem och inspekterat mina fynd klart.

På resande fot

Hejsan!
Har glömt att blogga på några dagar. Oooops!
I helgen var Adam uppe/ nere hos mig i Surahammar. Vi har gått på många hundpromenader, shoppat inne i västerås och bara myyyst till några tjejfilmer.
Och så tog vi en promenad till havet i Virsbo också. Det var jätte mysigt och jag blev åksjuk av alla gånger Adam vände mig upp och ner.
Nu sitter jag i ett torp i Warberg och suger på några engelska kolor. Idag har vi åkt heeela dagen, så gissa hur skönt det var att få sträcka sig de få gångerna vi hade matpause?
Under resans gång hann vi också med något Outlet i Åhaga. Fyndade en serise rosa BH inne på Nelly outlet. Eller fyndade och fyndade, jag invensterade. För den var fett dyr! Men klämvänlig. Hihi. Så den fick bli en i samlingen.
Nu ska jag gå och plugga lite. Hade helt glömt av att jag fått lite hemgöra av min specialpedagog Pelle.
Back to work!

RSS 2.0