Fragment av minnen

Vet inte om mina tabletter vidgar mina näsborrar märkbart eller väcker mina flimmerhår till liv, men mycket luktar mer nu för tiden. Förra jobbpasset hade min skiftledare på sig parfymen som min gamla killkompis har (som jag inte träffat på evigheter) och alla roliga minnen väcktes till liv. Alla gånger som jag varit nere i hans källare och sett hans vana fingrar bemästra gitarren. Alla tunga friskispass. Eller alla äventyr vi lagt till i historien.
 
Igår drack jag jordgubbssaft som påminde mig om farmor och min barndom, Eken och en nedgrävd Jordan i utkanten av stan... 
 
Eller som idag då busschauffören hade på sig en doft jag inte kunde placera, och fragment av en tid som jag sparat långt där inne lockades fram. Jag kan fortfarande inte komma på vart minnet kommer ifrån och det gör mig tokig.
Men visst är det lite farcinerande hur en enda doft eller smak kan framkalla så många undangömda, bortglömda, underbara minnen? 
Som att en viss smak sätter i gång en långfilm innanför ögonlocken och att man har en hel filmbutik innanför pannbenet. Fast ibland kan den där filmbutiken vara förädisk, visa detaljer som man trodde man hade deletat för länge sen och river upp gamla sår...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0