Halloween veleri!

Ibland kan jag utse mig själv till guldmedaljör i veleri. Ena dagen vill jag klippa lugg, andra tvärvägra. Ena dagen vill jag totalrenovera mitt rum, andra dagen bara ligga i sängen och fördriva dagen med mina tankar. 
Och nu velar jag om vad jag ska vara imån på halloweenfesten... Alltså jag blir tokig på mig själv!
Jag vill utnyttja Madde för hon är Gudarnas Gud på sminkningar och håruppsättningar. Men jag vill samtidigt inte ha en sminkning som blir förstörd när jag dansar och svettar mig... I år vill jag vara söt och farlig, lite som rödluvan men med en enkel outfit och sminkning så jag har större odds att stappla ut snygg också... Haha. Så jag vet satan inte vad jag ska vara! Men jag har en plan B och den involverar röda läppar, tight fodral och ehm Åke, min piñjata ni vet?
- Klurigt det här! Tur att jag sover själv i natt så jag kan grubbla hela natten lång utan att Adam störs. 
 
google.
 
Såhär hade jag velat sett ut! Fast det kankse får bli på Amandas fest? ;)

Anna

Har spenderat hela denna torsdag med Anna. Som jag försöker klämma in i varje ledig dag innan hon åker hem. Idag har vi gått igenom två hela liv känns det som. Många bilder och många hinkar te! Och lite VS dofter och gudomlig mat på det så har ni vår dag i ett nötskal. Det har varit så skönt att bara ha en viktig grej att passa idag. Så nu är jag läkt och höstboostad för några veckor framöver. Haha, Anna gav mig massa inspiration och några till mål på min Bucket list att genomföra så det ska bli kul att se när de bockas av, och hur.
 
Nu är jag hemma, känner mig så inspirerad och uppåt att jag funderar på att riva ur min garderob för att hitta den ultimata utstyrseln till morgondagens Halloweenfest på Etage med tjejerna! Är så fruktansvärt överpepp!
Anna med hennes stora hink med te! :D

Som en gris

Gårkvällen på Etage var fantastisk! Förutom att jag fick dödsont i magen och fick lov att åka hem tidigare än planerat... Men syskonen och Lovisa dansade som tur vidare innan jag vid två snåret åkte för att hämta hem danskungarna. Vid 05.30 i morse skjutsade jag Adam till tågstationen, trött och morgonsur.
Och sen dess har jag sovit som en gris fram tills nu, typ. Det känns som att en förkylning är på ingång, och då lär man kurera sig i tid, sömn och c-vitamin i mängder brukar hjälpa mig då.
 
Planen för idag är att vara med kära Anna igen! Men innan dess ska jag fräscha till mig, leta bilder och planera resterande vecka! Måste köpa typ en kilometer lindor, tips på vart man kan finna det? 
Nåväl, dags att "fånga dagen"... det som finns kvar av den såklart...
Lovis bild från Etage med Sussi, Madde, Victoria och Adam.
 

Note to self:

ph

Tillägg på min bucketlist:

 
På riktigt. Wow. Tillägg på min innan jag dör lista. Besöka Tomorrowland. Till sommar kan det bli lite tight, men någon sommar efter det ska jag satan köa i en hel vecka innan biljettsläpp och då SKA jag ha biljetter!
Vilken dröm!
 
God morgon kompizar. Jag har varit uppe med tuppen och fixat och donat i köket. För snart kommer Anna hit på lunch! Efterlängtat. Innan dess har jag städat, lagat ungsfalukorv a la Betty (mkt ost) och eget potatismos. Efter Annabesöket blir det träning, kvällsfix inför tacokvällen och utgången på Etage! Lovisas dansnerver klarar inte längre så ikväll tyckte hon att det var ett perfekt tillfälle att expoldera. Och man bangar ju aldrig när någon är sugen på Etage? Sen ska jag krama om Adam en sista natt innan han åker till huvudstaden i vad som kommer kännas en evighet, men en nyttig sådan. 
 

En lite mer fantastisk tisdag part II

... Efter intervjun stod jag och väntade på pappa, jag väntade och väntade och han tycktes aldrig komma fram...
Så sätter det sig en kille i sin bil, kör upp mot mig och vevar ner rutan och frågar om jag vill ha skjuts. Från ingenstans. Killen verkade schysst så jag slängde iväg en lokalisering med pappa och konstaterade att han skulle dröja flera ljusår till så jag hoppade in i bilen. Väl där väntade världens sötaste hund, som var fluffig, stor och alldeles sagovit och en Elias, så klart. Han var väldigt trevlig under hela bilfärden och jag hade det väldigt bekvämt och trevligt.
 
Och inte förrän jag blev avsläppt förstod jag riktigt vad jag hade varit med om. Haha, alltså, hela händelsen var ju filmisk! Och jag tror stark på karma. För det hade ju kunnat varit vem som helst, eller så hade jag bara kunnat sagt nej och gått miste om en rolig biltur med en fullkomlig främling.
 
Jag tog med mig lyckokänslan av en lyckad intervju och ett närmande av en eventuell kollega till träningen. Väl där körde vi tunga överstötar, axlar och front sqats. Jag har lärt mig konsten nu att stöta upp vikter över 45 kg lätt som en plätt. Utan att tänka de där negativa tankarna och vikterna åker upp, stadigt. Så nu känns det som att jag är på banan igen, känner jag min kropp rätt kommer jag persa snart i stöten och det har jag inte gjort på två månader! Sist var på DM i Augusti då jag persade med 5 kg och tog 50 kg. Jag har inte varit i närheten av den vikten förrän nu. Så jag är lycklig och taggad inför morgondagen!
 
Sen åkte vi hem till Stina och mös och nu ska jag krypa ner brevid min favorit som åker bort till helgen, så jag ska suga i mig all kärlek så jag klarar mig i fyra dagar. Hur det nu ska gå... God natt fina tisdag.

En lite mer fantastisk tisdag part I

Okej, vänner, jag kan inte hålla mig längre. Det här är en blogg om mig, något som jag ska spara för framtida bruk, något jag ska se tillbaka på och minnas (eftersom att mitt eget minne inte är så bra). Så jag orkar inte vara hemlighetsfull och undangömma saker, släta ut eller censurea. )Även om ni är många och jag till stor del inte vet vilka ni är.) Så idag har jag varit på anställningsintervju.
 
Hela atmosfären var lugnande och uppiggande så när jag blev hämtad så visste jag att jag skulle göra bra ifrån mig. Början var lite nervös och jag hörde själv att man kunde urskilja nervositeten ur min röst, men med frågorna så blev det bättre och när intervjun var avslutad kändes det som att jag fått fram det jag velat säga, att jag gett de en väldigt verklighetstrogen bild av mig OCH att det kändes grymt bra. Jag menar, det är ju varje persons dröm att få prata om sig själv, i mer än en halvtimme! Nejdå, skämt och sido, men det kändes riktigt bra!
Så, nu får de göra sitt jobb, om de gillar mig, anställ mig och om jag inte passar in på det de söker är jag väldigt nöjd över mig själv ändå, för jag gjorde mitt bästa och det är allt jag begär av mig själv. Och jag ska ta med mig den här nöjdhetskänsan till nästa tävling. Så ikväll kan jag som somna med ett leende på läpparna, klappa mig själv på axeln och säga, "Fan vad grym du var idag Elisabeth".
 

Karma is a bitch

Wow.
 ph

Inför

Gaaah! Vaknade av en fruktansvärd mardröm, som ville äta upp mig, inifrån!
Nu ska jag bara skaka av mig obehagskänslorna, gå in i duschen och skölja bort de.
Äta frukost och läsa på om mig själv, för snart bär det av. 
Med handen på hjärtat är jag skitnervös, magen vill bara vända sig upp och ner och jag är skiträdd för att jag ska få tunghäfta och sticka ut den när jag känner att jag provat för många gånger men inte kunnat formulera det jag få fram rätt... 
- Men önska mig lycka till, för det behöver jag!

Frågestund del 2

Märker att jag måste skärpa mig när jag lovar saker och ting! Så, förlåt alla vänner och alla andra jag inte känner men här kommer svaren från del två.
 
Vad tränar du helst i och vad? :D
 
- Jag är ett stort fan av Adidas sportlinnen! Så himla bra passform och fina! Sen är jag en riktig sucker för Nike's tights och Adidas. Tycker att de är perfekta i längden, kan användas år ut och år in utan att bli noppriga och håller formen och elasticiteten väldigt bra efter många tvättar. Sen sitter de väldigt bra på så man behöver inte dra i de för att de åker ner och något jag märkt är att man får en fantastisk rumpa i Nike tights så det är ju helt underbart! 
 
Vad tycker du är så bra med militärlivet och vad har du för planer inom det militära?
Det är en ovärdelig kontrast. Än så länge har jag bara testat på att leka lite, men so far älskar jag det! Det bästa med våra övningar är att man växer som människa efter varje övning. Man lär sig ta ansvar, inte bara för sig själv utan andra också. Man tränar upp diciplinen, noggranheten och rutiner sätts. Det är häftigt att se hur mycket kroppen orkar, hur mycket man får testa på, skjutning, flygning, radio och hinderbana, sova i knäppertält och testa på "överlevnad". 
 
Mina planer är so far är lite diffusa, men att ta en utomlandstjänst och jobba en längre tid för Försvarsmakten hade varit något. Men första milstolpen är att komma in på GMU:n, sen kan vi snacka drömmar.

Hur kom du på att du skulle åka på en massa övningar?
Det damp ner ett brev där man fick prova på en helg att gå i gröna kläder och jag älskade kontrasten, att jag blir mer strikt, mindre lekfull och mer... maskinig när M90 åker på... Det är en häftig känsla.
 
En blandad kompott av de senaste tre åren som FVRM/FVRF elev.
 
Jag har alltid velat veta hur du och Adam kan ha ett sådant drömförhållande! Berätta vad vi ska göra!
Det är viktigt med kvalitetstid och även tid isär. Viktigt att man kan göra saker tillsammans som båda njuter av och ha egna intressen, så man får en "pause" från varandra. Att ha balans mellan att sakna och vara tillsammans. Sen är det jätte viktigt att man respekterar varandra, komunicerar med varandra, berömmer när den andre gjort någonting bra och pratar om saker som inte fungerar, för hur ska den andre veta vad man tycker mindre om om man inte berättar?
I vårt förhållande är det viktigt att vi är ett team och att vi är bästa vänner i grunden, för är man inte det så tror jag att det är svårt att älska och lita på den andre fullt ut. Då kan det mer bli en tävling där man inte vågar visa sig sårbar och vet att det faktiskt är okej att vara mindre stark och perfekt.

När man varit tillsammans en längre tid som vi har är det fortfarande viktigt att visa uppskattning, ibland skriva hur mycket den andre betyder i ett brev eller snabbt sms, säga jag älskar dig mer än en gång per dag och säga vad som gör en så lycklig. Det är lätt att ta varandra för givet och i slutändan inte veta varför man älskar den andra så mycket. 
Sen tycker jag att man måste låta varandra få umgås med vem de vill och göra vad den vill, jag hade aldrig mått bra om jag aldrig fick umgås med mina killkompisar, så tillit är en viktig byggsten i vårt förhållande.
Och tänk efter före när du är arg, "behöver jag verkligen klaga på att han inte bäddar sängen?" Konstruktiv kritik är bra, irriterande pikar är mindre bra. Kort och gott, respektera, var ett team och gör småsaker som att skriva små söta lappar, plocka undan disken fast det är hans tur och inte klaga i onödan. 
En vacker bild som Amanda tog på oss i somras.
  
Favoritkrämer och skönhetsartiklar? 
 
Jag är ett stort fan av CCS och ACO som finns på apoteket. De och Neutrogena använder jag året runt, och på vintern när huden behöver en extra boost kombinerar jag med någon fet body butter. Min favorit bb genom tiderna är den med blåbär från The Body Shop. Perfekt fruktig, perfekt konsistens och dryg. En annan storfavorit är min mandelolja från Apoteket som jag glömde ta med... 
Till fester använder jag gärna Make Up Stors prylar. Bra pigment, bra kvalité och framförallt lätthanterliga och håller länge. På med lite skuggor, fräsch "solbränna" och skulptera fram lite "linjer" i ansiktet och avsluta med deras face mist så är jag klar. Naturligt och inte för överengagerat är min melodi.
Solpuder - sun touched, läppstift - china red matt (ÄLSKAR FÄRGEN), high tech lighter - stardust heter de.
Mina övriga favoriter kommer från Apoteket, Lush, Original Source och matbutiken. Lushprodukterna för att de är "rena produkter" med minimalt av E-ämnen och konserveringsmedel och likaså OS som enbart är gjort på färska råvaror (går alltid hem hos mig), och resten för att jag inte kan leva utan de. Vera gelen använder jag till allt. På sårig hud, finnig, när jag bränt mig, efter en sminkkväll eller på eksem mm, likaså med Dream Cream:en. Underbar!
 

Hur mycket lägger du på restaurangsmat och kläder/smink?
Jag och Adam är väldigt duktiga på att skämma bort oss med restaurangmat, vilket inte är så ekonomiskt alla gånger... men en genomsnitts månad kanske 300 kr går till restaurangsmat. Kläder har jag blivit bättre på, jag köper när jag ser ngt jag verkligen vill ha och inte för att det är extrapris eller för att jag vill ha en påse (som jag gjorde förut). Så, jag shoppar inte ens varje månad nu för tiden, men kanske 1000-1500:- när jag väl shoppar.
Sminkar gör jag väldigt sällan, men det ger mig möjlighet att lägga pengar på bra smink de gångerna jag sminkar mig. Max, 500:-/år på smink, men på krämer och hårprodukter så går det loss på 350:-/månad.
 
Hur kommer det sig att du orkar festa med dina kompisar när alla är fulla och dryga?
Jag har också ställt mig den frågan många gånger förut... Många gör så fruktansvärda saker och skyller på fyllan för att skydda sig och det är rätt intressant hur människor förändras när de får lite alkohol i kroppen. Jag har tyvärr inget bra svar på frågan men det är ju jäkligt kul att dansa och umgås med kompisar och behöver de verkligen alkohol för att släppa loss, så är det så, så det är väl det som driver mig ut var och varannan helg. Att få dansa av sig och socialisera. Här är en av mina top tio utgångar! Förbannat roligt i Polen!
 
 
Och när funderar du på att "börja" dricka? :)
Förlåt, men jag blir så förbannad och irriterad på människor som ställer den här frågan. Absolut inget personligt till dig som ställde frågan men, alla är inte som ni.
Jag väljer att inte dricka och det är inget svårt val. Visst kan jag ta ett glas rosé/champagne om vi ska fira något, sippra cider på ett berg och njuta till utsikten eller shotta Jäger för att det är gott, men jag ser ingen mening med att dricka för att bli full. Det är ju inte så att jag skäms för att vara "nykter", jag ser bara ingen mening med att jag ska berätta för hela världen att jag dricker, hur mycket jag dricker och när jag inte gör det, så därför antar mina "vänner" att jag aldrig druckit. 
 
Att jag väljer att vara nykter är ganska självklart för mig, ett enkelt val. Det är mer andra som har problem med det. Det är så skönt att kunna ta bilen till och från en fest, skönt att vakna upp dagen efter och inte vara så himla seg, kunna träna och se fullt resultat utan en väntetid för alla kalorier som gömde sig i drinkarna. Jag har valt att "inte dricka" för att jag elitsatsar på mig själv, på min tyngdlyftningskarriär som går spikrakt uppåt och för att jag egentligen inte behöver alkohol för att släppa loss. Det är nog den främsta anledningen, jag väldigt glad över det och det har säkert besparat mig många kilon... Så, nu hoppas jag alla kan respektera mitt val, om inte kan ni ju disskutera saken med mig istället för bakom min rygg. 
 
Vad är du mest nöjd med med dig själv?
Jag är väldigt glad över att jag är jag. Att jag är all den här sammansättningen gener, som gör att jag har dem här egenskaperna och kvaliteérna. Att jag har alla de erfarenheter och minnen som präglat mig.
Sen älskar jag att jag är en positiv människa, och är man det är det mesta bra.
Typ som:
Min kroppstyp
Mina lena ben
Min ämnesomsättning som gör det möjligt för mig att trycka det mesta i min väg, när jag vill och i ofantliga mängder.
Att jag har lätt för att prata med främlingar
Jag älskar att jag ror om mina nära och kära på ett sätt där jag sätter de i första rummet
Att jag har humor och självdistans, men också bra självkänsla och självförtroende.
Märkte att det blev en lång lista, men jag har svårt för att bara peka ut en sak, för jag älskar ju nästan allt med mig själv! ;) Utan att vara ego.

Och vad spanar du in på det motsatta könet? ;)
Jag har på senare tid märkt att det är mycke rumpor som ögonen dras till, inte minst på tävlingarna. Sen är ju ögonen och och leendet väldigt speciellt och i ögonfallande.
 
Vad vill du uppnå i ditt liv?
Jag har inte kommit på det än och det stör mig. Men det är på ett annat vis väldigt skönt att inte veta och bara ta dagen som den kommer, kunna boka upp resor och äventyr så man förhoppningsvis får en hum om vad man vill göra, istället för att skynda att utbilda sig till det man vill bli och komma på när man är framme eller längs vägen att "det här var nog inget för mig" bara för att man stressade så mycket med att hitta ett mål, en destination, en titel.
Så jag vet ärligt talat inte vad jag vill uppnå, iaf inte inom jobb men en sak är säker, jag vill skapa och leva ett liv som jag inte ångrar, även om det innebär många hinder, djupa dalar, misstag och förluster på vägen.
 
 
Beskriv dina bästa kompisar och vad som gör de så bra.
Jag älskar den här frågan! Det är som ett litet kärlekskort laddat med tung kärlek, fast till vännerna då!
 
Detta är Anna Lindberg.
Hon är fantastisk på så många sätt och det finns egentligen inget ord som beskriver henne till fullo, men jag ska försöka ge en rättvis och så sanningsenlig bild som möjligt. Hon är en fantastisk person med fötterna stadigt på jorden, hon är som ett litet lyckopiller, vet alltid vad som muntrar upp, är ärlig, humoristisk och klok. Anna är nog den enda personen som jag verkligen kan och vill ringa till när jag är ledsen, eller glad för den delen och hon är som min extra hjärna. Alltid ett steg framför, kommer alltid med lösningar och roliga upptåg. Anna är absolut en av de bästa vännerna jag har, och kommer ha. Det är jag övertygad om. Denna superkvinna bubblar av bra ideér och har skrivförmågorna man skulle döda för. Om jag bara skulle ha gjort en liten liten bråkdel i journalistväg som hon gjort, hade jag verkligen dött lycklig. Hon är ALLT en bästa kompis ska vara och lite till.
 
Amanda Svensson med den där energin.
Ordet inspiration har fått ett ansikte. Alla mina vänner är egentligen inspirerande, men Amanda är en klass för sig. Hon både fotar och skriver på en magisk nivå och jag förundras hur hon kan vara så "ung" men ändå så klok och erfaren, hon har verkligen det. Den här tjejen är verkligen genomsnäll, bäst på att shaka ass och mycket uppfinningsrik. Man blir glad i hennes sällskap och mer kreativ, älskar att hon liknar mig på det där planet att hon vill göra mycket, anordna stora grejer och ro i land det.
 
 Det här är Stina Defriis.
Hon är sådär tokig, rolig och ganska klantig av sig, men ändå supersöt. Stina går nästan alltid att disskutera med, är en mycket bra lunchkompis och bra kompis i övrigt(förutom att hon gillar 1D och vampyrer... och Disney... i överdoser). Brukar oftast göra klantiga saker på fyllan, vilket jag älskar för då kan jag skratta åt henne, innan jag hjälper henne upp. ;).... 
Hon har en fantastisk personlighet och vi delar många blandade minnen, en riktig kompis man kan göra allt med, åka på kryssning, faceplanta en snödriva, dansa på högtalare, ha heta disskussioner med, rida, laga mat, promenera och bara vara. FinaStina.
 
Louise Engström André.
En mycket livfull och sprallig jävel. Som älskar att baka, fotografera, gå långpromenader och prata om allt. När den här bruden går loss kan inget stoppa henne, vilket är väldigt roligt att få hänga med på. Vi delar många roliga och mindre roliga minnen, som när hon blev råraggad av två DJ's på Etage.... eller, alla våra kupolenvändor, eller när vi blev stoppade av polisen. Haha. Helt klar en av mina favoriter. Det jag älskar med Lollo, är att hon alltid går all in för det hon gör, vilket i slutändan alltid blir skitroligt. För alla.
 
Sofie Näs. Den store.
Som ni ser är Sofie väldigt farlig, man vet aldrig vad hon ska hitta på här näst och hon slutar aldrig att förvåna, överraska och chockera oss. Och det är det som är så underbart med henne. Att hon inte går att placera i ett fack (förutom att hon gillar att vinna, mkt, och blir arg om hon inte gör det, förlåt <3) Hon är inte normal (i en bra bemärkelse) på något plan, och det är därför det tagit mig typ tre timmar att leta på en "normal" bild på henne, men tillslut fick et bli den här. Den här bruden ger så mycket energi och varje finurligt leende sprider en eld av måbra-känsla i kroppen. Hon gillar också att dansa, vilket är fördelaktigt om man som jag, titt som tätt vill ut på krogen. Knäppa, Sofie med de galna ideérna och de älskvärda djuren. (ja jag planerar att i framtiden kidnappa Bamse) OCH för att inte glömma kanske det största, Sofie med det stora hjärtat.

 
Älskade Adam Rindeskär.
Jag brukar säga att Rindis är min andra Adam. Min man på jobbet. eller bara en jäkligt jobbig finne i röven. Det här kära vänner, är nog min äldsta bästis på killsidan. Och vi delar så ofantligt många minnen tillsammans. Han är inte bara Adam, utan också min träningsmate, shoppingcoach, boxningssäck, axel att gråta ut på, ex-kollega, minnesbank och bollplank. Jag är så tacksam över att ha honom inom mina vännerkretsar för han (och alla andra ovanstående) förgyller verkligen min vardag. Från ingenstans kan ett värmande meddelande dyka upp och det älskar jag. Jag älskar att man kan vara så öppen och filosofisk med Adam utan att det blir den här vanliga man-kan-inte-vara-riktiga-bästisar-med-killar-för-det-slutar-alltid-i-förhållande-grejen... Om ni förstår vad jag menar.
Ibland inbillar jag mig att Adam är bög, inte för att det är dåligt på ngt vis, men för att bögar oftast har den där sista "tjejiga-sidan" där de verkligen förstår. Och det är stort, ännu större att Adam är min bästa vän som jag aldrig, aldrig ska släppa taget om!
En annan kul grej att poängtera är att Adam alltid, varit med på mina större intervjuer och fotat de bästa bilderna. Fångat känslan, atmosfären. Det älrkar jag också, Amanda fast i killformat.
 
Blandad kompott av mina favoriter.
 
Adam är alltid så fin på våra glasstest.
Mina favoriter i hela universum. Exklusive Adam då...

15:19

Har försökt vara produktiv och gjort rent i mitt rum, planerat veckan, fotat till frågestund #2 och googlat lite. Gick ju bra, tills jag återigen satte mig vid datorn. Kändes lite överentusiatiskt att göra alla mina punkter idag. ;) Men något jag ska försöka hinna med är iaf en promenix, städa klart i mitt rum, spa-dagen så jag är fin och fräsch inför morogondagens arbetsintervju och börjar skriva lite smått på en uppsats. Klockan är ju bara tre än så länge, så gott om tid har jag, bara jag bestämmer mig att börja någon gång! ;) #2 av frågestunden kommer iaf ikväll, fast jag lovade att den skulle publiceras för typ tre veckor sedan... Men jag fick lov att avvakta lite för det är rätt personliga frågor i del 2 som jag vill vara säker på att jag vill publicera, så texten har fått legat ett tag och så har jag känt efter hur det känns att skriva så öppet. 
 
 

Halloween kanske?

 
jag är fortfarande på funderarstadiet och att vara paket igen hade ju inte varit fel! Haha, här är jag ett paket på Gylles lucia  2009. Jag och fina Elvira!
 
ph

Sometimes I do look back

"Man kan aldrig få tillbaka tid, men tid kan vara minnen man går tillbaka till."
Balkongvy.
Fina knästrumpor ;)
Här snackar vi nöjda smaklökar.
Söta grabbar i poolen.
Pusskalas med inslag av rök. hehe
Mot stan!
 
Hela turkietgänget. + Random!
Adams åkattraktion, lyftet! ;)
 
 
Drömmer mig bort till studentveckan, till cocosdrinkar, pommesdiet, skönt klimat, svalkande pooler och shopping där man är varje säljares "best friend". Jag hatar att jag inte kan planera upp våren ännu. För GMU testerna kommer ske någongång mellan December och Mars... Och jag hata att jag inte kan kontrollera allt och bara bli tilldelar. Men, så fort Adam och jag vet, då bär det av mot ekvatorn! (förhoppningsvis)
 

Motherfucking animal

Inbillar mig att kön ska gå snabbare om jag stirrar argt på den... Att vänta är en av de värsta känslorna, har jag kommit fram till. Det, rädsla, ovisshet och ångest. Och när man tappat bort någonting, såklart...
 
Motherfucking animal!

Jag har flyt idag, kom upp, hann med sjubussen från Adam som går uppe i Mora By direkt till min dörr. Och nu, kära vänner, har jag äntligen lyckats roffla åt mig 10 Avicii biljetter! Känns ganska overkligt, nästan så man ska gå ut och springa, men det är nog att ta i. Istället ska jag dona lite med mitt rum, och ha hemmaspa. BRA måndag!
 

Vill inte tillbaka till verkligheten, inte än...

Har haft en fantastiskt fridfull helg och nu känns det surt att det är "över" och lovet börjat. Förstå mig rätt, men det är rätt påfrestande att alltid jobba varje helg och sen när veckodagarna kommer så jobbar Adam och jag går i  skolan och träning på det. Så man hinner aldrig sova ut riktigt och ligga och dra sig tills sängen blir alldeles för varm att ligga kvar i. På senare år har jag lärt mig uppskatta den lyxen och i helgen hittade vi äntligen en halvledig helg!
 
Nu sitter jag uppe och peppar för biljettsläppet med Avicii, den här gången ska jag ha de där nedrans biljetterna!
Jag ska inte ha vaknat 05.40 i onödan!

Djurcarvings:

best-of-funny:

X
cineraria:

コツメカワウソ元気くんの「死んだフリ」 - YouTube
Haha, marro!
headlikeanorange:

A tarsier (Bill Bailey’s Jungle Hero - BBC)

Oh, hello.
http://littleanimalgifs.tumblr.com
 
Ready for Halloween
Two sleepy baby buns
LOVE!!!!
Sånna här vill Adam ha, Siberiska huskys (stavning?)
Och en sån här vill jag ha... Med nagellack och allt! :D
http://cute-baby-animals.tumblr.com

Bitter

Jag tänker varje minut på att jag hade kunnat legat ute i fält, fått träna exercis, äta grönpåse, sovit i tält, lärt mig leda en grupp och varit fysiskt aktiv mestadels hela tiden. Idag fick min militärgrupp skjuta AK5 och ska säkert ha ett till skjutpass imån, alltså, ja, jag är sjukt bitter. Jag älskar att skjuta (i en bra bemärkelse, inte för att döda något, även om det är grundtanken) och jag har blivit väldigt pricksäker på senare år och nu hade det varit kul att se om jag utvecklats sen HvSS tävlingen då jag sköt sist. Så nu är jag väldigt bitter, och utbudet av filmer suger ju getpung, inte en enda komedifilm eller kärleksfilm... Och inte nog med det var jobbet skit kaosartat idag... Mycket folk, många specialbeställningar, fler bittra kunder och inte så roliga medarbetare. Nä, gräver ner mig i sängen ett tag.
 

I kroppen min

Unnade mig den där lyxen att strunta i att ställa klockan på ringning i morse. Sov som en stock i tolv svala timmar och när jag vaknade gick jag och Madde till I kroppen min-utställningen. Så himla sorgligt, men ändå behövligt och så himla himla fint. Fina Kristian. Nu är jag lite nedstämd och monoton så jag ska väl försöka tagga till så jag kan vara serviceminded på jobbet om en timma. Men det är svårt.
 
Jobbar till 20.00 och vid 21.00 blir det bio med gänget! Lite påfrestande att få lov att skynda sig mellan programpunkterna, men å andra sidan kan man ju inte bara sitta hemma och "ta det lugnt" en lördagskväll. Man måste dra ner successivt... ;) Och än så länge har jag klarat det galant!
 
Väntar på att Madde ska ladda in bilderna från utställningen och så länge kan ni ju lyssna på den här vackra låten, The Fray, ett av mina favoritband!
 

Tyngdlyftnings uppis!

Sussi såg nyss att jag låg 23:a av 49 stycken juniorer i Sverige och 79 av 128 seniorer i hela Sverige!
Det känns så jäkla overkligt, jag, jag, JAG!? Blir lite full i skratt för jag började ju nyss, min målsättning när jag började i Februari tidigare i år var aldrig att bli så bra och nå SM-nivå och det har jag nu gjort, inom ett år och det känns så himla overkligt. Den 23 November har jag den sista tävlingen för i år och uppladdningen är i full gång!
 
Bosse har lagt in ett extra pass för mig där vi går upp på dödligt höga vikter(för mig), och även om jag varje gång får rejäl träningsvärk så känns passet valdigt skräddarsytt för mig, det biter på kroppen och mina hjärnspöken i stöten har börjat ge vika och emigrera. Vilket känns enormt befriande och skönt, nästan lite läskigt eftersom att jag glömt bort hur det känns att bara kötta och få upp stången utan att tänka de där negativa tankarna. Men nu är jag mer än på G! Jag ska göra en skitbra tävling, ta nya pers och klättra ytterligare på rankinglistan. För, jag har en underbar publik med mig, Adam x2 och så får jag förhoppningsvist support av två forna klasskompisar. Guldkant på vardagen.
 
På tal om guldkant, så tog jag och Adam en rejäl tupplur vid ett och vaknade lagomt till fyra träningen, gick ner och körde ett maskinpass och åkte hem och gottade oss på IKEA, så nu är min fredagskväll komplett. Bestämde mig för att hålla mitt löfte och inte gå ut, jag är lite klyven med valet men jag har ju lovat mig själv att jag ska bättra mig och det ska jag.
 
 
 

LycKAN

 
Lyckan. 
Har precis varit på IKEA med familjen och Adam och käkat och kollat på nya saker till den kommande flytten. YAY. Sen drog vi till matbutiken och så bjöd Adam mig på hårfärg. Så nu är jag både proppmätt och redo för att eliminera utväxten. Känns trygt. Ska parkera mig i soffan och trycka godis så får vi se om jag drar med Hannes & Co ut på Etage. Ja, jag vet att jag lovat mig själv att behärska mig, men jag känner mig så himla speedad och danssugen! :( Får se vart jag hamnar. 
 

b

http://cornelianilssons.se

#Julklappsbesvär

Men motherfuckers sluta vara inne på sidor som jag vill in på!
 
 Är rejält arg och irriterad för tillfället.
1. Vi har gömt godis i skolan från 06.45... Nu, en kvart senare har en del dammsugit hela skolan, vandaliserat våra pumpor och rivit ner vår halloween utsmyckning. Vart tog respekten, empatin och Dahlanderandan vägen? Kvar är det stora egot som skriker efter mer.
 
2. Jag är ute i tid med julklappsbestyren, dock, så verkar många andra också vara det. Så det går lite segt att boka konsertbiljetter till Aviccii... Håller tummarna för att biljetterna inte hinner ta slut...

Roaaar!

Känner mig som värsta powerkvinnan i dag. Det kan bero på att jag fått alla möten att klicka, att jag känner mig inspirerad och motiverad till allt jag tar mig an. Och inte minst för att vädret är så himla underbart. Det i sin tur bidrar till att allt går så himla mycket lättare och smidigare. Eller, så beror det bara på att lovet snart är här, jag har Anna hemma på besök i mer än en vecka (lycka på hög nivå) och jag ska egoboosta mig till max och porta alla stressmoment som jag älskar, men som tar mycke onödig kraft och energi.
 
Som att ständigt gå på krogen, besöka vänners hemmafester (har ett gäng galna bilder som jag inte visat er än), lägga mycket energi på personer som jag egentligen kan klara mig utan, njuta av en jobbfri vecka, njuta av en helt ledig dag och läsa en bok i lugn och ro utan att jag ska känna att jag borde göra annat. Det längtar jag verkligen efter. Att få känna mig helt fri. För även om jag har "få" lektioner att gå på så börjar den här pressen och stressen från våras krypandes tillbaka och jag är rädd att jag återigen ska ta vatten över huvudet och glömma bort det viktiga... Så, därför känns det här höstlovet mer än välkomnat! Även om jag fått lov att boka av några roliga möten och en svinkul militärövning där vi skulle få leda egna grupper... Men, man kan ju inte få allt här i världen och nu är vilan viktigare än alla Etagebesök & militäövningar i världen.
Här är en av mina schemapunkter idag iaf! Hann klämma in en snabbvisit hos Lollo! För några veckor sedan hade vi på oss limegrönt, svarta byxor och jodhpurs, utan att prata om det innan! Haha, så komiskt att vi fick lov att föreviga det. Fina Lollo! Nu ska jag byta lakan, snygga till i rummet och göra mig klar för natten. För imorgon bär det av mot skolan, kl kvart i sju för att rigga skolan till en spöklig godisgömma. God natt alla kära. <3
 

Till andra platser.

Har nog inte varit med på hela dagen idag. Kommer på mig själv näst intill hela tiden med att mina tankar svävar iväg på helt andra saker än de jag håller på med. Som på kemiprovet, helt ologiskt att mina tankar vandrar iväg till SM-tävlingen och alla kommande tävlingar, strategier, träningsdagar och metoder...
 
Och nu på fysiken, då jag bara ser skidbackar, lekande barn och flygplan gjort av mänskliga kroppar... Känns välbehövligt med ett lov så man får vila själen och hjärnan ett slag, men ännu mer behövligt med ett mentalt bad. Haha, kom på mig själv att jag gjort 100% prov idag på båda lektionerna, det jag kunde gjorde jag bra på kemin, det är väl bara koncentrationen som är det största hindret, men det kan jag bara läsa på under mitt lediga lov. Sen hade vi prov på första fysiklektionen, ett oförberett sådant och Ove (fysikläraren) säger att det ser lovande ut, så lovande att jag kanske till och med kan ta mig till VG-MVG-nivå. HELT OSANNOLIKT!
 
Men nu måste jag kila vidare till nästa möte. Louise, fastän jag inte har träning har jag lyckats boka upp hela dagen, nästa programpunkt, bussen hem och fixa grejer till festkommittén. YAY. Jag är på G!

Note to self:

 
PH

someday in the future

bluepueblo:

Snow Peaks, Alberta, Canada
photo via bethany
dhgc:

Tongariki sunrise by *jViks
origin-of-a-river:

 
Fresh Pasta - Pasta FrescaSo, as you read in my last post, I recently got back from a trip down South Italy. During this trip…View Post
darkw00ds:

I ♥ It op We Heart It http://weheartit.com/entry/56905241/via/Lively_92
simply-divine-creation:

By Benj Haisch
breadandolives:

Castle in the Chianti Classico
magicalnaturetour:

 Lake Kel-Suu
valkyriethais:

Dreαm &amp; Ноρe17 | via Tumblr no We Heart It. https://weheartit.com/entry/61391904

Bright Star (2009)
Som vanligt från min favorit

Come home

 
 

Lyckad dag

Hela dagen har varit så fantastisk!
Det är sällan som jag kan komma ur min lathetsbubbla och idag var en sådan dag. Vaknade förvissa halv två och gjorde nada tills jag åkte till min träning. Men väl på träningen, var jag en dynamit!
 
Jag har nått ett stadie där mina hjärnspöken inte längre hörs, där tvåor på 37.5 kg i rycket är enkelt som en plätt och där jag faktiskt sitter under tvåor på 47.5 kg i stöten även om överstöten inte är perfekt. Men under kommer jag, utan att bara ta en ansats och låta stången landa på marken igen. Idag har jag vågat och det är väl det som är problemet för mig.
 
Gjorde fem tvåor på 35 kg, en tvåa på 37.5 (klarade alla galant) och fyra tvåor på 40 kg där jag missade några.
Sen körde jag höga vikter på stöten och det gick förvånansvärt BRA. Snabba vändningar och fina försök. Så jag är mer än nöjd över min dynamitlyftning idag! Dock hade det sitt pris, "skar" upp en stor skinnbit och i sista stöten gjorde det skitont. 
 
Efter träningen gottade jag och Adam ner oss i matträsket. Åt för ett helt hockeylag. Fast det var inte så svårt att göra när det fanns nybakt bröd, chili con carne och kärleksmums... 
Sen försvann jag ner i pluggträsket och där fick jag väldigt mycket gjort! Så nu är jag förberedd för kemiprovet på torsdag! :) Den känslan, att man känner att man gör nytta är underbar, därför borde jag plugga koncentrerat lite oftare. Haha. Nu ska jag krypa ner brevid Adam som säkert redan ockuperat hela sängen...
 
alla bilder vänder sig, men nu orkar jag inte vända de... :(

Jäklar....

Gnuggar sömnen ur mina ögon medan jag gör min vanliga nätrunda...
Var klarvaken vid åtta och trodde jag gick upp för att steka kassler och springa ett marathonlopp (det kändes bra i "drömmen") men insåg nu, halv två att jag inte alls gick upp då...
Jäkla skit. Jag som ska träna om typ två timmar måste lägga på ett kol med kemiplugget. För igår kom Adam oinbjuden hit så då fick jag ju inte så mycket gjort...
En trött Elisabeth som redan sovit förbi dagen vill fortsätta i samma spår...

Rejält ska det vara

Godmorgon buddys!
 
Hade så himla ont i hjärtat igår när jag skulle sova så jag låg och vred mig tills gryningen kom, typ. Så idag är jag ett vandrande vrak med rejäl träningsvärk i armar och axlar! Haha, det är jätte ansträngande att ens flytta handen medan man skriver, men jag ska nog klara av mattelektionen senare efter lunch. Sen ska jag åka hem och inta soffan! Och senare riva fram alla skolböcker och börja beta av. Känner mig ovanligt pigg idag ändå, pigg, motiverad och koncentrerad. Känns som att det kan bli en bra dag bara jag inte glömmer av att gå till bibblan med de försenade böckerna... Men det ska ju inte vara några större problem. Måste kila, skönt om er!
 
 
 

Inte varje dag...

... Som man kommer till jobbet och ta emot en beställning på 41 Big Mac's och en Lilla menyn. Är grymt imponerad av mig själv för att jag behöll lugnet och servicemindet! På mindre än fem minuter hade jag serverat maten. Sen var jag glad och super trevlig resten av passet. Pendlade jätte mycket mellan kassalinjen och DT:n så det var kul. Många bilar och mycket minnesträning.
 
Sen skyndade jag hem för att se på Solsidan, men då hade pappa ockuperat TV:n så jag tog en lång skön dusch och pratade med Anna i två och en halv timme istället. Mycket behövligt och trevligt. Snart kan jag gå på långpromenader och dricka te med henne mitt i veckan!!! Helt otroligt roligt! Nu har jag fått det där diffusa problemet med hjärtat igen. Ibland när jag rör på mig, hostar eller bara anstänger mig kan jag få skit ont i musklerna i hjärtat, som att man typ får sendrag i hjärtat, så det gör rätt ont när jag väl får de attackerna och idag har de varit många... :( Så jag ska försöka få lite ro och sova bort besvären...
 
Tror att jag ska rama in det här hostoriska kvittot. Fast nu ser jag i efterhand att jag glömde ta betalt för en meny... Men ja, det var de väl värda efter att ha köpt 41 st Big Mac's och en Lilla menyn.

Pumpar lite...

Var ner till gymmet idag och trotsade min regel "ingen träning efter tävling". Tycket att jag lika gärna kunde köra ur kroppen idag eftersom att det inte tog så mycket igår (ska berätta mer om lördagen och tävlingen sen)... Så idag har jag och Madde kört armar, axlar och tålamod/självdiciplin. Den sistnämnda måste jag verkligen träna upp. Jag önskar att jag var en sån som gav 100% till när de inte orkar mer och när det är tungt och uppförbacke, men jag lägger mig redan innan jag startat.
 
I allafall så känner jag mig rätt mör och utpumpad nu efter alla maskiner. Ska räkna lite matte, kolla över ett stipendium, åka och jobba vid fem och sen gasa hem för att hinna till Solsidan och sen ringa och prata med Anna.
En halvtråkig dag med noll fart.
 
Sött sällskap! En peppad Karl & en väldigt bakis Lovis! <3
"Hello babe"
Det börjar ta sig. :)

Vinst

 
Kände att jag drog en vinstlott i morse
vaknade tidigt, hann tvätta håret,
hann äta frukost i tid
och hann njuta under promenaden till bussen.
 
Det var sådär julaftonsmagiskt när jag klev ut på den Montenska verandan.
Det var kyligt, solen höll på att kämpa sig upp
och mysfaktorn var skyhög.
 
När jag kom ner till hästhagarna fick den nya hästen syn på mig
Och han sprang till hagänden för att gå längs vägen med mig.
Det var så himla fint, och han tittade på mig som att
vi delade en histora.
 
Händelsen har gjort att jag mer än vanligt vill
införskaffa mig ett djur att krama sönder.
Och nu till frågan, vilket av alla?
Haha, typiskt mig.

Rest day

Var och tränade igår för att Bosse ville rätta till stöten och göra mig ännu mer sugen på att tävla. Dummer.
Fick bara stöta fem gånger sen var det bra men jag flörtade till mig ett test i en ny teknik, nämnligen att gå ner djupare. Vet inte vad som gjordes rätt eller fel men idag har jag skitont i underarmarna. Riktigt så det stramar och som att jag lyft ett hus mellan lillfingret och pekfingret. Typ.
 
Så, idag ska jag vila ut mig. Se gårdagens Hela Sverige bakar, kanske baka själv, ladda upp mig inför den stora tävlingen, kanske städa (eftermiddagssolen ligger ju perfekt i mitt rum=ger mig alltid lust att städa och rensa ut min garderob) laga mat, se på Idol, skriva ett nytt CV och se över skolarbetet. Det var länge sen jag bara hade en fredag där hela eftermiddagen och kvällen låg fri. Så himla skönt att inte ha någon träning eller träff inplanerad! Förstå mig rätt, jag stormtrivs bland folk, gärna intensivt och ofta men ibland kan det vara lika skönt att bara få vara ensam och erimit. Få spela så hög musik som helst och bara tänka på sig själv. Så denna fredag tillägnar jag mig själv.
 
Me myself & I.
 
 

Note to self:

PH

Inför halloween!

Unnade mig en halloween-sökning! Är hittils bjuden på två stycken, men mina kommande månader är väldigt fullbokade så vi får se vilken jag hinner på gå. Antagligen Amandas stora!
Här är iaf några kandidater: 
I år vill jag vara något skitläskigt men ändå komiskt eller bara tjejigt.
 
Teletubbies Laa-Laa Maskeraddräkt
Bacon Maskeraddräkt
Neytiri Maskeraddräkt
Glee Cheerleader Maskeraddräkt
Cheerleader, fast med magtröja.
Adam och Eva Maskeraddräkter
Haha Bettyhumor!
Baywatch Kvinnlig Livräddare Maskeraddräkt
Sexig Soldat Maskeraddräkt
Fat inte så porrig. 
Ren Maskeraddräkt
 
Alla kommer från http://www.partykungen.se/maskeraddrakter/

Härlig pluggmusik


Nu är jag i mitt esse!

... Om ni inte visste det förut så älskar jag att handla! Gå länge, utan stress, fram och tillbaka och detaljstudera, klämma och känna, lukta och fundera. På kvällskvisten ville Sussi ut på fitnessnudlarjakt, spontant och bra. Sagt och gjort. Två timmar senare kom vi hem med lite mer än fitnessnudlar. NÖJD.
Avslappnande, spontant och bra inför mitt prov.
Unnade mig en Loka och köpte hem smakessens till min egna Sodastreamer som jag fick av Adam!
Nackdelen är bara att det luktar och smakar som vattenpipetobak, och drar man in det snabbt i näsan, känns det nästan nästan som att man tagit ett bloss. Det är den där känslan iaf, så ngt lurt äre iaf...
Jackpott! Med sjögräsnudlar gjort på aleo vera och endast 6 kcal! Ska bli intressant. (Tyngdlyftningsmat inför stora tävlingar)
Surdegsbröd som inte var sågott och rött guld: granatäpple.
 

Jag ska bli en doer

Lånade hem en hjälpande bok för två månader sedan för att förhoppningsvist bryta mitt lata mönster. Och nu är den äntligen öppnad! Hurra för mig!
Den heter iaf Lär att lära med Björn Ringom och handlar om studieteknik, prestation och motivation. Och den har bitit på mig!
Står egentligen självklara saker, så som att planering är viktigt, men det är skönt att få allt serverat och få ett schema att gå efter. Så läs den alla lata eller omotiverade ungar!
 
Idag ska jag vara en doer. Jag har mentalt förberett mig för att plugga, (eftersom att jag inget annat än sprungit 1.2 mil gjort) så är det hög tid att ta sig igenom matteprovet... Hehe, så jag har satt upp en konkret, enkel plan. Plugga en timme, rast/middag. Plugga en timme, te/rast en 20 min (nätrunda) sen plugga lite till, tills jag känner att allt sitter och sen gå till sängs och läsa, eller titta på Solsidan. Eller, måla naglarna! :D
Jag ska göra ett test och se om jag kan följa den enkla strukturerade planen eller om jag blivit ett omöjligt fall/offer för lathetsdöden...
 
Ser inte mycket ut för världen, men för  mig funkade den fin fint!
 

En utflykt

Jag odiggar mitt flin, men har länge varit sugen på en ombré! Och jag tyckte att det här fotot fick en ombrécharm/ljus. Fast Madde säger att jag måste låta min naturliga hårfärg komma fram så hon kan klippa mig och sedan bleka mitt naturliga hår... Låter inte så lockande att gå med en fet utväxt i ett halvår innan man får sina ljusa toppar och då kankse ombrémodet redan är ute...
 
 
Hur som helst tog jag och Erik en tripp med Ettan genom Bodarna och vidare mot Dala Airport för att precis få se ett plan lyfta. Gav mig lite sentimentala minnen från Polenresan och Turkiet... :(
Fast, sen jag och Adam kollade på någon flygplansfilm där planet var trasigt och dödsdömt och piloten stupfull och fick flyga planet upp och ner är jag inte så sugen på att sätta mig i något flygfordon. Men vi ska snart boka resa till varmare breddgrader, vi måste bara komma in på GMU:n och fixa testerna... Sen kan jag bli brun mitt i vintern. :D
 
 

Inför tävlingen

Såhär fint var det när vi kom ut från träningslokalen!

Helt makalöst fint. Idag lyfte vi ingångsvikterna. Det kändes lekande lätt i rycket, bra styrka, bra explosivitet och bra sits men i stöten var det tvärstopp.
Det är som att min hjärna blivit hemsökt av stötdemoner som gör det omöjligt för mig att göra bra överstötar efter 45 kg. Ska jag vara ärlig är det skitjobbigt. För jag vill fortsätta ta nya pers, men så fort jag klovar på 45 kg och mer blir det tvärstopp. Det är skillnad om någon klovar åt mig och jag inte vet vikten, dår går det.
 
Eller, om jag inte hinner tänka innan jag skickar upp stången. Då går det också bra. Men på torsdag får vi förhoppningsvist driva ut demonerna och göra mig tävlingsklar. Både nervös och megataggad!
 
Adam tränade med mig idag så nu ska vi lägga oss. Men först en liten dos glass. Har super glasscarvings... 
 

Haha, så jag!

 
 
Kom över den här på kvällskvisten, och gissad vad? Precis i min smak. HAHAHA

Offline

Kände mig så himla sliten och orkelös i dag. Så jag körde en smitare när mattegenomgången var över och träffade på Lollo och vips så gick vi en förfriskande promenad mot Amanda. Blev en snabb catchup med iskall mjölk och dinkelbulle. Oslagbar kombo. Sen skyndade jag mig mot bussen och tog en powernap, men när bussen rullade in mot de bekanta husen kände jag mig mer trött än alert så jag bestämde mig för att ha en offdag, med bara mig själv.
 
Så, nu har jag avverkat ett program Hela Sverige bakar, käkat en skitgod sallad på spenat, rivna morötter, keso, ceasarsås, mycket parmesan, en liten rest tonfisk/pesto/makaron sallad och så marinerat kött. Skitgott! Sedan hoppade jag in i duschen för en spakväll. Så nu är jag både, ren, len, snygg och väldoftande! Tävlingsfin.
Så nu ska jag avsluta dagen med lite bokläsning och massa massa vatten. Har varit dålig med vattendrickandet så det kan vara en orsak till min trötthet, har även hänt av krampningar i musklerna så jag borde dricka mer. Inte två små glas vatten till lunchen...
 
Söta vänner i Amandas slott, som jag älskar! Hoppas jag också får flytta till en lika snygg, ljus och funktionell lägenhet snart. 
Hela Sverige bakar med potatisgratäng. Och mysbyxor såklart!
 
 
Spakväll med rubbet! Ansiktsmassage, härliga inpackningar, skrubbar, tvålar, shampoo & balsam, nagelvård och en fet kroppskräm. 
Nu: bubbelvatten och en bra bok, och en egen säng för mig själv. Lite Adamrehab nu när vi umgås mer än är ifrån. 

Överlycklig!!

Var förvånansvärt pigg i morse när jag skulle till jobbet. Första gången jag gick upp före Adam och var helt okej med det. Han sov så sött när jag lämnade honom. Sen åkte jag till Donken och jobbade 10-17.30. 
Fick åka och hämta varor i Falun mitt i passet och det var jag väldigt nöjd med.
 
Sen kom Patrik & Manne och hälsade på när jag slutade så jag hängde med de på biljard. Det är ngt dåligt med stans biljardbutik, jag kunde inte vinna... Knappt träffa. 
Sen fick jag för första gången bränna däck i en riktig BMW. Wow, den känslan, fantastisk.
Så nu kan jag stryka punkten "Köra en BMW innan jag dör". Najs.
 
Nu kollar jag och Adam på Wanderlust. En riktigt lovande film, med Jannifer Aniston & Malin Åkerman, vår favprit! :D
 

Just nu

Biljard med patrik och manne
 
 

Q/A

Jag är inte så bra att organisera upp min tid utan en kalender, men nu när jag införskaffat mig en så passade jag på att planera in att svara på alla frågor och nu har jag äntligen tid för det. Så nu kör vi första delen!


Q: Berätta om dina drömmar, om hur du kommer uppnå de. 
- Min dröm är att kombinera GMU, tyngdlyftning, mitt sociala liv och drömutbildning på bästa tänkbara sätt. Och att vara lycklig livet ut. Genom att bara släppa in folk jag faktiskt tycker om i min "bubbla" och sluta vara med energitjuvar som släcker mig. Enkelt. Sen, bör jag få några MVG:n till för att komma in på vad jag tror är min drömutbildning, fortsätta med coach Bosse & Nippe och sedan göra mitt bästa på GMU testerna.
 
Annars är ju min stora dröm att bli med hund. Har ju alltid älskat djur och när jag flyttar hemifrån ska jag köpa en fyrbent kärlek att krama sönder när Adam inte är i närheten. Eller om jag och Adam skulle gå skilda vägar så finns det ju en som kan ta emot all kärlek som rinner över. ;)

Vad är viktigt i livet och hur ska man göra för att njuta fullt ut, enligt dig? 
- Jag tror att jag är en gammal dam i en ungdoms kropp... Så jag har ju fattat att hälsan är jäkligt viktig, vad spelar det för roll om jag har massa pengar, världens bästa vänner & familj, hus och bil om jag inte har hälsan med mig att besöka och uppleva det? 

Och sen är ju relationer det viktigaste på delad första plats. Har märkt att det inte är optimalt att umgås med människor man är med bara för att de kommer som en extra bonus.
För att njuta fullt ut? så borde man se detaljer i vardagen, uppskatta allting extra mycket och inte ta allt för givet. Se positivt på allt och vända alla motgångar till en utmaning.

Berätta om hur du och Adam träffades och om hur er vänskapo utvecklades till kärlek! :D Det är alltid spännande att höra!
- Haha! Vårt stora genombrott hände på bussen, men innan det hade vi i vår klass börjat hänga mycket, stanna kvar på eftermiddagrana för att spela musik, göra hamburgaren (vår specialitet) plugga och bara hänga. Sen byggdes det på, övernattning i skolan, allt tätare sms-kontakt och mer tid brevid varandra på bussen. Sen, en dag även denna gång på bussen, så frågade Stina och Elina om vi var ihop, och då fattade vi beslutet att vi var det. Åh, vilka fina tider, som en saga! Fast det är det ju, vår saga. Och tänk att sagans huvudroll fortfarande är lika lycklig, förälskad och attraherad av sin prins som hon nu har varit ihop med i tre år!
 
Det äckligaste du gjort i skolan? 
- Ja ursäkta, men under studentveckan spydde jag i en papperskorg på skolan. Inte så fräscht och inte så kul att förklara för läraren att man bara "mådde lite dåligt"... Adam och Samir asgarvade iaf åt mig, det gjorde extra ont.
 
En fullspäckad studentvecka med start på krogen! JEE.

Vad ska du göra till hösten? 
- Svar i augusti. Träna hårt och placera mig bättre på rankinglistorna till tyngdlyftningen och så jag klarar fystesterna till GMU:n, fokusera på att göra om lite kurser och bara njuta av livet. OCH, som en bonusdröm, drömma lite om SM, att vara med känns för orealistiskt.

Update: Våren var så fullspäckad med två jobb, en polenresa att planera helt själv, mitt lilla barn Festkommittén, utbildningskurser på FVRF och studentresor, mina små sidoprojekt och naturlinjen på det så jag beslöt mig för att inte gå under och skjuta upp det som kunde skjutas upp. Så, här är jag i dag, läser uppskjutna kurser, läser utökat program med många intressanta nya kurser och läser upp betyg så jag kan fylla ut mitt examenspapper med så många MVG:n som möjligt - just idag är jag på god väg. Så här är jag. Om det är det här som krävs för att nå mina drömmar så gör jag det med glädje. Det är skönt att slippa ha så mycket ansvar och press att man ska leverera, nu kan jag bara vara jag och göra mina läxor, och det känns nästan som sommarlov för mig. 

Tre saker du önskar? 
- Jag önskar seriöst att jag ibland kunde klona mig, för nu om en månad har jag två riktigt spännande saker att jobba med, på samma dag och det går liksom inte att välja mellan suramelonbitar och choklad. Jag vill göra båda, för att den ena berikar mig som människa medan den andra är en upplevelse man sällan får erbjudanden om. Fast båda har väl egentligen samma effekt... 
 
Sen önskar jag att jag någon gång kan lära mig slappna av och säga nej.
Och att Anna & Adam ska flytta hem eller att vi snart kan umgås på regelbunden basis igen.
 
 

Favoritcitat? 
- "Confidence is the sexiest thing in the world" / "Confidence is the sexiest thing a woman can wear"
 
Varför svarar du inte på ask.fm? 
Tyvärr, har jag glömt lösenordet! XD

Favoritsko? 
Mina trogna följeslagare.
Såklart att jag inte har en renodlad bild på skorna, men det är iaf de svarta sommarklackarna som jag fick av Adam i födelsedagspresent. HIMMELSKA att gå i, supersnygga och enkla att komma i och ur. Full pott verkligen, kan ju dansa en hel natt och morgon i de, gå en mil och fortfarande känna att det känns som ballerinaskor. Hur många skor kan det egentligen?
Ah, nu hittade jag de. Såklart har fina Amanda Svensson fotat.
 
Och så klart mina nya älskade jodphurs! :D

Vad vill du jobba med? 
- Jag har tänkt på det mycket men tyvärr inte kommit fram till svaret ännu, men med människor och deras reaktioner, beteenden och samspel med andra. Mental coach hade varit något coolt. Eller med träning av något slag. Eller inom Försvarsmakten.

Hur kan du ha så lena ben? 
- Ända sedan jag var liten bebis har jag blivit insmord, så jag tror att 19 års kontinuelig insmorning gett resultat ;) Sen har jag ju väldigt bra gener och en bra mamma som tänkt på det tidigt. ;)
Annars tror jag starkt på en bra skrubb, lotions i olika tjocklekar och en bra tvål och bra kost.

... Och friskt tjockt hår?
Jag tror att det beror mycket på mina kostvanor och motion, men jag försöker iaf regelbundet att packa in det i feta bra oljor och med jämna mellanrum klippa det så det håller sig friskt. Sen, plattar jag det nästan aldrig eller fönar det... Låt lufttorka.
 
Ditt största kroppskomplex?
- När jag var yngre, öronen för att de stod ut så mycket & mina ögon för att de var för små. Men nu har jag nog inga komplex, tack och lov! Eller, det enda som jag stör mig på är min längd, har alltid velat vara 175 cm, guess why?
 
Vem kommer tvätta i hemmet Adam-Betty? 
trök fråga men hem grejer som snurrar i mitt huvud nu ;)
- Jag är bombis på att det kommer bli en gemensam syssla. Fast vi har ju delat upp det så jag får laga mat och han städa ;).
 
Mål med tyngdlyftningen? 
- Jag har ju redan gjort det jag inte vågat drömma om. Att tävla på SM. Man ska aldrig vara nöjd, för jag vet att jag kan mer, men jag måste bara komma ur chocken att jag faktiskt deltog och tog silver. Jag fick silver av alla tyngdlyftare i Sverige i viktklass 53 kg, inom ett år från att jag började med sporten. Det är stort och svårsmält. Men ett mer långsiktigt mål är ju att jag ska hålla på med det resten av livet för det är så himla himla kul, med rätt coch förstås. Och att jag någon gång ska ta ett SM guld. Det kan bli om ett år, om trettio eller aldrig. Man vet aldrig. Men jag drömmer och det är en bra början.
Ett gäng superpinglor och bra tränare på DM i Borlänge-13. Tog Juniorguld i min klass och seniorguld... tror jag det var...

Vad väger du och hur lång är du? 

- Jag pendlar jätte mycket mellan 53 och 55 kg.  Jag är 171 cm lång. 

Hur nervös är du inför DM? :)
- Det känndes bra, peppande, inspirerande och lite nervöst innan. Men precis innan jag gick in så var jag super fett nervös. Som det ska vara! 
 
Vad är det bästa / det sämsta med att ha körkort? 
- Det sämsta är alla "back-seat drivers", jag har tagit körkort, jag vet hur man kör och jag kör på mitt sätt. Det är okej och snällt att påpeka att man glömt ngt, men att tillexempel påpeka att man absolut inte kan starta på trean är ju bara idiotiskt, jag fick ju körkortet av en anledning? Det är så frustrerande när folk liksom ska berätta hur folk ska köra... 

Det bästa med att ha körkort är ju helt klart friheten. Den är obeskrivlig, att man inte behöver ta hänsyn till någon annan människa eller anpassa sig till deras tider.
 
Här är dagen jag tog körkort. Nostalgi och magi.
 
Hur fick du körkort, hur många lektioner tog du? 
- Jag tog väl kankse 15 lektioner... Jag vet att det är många, men i våras hade jag det inbokat att varje måndag kl 08.00 ha körlektion utan att egentligen reflektera över det som lärdes ut under lektionen... Och så här i efterhand var det ju onödigt, men jag gillade den rutinen, att inleda veckan med en körlektion. Jag började övningsköra i mars/april 2012 och tog körkortet i december 2013 så jag är nöjd över min "studietid.". Jag pluggade mycket under sommaren och parralellt under hösten med skolarbetet, så många dagliga tester så klarar man det fint!

Och hur tänkte du när du pluggade parallellt med skolan (du gick natur va? helt galet), tips innan uppkörningen? :)
- Min ursprungsplan var ju att bli klar på sommarlovet, men ibland inser man inte skillnaden mellan vill och kan. Och i och med utlandsredan i slutet av sommaren sköts det upp.
Mina bästa tips innan och under är att ta det lugnt, planera och håll hastigheterna! Sen när ni har körkortet är det bara att gasa, men att plugga ordentligt innan är mycket bättre än att behöva plugga om igen för att man kuggade och kankse var för lat innan. Jag menar, om du verkligen vill ha körkort, är den där boken rätt intressant ändå och läser du den regelbundet och pluggar mycket kan du inte kugga på teorin... Under uppkörningen ska man även vara uppmärksammad för allt kan hända, men den rutinen får man när man kör mycket och känner sig trygg i sin bilistroll. Lycka till! :D
 
Bästa skönhetstipset? 
- SÖMN. Och att svettas, så träna regelbundet och var inte rädda för att ta i. Sen kan det ju vara skonsamt att gå utan smink så ofta som möjligt och inte använda värmeverktyg på håret allt för ofta.
 
Favoritlåt? 
- Jag är ju väldigt svag för Längesen - Petter, New York - Melissa Horn och Kick out the epic motherfucker - Dada Life. 

Det var del 1. Lite uppdaterade svar. Nästa gång jag har frågestund måste jag planera in när jag ska svara på frågorna också. Haha. Del två kommer innan veckoslutet.

To the stars

Alltså satfläsk vilken bra träning jag gjorde! Gjorde äntligen nytt personbästa och klättrade mig upp till 40 kg i rycket! Alltså, jag är så chockad och i extas att jag knappt kan förstå det! Har försökt mig på 40 kg i ryck så länge, på SM, före SM och efter  och nu, äntligen, en vecka innan den store Arnepokalen kan jag lägga till 40 kg till mina meriter. 
 
Jag är så himla glad, och jag är framförallt överlycklig för att det tog sin tid, för annars hade jag inte varit såhär glad! Och allting känns liksom större och mer värdefullt om man får jobba och slita lite innan.
 
Det känns så himla kul att jag börjat tagga till innan tävlingen. Men nu väntas en hel vecka av döjobbig nervositet. 
Nervositet som håller mig vaken om nätterna, som håller mig fokuserad under träningarna och som framförallt håller igång tankeverksamheten. Nu är jag revanschsugen as fuck, och det ska jag ta!

Som plåster på såret...

Låg och vred mig tills lakanen under mig var som en ihoprullad korv under mig... Adamabstinens.
Trodde att det skulle vara enklare att somna när man hade gott om space och kunde välja tjockleken på täcket själv, men icke. Försökte imitera, eller bygga upp någon murliknande sak med alla kuddar för att efterlikna Adam men det gick inte alls. Så, idag har jag rätt att vara lite trist, slö och opeppande. Adam kom hem nyss och syupade i säng, så jag tror att (vill iaf tro) att natten var liknande för honom... Ska joina honom nu!
 
Som plåster på såret för den usla sömnen fick jag ju iaf se en sjukt fin soluppgång. Magisk. 
 
När jg flyttar hemifrån kommer jag nog sakna utsikten mest, morgonsolen och solnedgången... FY

Hejdå

Jag påstår inte att jag har bloggartorka, men det enda som ploppar upp när jag ska skriva är hur missnöjd eller hur dåligt något varit, eller att jag är för trött för att orka eller inte är mig själv... Och det är inte den Betty som jag vill förknippas med. Eller vara för den delen. Så, därför kära vänner... Har jag beslutat att... Sluta.
Sluta skriva. Blogga. 
 
 
 
... När jag är så där tråkig... För allt jag skriver eller kommer på just nu känns som kritik och eller negativt och det vill jag inte ska arkiveras så man kan googla på mig om 20 år och läsa att jag t.ex. tyckte Dessertmästarna sög getpung... Så, jag hänvisar till min inspirerande syster ist, som har en mycket bra blogg. Mycket bra underhållningssubstitut. Jag lovar!
 
 
 

Dreams

travel-osity:


One in a Billion by Aaron Yeoman
fierrrrrrce:

http://fierrrrrrce.tumblr.com/
westeastsouthnorth:

Lake Atitlan, Guatemala
pantadora:

it´s art
all-things-bright-and-beyootiful:

Photography by Julian Beattie
cornersoftheworld:


simple-fools
fleaingfrance:

FleaingFrance Brocante Society Pale traditional
evocativesynthesis:

 James Appleton Photography - Light in the Wild
down-this-aisle:

Berta Bridal Fall 2013
vurtual:

Spuni in Vík (by Gígja Einars)
emilysteaparty:

dream date
lacloserie:

casadecorada45.blogspot.fr
m-as-tu-vu:

(by Chloé McLennan)
dear-abigail:

love this 
kyledeleu:

Jennah #2 by Kyle Deleu
Hair &amp; Makeup by Chad Swager
birdsong-in-the-morning:

HotAir Balloon by *EmilieDurand
 
Från min favorit
 

Ett bra avslut

Har pratat med den här filuren i timmar nu och precis lagt på. Skönt att få catcha upp och skönt att få vinkla ner den bortdomnade armen. Måste verkligen skaffa handsfree...
Det är jätte jobbigt att hon är så långt borta, men det är tur att telefoni är så utvecklat. Men snart, om bara några få veckor kommer jag kunna få gå långprommenader med henne MITT I VECKAN! Verkligen lyxigt, så det ser jag fram emot. Mycket! Längtar så jag spricker, men måste förvarna Adam att jag inte kommer vara ngn vidare bra flickvän de veckorna... heheh. Anna <3

Orkar inte!!!

... Att denna låt är så förbannat bra och beroendeframkallande!
Har varit lite trött på min iPod-musik ett tag och suktat efter ny, fräch, höstig musik och denna sätter sig direkt!
Fin, lugn, med rätt känsla och så Bettig på ngt sätt.

oh common!

Åh, jag är så oregelbunden i dag! Megalycklig, arg, skepptisk, irriterad, charmad, uttråkad och fly förbannad. Haha, det blir ju nästan komiskt! Just nu känner jag mig förbannad för att vissa människor är så fruktansvärt... Osmarta, otrevliga och kanske skrytsamma? Fy tusan vad jag inte kan tåla sånt! Eller, folk som tar mina skor på tyngdlyftningen, folk som tar upp min tid i onödan och folk som utger sig vara så mycket men egentligen är en fis i rymden... Eller ännu värre, när jag äter upp min chokladkaka för snabbt (eller om Adam gör det) eller när jag längtar att se ett program som utlovar mycket men inte alls är behagligt att titta på eller följa. Som dessertmästarna. Eller, när vänner lovat att komma och så gör de inte det...
 
Blev så himla besviken på att det är så B! Blir arg på Per, för han hade kunnat vara Fredrik Nylén, min älskade favorit i "Hela sverige bakar" men han är bara så... nej. ÅH, blir så argh!!!
Men en sak är ju bra med dessertmästarna och det är att det fungerar som ett vagt substitut när jag hungrar efter nästa Hela S.B-avsnitt... Hehe. Nu ska jag ladda upp för HSB=hela sverige bakar.
ph google.

Finito

Aaaaah!
- Det var länge sen jag kände mig riktigt duktig och förtjänat att sitta vid datorn efter en lång och produktiv eftermiddag...
Räknade två sidor matte och nu har jag äntligen fått min belöning, min vardagliga nätrunda!
Känns så skönt att kunna sitta vid datorn och veta att man gjort något bra innan, så det här måste jag hålla hårt i!
Vad händer annars i mitt liv? Ja, tackar som frågar!
 
Ikv blir jag "äntligen" ensam efter en hel vecka med Adam... Detta ska såklart firas med en träningsfri dag, några kemillabbrapporter och matteplugg och om jag inte hinner stupa före nio ska jag se på Hela Sverige bakar... Hehe. Trycka några cocosbollar och plugga i kapp. Ser faktist fram emot det! (Va satan är det som händer!?)
 
P.S Adam R skickade nyss denna bild, så jag kanske ska ta och boka biljetter till Linköping så jag kan fylla på mitt ceratförråd!

Så mycket att göra, ändra...

Är i stort behov av att strukturera och planera upp mitt liv, just nu är jag ganska dubbelbokad i November och det suger. För jag kan egentligen inte välja mellan nöjen och nöjen... 
Är så klyven och arg för att inte kommit på hur jag ska klona mig själv än, eller, för att jag tackat ja innan jag kollat upp om jag kunnat eller inte... Typiskt mig...
 

Efter ett benpass:

Det blev en stressig tisdag trots allt. Låg och drog mig i tre timmar efter att Adam gått och sen hade jag ett helt Montén-hus att strosa runt i för mig själv, innan jag bestämde mig för att åka till skolan och arbeta lite... Gick ju bra, tog upp datorn och fastnade... Sen åkte jag iväg och träffade Lollo & Sofie, innan det blev en tripp till Kupolen med Lollo och Stina. 
 
Och sedan brummade jag iväg för att hämta Adam och så for vi till träningen. Hade behövt den där bilden jag postade förra gången för idag dog mina ben. Körde först lite ryck, och jag hade verkligen en bra ryckdag!
Perfekt hastighet i början, perfekt eplosion och så var jag stark. Mycket bra kombo. Om det fortsätter såhär kommer jag vilja gå in högt på Arne nästa vecka... Hehe.
 
Sen, körde vi ett riktigt mördarbenpass... Alltså, oh lord.
Körde 3:or på varje vikt...
12st x35 kg x3
5 st x45 kg x3
3 st x50 kg x3
1 or x57.5 kg x3
 
Jag kommer vara glad om jag kommer komma upp ur sängen utan hjälp... Adam som varit med mig två gånger innan har jag fått lov att ta hand om... Haha, efterlyser en assistent som kan skjutsa runt mig... 
ph google.

Angelicas hejdåfest

Efter några en timmesfelkörning i Falun (festarrangören hade inte skrivit ut adressen utan bara området, så GPS:en skickade oss till andra sidan stan) så kom vi äntligen fram, jag Dennis, Joel och Adam. Väl hos Angelica hade vi det trevligt, hennes konstiga granne kom förbi och efter några timmar nalkades det Etage. 
 
Inne på Etage mötte vi Kenneth, vår gamle mattelärare som numera är ute och glider i Europa i hans "heroinsläde" och massa borlängefolk! Det var fullsmockat och ur högtalarna spelades bra musik. Tror att de till och med spelade What does the fox say? fyra gånger på lilla dansgolvet. Haha, härligt.
 
Snälla Madde hade tagit sig tid att styla mig från topp till tå. Dagen till ära blev det röda läppar, framhävda kind- och käkben, lockar och mina standard spikskor. Eller, egentligen är hela utstyrseln standard... Måste variera mig lite mer...
 
Vår egna lilla för-förfest. På Max parkering med Joels snygga, porriga Audi och hans grymma bas. Avancerat.
 
 
Måste medge att Sofie inte är en baddare på fotografering i onyktert tillstånd...
Dennis steeket.
 
Angelicas kusein.
Snygga gänget. Dennis, Adam & Joel.
En rätt överförfriskad Sofie visar sin rätta våldsamma sida...
... Sofie verkade också vara ovanligt kåt...
... Väl nere på marken fick Adam sitt "straff" på oklara grunder...
Ja, när besten ändå var nerplockad passade jag på att .... ja, jag vet faktiskt inte vad... Atackars Adam...
 
Älskar min lock på sista bilden!
Ännu ett bevis på Sofies.... hormoner...
 
När vi skulle med taxin in till Etage, typiskt Näs:are att glömma bort hur man dricker med måtta.
 
Men en kul kväll hade vi. 

Min träningsvärk begränsar mig lite

Alltså, hade helt glömt bort att det kändes såhär att vara begränsad, stel och rädd för att röra på sig i onödan. Har rullat mig runt i lägenheten och segat mig på jobbet som var i väldigt högt tempo och kaosartat. Men nu har jag stressat ner, duschat och gjort några mattetal och pratat med Anna! Världens bästa alltiallomedicin. 
Sen ska jag börja göra mig klar för Angelicas hejdåfest, Adam o jag har inte riktigt enats om att följa med på Etage efteråt, men det visar sig, om vi drar dit så väntar ju en helt galet bra kväll med Sofie och så får jag ju träffa massa goa kompisar. Fin lördag!
 
 

Helt sinnessjukt

Efter att jag lämnat databordet minns jag fragment av fredagen.
Slog upp ögonen 08.48 och var utvilad! Helt sinnessjukt. Har inte varit utvilad innan elva på typ sex år... 
Sen gick jag upp och kollade på Erik Rapps framträdande igår kväll och jackpott! Jag älskar honom, speciellt hans framträdande igår, så himla ballt! Sen kallar jobbet och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta för träningsvärken från gårdagens benpass dödar mig. Körde lite armar och axlar också och ber någon kund mig att peka på skärmen kommer jag se superplågad ut.
 
Men det ska jag nog klara mig igenom... Bara det att alla Big Mac's kommer kosta 5 spänn. (tror jag) Och jag kommer vara tvungen att le istället för att grimasera i fyra timmar.
Jag är nog mer rädd för utgången ikv, att jag inte kommer kunna dansa och bara sitta stel som en pinne och bli sugen... Så jag ska ta mig en ordentlig funderare om jag ska med ut eller inte. För hälsan kommer alltid först... (Mitt nya supermantra)
 

Övernattning

Louises bilder. 
 
Det kan tydligen fortfarande vara kul att övernatta på skolan utan att tillhöra en klass...

Jag gillar verkligen ettorna, men jag gillar mindre att jag säger först och tänker sen, ibland...
Vi har käkat pizza, sett på Familjetrippen, spelat dansspel, utmanat varandra i dansspelet,lekt mörkerkurragömma,  gått en spökvandring som var stjärnklar, spöklig och kall. Gjort en massa sammarbetslekar, lärt känna varandra, kört en mildare verision av "Jag har aldrig" och kommit varandra närmare, både ordagrant och i dubbel bemärkelse.
 
Haha, vi har haft en sjukt trevlig övernattning med mycket av det goda. Vid fem körde vi lagförflyttningar med stolar, toalettrullar och mänskliga pyramider (ÄLSKAR). Vi antog olika utmaningar, som att få se hur många som kunde sitta på en stol utan att nudda golv, vi klarade sju pers och gjorde olika pyramider av avancerat slag. Ni förstår, kroppen är inte så tålig kl fem på morgonen efter en hel skoldag och ett tight schema. 

Hur en dag för en vandrande zombie sett ut:

Efter knappt en timmes sömn efter övernattningen var jag irriterad, dödstrött och mör i hela kroppen.
Jag har inte varit vid mina sinnens fulla bruk idag och absolut inte trevlig. Har mest gått runt som en vandrande zombie och krigat mig igenom minut för minut.
 
Har fått håret fint av Madde, tränat tyngdlyftning utan någon som helst energi eller krut och planerade att försöka stanna uppe tills Idol, men jag tror satan att jag knappt kommer palla duschen. Ändå, är den där svarta fläcken inuti mig vaken, den som vill att jag ska vara med på allt. Har nänmligen fått en invite till Etage (händer sällan då jag själv brukar invita folk att joina mig och inte tvärsom) så en del av mig vill bara köra över kroppen och tvinga mig vara glad, energisk, sätta upp klädnypor i ögonlocken för att förhindra däckning innan tio,  peppad och vaken till tre i natt... Men jag vet inte. Bäst jag håller mig till min sömnplan så jag slipper välja, för känner jag mig rätt kommer jag stupa redan vid matborde...
 
En toppen toppning och en kortare lugg.
Trötta ögon behöver slutas.

"På varsin sida av vägen som en främling för varan."

 Vet inte vad jag utvecklat för sidor hos mig själv på sistonde.
 Men på senare tid har jag varit oskarp och inte mig själv,
 vågat göra saker som egentligen inte var så genomtänkta,
 betydelsefulla,
 och tvekade under de stunderna som jag hade fått in en klockren fullträff på.
 
Det gör ont att känna att man ångrar sig,
speciellt om det bara handlade om att säga hej till en en gång så värdefull vän...
 
 

Mot övernattningen!

Var inte speciellt trevlig i morse mot Adam när han skulle gå till jobbet, försökte få fram kärleksfulla ljud för klockan var alldeles för tidigt för att börja prata... Men det blev bara aggressiva toner av alltihopa... Så jag måste ringa och skicka över lite kärlek eftersom att vi inte ses på några dagar nu. hehe. Men att jag var aggressiv kanske kan bero på de få timmar sömn jag lyckades sova... Som Adam sa så "rullade jag runt" i några timmar, bytte täcken, bytte sida av Adam och sprang upp och ner för att pilla på ventilen. (Så alla klasskamrater, ursäkta på förhand om jag är otrevlig)
 
Annars är jag klar med min packning till övernattningen och har en heel del minuter att döda innan skjutsen kommer. Killarna är tydligen i Ornäs och ska rulla hit och till skolan på tio. Lär bli en snabb bilfärd mot skolan, om vi kommer fram. 
Till övernattningen, två träningspass och trippen till Falun på fredag för att agera hårmodell för Madde.

Ordbajs #2

Jag är inte särskilt ledsen idag, glad eller något alls, bara väldigt ... sugen på en förändring?
Jag vet att mitt liv inte alltid blir som jag planerat det, och jag har lärt mig att det är okej. Okej att släppa taget, okej att inte vara den som drar i alla trådar och absolut okej med att låta allt ha sin tid.
 
I dag satte jag ner foten och konstaterade att jag inte kunde vara en tidsoptimist längre och att jag måste ta tag i livet och inte bara leva det utan också kanske förverkliga allt som planeras in i kalendern och verkligen göra allt ordentligt... Och framförallt kanske inte ta på mig för mycket, för är det något jag märkt så är det att jag drar till mig massa roliga utmaningar och projekt som en magnet, men att jag sällan slutför de. Det kanske är där skon klämmer? Att jag har för mycket att göra och för svårt att helhjärtat fokusera på en enda grej?
 
Vid närmare eftertanke så kan jag knappt gå på toa utan att läsa ngt, måla naglar eller pilla bort en prislapp... SAMTIDIGT och det är ju inte så himla hälsosamt. Därför, måste jag tagga ner, reflektera och prioritera från och med nu.
 
Gällande för statusen för mina nyårslöften så har det gått, hyffsat bra...
 
 • Komma ur min lathetsbubbla! Vem var det som tränade nästan varje dag förut? Körde dubbelpass och överlevde? Och kallade Friskis för sitt andra hem? Jo Betty, sååå 2013 portar jag alla sjukdommar och all lathet. SKA. BLI. VÄLTRÄNAD
  På sätt och vis har jag kommit ur min lathetsbubbla, jag har iallafall blivit vältränad och tävlat på SM som jag aldrig hade kunnat drömma om, men att riktigt komma ur min lathetsbubbla har jag inte gjort, bara tittat ut ur föndtret och stängt det lika fort... SKÄRPNING. 

 • Komma in på GMU:n (grundläggande militärisk utbildning) till hösten.
  Njaae, det gick ju inte, men nu är det bara att söka igen och hoppas!

 • Rycka upp mig. Göra det jag ska, i god tid. Med bra resultat som följd
  Återigen ett svajigt nja...

 • TA STUDENTEN!!! 
  JAAA, alredy done!

 • Komma iväg på studentresa med killarna. Går allt som det ska blir det tre resor med mina älsklingar;)
  Kom som planerat iväg på tre studentresor, med destination Östersjön, Polen och Turkiet. 1-0 till mig.

 • KÖTTA på Borlänge Tidning, min sista termin och jag ska spruta ur mig artiklar!
  Check!

 • Bli bättre på att använda solskydd, vill ju inte se ut som en hängig grönsak vid 40 årsåldern...
  Halvcheck!

 • Göra någonting stort!
  Räknar Polenresan, HvSS tävlingen och SM:et som någonting jäkligt stort. BIG FUCKING CHECK!

 • Begränsa min FB-tid! Har blivit "obotlig" facebookiman! Och Adam brukar bli sur
  Njaa, men ska börja nästa vecka...

 • Hålla kontakten med mina när och kära efter studenten... Jaa, typ gänget<3
  Check!

 • Köpa bil (OMG, vuxenpoäng)
  Orelevant i min livssituation, behöver en hund bättre...

 • Läsa mer böcker, så kvalitén på bloggen ökar, heheh
  Gick ett tag, måste bara börja läsa fler recensioner så jag blir sugen!

 • Skaffa mig ett riktigt jobb där jag tjänar feta stålar, kan ju inte vara kassaråtta på Donken allt för länge (med tanke på mitt cheeseburgarberoende, som börjar bli farligt nu...)
  Ja jag har blivit lite rundare av alla ostburgare, och ja jag har skaffat mig annat jobb. Men det där riktiga jobbet väntar runt hörnet, måste bara bestämma mig först...

 • Och verkligen leva i nuet, njuta av allting och inte leva i ett överflöd och "några år i förväg" 
  Jag har blivit bättre på att njuta av vardagliga ting, som att få ligga på Adams bröst och somna så, guld värt. Resten är under uppbyggnad men jag tar mig sakta men säkert dit. 

 • Klara av armhävningar på tå (tillagt) kunna göra fem chin up's och fem dips på raken.
  JAAAA! Klarar till och med en armhävning från knogarna! resten har jag kvar, men det kommer jag kirra!

 • Köra bil i högklackat
  CHECK! Jag kan i mina svarta "vardagsklackar" och i mina studentskor, men spikskorna är fortfarande lite för höga... Måste träna mer!
8/16 genomförda mål. Ett rätt bra mått ändå, ska bara lägga i en högre växel och se till att uppfylla resten! Iallafall är jag på god väg.

Ordbajs

Börjar få lite småpanik över min livscykel som inte är så hälsosam. Går upp 30 min innan jag måste gå till bussen på morgonen, ligger kvar i sängen tills jag verkligen verkligen måste gå upp och får sedan stressa ihjäl mig. Antingen får Adam köpa en obekvämare säng, eller så måste jag ändra mina morgonrutiner. Det var så länge sedan jag gick upp "i tid" så jag har glömt hur man gör och hur det känns... Så tragiskt.
 
Så jag hoppas jag kan åka på militärkurs snart så jag kan få den där dosen diciplin som behövs. Och börja lägga mig tidigare på kvällarna. Och kanske börja ta tag i mitt liv och sluta göra roliga grejer konstant...
Mål till i morgon, kliva upp med Adam, äta en långsam, stor frukost, inte stressa och göra allt ordentligt. (Är ju övernattning imån) Måste genast packa. Faaast, njae, det blir nog en cheesy tjejfilm innan allvaret sätter i gång och sen kommer Adam och joinar mig! Hurraaa!
 
Allt ordbajsande påminner mig om mina nyårsmål (Mållista#1, mål#2)  som jag inte lyft ett finger för, tre månader kvar av året och det är nog dags att sätta igång... Måste skriva ett till inlägg om alla mina 2013mål, lär kommentera en del orealistiska punkter... Meen, mer om det i nästa inlägg. 
google
 
 
 
 

Tacos, hundhäng och filmmys

Ja det blev en social tisdag! Brummade ut till lilla Säter den tid jag vanligtvis brukar komma hem, men jag njöt av resan. Jag har alltid tyckt att Gustafs, Solvarbo och Naglarby varit vackert men idag uppskattade jag vyerna ännu mer. Oklart varför. Sen hittade jag Lollo och så traskade vi till affären för att inhandla tacogrejer. Sen kom grabbarna och så käkade vi. En trevlig middag och jag börjar ta mig innanför skalen på David. En skön liten prick med signaturmeningen "God damn it!" som även smittat av sig på Lollo.
 
Sen, när magarna var mättade och fyllda till brädden vandrade vi vidare mot Amanda & Fredriks place där "Now you see me" väntade och stora snacksskålar. Fredrik #2 och Märtha hade tagit med sig sina två fyrbenta vänner som jag var mer koncentrerade på än filmen. Men det lilla jag såg var skitbra. De var så söta, den stora låg nere på golvet och blev klappad medan den lilla låg intryck mellan mig och Lollo hela filmen. Så himla gulligt!
Och så himla harmoniskt att höra små tassar passera parkettgolvet. Så ska jag absolut leva om några få år. Och Adam verkade också trivas i hundarnas sällskap. Perfekt.
 
Jaaa, under middagen fick Lollo för sig att hon hade vuxit och det skulle självklart bevisas...
Sötisar!
Från v. Fredrik #2, Märtha, Amandis, Anton, Lovisa, Fredrik, Adam, Lollo, stor hund, Jag, Liten hund <3
HAha, bara en massa par och Lollo. <3
 Jag tror att Adam tog den lilla h8unden ifrån mig för att visa att han är redo för att bli flerhundspappa. Så fint av honom! Ska genast googla upp bra uppfödare och börja spara pengar till våra kommande hundar, LÄNGTAR! :D

Hellu, my name is Elisabeth

Eftersom att statistiken var skyhög igår och nästan var en stolpe för sig utan att jag marknadsfört bloggen någonstans. (Jag är både chockerad, glad och rädd för er nya) Så tänkte jag att det var lägligt för en liten lista. Och välkommen till mitt fartfyllda liv (eh, iaf ibland), hoppas jag inte skrämmer er allt för mycket.

 
 Jag och världens bästa pojkvän - min legobit och hälft. 
 

 

1. Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då?
Solsidan 

2. Vad ville du bli när du blev stor när du var barn?
Jag ville bli en multytasker! En som var kombinerad ridlärare, Melodifestivalsbakdansare, programledare och ambasadör för Rädda barnen. Ha ha ha...

3. Vilken är din favoritdoft?
Jag har alltid varit svag för Adams Gant-parfym som han hade i början av vårt förhållande men som sedan tog slut och gick ur sortimentet... Annars är jag helt såld på VS Pure Seduction, regnig astfalt och garage.

4. Om du var en stor stenbumling, var skulle du vilja ligga still då?
Vid havet helt klart!
 
5. Du får veta att jorden kommer gå under om tolv timmar. Vad gör du?
Blir kriminell, snor en häst och rider tills jag blir träffad av en brinnande stjärna eller, så fuckar jag ur och gör mina sista timmar minnesvärda och galna...
 
6. Vad tror du skulle vara annorlunda i ditt liv om du var av det motsatta könet?
Jag hade spelat istället för att bloggat och så skulle jag vara mer muskulös.
 
7. Vilket är ditt favoritverktyg?
Knepig fråga!
 
8. Vad gör du om tio år?
Om tio år är jag 29 år, har en ålderskris, förhoppningsvist ett barn eller ett barn påväg, jag ska ha levt innan, studerat klart och vara lycklig, precis som jag är nu. 
  
9. Vilken är din bästa danslåt?
Just nu är det Animals & Kick out the epic m*.
 
10. Om du var skitbra på att sy, vad skulle du sy då?
Jag är redan skitbra på att sy, men hade jag haft mer tid, hade jag sytt in kläder och skapat egna...
 
11. Hur skulle du hantera det om du vann typ 108 560 000 euro?
Först skulle jag shoppat, tills jag tröttnade och kände att garderoben var komplett, sen skulle jag ha rest massor, köpt ett zoo och sparat undan en hel del för kommande generationer och för donation till barn i fattiga länder & till Cancerfonden...
 
12. Vad tycker du om ordet hen?
Uttjatat

13. Vilket är ditt bästa recept och varför?
Bittes beásås! Enkel, skitgod och går snabbt. 

14. Vad tycker du om köttkonsumtion?
Vi borde tänka mer klimatsmart och använda kött som en krydda ist för en bas. 

15. Är du beroende av något?
Har märkt att jag blir tjurig om jag inte får köra bil. Eller träna och äta ost. 

16. Vilken musik triggar din nostalgiska sida mest och varför?
90-talsmusik! Oklart tyvärr.

17. Vad gör dig riktigt förbannad?
Mamma när hon tvättar mina kläder i mitt rum som jag bara slängt på sängen för att jag provat de på morgonen och valt ett par andra kläder... De blir små! Och folk som smaskar, ger dålig service och är allmänt pantade.

18. Har du något riktigt bra husmorstips?
Mot halsont: varm mjölk med vitlök. För kroppen: naturliga oljor och frächa livsmedel. Typ som att scrubba läpparna med socker.

19. Finns det någon reklam du tycker är riktigt bra?
ICA reklamerna är ju skitrolig!

20. Är du lik dig nu, som du var när du var barn?
Lika busig, lika lång. Fast idag tar jag för mig mer, är mer självständig och definitivt mer ekonomisk.


Schema för idag

Yooo. Vaknade av den där förbannade magen igen, men idag pga helt annan smärta. Klockan hade passerat lunchtid för länge sedan och det var dags att serva magen och börja den här gråa dagen.
 
Ska skämma bort mig själv och ha hemmaspa innan jag sätter igång med råplugget, drömde att jag skulle få lov att gå om mattekursen i all oändlighet och det gav mig satan kraft till att ta tag i skiten. När jag känner mig mattemättad ska jag åka till Säter och leka med Lollo innan vi möter upp Adam för filmkväll hos Amanda & Fredrik. Så jag har mycket skoj att se fram emot om jag pluggar på. Hehe. 
 

RSS 2.0