Frågestund del 2

Märker att jag måste skärpa mig när jag lovar saker och ting! Så, förlåt alla vänner och alla andra jag inte känner men här kommer svaren från del två.
 
Vad tränar du helst i och vad? :D
 
- Jag är ett stort fan av Adidas sportlinnen! Så himla bra passform och fina! Sen är jag en riktig sucker för Nike's tights och Adidas. Tycker att de är perfekta i längden, kan användas år ut och år in utan att bli noppriga och håller formen och elasticiteten väldigt bra efter många tvättar. Sen sitter de väldigt bra på så man behöver inte dra i de för att de åker ner och något jag märkt är att man får en fantastisk rumpa i Nike tights så det är ju helt underbart! 
 
Vad tycker du är så bra med militärlivet och vad har du för planer inom det militära?
Det är en ovärdelig kontrast. Än så länge har jag bara testat på att leka lite, men so far älskar jag det! Det bästa med våra övningar är att man växer som människa efter varje övning. Man lär sig ta ansvar, inte bara för sig själv utan andra också. Man tränar upp diciplinen, noggranheten och rutiner sätts. Det är häftigt att se hur mycket kroppen orkar, hur mycket man får testa på, skjutning, flygning, radio och hinderbana, sova i knäppertält och testa på "överlevnad". 
 
Mina planer är so far är lite diffusa, men att ta en utomlandstjänst och jobba en längre tid för Försvarsmakten hade varit något. Men första milstolpen är att komma in på GMU:n, sen kan vi snacka drömmar.

Hur kom du på att du skulle åka på en massa övningar?
Det damp ner ett brev där man fick prova på en helg att gå i gröna kläder och jag älskade kontrasten, att jag blir mer strikt, mindre lekfull och mer... maskinig när M90 åker på... Det är en häftig känsla.
 
En blandad kompott av de senaste tre åren som FVRM/FVRF elev.
 
Jag har alltid velat veta hur du och Adam kan ha ett sådant drömförhållande! Berätta vad vi ska göra!
Det är viktigt med kvalitetstid och även tid isär. Viktigt att man kan göra saker tillsammans som båda njuter av och ha egna intressen, så man får en "pause" från varandra. Att ha balans mellan att sakna och vara tillsammans. Sen är det jätte viktigt att man respekterar varandra, komunicerar med varandra, berömmer när den andre gjort någonting bra och pratar om saker som inte fungerar, för hur ska den andre veta vad man tycker mindre om om man inte berättar?
I vårt förhållande är det viktigt att vi är ett team och att vi är bästa vänner i grunden, för är man inte det så tror jag att det är svårt att älska och lita på den andre fullt ut. Då kan det mer bli en tävling där man inte vågar visa sig sårbar och vet att det faktiskt är okej att vara mindre stark och perfekt.

När man varit tillsammans en längre tid som vi har är det fortfarande viktigt att visa uppskattning, ibland skriva hur mycket den andre betyder i ett brev eller snabbt sms, säga jag älskar dig mer än en gång per dag och säga vad som gör en så lycklig. Det är lätt att ta varandra för givet och i slutändan inte veta varför man älskar den andra så mycket. 
Sen tycker jag att man måste låta varandra få umgås med vem de vill och göra vad den vill, jag hade aldrig mått bra om jag aldrig fick umgås med mina killkompisar, så tillit är en viktig byggsten i vårt förhållande.
Och tänk efter före när du är arg, "behöver jag verkligen klaga på att han inte bäddar sängen?" Konstruktiv kritik är bra, irriterande pikar är mindre bra. Kort och gott, respektera, var ett team och gör småsaker som att skriva små söta lappar, plocka undan disken fast det är hans tur och inte klaga i onödan. 
En vacker bild som Amanda tog på oss i somras.
  
Favoritkrämer och skönhetsartiklar? 
 
Jag är ett stort fan av CCS och ACO som finns på apoteket. De och Neutrogena använder jag året runt, och på vintern när huden behöver en extra boost kombinerar jag med någon fet body butter. Min favorit bb genom tiderna är den med blåbär från The Body Shop. Perfekt fruktig, perfekt konsistens och dryg. En annan storfavorit är min mandelolja från Apoteket som jag glömde ta med... 
Till fester använder jag gärna Make Up Stors prylar. Bra pigment, bra kvalité och framförallt lätthanterliga och håller länge. På med lite skuggor, fräsch "solbränna" och skulptera fram lite "linjer" i ansiktet och avsluta med deras face mist så är jag klar. Naturligt och inte för överengagerat är min melodi.
Solpuder - sun touched, läppstift - china red matt (ÄLSKAR FÄRGEN), high tech lighter - stardust heter de.
Mina övriga favoriter kommer från Apoteket, Lush, Original Source och matbutiken. Lushprodukterna för att de är "rena produkter" med minimalt av E-ämnen och konserveringsmedel och likaså OS som enbart är gjort på färska råvaror (går alltid hem hos mig), och resten för att jag inte kan leva utan de. Vera gelen använder jag till allt. På sårig hud, finnig, när jag bränt mig, efter en sminkkväll eller på eksem mm, likaså med Dream Cream:en. Underbar!
 

Hur mycket lägger du på restaurangsmat och kläder/smink?
Jag och Adam är väldigt duktiga på att skämma bort oss med restaurangmat, vilket inte är så ekonomiskt alla gånger... men en genomsnitts månad kanske 300 kr går till restaurangsmat. Kläder har jag blivit bättre på, jag köper när jag ser ngt jag verkligen vill ha och inte för att det är extrapris eller för att jag vill ha en påse (som jag gjorde förut). Så, jag shoppar inte ens varje månad nu för tiden, men kanske 1000-1500:- när jag väl shoppar.
Sminkar gör jag väldigt sällan, men det ger mig möjlighet att lägga pengar på bra smink de gångerna jag sminkar mig. Max, 500:-/år på smink, men på krämer och hårprodukter så går det loss på 350:-/månad.
 
Hur kommer det sig att du orkar festa med dina kompisar när alla är fulla och dryga?
Jag har också ställt mig den frågan många gånger förut... Många gör så fruktansvärda saker och skyller på fyllan för att skydda sig och det är rätt intressant hur människor förändras när de får lite alkohol i kroppen. Jag har tyvärr inget bra svar på frågan men det är ju jäkligt kul att dansa och umgås med kompisar och behöver de verkligen alkohol för att släppa loss, så är det så, så det är väl det som driver mig ut var och varannan helg. Att få dansa av sig och socialisera. Här är en av mina top tio utgångar! Förbannat roligt i Polen!
 
 
Och när funderar du på att "börja" dricka? :)
Förlåt, men jag blir så förbannad och irriterad på människor som ställer den här frågan. Absolut inget personligt till dig som ställde frågan men, alla är inte som ni.
Jag väljer att inte dricka och det är inget svårt val. Visst kan jag ta ett glas rosé/champagne om vi ska fira något, sippra cider på ett berg och njuta till utsikten eller shotta Jäger för att det är gott, men jag ser ingen mening med att dricka för att bli full. Det är ju inte så att jag skäms för att vara "nykter", jag ser bara ingen mening med att jag ska berätta för hela världen att jag dricker, hur mycket jag dricker och när jag inte gör det, så därför antar mina "vänner" att jag aldrig druckit. 
 
Att jag väljer att vara nykter är ganska självklart för mig, ett enkelt val. Det är mer andra som har problem med det. Det är så skönt att kunna ta bilen till och från en fest, skönt att vakna upp dagen efter och inte vara så himla seg, kunna träna och se fullt resultat utan en väntetid för alla kalorier som gömde sig i drinkarna. Jag har valt att "inte dricka" för att jag elitsatsar på mig själv, på min tyngdlyftningskarriär som går spikrakt uppåt och för att jag egentligen inte behöver alkohol för att släppa loss. Det är nog den främsta anledningen, jag väldigt glad över det och det har säkert besparat mig många kilon... Så, nu hoppas jag alla kan respektera mitt val, om inte kan ni ju disskutera saken med mig istället för bakom min rygg. 
 
Vad är du mest nöjd med med dig själv?
Jag är väldigt glad över att jag är jag. Att jag är all den här sammansättningen gener, som gör att jag har dem här egenskaperna och kvaliteérna. Att jag har alla de erfarenheter och minnen som präglat mig.
Sen älskar jag att jag är en positiv människa, och är man det är det mesta bra.
Typ som:
Min kroppstyp
Mina lena ben
Min ämnesomsättning som gör det möjligt för mig att trycka det mesta i min väg, när jag vill och i ofantliga mängder.
Att jag har lätt för att prata med främlingar
Jag älskar att jag ror om mina nära och kära på ett sätt där jag sätter de i första rummet
Att jag har humor och självdistans, men också bra självkänsla och självförtroende.
Märkte att det blev en lång lista, men jag har svårt för att bara peka ut en sak, för jag älskar ju nästan allt med mig själv! ;) Utan att vara ego.

Och vad spanar du in på det motsatta könet? ;)
Jag har på senare tid märkt att det är mycke rumpor som ögonen dras till, inte minst på tävlingarna. Sen är ju ögonen och och leendet väldigt speciellt och i ögonfallande.
 
Vad vill du uppnå i ditt liv?
Jag har inte kommit på det än och det stör mig. Men det är på ett annat vis väldigt skönt att inte veta och bara ta dagen som den kommer, kunna boka upp resor och äventyr så man förhoppningsvis får en hum om vad man vill göra, istället för att skynda att utbilda sig till det man vill bli och komma på när man är framme eller längs vägen att "det här var nog inget för mig" bara för att man stressade så mycket med att hitta ett mål, en destination, en titel.
Så jag vet ärligt talat inte vad jag vill uppnå, iaf inte inom jobb men en sak är säker, jag vill skapa och leva ett liv som jag inte ångrar, även om det innebär många hinder, djupa dalar, misstag och förluster på vägen.
 
 
Beskriv dina bästa kompisar och vad som gör de så bra.
Jag älskar den här frågan! Det är som ett litet kärlekskort laddat med tung kärlek, fast till vännerna då!
 
Detta är Anna Lindberg.
Hon är fantastisk på så många sätt och det finns egentligen inget ord som beskriver henne till fullo, men jag ska försöka ge en rättvis och så sanningsenlig bild som möjligt. Hon är en fantastisk person med fötterna stadigt på jorden, hon är som ett litet lyckopiller, vet alltid vad som muntrar upp, är ärlig, humoristisk och klok. Anna är nog den enda personen som jag verkligen kan och vill ringa till när jag är ledsen, eller glad för den delen och hon är som min extra hjärna. Alltid ett steg framför, kommer alltid med lösningar och roliga upptåg. Anna är absolut en av de bästa vännerna jag har, och kommer ha. Det är jag övertygad om. Denna superkvinna bubblar av bra ideér och har skrivförmågorna man skulle döda för. Om jag bara skulle ha gjort en liten liten bråkdel i journalistväg som hon gjort, hade jag verkligen dött lycklig. Hon är ALLT en bästa kompis ska vara och lite till.
 
Amanda Svensson med den där energin.
Ordet inspiration har fått ett ansikte. Alla mina vänner är egentligen inspirerande, men Amanda är en klass för sig. Hon både fotar och skriver på en magisk nivå och jag förundras hur hon kan vara så "ung" men ändå så klok och erfaren, hon har verkligen det. Den här tjejen är verkligen genomsnäll, bäst på att shaka ass och mycket uppfinningsrik. Man blir glad i hennes sällskap och mer kreativ, älskar att hon liknar mig på det där planet att hon vill göra mycket, anordna stora grejer och ro i land det.
 
 Det här är Stina Defriis.
Hon är sådär tokig, rolig och ganska klantig av sig, men ändå supersöt. Stina går nästan alltid att disskutera med, är en mycket bra lunchkompis och bra kompis i övrigt(förutom att hon gillar 1D och vampyrer... och Disney... i överdoser). Brukar oftast göra klantiga saker på fyllan, vilket jag älskar för då kan jag skratta åt henne, innan jag hjälper henne upp. ;).... 
Hon har en fantastisk personlighet och vi delar många blandade minnen, en riktig kompis man kan göra allt med, åka på kryssning, faceplanta en snödriva, dansa på högtalare, ha heta disskussioner med, rida, laga mat, promenera och bara vara. FinaStina.
 
Louise Engström André.
En mycket livfull och sprallig jävel. Som älskar att baka, fotografera, gå långpromenader och prata om allt. När den här bruden går loss kan inget stoppa henne, vilket är väldigt roligt att få hänga med på. Vi delar många roliga och mindre roliga minnen, som när hon blev råraggad av två DJ's på Etage.... eller, alla våra kupolenvändor, eller när vi blev stoppade av polisen. Haha. Helt klar en av mina favoriter. Det jag älskar med Lollo, är att hon alltid går all in för det hon gör, vilket i slutändan alltid blir skitroligt. För alla.
 
Sofie Näs. Den store.
Som ni ser är Sofie väldigt farlig, man vet aldrig vad hon ska hitta på här näst och hon slutar aldrig att förvåna, överraska och chockera oss. Och det är det som är så underbart med henne. Att hon inte går att placera i ett fack (förutom att hon gillar att vinna, mkt, och blir arg om hon inte gör det, förlåt <3) Hon är inte normal (i en bra bemärkelse) på något plan, och det är därför det tagit mig typ tre timmar att leta på en "normal" bild på henne, men tillslut fick et bli den här. Den här bruden ger så mycket energi och varje finurligt leende sprider en eld av måbra-känsla i kroppen. Hon gillar också att dansa, vilket är fördelaktigt om man som jag, titt som tätt vill ut på krogen. Knäppa, Sofie med de galna ideérna och de älskvärda djuren. (ja jag planerar att i framtiden kidnappa Bamse) OCH för att inte glömma kanske det största, Sofie med det stora hjärtat.

 
Älskade Adam Rindeskär.
Jag brukar säga att Rindis är min andra Adam. Min man på jobbet. eller bara en jäkligt jobbig finne i röven. Det här kära vänner, är nog min äldsta bästis på killsidan. Och vi delar så ofantligt många minnen tillsammans. Han är inte bara Adam, utan också min träningsmate, shoppingcoach, boxningssäck, axel att gråta ut på, ex-kollega, minnesbank och bollplank. Jag är så tacksam över att ha honom inom mina vännerkretsar för han (och alla andra ovanstående) förgyller verkligen min vardag. Från ingenstans kan ett värmande meddelande dyka upp och det älskar jag. Jag älskar att man kan vara så öppen och filosofisk med Adam utan att det blir den här vanliga man-kan-inte-vara-riktiga-bästisar-med-killar-för-det-slutar-alltid-i-förhållande-grejen... Om ni förstår vad jag menar.
Ibland inbillar jag mig att Adam är bög, inte för att det är dåligt på ngt vis, men för att bögar oftast har den där sista "tjejiga-sidan" där de verkligen förstår. Och det är stort, ännu större att Adam är min bästa vän som jag aldrig, aldrig ska släppa taget om!
En annan kul grej att poängtera är att Adam alltid, varit med på mina större intervjuer och fotat de bästa bilderna. Fångat känslan, atmosfären. Det älrkar jag också, Amanda fast i killformat.
 
Blandad kompott av mina favoriter.
 
Adam är alltid så fin på våra glasstest.
Mina favoriter i hela universum. Exklusive Adam då...

Kommentarer
Postat av: Stina

Ååååh men älskade, fina, fina Betty. Blir alldeles tårögd! Underbara vän. Du är bäst, tack för dina fina ord. Sitter lite smått snyftig på jobbet. Love you, spagetti! PUSS <3

Svar: Katt <3
Elisabeth Johansson

2013-10-29 @ 09:30:14
URL: http://defriis.blogg.se
Postat av: Frida Dahlin

åh, skönt att det inte bara är jag som hatar att behöva "förklara mig" för att jag inte dricker. eller att folk tror att jag moraliserar deras drickande genom att själv inte dricka.
"VADÅ, tycker du jag är dålig som dricker?!"
"näää du får göra vad du vill"
"DU FÖRSÖKER FÅ MIG ATT BLI NYKTERIST ALLTSÅ"

Svar: Tänk att det oftast är omgivningen som har problem med de som inte dricker än de själva... Stå på dig fina smarta Frida! :D <3
Elisabeth Johansson

2013-10-29 @ 14:18:32
Postat av: Amanda

JAG ÄLSKAR DIG! Gör mig lite olycklig att jag inte får vara med dig lika ofta längre. Kom och våldsgästa oss <3<3<3

Svar: Jag kommer som en blixt! <3
Elisabeth Johansson

2013-10-29 @ 19:27:53
URL: http://mansingen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0