Q/A

Jag är inte så bra att organisera upp min tid utan en kalender, men nu när jag införskaffat mig en så passade jag på att planera in att svara på alla frågor och nu har jag äntligen tid för det. Så nu kör vi första delen!


Q: Berätta om dina drömmar, om hur du kommer uppnå de. 
- Min dröm är att kombinera GMU, tyngdlyftning, mitt sociala liv och drömutbildning på bästa tänkbara sätt. Och att vara lycklig livet ut. Genom att bara släppa in folk jag faktiskt tycker om i min "bubbla" och sluta vara med energitjuvar som släcker mig. Enkelt. Sen, bör jag få några MVG:n till för att komma in på vad jag tror är min drömutbildning, fortsätta med coach Bosse & Nippe och sedan göra mitt bästa på GMU testerna.
 
Annars är ju min stora dröm att bli med hund. Har ju alltid älskat djur och när jag flyttar hemifrån ska jag köpa en fyrbent kärlek att krama sönder när Adam inte är i närheten. Eller om jag och Adam skulle gå skilda vägar så finns det ju en som kan ta emot all kärlek som rinner över. ;)

Vad är viktigt i livet och hur ska man göra för att njuta fullt ut, enligt dig? 
- Jag tror att jag är en gammal dam i en ungdoms kropp... Så jag har ju fattat att hälsan är jäkligt viktig, vad spelar det för roll om jag har massa pengar, världens bästa vänner & familj, hus och bil om jag inte har hälsan med mig att besöka och uppleva det? 

Och sen är ju relationer det viktigaste på delad första plats. Har märkt att det inte är optimalt att umgås med människor man är med bara för att de kommer som en extra bonus.
För att njuta fullt ut? så borde man se detaljer i vardagen, uppskatta allting extra mycket och inte ta allt för givet. Se positivt på allt och vända alla motgångar till en utmaning.

Berätta om hur du och Adam träffades och om hur er vänskapo utvecklades till kärlek! :D Det är alltid spännande att höra!
- Haha! Vårt stora genombrott hände på bussen, men innan det hade vi i vår klass börjat hänga mycket, stanna kvar på eftermiddagrana för att spela musik, göra hamburgaren (vår specialitet) plugga och bara hänga. Sen byggdes det på, övernattning i skolan, allt tätare sms-kontakt och mer tid brevid varandra på bussen. Sen, en dag även denna gång på bussen, så frågade Stina och Elina om vi var ihop, och då fattade vi beslutet att vi var det. Åh, vilka fina tider, som en saga! Fast det är det ju, vår saga. Och tänk att sagans huvudroll fortfarande är lika lycklig, förälskad och attraherad av sin prins som hon nu har varit ihop med i tre år!
 
Det äckligaste du gjort i skolan? 
- Ja ursäkta, men under studentveckan spydde jag i en papperskorg på skolan. Inte så fräscht och inte så kul att förklara för läraren att man bara "mådde lite dåligt"... Adam och Samir asgarvade iaf åt mig, det gjorde extra ont.
 
En fullspäckad studentvecka med start på krogen! JEE.

Vad ska du göra till hösten? 
- Svar i augusti. Träna hårt och placera mig bättre på rankinglistorna till tyngdlyftningen och så jag klarar fystesterna till GMU:n, fokusera på att göra om lite kurser och bara njuta av livet. OCH, som en bonusdröm, drömma lite om SM, att vara med känns för orealistiskt.

Update: Våren var så fullspäckad med två jobb, en polenresa att planera helt själv, mitt lilla barn Festkommittén, utbildningskurser på FVRF och studentresor, mina små sidoprojekt och naturlinjen på det så jag beslöt mig för att inte gå under och skjuta upp det som kunde skjutas upp. Så, här är jag i dag, läser uppskjutna kurser, läser utökat program med många intressanta nya kurser och läser upp betyg så jag kan fylla ut mitt examenspapper med så många MVG:n som möjligt - just idag är jag på god väg. Så här är jag. Om det är det här som krävs för att nå mina drömmar så gör jag det med glädje. Det är skönt att slippa ha så mycket ansvar och press att man ska leverera, nu kan jag bara vara jag och göra mina läxor, och det känns nästan som sommarlov för mig. 

Tre saker du önskar? 
- Jag önskar seriöst att jag ibland kunde klona mig, för nu om en månad har jag två riktigt spännande saker att jobba med, på samma dag och det går liksom inte att välja mellan suramelonbitar och choklad. Jag vill göra båda, för att den ena berikar mig som människa medan den andra är en upplevelse man sällan får erbjudanden om. Fast båda har väl egentligen samma effekt... 
 
Sen önskar jag att jag någon gång kan lära mig slappna av och säga nej.
Och att Anna & Adam ska flytta hem eller att vi snart kan umgås på regelbunden basis igen.
 
 

Favoritcitat? 
- "Confidence is the sexiest thing in the world" / "Confidence is the sexiest thing a woman can wear"
 
Varför svarar du inte på ask.fm? 
Tyvärr, har jag glömt lösenordet! XD

Favoritsko? 
Mina trogna följeslagare.
Såklart att jag inte har en renodlad bild på skorna, men det är iaf de svarta sommarklackarna som jag fick av Adam i födelsedagspresent. HIMMELSKA att gå i, supersnygga och enkla att komma i och ur. Full pott verkligen, kan ju dansa en hel natt och morgon i de, gå en mil och fortfarande känna att det känns som ballerinaskor. Hur många skor kan det egentligen?
Ah, nu hittade jag de. Såklart har fina Amanda Svensson fotat.
 
Och så klart mina nya älskade jodphurs! :D

Vad vill du jobba med? 
- Jag har tänkt på det mycket men tyvärr inte kommit fram till svaret ännu, men med människor och deras reaktioner, beteenden och samspel med andra. Mental coach hade varit något coolt. Eller med träning av något slag. Eller inom Försvarsmakten.

Hur kan du ha så lena ben? 
- Ända sedan jag var liten bebis har jag blivit insmord, så jag tror att 19 års kontinuelig insmorning gett resultat ;) Sen har jag ju väldigt bra gener och en bra mamma som tänkt på det tidigt. ;)
Annars tror jag starkt på en bra skrubb, lotions i olika tjocklekar och en bra tvål och bra kost.

... Och friskt tjockt hår?
Jag tror att det beror mycket på mina kostvanor och motion, men jag försöker iaf regelbundet att packa in det i feta bra oljor och med jämna mellanrum klippa det så det håller sig friskt. Sen, plattar jag det nästan aldrig eller fönar det... Låt lufttorka.
 
Ditt största kroppskomplex?
- När jag var yngre, öronen för att de stod ut så mycket & mina ögon för att de var för små. Men nu har jag nog inga komplex, tack och lov! Eller, det enda som jag stör mig på är min längd, har alltid velat vara 175 cm, guess why?
 
Vem kommer tvätta i hemmet Adam-Betty? 
trök fråga men hem grejer som snurrar i mitt huvud nu ;)
- Jag är bombis på att det kommer bli en gemensam syssla. Fast vi har ju delat upp det så jag får laga mat och han städa ;).
 
Mål med tyngdlyftningen? 
- Jag har ju redan gjort det jag inte vågat drömma om. Att tävla på SM. Man ska aldrig vara nöjd, för jag vet att jag kan mer, men jag måste bara komma ur chocken att jag faktiskt deltog och tog silver. Jag fick silver av alla tyngdlyftare i Sverige i viktklass 53 kg, inom ett år från att jag började med sporten. Det är stort och svårsmält. Men ett mer långsiktigt mål är ju att jag ska hålla på med det resten av livet för det är så himla himla kul, med rätt coch förstås. Och att jag någon gång ska ta ett SM guld. Det kan bli om ett år, om trettio eller aldrig. Man vet aldrig. Men jag drömmer och det är en bra början.
Ett gäng superpinglor och bra tränare på DM i Borlänge-13. Tog Juniorguld i min klass och seniorguld... tror jag det var...

Vad väger du och hur lång är du? 

- Jag pendlar jätte mycket mellan 53 och 55 kg.  Jag är 171 cm lång. 

Hur nervös är du inför DM? :)
- Det känndes bra, peppande, inspirerande och lite nervöst innan. Men precis innan jag gick in så var jag super fett nervös. Som det ska vara! 
 
Vad är det bästa / det sämsta med att ha körkort? 
- Det sämsta är alla "back-seat drivers", jag har tagit körkort, jag vet hur man kör och jag kör på mitt sätt. Det är okej och snällt att påpeka att man glömt ngt, men att tillexempel påpeka att man absolut inte kan starta på trean är ju bara idiotiskt, jag fick ju körkortet av en anledning? Det är så frustrerande när folk liksom ska berätta hur folk ska köra... 

Det bästa med att ha körkort är ju helt klart friheten. Den är obeskrivlig, att man inte behöver ta hänsyn till någon annan människa eller anpassa sig till deras tider.
 
Här är dagen jag tog körkort. Nostalgi och magi.
 
Hur fick du körkort, hur många lektioner tog du? 
- Jag tog väl kankse 15 lektioner... Jag vet att det är många, men i våras hade jag det inbokat att varje måndag kl 08.00 ha körlektion utan att egentligen reflektera över det som lärdes ut under lektionen... Och så här i efterhand var det ju onödigt, men jag gillade den rutinen, att inleda veckan med en körlektion. Jag började övningsköra i mars/april 2012 och tog körkortet i december 2013 så jag är nöjd över min "studietid.". Jag pluggade mycket under sommaren och parralellt under hösten med skolarbetet, så många dagliga tester så klarar man det fint!

Och hur tänkte du när du pluggade parallellt med skolan (du gick natur va? helt galet), tips innan uppkörningen? :)
- Min ursprungsplan var ju att bli klar på sommarlovet, men ibland inser man inte skillnaden mellan vill och kan. Och i och med utlandsredan i slutet av sommaren sköts det upp.
Mina bästa tips innan och under är att ta det lugnt, planera och håll hastigheterna! Sen när ni har körkortet är det bara att gasa, men att plugga ordentligt innan är mycket bättre än att behöva plugga om igen för att man kuggade och kankse var för lat innan. Jag menar, om du verkligen vill ha körkort, är den där boken rätt intressant ändå och läser du den regelbundet och pluggar mycket kan du inte kugga på teorin... Under uppkörningen ska man även vara uppmärksammad för allt kan hända, men den rutinen får man när man kör mycket och känner sig trygg i sin bilistroll. Lycka till! :D
 
Bästa skönhetstipset? 
- SÖMN. Och att svettas, så träna regelbundet och var inte rädda för att ta i. Sen kan det ju vara skonsamt att gå utan smink så ofta som möjligt och inte använda värmeverktyg på håret allt för ofta.
 
Favoritlåt? 
- Jag är ju väldigt svag för Längesen - Petter, New York - Melissa Horn och Kick out the epic motherfucker - Dada Life. 

Det var del 1. Lite uppdaterade svar. Nästa gång jag har frågestund måste jag planera in när jag ska svara på frågorna också. Haha. Del två kommer innan veckoslutet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0