-

Kan säga att jag inte var på humör i morse, Jelly splash hade jagat mig i mina drömmar, jag fick gräva fram bilen ur all snö när jag skulle skjutsa Sussi tidigt som satan på morgonen och somnade på bussen och vaknade precis till i säter - blev stressad. 
Men sen blev det bättre, hade kemi, umgicks med mina ettor, blev lycklig i själen varnda gång jag passerade en spegel och åkte och rev av ett bra tyngdlyftningspass. Och nu är Adam åter hos mig, så man kan säga att dagen började kasst och blev bättre och bättre!
 
På tal om hår, vill bara skapa massa frisyrer och fläta det så man ser kontrasterna mellan den mörka roten och de ljusa topparna, ungefär så här: (Från pinterest
Om-braid #ombre #braid
bangs, fishtail braid, & ombre. #hair
 längtar till sommaren då man kan matcha den slarviga flätan med en strandklänning och en skrikig bikini under.

Det är inte nyttigt att sitta och surfa runt på sitt eget bloggarkiv så här två på natten, men jag lovar - någon dag ska jag återgå till normala ät- och sovvanor. Lovar. 
Jag kom iallafall och tänka på hur underbart det är att kunna följa sig själv, följa alla ens äventyr, alla motgångar och alla vänner som kommit och gått genom åren. Det är faktiskt sjukt hur mycket jag hunnit med under åren och hur mucket jag utvecklats som person. Så, dagen till ära har jag sammlat ihop några hemligheter/personlighetsdrag/tvångsgrejer som jag gör. (varför kommer man alltid på så psyko saker om sig själv när klockan passerat tolv?)
 
♥ Jag älskar mjölk!
♥ Jag älskar att duscha
♥ Under alla mina Dahlanderår har jag alltid setat på samma ställe på bussen, vänster sida tre säten från utgången. Fördelar? Man ser flest hästar, det är stort fönster och man får värmen på vänster sida.
♥ Jag älskar att skala frukt, det gör mig harmonisk
♥ När jag behöver muntras upp ser jag alltid en harlem shake eller den här:
 
 
♥ Innan jag dör, ska jag käka en skaldjursplatå... haha
♥ Favoritplagg? jeans.
♥ Innan jag dör ska jag se norrsken i Norrland

I see fire

Jag har blivit extra musikgalen nu när min iPod är inne på lagning och när jag inte har någon kvalificerad ersättare... Så bästa stunden på dagen är när jag på kvällen får sätta mig ner och koppla av - till mitt absoluta största musikberoende genom tiderna (eller nej nu ljög jag, men den läggs till bland Skin  och Counting stars) I see fire. Den är så beroendeframkallande och när jag äntligen får höra de första tonerna på låten sköljs jag liksom över av en lugnande våg. Det är lite svårt att förklara hur mycket musik gör för mig, men jag hoppas ni kan känna en uns av det jag känner när jag lyssnar på den. <3

good went perfect

 
I måndags fick vi något ryck och blekte ombré, men Madde var inte riktigt nöjd (hon var så missnöjd att hon började riva ut ny färg för att färga över det direkt efter att vi fönat det) men jag stoppade henne. Jag trivdes i min nya "utväxtfrisyr" med lite onaturliga toppar. Men jag tyckte att det inte var min personlighet att ha så färggranna toppar, så idag fick jag en tid att färga om det och jag blev hur nöjd som helst!
 
Jag var lite tråkig dagen till ära så jag valde naturliga toppar istället för att go wild and crazy och kanske färga de rosa eller askblonda (och sen tröttna på det), som det lutade mest åt kvällen innan. Men jag är iaf supernöjd! Det känns mer jag nu när det är en mer naturlig övergång och inte så stor skillnad på toppar och bottenfärg. Mega bra jobbat Sandy och Madde!
  
Det var absolut inte så orange som det ser ut på bilden, men färgen var skrikig... Men annars gjorde Madde ett kanonjobb hemma, med övergångarna och så det inte såg ut som ett rakt sträck.
Det här är mer verklighetstroget. Kanonsnyggt om man är villd och vågad varje dag, men lite för mycket för Betty...
Resultat! Jag behöll min snygga grundfärg och så lade de i grey aches och så blev det så här snyggt! Dock är topparna en aning ljusare. Nöjd kund! Det är så fint att jag vill gå och spegla mig hela tiden, haha, kan ni då fatta hur förälskad jag är i mitt hår? <3
 

work in progress

Årets första månad börjar lida mot sitt slut och jag kom på att jag kunde checka av mina nyårsmål, så dessa har jag uppfyllt eller börjat göra/kan göra:
 

Träning/Hälsa
 
- Fortsätta träna fyra gånger i veckan + ta fler powerwalks
- Sluta masskonsumera cheeseburgare
/ Klättra på rankinglistan och göra en tävling där jag tagit 100 kg sammanlagt 
Självklart har jag klättrat lite och jag försökte ta 100 kg sammalnagt förra tävlingen, men jag var lite för kaxig, men nästa? Kan mycket väl hända.
- Börja äta regelbunden frukost
- Äta mindre kött
 

Studerande/Arbetsliv/Blogg
 
- Utveckla bloggen och tillföra lite mer kvalité... 
work in progress, jag tar iaf fler vardagsbilder!
 
 
Vardag
 
- Komma i tid - till allt
Går sakta men säkert framåt, nu går jag tjugo minuter innan bussen går, och till buss stn tar det 6 min exakt. Bra Betty!
- Sluta sprida krogenrundor
- Dra ner mitt simsspelande
Har inte spelat på 2 veckor!
- Återuppta min lilla renoveringssöndag - mer egentid.
Har börjat ha renoveringsdagar 2 ggr/v (!!!)
 
 
Självutveckling

- Styra in mig på att det hårdaste motståndet är jag själv.
- Bli en riktigt bra (bättre) idrottsman (kunna hantera mot- och framgångar bättre)
- Göra mig av med alla energitjuvar
- SLUTA STRESSA. Chilla lite med planeringen och sluta dubbelboka mig och alltid ha ett driv som gör att jag vill hitta på roliga grejer ofta.
Jag har iaf slutat engagera mig i allt möjligt... Vilket gett mig mkt tid att döda framför Jelly Splash... 
- Fortsätta sträva efter att bli den bästa verisionen av mig själv.
 
Check!
 
So far går det ju galant! Det bästa är nog att cheeseburgana inte frästar mig så mkt längre. Och att jag kommer i tid, eller slipper stressa... Det märks verkligen på min sömn och min kropp att den mår bättre nu.
Här kan ni  läsa om alla mina mål.
 
 

Mitt missbruk

... Jag tror att det är meningen att sluta när man fått slut på Jelly Splash liv, and I just did... Fast det var på håret att jag skulle vänta 23 min för ett ynka liv... Nu vill jag reda ut en sak, eller reda ut och reda ut, jag vet att mina nattmonologer oftast mynnar ut i ett ordhav där jag mist min poäng halvvägs, men (jag gör ett försök) varför har alla speltillverkare konstuerat så förbannat tråkiga spel så de blir beroendeframkallande för!? Jag fastnar oftast för saker och vill då intensivt hålla på med de aktiviteterna i tre dagar eller max ett decennium (sims) och sen rör jag aldrig mer det, och det känns som att jag fastnat för Jelly Splash på samma sätt, fast nu vill jag fylla mina dagar med spelet...
 
Jag menar, i ärlighetens namn är det nog rätt osunt att instellera spelet på sina kompisars mobiler i skolan (min tegelsten klarar inte av spelet och dte är väl i och för sig tur) , på FB och allra jobbigast på pojkvännens elektronikprylar... Det har till och med gått så långt att han går och lägger sig före mig om kvällarna och kommer upp två timmar senare för att hämta mig, natta mig liksom. Jag är halvvägs in i vuxenvärlden och jag kan knappt slita mig från ett spel för att sova, ännu värre för att skeda med min kärlek... Såå, nu mina vänner och alla som jag inte känner, så får ni hjälpa mig få bot på mitt missbruk. Helst imån, så jag kan spela en sista gång ikv...
Och på tal om banor, så levlade jag och Adam upp oss till bana 40 på hans mobil... på två dagar, förstår ni då hur himla himla beroende jag(vi) är? Inte okej.
 

Vägbeskrivningar

Hi mates!
 
Jag tror starkt att det är något märkligt med dagen, och att jag måste förbättra mina vägbeskrivningar lite mer. För när jag skulle gå till bussen i morse blev jag stoppad av en tant som ville köra till Antikhuset och jag hänvisade henne långt åt helvete, även fast jag bor granne med huset och nyss när jag gick hem från bussen blev jag invinkad av en man som undrade vart polishuset låg och skulle han följa min vägbeskrivning så skulle polisen snarare komma och hämta honom mitt ute i ingenstans för att han kört så fel... Okej, så dålig är jag inte på att beskriva men just då kändes det som det, förstår ni? ... Märkte att jag hade ett GPS språk, typ kör 500 meter, i rondellen tar du tredje avfarten och vid trafiklysena åker du två korsningar innan du svänger höger in på en enkelriktad väg och så har du nått din destination...
 
Vet egentligen inte varför det här är skrivvärt, kände bara att ni behövde veta att jag blivit stoppad och gett två vägbeskrivningar idag... hehe, poänglöst. Bäst jag skyndar mig till träningen så jag inte tråkar ut er mer...

Hårgrubbleri

Åh, varför måste det finns en miljon upp höjt i samma antal olika val gällande hårstyling? Jag får ont i magen när det finns så många val, röda toppar, blonda toppar, ljusbruna toppar, rosa toppar? Eller varma/kalla kulörer eller varför inte bara färga tillbaka och slippa vela... Blir inte klok på mig själv, men imån ska jag iaf till frösörerna, får se om jag är lika impulsiv som i måndags eller om jag är tråkig och färgar tillbaka...
 
Alla bilder är från google:
Något åt det här hållet anser jag att jag har nu, men jag tror att jag vill ha det lite mer neutralt eller mer lättmatchat (klädmässigt).
Det här skulle jag kunna tänka mig, men sen är frågan om det är "för" naturligt?
Eller typ såhär, det hade ju varit det ultimata! Men vi får se, tiden får utvisa hur galen eller tråkig jag är imån...
När jag ser den här videon så längtar jag bara tillbaka till mitt gamla enkla svall igen,  inte för att ombrén blev ful utan för att jag trivdes så jäkla bra i min förra hårfärg...

Måndagens stress

Vi körde rätt hårt i söndags och det var även då jag kom på mig själv med att jag glömt min frekventa magträning som jag haft under friskisåren och tänkte därför börja aktivera de musklerna igen, så jag körde på tills det gjorde ont och nästan gick dubbelvikt ut, men sen på måndags morgonen var jag öm, stel och vid minst förflyttning gjorde det fruktansvärt ont i magen. Så min ursprungsplan var att ligga kvar där resten av dagen och ställa in alla mina möten... Men efter en stunds velande kröp jag upp iallafall och två timmar senare var vi hos Amanda, redo att fotograferas...
 
Det var lite kämpigt för man blir jämt så himla glad och skrattar mycket med den tjejen, så jag ville många gånger be de hålla käften så jag slapp få ont i magmusklerna av alla skratt, men det var svårt. Tur att skratt avger endorfiner som dämpar smärtan.
 
Efter fotograferingen gasade jag och Adam upp till Falun för klippning. Han skulle få en mordern look och jag skulle toppa. Blev ruskigt nöjd för efter fotograferingen såg mitt hår till och med längre ut, längre och friskare.
Tog en runda på stan, köpte glass i snöovädret och avslutade med en matrunda på Maxi. 
 
Senare på kvällen gjorde vi tacos och blekte mitt hår... Ett riktigt spontanbeslut.
 
Mina fina vänner under en fotografering.
Före. Risigt, klyvna hårtoppar och ofriskt.
En snygg pojkvän...
Efter, mycket mycket friskare, tjockare och otovigt. Riktigt nöjd över Sandys verk!
Min mästare, Madde och pojkvän Adam.
Alltså den här bilden är så fin! Haha, madde nöjd över att få göra illa Adam, lycklig liksom, Adam "avnjuter din massage". I verkligheten är det ombytta roller, för man blir aldrig av med Adam om man en gång har maserat honom...
Resultat! NÖJD.
Två hyllor bort: "Vart är du Adam?" "Jag är häääääär" - Adam står och viftar med hundvagnen....
Middagssällskap.
Mitt absolut största impulsval so far... Jag älskade ju trots allt mitt gamla svall, älskade färgen jag fått, mörj med ljusa skiftningar, skiftningar av livet liksom... Undrar om jag gjorde fel val. Fads ibland gillar jag det också.
Och en fjortis pose på det... fulländat.

Fiesta!

Det blev ju som känt fest i lördags. Började med en fin fin förfest hos Dennis, med spel, dans och exotiska drinkar. Sen drog vi vidare mot Bolanche, grundtanken var att vara där till nio så vi kunde utnyttja "happy hour" längre och få en goodiebag/gåva men vi ramlade in någon gång vid halv elva OCH fick en gåva, så det var tur.
Sen hängde vi mycket i loungen och rev av några svettiga danspass på golvet. Jag tror att jag gillar att drika drinkar och umgås på Bolanche och dansa på Etage, för Etage har utan tvekan mkt mkt bättre dansmusik. Men det var mycket trevligt med mitt sällskap, framåt småtimmarna blev gänget hungriga så då åkte vi till Max och stoppade i oss lite onyttigheter. En helt superhärlig lördag i mina ögon! Borde lätt göras en repris på.
Joel & Anton smuttar drinkar.
Be om en Surprise, njut, ta en till och ni är fit for fight för dansgolvet - hela natten lång! ;)
Lilla Dennis, snygga Sofie och jag.
Gänget som tömde baren, "vi måste ju utnyttja happy hour, det var ju svinbilligt" sa en av de och rullade ut från nattklubben innan den tog en spontanare kring porslin tronen... 
Dans nere i discokällaren! 
Min obligatoriska programpunkt, gruppfoto! :D En seriös och en lite mindre.
Da boys!
Fotograferingar spårar alltid när de här två ska hitta på ngt galet! haha
And the guuurls!
Det här med motorbåt har blivit en återkommande min när det vankas festfotografering! ;) Fast det klart, har man inlett året med det lär man ju fortsätta! ;)
 

Pers

... Körde styrkepass 1 i dag och avslutade med mördarmagen och Madde som puttade ner mina ben till vänster, höger och mitten och jag ville bara spy efteråt, vill fortfarande, har aldrig känt mig så illamående.
Så nu vet jag att jag gjort bra ifrån mig!
En annan sak som gick framåt på träningen var att jag persade i ryck knäböj och sittryck med 10 kg vardera! Inte dåligt. Sen har jag lämnat in min älskling på reparation, men jag vill hellst ha pengarna tillbaka så jag kan köpa en simplare verision men men, så nu är jag musiklös i två veckor... HUR ska jag överleva!?
- I värsta fall får jag leta på min freestyle och köra ngr skivor, typ backstreet boys och Celine Dion... Haha
 
Go for it
- Yes I did!
PH, we <3 it.
 

Nöjd

Hade så fruktansvärt ont i magmusklerna från träningen i söndags så jag kunde inte ligga bekvämt i natt, att flytta mig i sidled eller upp och ner var alldeles för smärtsamt. Så idag har jag levt lite i min domning... Min iPod vägrar funka och det gör mig så jäkla förbannad. Har knappt haft den här i ett år och så går det inte att sätta på den eller stänga av den medan den är fulladdad... Så nu ska jag sticka in till mstore på Kupolen och förhoppningsvis återuppleva min älskling, sen ska jag svettas och lyfta lite skrot. Tisdag i ett nötskal.
 
Vad har jag annars gjort? jo tackar som frågar, jag har hunnit med förfärligt mycket de senaste dagarna, men mer om det när jag kommer hem. Och så har jag varit bra effektiv idag på ysiken och matten, plöjde tre sidor på en timme och en kvart och så fattade jag det här med tryck och Archimedes princip på fysiken, så, jag är nöjd över min existens i dag. Men nu ska jag dra så Erik inte tror att jag fastnat i datastolen! Tjiiing! 
 
 Ja just det, riktigt så här ser jag inte ut längre, såå vad är det jag egentligen gjort? Mer om det ikv! mohaha

Ursäkta men nu kör vi!

Det har varit lite upp och ner idag, men nu är jag på banan igen! Tusan vad taggad jag är! Har dragit fram min festblåsa och täckisar för att vara på den säkra sidan, haha!
Nej, skämt och sido. Ikv ska jag ha kul, dansa mig svettig och bara vara. 
Säger som TH i Paradise Hotel, "Ursäkta men nu kör vi!".
 

2013 - ÅRSKRÖNIKA 2 KVARTALET

April

Jag insåg att jag faktist gjort två tävlingar, redan, och kände mig stolt. Fick ett gigantiskt sug efter att tatuera mig. Gjorde även det sista glasstestet någonsin för tidningen. Tappade bort min iPod. Polenresan började närma sig och jag fick ofta prata inför hela trean. Det gjorde att jag växte som människa. Men april var även en månad då jag fick lov att lägga ner ännu mer tid på Polen-projektet allt pappersarbete skulle göras inför resan, jag var både lycklig, förväntansfull, arg, irriterad, ledsen och redo att ge upp projektet. Det var en väldigt stressad månad med programpunkter som överlappade varandra men jag bestämde mig för att belöna mig rejält nästa månad bara jag härdade ut. Jag köpte min dröm-studentklänning - två månader innan studenten. Gick på Nelly High Heels party, hade höga förväntningar men när vi väl kom dit kändes det stressat, påklistrat och goodiebagen var inte alls så välfylld som de utlovat. Hittade den här braiga listan. Fick vara med på en killingfödsel hos Amanda. Sammanlagt en hysteriskt stressad månnad men jag försökte koppla av emellanåt med utomhusaktiviterer och vänner som gav mig energi.
 
 
Hade Studentoutfiten klar! Lycka!
Nelly High heels party.
Att kombinera Friskis & Svettis med tyngdlyftningen var inte det enklaste... Men ibland fick vi till det!
Skön dag ute i Adams stuga. Syskonen lapar sol.
Tjejerna som gick på Nelly partyt!
Under partyt fick Lollo ragg, av en DJ som skulle spela dagen efter och som hade blodigelliknande beteende. En mycket rolig historia Haha.
En liten sak av goodiebagen. Underbar doft men tyvärr ingen kulör som passade mig.
Efter en av många intervallflex-träningar med Erik.
Det blev många vändor till Adams stuga för att stressa ner och ta en pause. 
Fredriks födelsedagsfirande!
Firande av Fredrik?
Lite resultat.
Sista glasstestet för Borlänge Tidning.
Köpte en dröm.
Böt däck för första gången i mitt liv...
var på inspirationsföreläsning med Johannes Hansen.
En månad med mycket att göra, men jag glömde aldrig bort kompisarna, här på tacokväll hos Vickis!
Ett minne blott.
Sista serieomgången i Sandviken.
Pigga killingar smaskar hår... och fingrar!
Det här var min avkoppling, djur kombinerat med kompishäng. Fullträff varenda gång.
Sista April-firande i Uppsala och sedan avslut med brakfest i Adam stuga!
Adam E förfriskar sig!
 
Maj 

Inleddes med Body Shoots, hur nice är inte det? Push Play gick på repeat och definierade liksom hela Maj. Maj var en riktigt intensiv månad, men allt var så mycket enklare. Det var grönt och varmt ute, alla saker som man jobbat på skulle delas ut och man såg ett slut på den eviga pluggningen, vaknade liksom upp ur pluggdvalan och började leva lite igen. Jag fick ett VG i ENG C och den känslan var obeskrivlig, jackoptt i lycka då jag haft svårt för engelska tidigare. Jag var lycklig mest hela tiden, förväntansfull över alla saker som skulle komma. Dock inte när beskedet nådde mig om festivaldöden, det var svårt att ta in. Åkte på militärläger, slutprovet och Madde började gästblogga mycket. Vilket var väldigt uppskattat. Blev grattad av tre plutoner som mer skrek Ja må hon leva för mig, vaknade sedan upp i Adams famn på födelsedagen och i en säng vilket också var himlans skönt efter en vecka i fält och enmanstält där det regnade in under natten. Fick ett härligt Lush paket av Stinis. Plåtade Studentspecial för BT. Och så reste vi äntligen till Polen och Turkiet. Den lyckan.
 
Sista aprilfirande som övergi i första maj firande.
Många kompishäng, här på poolparty hos Mackan!
Pusskalas.
Fotografering för sista glasstestet för UNG.
Vy som gjorde mig lycklig.
Majnaglar.
Gjort av Madde med dessa lack!
på min födelsedag fick jag sova i min egen säng, tätt intill Adam, fick frukost på sängen, bjöd på fika på jobbet och hade en liten vin och grillmysstund med bastubad i Adams stuga.
Under militärslutprovet snittade vi 2 mil om dagen, i terräng, sumpmark och på vägar, så mina fossingar fick extra hud för att klara sig lindrigare.
Älskar dessa som jag fick av stinis i födelsedagspresent!
Gjorde ett repotage och webbtv om Stina på Mors dag.
Vardag i Säter. Lunchvy.
Också en väldigt återkommande aktivitet i maj! Glasshäng!
Pluggade ofta med en jordgubbsskål en armlängd bort.
Studentspecial med Adam & Nattis.
Födelsedagsfirande för mig och Adam fredagen innan Polen!
Presenter!
Fick äntligen ett husdjur, Åke, som var full av smågodis och som jag var mån om att få den att trivas. 
BBQ mästarn Amanda!
Glada Ellen! :D
Spännis tävling mot biffhenke!
 
Har för många bilder så det får bli en del två på Årskrönikan andra kvartalet. :D

I sin enkelhet

Gick hem tidigare från jobbet och när jag väl är hemma så känner jag inget sug efter någonting. I vanliga fall hade jag kastat mig över simset så fort jag kom innanför dörren eller ätit något gott men just idag känns det mer lockande och meningsfullt att bara lägga sig rklång i soffan och bara vara. Och det är skönt. Inga måsten, inget som drar i mig och vill få min uppmärksamhet. Bara stillsamhet i sin enklaste form. 
Den här låten har varit min last de senaste dagarna.

Ekorrhjul

Och så var det helg igen. Med allt vad det innebär. Träning, fest, jobb, plugg och åter igen träna, eat, rave, train, sleep repeat. Typ. Mitt egna lilla ekorrhjul.
Fredag ska smaka galenskaper, äventyr, ledighet, liv och ha en eftersmak av förväntan men det enda jag känner är ett pausat kapitel. Ett andningsuppehåll som aldrig tycks fylla lungorna med luft. Stundvis känns det lite som att jag själv kippar efter luft under den tjocka vinterisen. Och ibland känns det bara som när man mist sitt sista liv på Jelloy Splash och måste vänta i ytterligare 30 min, då känner man bara illska. 
 
Sååå att eh, hur är erat liv?

Dagens to do:isar

Har börjat greppa det här med att gå upp före Adam, i morse låg jag bara kvar i 23 minuter! (haha)
Åkte till skolan pluggade lite matte, åt lunch och gick på mattelektion. På bussresan hem fick vi solsällskap och vi färdades igenom Gustafs med en rosa solnedgång brevid oss. Kan det bli bättre än så?
 
Nu har jag några to do:s innan jag sticker till jobbet och knegar lite.
Ja, typ som att äta mat, fixa håret, ta bort nagellack, städa rummet och pusta ut... på en timme, det borde jag kirra! Ses när vi ses!
ser ni stjärnan?
 

Vilken dröm

 
PH: FB poesi såklart

Bada i ljus

Fyllde på min ljuseufori på min väg hem, solen värmde mig där jag pulsade fram i snön och när jag entrade mitt rum var det inget undantag. #lycklig
 


Dagsform: stel som ett kylskåp, skulle helst bli runt skjutsad i en rullstol

 
Lånad bild av Robin Stjernberg på FB!
 

Men ungefär såhär vackert hade jag det på min väg mot skolan i morse. Det var rätt kallt ute och så sken solen, rakt på oss. Sånt gör mig lycklig.
Resten av dagen har varit ett helvete att ta sig igenom, klev upp med den värsta träningsvärken någonsin i axlar, ländrygg och stort sett hela ryggtavlan... Det hjälpte inte ens att bada i hästlinement och knapra värktabletter... Jag trodde att jag skulle bli bättre på träningen eftersom att man blir varm och mer rörlig men ack så fel jag hade!
 
Jag gjorde 7 lyft på 40 kg och skulle ge allt jag hade i den sista 42.5:an men nej, den satt fast i backen. Sen skulle vi stöta lite och det visste jag att jag skulle grina av så jag försökte mig på marklyft ist, men det gick ju också dåligt. Men jag är nöjd över att jag pallrade mig till gymmet och nästan tangerade mitt pers i rycket efter axelmördarpasset igår. Nu ska jag bara peta i mig (läs, Adam får mata mig) potatisgratäng och sedan åka till Gustafs och mysa lite med matteboken. Är förvånnsvärt sugen på det!

Train like a beast, eller?

Hellu vänner!
 
Kom precis hem från gymmet, Bosse har satt ihop ett riktigt mördarprogram den här veckan för att bygga på muskler inför nästa tävling och jag som trodde att vi skulle bli skonade eftersom att vi tog i så mycket i söndas, but no. Meeeen, två pass till och jag kommer vara fri från den tunga träningen! Vi körde sex övningar idag., vilka det var har jag redan glömt (för att jag bara köttade) men överstötar och träning för ryggen och snabbhet i draget (kom jag på nu) gjorde vi och sataaaan vad ont det gör i ländryggen nu. Kom så högt som 60 kg i stötdraget så nu har jag gjort mig förtjänt av en riktig middag och vila! Är jätte sugen (!?) oanande nog, på att dra fram skolböckerna och plugga lite. Ja, fråga mig inte vad som flugit i min skalle för dte vet jag knappt själv, men höga vikter och hårt riktigt hårt arbete verkar ha en positiv effekt på pluggandet...
God bless bananas
Haha jag efter passet. Typ det godaste jag ätit. Ever...

Välkomna

Jag välkomnar träningsvärken me öppna armar, eller ja, de är ju rätt stela och hänger mest diagonalt idag men ni förstår vinkeln. Vaknade och hade sjukt ont i armar, axlar och nacke och hann fundera på om jag slagit mig igår innan jag kom på att jag bara varit på gymmet... Så idag har jag chillat med gott samvete, med Adam. Allt vi gjort har varit en liten promenix, mathandling på Maxi och plöjt två filmer. Och vinkat av pappa. Perfekt start på veckan men en liten mjukstart! ;)
 

2013 - Årskrönika 1 kvartalet

Januari

Månaden innehöll väldigt mycket tidningsjobb och det var även då som jag gjorde min största artikel i min karriär. Fick en intervju med en tjej som heter Sara Stille som hade blivit våldtagen och bestämt sig för att sträcka ut en hjälpande hand till andra som inte vågat anmäla. En väldigt stark och inspirerande tjej och efter intervjun var jag och fotografen Adam R helt tomma. Det var en av mina största artiklar och svåraste ämnen att skriva om, men slutprodukten blev grym och bilderna sa mer än tusen ord. Man kunde känna känslorna genom bilderna. Så bra blev de.
Jag missbrukade låten Stay , suktade efter ett par spikskor och shoppade väldigt mycket, festade gärnet och i samma veva bestämde jag mig för att prioritera mig själv och begränsa mina krogaktiviteter.
 
Man kan säga att jag inledde året ganska trasig. Jag var trasig på insidan och utsidan av allt hårt plugg, Polenresan, av alla utgångar som gjort mina bara ben till ispinnar och intervallflex som egentligen inte gav så mycket när jag ändå var sjuk. Men det fanns även en del ljusglimtar i januari, vi i NV3 bokade vår studentresa, jag började på tyngdlyftning och hela mitt liv vändes om. Både en ras- och en kickstart på det nya året!
En av månadens alla festligheter, födelsedagsfirade av fina Anna!
Många besök hos Sofie gjordes och då fick man ju träffa sin favorit.
En av alla fester, här inför Sick Induviduals (stavning?) som var sick. 
Sussi gjorde sin första tyngdlyftingstävling och jag började på tyngdlyftning.
Jobb förenat med vackra vyer, fullpott! Trots -20 grader.
En annan jobbkollega fyllde år och jag och Adam var stiliga på 90-talsfesten. 
Louise Erikssons perfekta öga fotades en kylig vinterdag.
Shoppade som sagt en hel del...Här med Sandy och Madde efetr Lager 175 och Bubblerooooom! :D
På förstasidan med min och Adams artikel! stort.
Började sakta men säkert flytta ut ur Friskis.
 
Februari

Månad var väldigt efterlängtad. Studentkryssning stod på agendan och den hade varit väldigt efterlängtad.
Köpte mina spikskor som jag klämmt på alldeles för många gånger, började komma in i tyngdlyftningsrutinen och började greppa tekniken, vilket kändes helt annorlunda och de personliga rekorden slogs med jämna mellanrum. Det var en balanserad månad, med generöst med solstrålar, vilket givetvis gjorde mig till en, och även en rätt aktiv månad med Skolklassikern, 3 mil på längdskidor och mycket tyngdlyftning. Dessutom hade vi Victorolympiaden och lilla jag vann jägarställningen med 4.12 min. 
"En livstid av känslor inkapslade i ett enda ögonblick."
 
Den här bilden gjorde mig väldigt motiverad. Gör fortfarande.
Albins 18 års fest.
Februarimånad var en månad fyll av myshäng. Här hos Lollo med film och sushi.
Gjorde ett repotage om en av mina stora förebilder, modellen Lovisa Hååg.
 Jobbade aktivt med festkommittén och anordnade en semmeltävling och alla hjärtansdag firande med kärlekshälsningar och Dahlanders egna Amor.
Spenderade en hel del tid nere i källaren med killarna i klassen. <3 Här visar Frans sina oande skills.
Victorolympiaden.
Vann gjorde jag i jägarvilan, med tiden 4.12 min!
Sliten Dennis efter Etage.
Dahlanders egna Amor.
Skolklassikern.
Den efterlängtade studentkryssningen!
Jag hade klösiga klor! Kanske årets snyggaste mönster?
Fredrik är nöjd under Studentkryssningen.
 Jag uppfyller min sjuka dröm om att få bli bänkad.
 
Mars

Studentjakten satte igång ordentligt och jag var bekymrad över klänningen. Öppen rygg, sagolik eller enkel och tidlös? Jag debuterade som riktig tyngdlyftare och gjorde en mycket bra första tävling med sex godkända lyft av sex möjliga trots att nervositeten stod mig ovanför huvudet och trots att min matchare låg hemma i magsjuka. Mars var en månad då jag masskonsumerade vitlöksbröd med ost, chokladmousse, pesto och sallader. En månad där jag lovade mig själv att vara ekonomisk men det fick istället motsatt effekt. Fick nys om Nelly High Heels eventet på Etage och var helt till mig tills jag fick tag på biljetterna. Jag fick en släng av studentångest och blev rätt stressad över livet i stort. Blev helt uppslukad och beroende av Harlem Shake's och playade minst fem om dagen. Och hade reuinion med gamla UNG. Följde med Lollo till tatueringsstudion och tänkte beställa en gaddning men blev osäker när jag hörde ljudet... Så jag fegade ur.
 
Fann den här bilden på tumblr och bestämde mig för att ha just den klänningen på studenten och så blev det.
Drömevent.
Dyro på Etage. Vi var on!
Friluftsdag i skolan.
Passade på att bli sjuk mitt i all skolstress och fick lov att stanna hemma och låta halsen vila, och det gjordes bäst framför Sims.
Marsdesign.
Vi båda var väldigt slitna...
...MEn vi hann ändå med många myskvällar.
Studentmössorna kom på riktigt och jag blev lite ledsen över att allt snart skulle vara över.
Glad påsk från Festkommittén! Godisjakt efetr att påskharen varit och gömt godis.
Var bortskämd med massa fina solnedgångar!
Kanske min paradrätt? Pestopasta med grillad kyckling, körsbärstomater och mozarella. Åt minst en sån portion om dagen hela mars ut! haha
Spenderade många dagar ute på sjön vid Adams sommarstuga.
återförening med gamla UNG.
Och vi spelade mitt Ryska posten spel.
Blev många fotostunder med Amanda.
NEj det här måste vara min paradrätt. Här hemma hos Stina. Middagsmys.
Med fest efetråt. hihi, dragen lollo, smakar min bomb.
Gjorde en och annan kärleksplåtning med Adam för Amandas fotoprojekt och resultatet blev strålande!
 

Känner mig pumpad

Tog en "powernap" igår på 4 timmar så när jag och Adam skulle sova senare på kvällen var jag överdryg och pigg vilket inte uppskattades av Adam... Så idag när jag verkligen vaknade (hade vaknat en gång i halvtimmen hela natten) så var jag överdrivet seg och sådär motsträvig och bitchig som bara jag kan vara när jag är nyvaken... 
Men Adam & Sussi tvingade med mig till gymmet och den där SM drömmen fick mig att masa mig ner trots att jag tävlade igår.
 
Två och en halv timme senare kröp jag verkligen ut ur gymmet. Hade då kört mördarpasset för axlar och ryggen och en extra magbonus. Så jag kände mig verkligen pumpad. Mer pumpad och övertränad än vad jag någonsin faktiskt varit tidigare... (Så glad att de tvingade ner mig)
Orkade knappt lyfta handen och trycka ner handtaget till dörren, haha! Men så kan det gå! Adam och jag tog senare en spontanare på Jula och IKEA och nu sitter vi utslagna i soffan, eller ligger och det är söndag. Härligt värre! 
 
Går på moln.
 

Broken Dreams

Efter tävlingen gick vi ut och firade debuten på Broken Dreams. Var riktigt sugen på en saftig ostig burgare så det körde jag på. Vilket kanske inte var mitt smartaste drag. Den var väldigt stor, mycket kött och mycket bacon men lite ost och själva burgaren var rätt torr och salt. Annars var måltiden suverän med potatisskal. Åh, det skulle jag nog kunna leva på resten av mitt liv...
Sussi körde på ett säkert kort, kycklingfilé med cheddar beasås och french fries.
Glada syskonen Johansson.
Och killarna på andra sidan, Bosse, Karl och Adam.

Första serietävlingen

Första serietävlingen är nu gjord och jag är nöjd med de förutsättningarna jag hade. Min matchare har ansvaret för alla tävlande från vår klubb och fast de nya hade sina egna matchare så skulle han vara där och se på de så jag kände mig rätt ensam. Fick sköta stora delar av uppvärmningen själv, fick till och med sätta mina vikter och lyfta själv - vilket inte var den bästa upplevelsen... Jag hade verkligen en formtopp så jag hade sett fram emot och förväntat mig att ta 45/55 kg ish i ryck och stöten. Men jag tog "bara" 43/51 kg, 4 av 6 lyft. Men, jag persade iaf i rycket men jag vill minnas att jag begärde 44 kg i sista rycket. Hur som haver så var jag nöjd med min insats. Var skitnervös men efter mitt första lyft släppte allt så allt var i sin orning. Tog totalt 94 kg på min fjuttiga kroppsvikt på 54.15 kg. Nöjd lyftare. 
 
och en till komisk sak, i sista stöten begärde jag 55 kg, den var seg i vändningen och jag vrålade ut och fick upp stången, men när jag skulle göra min överstöt minns jag att jag hade skivstången inför en överstöt och i nästa ögonblick ligger jag på backen och har gjort en bakåt kullerbytta... Kan lägga till min första blackout. haha.
Mitt susta ryck på 43 kg, nytt pers. 
Adam och nils debut. Riktigt bra lyftning, 6/6 godkända vardera. 55/66 kg för Adam. 

Glass i stora lass

I fredags blev vi hembjudna på glassfrossa hemma hos Lena & Carl, vilket inte var den bästa uppladdningen inför tävlingen men sååååå gott! 13 olika glassorter, grädde, strössel, kolasås, pepparkakor och massa annat smått och gott plock! Sällskapsspel, frågesport och kattlekar. Mysigt.
 
Min lilla glasskål som jag fick nöja mig med, Salta mandlar, hasselnötsglass, hallon & lakrits båtar glass med maränger, grädde och många ringar kolasås. Fast sen slank det ju ner ngr chokladbitar från choklad rouletten och lite B&J half baked. 
 

matte

Hej igen Johan Hej alla läsare som har en liten stund sen och jag har inte fått maten än så länge det inte är så att jag inte har någon som har en liten stund sen och jag har inte fått maten än så länge det inte är så att.  Men nu ska jag gå och lägga upp den här veckan och då är du välkommen. 

Från 110 till 50

Hemkommen från tävlingen. tom. 
 

-


In my mind

Jag känner mig som en skakad läskburk, lugn och stillsam på utsidan men kaotisk, nervös och sprängdfylld på insidan och vid minsta öppning kommer jag explodera. Jag fattar egentligen inte hur man kan vara så nervös, ivrig och lugn på samma gång. Men lite så känner jag mig idag iaf. Har gått runt och tänkt positiva tankar hela dagen, tänkt på hur jag ska lyfta in i minsta detalj och jag hoppas att min inre film blir verklighet imorgon.
 
Jag är ledsen om jag tråkar ut er så mycket med min tyngdlyftning, men det här våren är dedikerad till den och jag har chans till att få en plats i SM laget från BAK till lag SM, så det är mycket som står på spel och mycket som måste stämma - samtidigt. Så jag ber om ursäkt i förväg. Haha.
 
Idag har jag gjort nytta i skolan, det var så länge sen jag var där sist så de andra hade nästan trott att jag återvänt från de döda... Och jag insåg hur mycket jag saknat mina kemiettor. De små liven, idag på kemin hade jag en snabblektion i raggningsteknik/beteenden/kroppsspråk/och ordlös kommunikation. De lyssnade noggrant. Och jag blev ännu mer säker på att det var sånt jag ville hålla på med i framtiden. 
 
Nej, hörrni nu är det god tid att käka lite kolhydrater och bege sig mot söta säter... :D för glasskalas och tjejsnack - passande nog...

Mat som smaklökarna jublar av

 
Förlåt för bildbomb, men jag blev bara SÅ sugen... Nu när jag ska hålla igen lite och inte äta fem mål om dagen och ett nattmål... 

en längtan

På senare dar har jag längtat ihjäl mig efter lite permanent målning. Någon fin text som påminner mig om hur fint liv jag lever. Om alla galna minnen som format mig. Om min fina underbara familj och alla härliga vänner. Och om att uppskatta och visa vart jag kommer ifrån. Så här nattetid är det ännu svårare att inte googla massa inspirationstatueringar...
Men nån gång ska jag göra en hyllningstatuering till livet, om jag vågar.
 
 
(jag kom ju på den eminenta idén på studentresan mitt i dimman, att vi alla skulle göra en studentresetatuering, men de flesta var så borta att de knappt kunde ta in mitt budskap, men det hade nog gått... Tatuerat sig när man varit lite lullig... Då hade man sluppit höra ljudet så skarpt...)
 
Dumbo #DisneyTattoo
Tattoos
Allts., SÅ FIN
Tatto Lindaaa *--*
Infinite love tattoo idea - Tattoo Mania
#love #tattoo #wow
Love yourself tattoo love quotes girly tattoo arm cursive yourself
Love this tattoo idea.
Lovely tattoo
Den här tatueringen hade jag nog varit stolt över hela livet. Åh vad sugen jag blev. 
Not fear. but I love the idea and placement
walk in love tattoo - Google Search
http://www.pinterest.com, Så klart.

Jag saknar storstadspulsen

 
 
Det råkade slinka ner ngn bild från en spadag som jag och syrran va på. Och det här var innan tyngdlyftningen, så friskisepoken.
och jag måste bara efterlysa mina bröst. Vart satan har mina bröst tagit vägen? Är det någon som sett de, ring ASAP. Eller har jag tränat så mycket att de försvunnit, det lilla jag hade? Isf har det gått fort och jag älskar min "nya" vältränade kropp (om man får vara såg ego och säga så)... men det hade varit najs om mina mandariner(nåväl, blåbär) ville hitta tillbaka så jag kan få ett snyggare fall på kläder och ting! Så ring om ni tror ni har en aning!
 

Mops, någon?

 
Alltså Sandys mops outfit igår.. Moppsigt sööööt! Den som påstar ngt annat ljuger!

Middagstips

Eftersom att jag någon gång i framtide ska flytta hemifrån är det god tid att börja laga mer mat hemma, så man blir lite hemma på det här med vanlig husmanskost och vardagsmat. Det är inte så att jag är dålig på att laga mat, men jag erkänner att jag oftast bara lagar det jag själv tycker om, vilket oftast innehåller (stora) mängder ost, pesto... och återigen ost. 
 
Här om dagen gjorde jag en baconpasta som hela familjen gillade. (ja hör och häpna)(nej jag skojade)(Eller?) 
Detta hade jag i:
 
För sex pers + påtår
Tre paprikor, tre vitlökar, två gullökar, 5 dl grädde och 400 g bacon. plus lite pasta.
 
Börja med att knapersteka baconet i en stor panna. efter halva tiden pressa ner vitlöken, som du bryner vitlöken först kan den bli besk, undvik detta. När baconet blivit gyllenbrunt och knaprigt, vänd ner paprika, stek i två minuter innan du vänder ner löken. låt det stekas tills det blir genomstekt och mjukt, salta och peppra. När grönsakerna blivit lagomt mjuka, häll ner lite grädde och låt det puttra ihop en stund. Råkade steka lite för länge sist så jag räddade upp det med ett ostflarn och ungsbakade bacon så man får lite krisp. Som ni kan se nedan. 
Servera med en krispig sallad och mjölk. Och Voíla, middagen är serverad!
 

Bunkrat upp

Jag kan inte hjälpa att matbutiken hade specialpris på choklad, så jag slog till och fyllde upp mitt förråd!
.. Med en dammsugare till pojkvän som kastar sig över varenda kaka med seasalt är det nödvändigt. Lovar. ;)
Våran favotrit numero uno! 
Fast sen den här kommut ut har jag fått behålla chokladkakan själv. Vilket gör mig väldigt glad för då håller de längre! Haha, Adam kan käka upp en egen under en film och jag är mer den där mysätaren som smuttar på en halv ruta genom hela filmen. Som det kan vara, men gillar ni seasalt borde ni absolut testa Caramel with a touch of sea salt! Helt fenomenal om mina smaklökar går bananas.
 

Renovering

 
Kände att det var på tiden att göra sig tävlingfin och helrenovera kroppen. Så jag slängde nyss in alla sorters inpackningar, masker och scrubbar och så har jag haft egentid. Så nu är jag fräsch, len och redo för tävling!
jag vill inte påstå att varje tävling är som en skönhetstävling där varje hudyta granskas men jag vill iaf känna mig fin och fräsch. Och jag kan medge att jag blir mer taggad om jag har lite färg på naglarna och känner att mitt hår är nytvättat. :P

Life in color

Har tillbringat hela morgonen med att skeda med min kärlek. Till tonerna av Onerepublic, min favoritsyssla!
Vi tänkte först dra ut och åka lite längdskidor på morgonkvisten, men vi fann det mer lockande att stanna kvar i sängen.. hehe. Adam har gjort varma mackor som vi snart ska sätta tänderna i och sedan blir det en promenix i Gustafs och sedan träning. Till strålande sol och knarrande underlag, är dte inte helt underbart? 
 

Lunchdejt

Har velat testa Oleary's så länge och idag skulle jag äntligen få smaka deras omtalade burgare och få mig en bit av heaven. Meeeeeeen, när vi kom dit så hade de tagit bort den från lunchmenyn.. De jävlarna, så det fick bli en rödspätta med skagen ist vilket också smakade ljuvligt och mört men jag hade verkligen sett fram emot att pröva deras burgare. Nåväl, det är ju som tur Alla hjärtans dag snart så jag hinner väl testa den.
 
Känner att jag har världens behov att dansa av mig eller umgås med vännerna idag så det hade varit great om de ville hänga med mig på en spontanare till Etage? Eller mysa hemma hos Sofie och Bamse? Åh, vad pepp jag blev!
 
Amandas fina bild!
Mitt fina sällskap.
Underbart god mat! Fisken var supermör och såsen gjord med rökta räkor, dock var den lite mild i smaken men det passade perfa till rätten. 

Morgonmys

Underhåller mig med en het kopp thé och Beyoncé's koncert. Alltså, den kvinnan! Innan jag dör ska jag gå på en av hennes koncerter, punkt. Älskar framförandet "If I were a boy", älskar! Power som smittar. Och hennes "Baby Boy" tar mig tillbaka till barndomen. 

Segstartad

Aaaaaiih!
Kan man få blåmärken av massage? Iallafall har jag lyckats, eller blåmärken och blåmärken... Det är mer smärtan som uppstår när man nuddar hudområdet nära mitt onda knä som min massör fokuserade extra på att dra ut. Förövrigt har jag varit lite seg på träningen, men jag tog iaf mina ingångsvikter och hade bra teknik passet ut. Sen var jag, Madde och Adam på Elgiganten för att kika på nya kameror. Men det gick sådär. Nu ska jag käka godis och sen lägga mig och kolla på Paradise Hotel. Solong baby!
En het kandidat. Funderar på att köpa en riktig all in systemkamera men både Madde och jag tror att jag kommer hinna ha sönder den fortare än lära mig ta snygga bilder. Hon säger att min kompaktkamra levererar dålig kvalité och att mina bilder ser ut att vara tagna med en dålig mobilkamera och så kan vi ju inte ha det här på bloggisen!?
 

En sjuklings dag

Vaknade upp och kände att hela kroppen var försegad (ja, mer än vanligt förståsoch att varje svälning kändes som taggtråd i halsen, så jag täckte över mitt huvud med täcket och somnade om igen. Så idag har jag varit hemma, städat ur garderoben på morgonkvisten, gått runt och plockat lite i hemmet, kört Sussi till skolan (höll på att hamna under en lastbil för att det var så halt och jag underskattade väglaget) och är snart påväg att öppna upp matteboken och räkna några tal innan träningen. Ja, en ganska händelsefri dag och det är svårt att låta den förbli så... Men sen får jag Adambesök så det får väl bli dagens höjdpunkt.
 
 
This is hardcore, försöker bota min förkylning med dubbla thesticks. Haha som att mer smak skulle göra mig frisk...
 
Upptäckte att jag hade en hel drös med oanvända mysshorts och så hittade jag mina gamla godingar som jag sytt själv på syslöjden i sjuan. Haha, minns att jag var superstolt över de och att jag ville ha de lite "Adidiga" med självlysande textil-ränder och mitt eget namn inbroderat. Förra året skaffade jag mig ett par "riktiga Adidas" (från Turkland) som jag nästan sytt mina gamla shorts efter. Déjà vu.
Har börjat få en fin samling finkavajer! Från mörkt till ljust det enda som skulle göra samlingen komplett var väl en fin pastellfärgad kavaj. Men den får läggas till när jag hittat den perfekta!
Älskar min lilla samling från Bikbok, Bubbleroom och Rut & Circle.
Hittade min gamla baldekoration!
... Och insåg vilken sjukt stor klänningssamling jag hade och då har jag inte ens plockat upp alla mina strandsklänningar och långklänningar. En för varje tillfälle helt enkelt! 
 
Mina favoritfinklänningar. Borde använda mitt svarta fodral snart, känns som att det var en evighet sen sist...
... Och upptäckte även vilken "liten" samling fintoppar jag har... Fast en sak är ju bra och det är att jag har en blandad färgskala...
Rut & Circle, Vero Moda och Mango.
När jag gick på högstadiet och i ettan köpte jag ofta skjortor, men nu när jag kommit upp i åren har skjortsamlingen avstannat något... Så det måste jag återuppta! lite kul att majoriteten är i blått och ljusa färger. Note to self: införskaffa mig en snygg jeansskojrta.
Resultatet: En mycket mycket smalare garderob endast med kläder jag använder... Väldigt skönt att se lite utrymme och ordning. och nästan det bästa: att jag breddat min byxhörna med ett par vita godingar! Härligt, hoppas de används mycket nu till våren fast nu blev jag lite sugen på att använda de till höga boots...

Från perrongen

Tror jag fått en släng av influensan, träningsinfluensan...
Har aldrig riktigt förstått och kunnat föreställa mig suget efter gymmet, att vissa människor verkligen kan längta till gymmet fast de nyss lämnat det. Men nu kan jag sätta mig in de människornas perspektiv och nu förstår jag hur de kan längta så rackarns mycket fast de precis varit där. För lite så känns det för mig. Älskar att träningen nått en ny dimension och att jag tagit min hobby till en ny oförklarlig nivå.
 
Började dagen med att stressa till tåget för att vinka av pappsen på perrongen. Det är alltid lika smärtsamt när tåget rullar ifrån en och man står kvar själv. Då känner man sig som världens mest ensamma människa.
Sen var jag inaktiv i skolan och så har jag varit på Kupolen och fikat med Erik & Marcus på eftermiddagen och nu fick jag något ryck att städa ur garderoben. Och sen tänker jag gå och lägga mig, för idag är jag zombietrött.

Lunchvy

Åt pyttipanna med rödbetor och stekt ägg med lite oliver till den här fantastiska vyn idag. Lycka.
 

In i dimman

Också för några veckor sen, relaxing poolparty hos Mackan med delar av NV3 och Rasmus.
NV:are kan det här med skor. Alltså, bruna skinnskor... Faller mig alltid i smaken.

Outfit

Note to self:

Använd den här snygga kombon i veckan, och byt ut jodhpursen mot dina bruna skinnskor med klack, och voila! Eller, skippa klackarna och kör en rikrig kompiering - rakt av. Röda naglar, silver smycken och uppsatt hår och du är på god väg att lyckas med ditt "klä-upp-dig-mer-i-vardagen-" mål. 
 

Lycklig!

Jag visste att jag var i form, men att jag någon dag ganska omgående skulle tangera mitt pers i rycket och samtidigt ta nytt personbästa i stöten var lite väl orealistiskt. Men, idag gjorde ja det!
Rycket gick jättebra upp till 40 kg och om jag tog den sista av tre skulle jag få gå in på en hög ingågsvikt på tävlingen såå, jag bestämde mig för att öva på pendlingen på tom stång så jag skulle ha bästa utgångspunkt och så slår jag i näsan med stången.
 
Så jag blev lite ledsen och avtrubbad och ryckte som en kratta, tills Bosse sa att jag skulle höja till 42.5 kg och satsa allt på min sista. 
Och så tog jag det. Den känslan levde jag på under hela stöten, så även där gick det väldigt bra. Missade nog ett lyft på hela träningen och så fick jag det sista lyftet på 52.5 kg och jag hade innan intalat mig att det inte gjorde så mycket om jag inte tog det eftersom att jag redan tangerat mitt pers fastän jag haft ont i knäet... Och så tog jag det också! Vilken lycka alltså hörrni. 
 
Sen åkte jag och Sussi på idrottsmassagen och så hittade jag Adam i mitt rum när vi kom hem så nu mår jag bättre än bäst. Nu har jag också håligt ett av målen och haft en spadag och lite egentid så nu är jag redo för nästa vecka, med allt vad det innebär! Sov gott<3
 
 

Älskar


Halv åtta hos Joel

För någon vecka sedan åkt vi hem till Joel och mös lite och sen ställde grabbarna sig vid spisen och lagade lyxig ungsfalukorv med tre sorters ost, bacon, lök och hemmgjord ketchup. Alltså... munorgasm. De kan de.
 
På vägen mot Joel finns det massa grannrenar.
Kockarna, hyrbara - för det rätta priset! ;)
Åååååh, så gott.
 
För att göra ungsfalukorv a la Joel & Adam:
En bit falukorv
en mozzarella
två nävar riven hushållsost
en näve riven parmesan
två paket bacon
hemmagjord ketchup (går lika bra med köpt vanlig)
en gul lök
pasta
 
koka upp vatten, skiva korven, men inte ända ner. ha ner ketchup & lök mellan springorna, linda försiktigt in korven i bacon, tätt. röv över lite hushållsost och parmesan och smula ner mozzarella. skicka in formen i ugnen tills baconet blivit krispigt eller tills osten fått gyllenbrun färg, 220 grader och ungefär en halvtimme, avsluta med sju minuters "grill-effekt" så har du den perfekta krispiga ytan på baconet och ostarna har precis blivit knapriga. Njut och glöm inte att lägga på "korvspadet".
 

Bowling baby

Var sjukligt pigg under natten, så jag bestämmde mig för att blogga ikapp.
Såå, sista veckan på 2013 åkte Gustafs gänget och bowlade lite. På O'learys! Var inte ett så stort fan av deras banor då det var så halt på dem, men atmosfären var helt underbar. Hög blandad musik, hockey på storbildsskärmar och fina detaljer! Måste snart dit o äta och inviga det på riktigt, alla hjärtans dag älskling? plz.
 
Min teknik är lite ringrostig, men fortsätter vi spela så här ofta lär jag nog följa med pappsen ner i hallen och tjuvträna lite, så jag iaf kan komma över 100 p på en serie... 
Sen hamnade vi och hade filmmarathon hos Dennis. This is the end, se den inte om ni älskar Channing Tatum, som jag... ni kommer bli helt förstörda efter ... men annars, en väldigt vriden och underhållande film med många kända ansikten. Handlar om att världen går under, typ, och ett gäng ska försöka överleva misären och alla random saker som uppstår.
This-is-the-End-Film-Poster.jpg  Wikipedia
Och så såg vi:
Film Review- White House Down
Klicka på bilden för källa.
 

White house down. Också med Channing Tatum... Och den var SÅ bra! Actionfilm som handlar om att vita huset utsätts för terroristattack och presidenten är målet. Spännande, pulshöjande, underhållande och inte förutsebar. Bra handling och lagomt actionladdad. Absolut sevärd!
 

Fluffar upp

Har dragit på mig världens förkylning! Så himla typiskt att näsan ska bli täppt och rinna som en öppen kran om vartannat. Men, som den positiva människan jag är ;) så kom den ju rätt lägligt, det är tävling om en vecka och imån och under början på nästa vecka ska vi bara träna lite lätt, vinklar och snabbhet och det kan man väl göra med en förkylning? Och dessutom, tror (hoppas) jag att mitt immunförsvar är så bra att det är borta innan torsdag. Har vi en deal du och jag förkylningen? Ja, jag tänkte väl det.
Vad är bättre bot mot förkylning än thé (son är naturligt och ändå släppte ut så mycket färg) och en nybäddad säng som man dessutom får ha helt för sig själv? Njaae, lite slår det. God natt! <3
 

Inte så förtjust...

 
... I att min fot svullnat upp av oförklarliga skäl... Nu vila och högklacksfritt i minst en vecka. Haha, kan numera lägga till bullfot i mina meriter på mitt CV!

funday, friday, fredag

Skulle precis till och blogga om fredagen men kom inte alls på vad jag hade gjort...Men jag visste att jag hade haft en fullspäckad och mysig dag.  Men det var tur att minnet blev bättre av bilderna som skvalldrade om gårdagen på min kamera. 
 
Fick reda på hur kemiprovet gått, åt rostbiff & deras underbara gratäng, åke till Kupolen med lilla gänget, fyndade, for till träningen och rev av ett riktigt bra pass, kände mig som en duracellkanin och fick sällskap av känslan, Var så himla himla sugen på att bara ta ut mig totalt i världens kraftexplosion och ta nytt pers, men jag sparade mig tills tävlingen,  åkte hem och snabbfixade och körde sedan till Säter för tjejkväll. Lite vin, lite spel, mycket kärlek och helhet. Klockan hann bli två innan jag stapplade in, full av kärlek och så somnade jag gott. Fina vänner man har! <3
 
Var så himla lycklig när jag vankade till skolan och det knarrade under fötterna. Vinter är lycka för mig, minusgrader är lycka. <3
Dirr från skolan, med Felicia min kemietta och Frida.
Efter lite shopping var det matstopp på Subwayen som gällde, här är en nöjd Erik med hans kaka. 
... Charmig pojkvän...
Frida & Louise.
.. Och fin fina Viktoria och en sliten jag.
Hej från tjejen som ryckte och stötte med självförtroende och kraft idag! TAGGAD.
 
Tjejerna, den enda som fattades var Sofie...
Plus Fredrik! :D
 
Vi hade reuinion och julklappsutdelning! :D
Och jag fick äran att vara jultomte!
Öppningsdax!
Mina presenter från tjejerna! <3 Fick ett presentkort på Make Up Store! (<3), en tvål, fler kropps grejer från I Love... och... Den bästa presenten jag fått någonsin... En present som skriker BETTY på en milsavstånd. Av Amanda:
 
En burk fullproppad av massa cerat och öronproppar till krogen! Åh, lillhjärtat blev så rörd och det smet nästan ut en tår.
Skrämmande att Frans langar samma pose och nästan samma ansiktsuttryck!
Sen så kollade vi på Magic Mike... Och så spårade det och så skulle jag visa hur index på snygga killar, eller min killtyp ser ut... och så sa ngn att det var likt Frallan (som senare hälsade på) och så gämförde vi... HAHA. Här kan ni se snyggingen (ja inte Frans utan min drömmis (utseendemässigt)).
Amanda & Stina.
Frans, jag & Fredrik.

Sentimental

Det slog mig efter jobbet hur mycket jag saknar mina utflugna vänner. Amanda och jag hade det samtalet i bilen, nära vänner som bara försvinner eller flyttar bort. Idag är en sån dag som jag verkligen verkligen saknar de. Saknar att bara spontanses, ta en promenad och prata om livet. Eller sitta i en varm säng och bara göra ingenting... Känner mig så himla sentimental idag, så saknad och ensam. Så jag ska nog ta och kolla på en cheesy film, trycka chokladmousse och kankse avverka några timmar framför Sims. Absolut så långt ifrån min ursprungsplan som man kan komma, som var att åka hem till Robin i Hedemora på mysig, vild och galen hemmafest. 

Min skinka

Igår körde vi lite lätt på träningen, lätta stötar, lätta ryck och lätta ryck-knäböj. Men idag var jag allt annat än oberörd av gårdagens pass! För SATAN vad ont jag har i ena skinkan, haha det liksom nyper till varenda gång jag går och idag ska jag nog springa mycket på jobbet... Jätte bra kombination känner jag. Fast jag får se det från den ljusa sidan, jag får ju pengar för att röra mig. Och det tackar man ju inte nej till?
Och just det, en vecka kvar till sereiepremiären. Aaaaaahoooooaaaaaaaah! Längtar.

Från Manne & Patric

Fick en fin fin julklapp av Manne och Patric igår! Så söta!
 

Den där känslan...

Wassssup?
 
Jag vet inte om jag bara hade flyt, tur eller om jag verkligen gjorde bra ifrån mig idag på träningen på egen hand, men jag hade det där citatet "It's just you against you" i huvudet som ett litet mantra och jag fick tillbaka den där känslan när man lyfter perfekt. Sist jag hade känslan med mig hela träningspasset ut, var väl precis innan Svealands mästerskapen i Norrköping. Det är en fantastisk känsla att kunna leverera. Leva upp till sina egna förväntningar men framför allt känna att ens lyftning utvecklats och att man med sin egen teknik kan lyfta berg som om det vore smågrus. 
 
Självklart är ju den där känslan inte bestående men nu när jag börjat tänka mer på detaljer, och förstått mer har den återkommit allt oftare och det känns så skönt att jag liksom fattat galoppen. Som om min vanliga längtan efter gymmet inte vore nog känns nedräkningen nu till fredags träningen ännu mer outhärdlig. Som att jag snart kommer explodera om jag inte får greppa en skivstång. Och den känslan är rätt magisk den med... 
 

Powerpuff pinglorna (!?)

Do you wanna ride my horse?
 
Mina snygga ryttarkompanjoner och vår busige häst. ;) Inför dagens Nyårsbandy
Häst sugen på godis.
Felicia & Elin!
Och söta Ida och Sussanna. 

Tillbaka till rutinerna

Åh, den här bilden skulle jag vilja prina ut och rama in! Så himla fin och fint budskap. Lite av min vardagliga kamp att inte gämföra mig med andra. 
Iallafall sitter jag och planerar, det var länge sen jag plockade fram agendan och fyllde i alla händelser, så under jul och nyår har alla dagar gapat tomma, men nu blev det ändring på det. Det känns skönt att vara på banan igen. Få tillbaka alla rutiner och den där dygnsrytmen som helt var spårlöst försvunnen under lovet. haha.
 
Idag har jag spelat bandy med tjejerna, vi fick pisk av några cykloper och fiskar men lika glad var jag för det, vi var ridtjejer så vi fick ju gå runt och piska de andra med våra piskor. Nu ska jag läsa in lite matte och sen börja dra mig mot gymmet. Har på känn att vi ska köra lite ryck och stöt, fast lätt och explosivt. Så det passar mig perfekt. Hejs svejs!
ph

Träningsläger

Helgen har varit väldigt givande och jag hoppas att jag blivit en gnutta bättre än vad jag var innan. Jag har kört två pass stöt, ett pass ryck och en massa massa styrkeövningar - och värmt upp mer än vad jag skulle göra på friskis. 
Om en och en halv vecka är det seriepremiär och tills dess ska jag träna upp mig. Inte riva ut mig, ta mina ingångsvikter och ha riktigt kul! Och få en bra placering. Ready set go!
 
 
Adam har blivit väldigt bra efter helgen, nu sitter han djupt! 
Nils, starkenils!
 
Har burit en Lantz. En väldigt söt sådan som lyfter ungefär lika mycket som jag gör, men väger 35 kg ist...
 
Coach visar hur man rycker! ;)
 Jag och min starke lillsyrra under lunchrasten.
 
Landslagstränaren Kent Lantz hade med sig en åtrovärd stång, från OS 2012. Mäktig känsla att få vidröra den som så många stora lyftare lyft med. Nu kan man dö lycklig. haha
 
 

Mjukstart

Klev upp innan sju i morse, vilket inte hänt den senaste hösten, men jag pallrade mig upp och överlevde. Åkte till kidzen och mjukstartade vårterminen och "arbetsdagen" med lite Barnkanalen. Alltså, fatta hur härligt? Sen tog jag en ofrivilligrast och somnade ett slag... Men sen vaknade jag upp till Zoo Sagor och det var så mysigt. Sen har jag spelat lite teater med kidzen, varit i Adam sommarstuga och burit och brutit ner deras betongspis - ett riktigt svettigt träningspass. Och lite drygt för mina astmatiska lungor med allt damm. Sen åkte vi hem till mig och packade alla ridkläder jag har och så har jag och Adam kollat på Älska mig igen, eller The Vov, igen. Alltså, den filmen. Så himla FIIN. Vilket påminner mig om hur skört livet är. 
 
Ibland när jag kollar på sånna där filmer blir jag så himla glad över att jag bloggar och om det skulle hända, så kankse jag skulle ha det lättare att minnas? Vem vet.
Annars har jag bara pluggat matte. Den delen av dagen har varit mindre kul, men betydligt mer givande.
Nu ska jag fortsätta! Hejs!
 
 
 

High heels on

En liten vild önskning är att jag ska börja använda alla mina fina blusar och skjortor igen och bli lite mer... Klassisk i min vardagsklädsel? Använda alla mina kavajer och stora smycken även till vardags - kommer bli en mycket svår utmaning s vi får se om jag lyckas fullfölja den. Här har vi lite inspiration!
business casual...
Chunky Turquoise Statement Necklace.
clean and monochrome
neutral
professional.
 
PH

Nyårslöften/mål

Blev lite sen med mina nyårslöften och mål så jag googlade runt och blev blixtinspirerad av Elaine så jag tänkte dela upp mina mål i samma kategorier, det kommer nog bli flest löften i kategorin träning/hälsa men jaa, det är ju träningens år! Eller iaf vår sen kan jag chilla lite.
Men egentligen är det mer nyårsönskningar så jag inte behöver känns press utan att jag uppfyller målen för att jag vill. Ingen press och stress det här året.
 
Nyårsmål 2014

Träning/Hälsa

- Kunna göra fem chins och dips på raken, i nuläget går det segt med att bara göra en singel.
- Ta 100 pannor i marklyft
- Slå mig själv och toppa förra årets bästa tävling, resultat- och engagemansgsmässigt.
- Fortsätta träna fyra gånger i veckan + ta fler powerwalks
- Sluta masskonsumera cheeseburgare
- Kunna springa milen under en timma.
- Klättra på rankinglistan och göra en tävling där jag tagit 100 kg sammanlagt
- Utöka min medaljsamling 
- Börja äta regelbunden frukost
- Äta mindre kött
 

Studerande/Arbetsliv/Blogg

- Steppa upp och skaffe ett trevligare jobb
- Börja studera (!!!!!!)
- Utveckla bloggen och tillföra lite mer kvalité... Tycker att det är så synd att en sån liten del av alla fantastiska saker jag upplever visas här... Så, mer kvalité och fler bilder!
 
 
 
Vardag

- Bli bättre på att finna tid till vänner
- Komma i tid - till allt
- Bli bättre på att vara ifrån Adam samtidigt som lite kvalitéhäng ska invävas!
- Börja läsa mycket böcker igen...
- Sluta sprida krogenrundor - göra det lite mer sällan så jag verkligen är superpepp när vi väl går ut.
- Dra ner mitt simsspelande
- Lägga mig tio/elva varje vardag...
- Återuppta min lilla renoveringssöndag - mer egentid.
- Få VG i Kemi eller Fysik
 
 
 
Självutveckling

- Styra in mig på att det hårdaste motståndet är jag själv.
- Bli en riktigt bra (bättre) idrottsman (kunna hantera mot- och framgångar bättre)
- Komma utanför min trygghetszon och resa lite.
- Finna fem nya vänner
- Se positivt på allt, på slutet förra året när cancern kom in i lyckobubblan var det lite svårt, men jag ska tillbaka till den där lyckliga Betty som jag känner till.
- Läsa den här boken Soul Coaching: 28 Days to Discover Your Authentic Self Denise Linn
- Göra mig av med alla energitjuvar
- Spara mer pengar och köpa mig ngt stort
- Hålla kontakten med mina Kemiettor
- SLUTA STRESSA. Chilla lite med planeringen och sluta dubbelboka mig och alltid ha ett driv som gör att jag vill hitta på roliga grejer ofta. 
- Fortsätta sträva efter att bli den bästa verisionen av mig själv.
 
 
large
Google. 

Plan B

Jag hade en liten svacka igår natt. Eftersom att jag är expert på att planera upp min tid så hade jag ingen riktig backup plan när mina två stora planeringar sket sig. Såå, vad gör man när man inser att man håller på att kasta bort år av liv bara för att man väntar på en intagning? Jo lyfter lite mer och bokar upp sig på ett bröllop... 
 
Eller något... Iaf har jag fattat ett beslut och de känns förjävla bra att återigen ha en stadig plan - med några plan B:isar. 2014 är det år jag känner mig mogen att göra nya saker, i nya miljöer. Så Sofie och jag stter och planerar upp sommaren ett slag, och den tjejen... hon har storslagna planer! Får bara se vad vi klubbar och vad som egentligen blir av! Iaf är jag väldigt sugen på sandiga fötter, tjutande öron och slitna kroppar. Men vi får se! :)
 
 
 
 
 

Färdig köttat

Google
 
Aaaaaah!
Äntligen hemma och färdig med träningslägret! Idag swichade dagen förbi och jag hann göra några överstötar, fler squats och en tung jävel på 60 kg. Nu är jag helt slut i hela kroppen men mest bortdomnad i midjan och neråt. Så, idag ska jag softa i sängen med Adam med gott samvete! Första serietävlingen om två veckor och jag ska vara i topp form. Jag ska slå mig själv och ta mitt lag minst 90 poäng fram. Mitt lilla Januarimål. 40 kg i ryck och 50 kg i stöten den första serietävlingen. Nä, nu lär jag släpa mig in i duschen om det ska bli nå sängläge!

FB konst <3

 
 
hehe, bytte ut högklackar och tunna blåsor mot löpartights och lite mer ergonomiska plattskor den här helgen. Men jag fick ungefär samma känsla och gick igenom samma stadier... ;)

Eat sleep train repeat

Halloj!
 
Det är en mycket trött Betty som skriver. Först så kom hon upp en kvart innan det var dags för avfärd, rätt grov panik. Sen, har hon köttat sig igenom en träningsdag med två träningspass och typ en halvtimmes uppvärmning, kändes det som... Det var rätt annorlunda för det var mycket folk överallt och jag hade svårt att finna vikter... Men jag ryckte iaf 40 kg och 50 kg i stöten. Så imån är jag förberedd och ska ta en egen stång och mina favoritvikter så jag slipper fundera och vänta så länge... Och imoron ska jag göra snygga stötar på 51 kg och därmed basta.
 
Sen kom vi hem, trötta som klubbade sälar och så tvingar Adam R ut mig på en timmes powerwalk och så hamnade jag på hans förfest och så gick jag hem, så idag har jag tränat mycket! Sen var vi en sväng till Gustafs och jag råkade somna i bilen... Hade en vision att gå till Pers hemmafest och hänga lite med Johan o Co men det går fetbort när jag inte ens orkar borsta tänderna. Och nu har Adam monterat upp hans nya dator som han ska ha hemma hos mig... Och så fick han ngt ryck att damma alla hyllor... Undrar om jag kan få honom att byta sängkläder också?
 

slutkörd

Haaaj haaaj!
 
Har varit upptagen större delen av dagen med att passa barnen L&C och sprungit runt på Kupolen med Joel & Adam, fast i omvänd ordning. Nu har jag även hunnit med ett simspass och nu står mat och sovklockan på läggdags. Ska försöka somna "i tid" för imån väntar en hel helg med träning! Minst fyra träningspass och två teoripass + fyspass har jag hört att det viskats om... Det sistnämnda blir nog värst, eller kanske inte, att det kommer vara så mycket folk kommer nog bli svårast! Får ladda upp iPoden och försöka koncentrera mig på att lufta lika fint. Men kul skare bli! 
 
Någon gång innan jag dör vill jag kunna göra detta! från tumblr.
 

iiiih så snygga!


Ögongodis

notyourloliiita:

http://notyourloliiita.tumblr.com
dontfretjustsweat:

Follow for more similar posts -
lushella:

fresh ✖ modern
get-motivation:

I couldn’t stop watching this
fitnessisfitfor-me:

follow for fitness :)
chanel-and-louboutins:

Chanel-and-Louboutins.tumblr.com
35-24-35:

kloss-karlie:

Free People catalogue

beautiful, slim, motivating girls
PH

Nyårsafton

Var lite för tidsoptimistisk när jag trodde att jag lätt skulle hinna med ett träningspass på två timmar, dusch, förflyttning hem, smink, prebody, hår, styling, matpackning och åka till Säter på sex timmar. Men jag hann göra maten, och god blev den och så var festen igång! Den var mer mysig och liksom utspridd och jag saknade mina tjejer en aning. Så jag fick stilla suget ett tag med en snabbvisit hos Linus och Jansson där det var fetingdrag och en snabbkik hos Lollo & Lena där de skakde rompa för fulla muggar, sjöng allsång och klappade katter. Hade önskat att vi också dansade sönder nyårssminket. Men det var mysigt. Här har ni en hel bildbomb som förmodligen visar hur mycigt vi hade trots noll-dans. 
Gjorde en toast skagen a la Anna med kräftstjärtar och rikligt med räkor.
Dennis smygfotar, men jag körde iaf öppen rygg och håret i en fläta ner på ena sidan med lockar! Väldigt luftigt och glammigt!
Värden Adam.
Varför äta på egen hand när man kan få sällskap?
Kvällens grej, motorbåts-läppar. HAHAH
Jag under middagen med mina gangstars!
söta vi, Viktoria & Sofie.
Försöker oss på en aningen ostämd motorbåt, haha
Jag har aldrig. Haha
Värden visar sina nya dansmoves!
Vi gillar snabba bilfärder med hög musik. Och hellst vill vi dansa.
Chaffis Joel, en utomordentlig sådan!
På fest nr 2 Adam, Linus & Joel.
Sofie och Robins snygga tjej! + Robin då. Svinsnygga.
Dennis spårar alltid...
Jag och stilige Andy!
Vid tolvslaget fick vi brottoomt och Adam dansade sig ut.
Kimpen sprutar.
 
NYÅRSPUSS(ar)!
Kim tog Adam så vi tyckte det blev mer rättvist om vi också fick en nyårskyss.
Lätt den skönaste nyårskyss-bilden. hahah lilla vickis!
Två blev ...
... blev tre...
Blev fyra...
Blev fem. :D
Fest #3 - vildingaras fest
Och där får ni no more pics från den festen... :D
Eller, bäst att sluta innan det blir too mucho. Gott nytt år!
 

Träning och äventysbad

Mitt motto under träningen, för att utrota alla hjärnspöken som drar ner mig, säger att jag inte klarar det, att det är tungt och att jag kan "nöja mig". Hjälpte ju verkligen! Till helgens träningsläger luktar det nya pers.
 
Har varit och tränat idag, hade en riktigt bra stöt-dag så jag klarade alla mina tvåor och avslutade med en aggressiv etta på femtio kilo. Det var längesen jag kunde göra båda momenten bra tillsammans men idag var jag stark. Och Adam ramlade på träningen, haha stacken. Sen körde jag lite mage innan jag och Adam släpade oss upp till äventyrsbadet för att bada med Dennis och Evelina. Fem timar efter ligger jag utslagen i soffan och kikar på Hockey med sportnördarna, Sussi, pappa & Adam och nu ska jag få krypa ner tillsammans med mina käelek. Eller, han sover redan och jag ska ta tillbaka mitt revir... hehe

2013

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag började på tyngdlyftning och tre månader senare gjorde jag min första tävling. Var nervös som ett as, men tog 6 av 6 möjliga lyft vilket var härligt. På träningsfronten har jag gjort massa nytt! Bland annat tagit mig till mitt första J-SM (tog silver) och några veckor innan tog jag och mitt tjelag hem HvSS tävlingen. En stor militärisk tävling där man tävlar i olika grenar så som prickskytte, målupptäckt, hinderbana och avståndsbedömning bland annat. Sen har jag tagit studenten, och bara det är ett kapitel för sig. Fått äran och tilliten att få planera en studentresa från scratch, med destinationen Polen och koncentrationslägrena. Jag har varit utomlands för första gången med Adam. Fått min första böter och fått gå en större modevisning (för 6000 pers sammanlagt, var lite fler än de där 500 personerna som jag fick för den första gången). Sen har jag ringt 112för första gången och pensionerat mig... Från UNG redaktionen. 
 

 

   
Höll du några av dina nyårslöften?
Jag insåg att jag hade satt upp mål för att andra skulle gilla mig mer och inte för mig själv... Många realistiska mål och löften, men att klara de samtidigt var nog att ta vatten över huvudet. Men jag lärde mig iaf att kör bil i högklackar, jag klarade att göra en armhävning i en kropppyramid... Och jag började spara. DET mina vänner, var stort. 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jaaaa... Emma.

Dog någon som stod dig nära? 
Min farmor dagen innan jul... och en annan i familjen var några minuter ifrån döden, men livet beslöt sig i sista sekund för att det inte var dags ännu. 

Vilka länder besökte du? 
Polen, Estland & Turkiet.
 
Några godingar från mitt sidoprojekt Polenresan!

Är det något du saknat år 2013 som du vill ha år 2014?
Jag har fått det jag behövt efter studenten och det var att vila ut. Så 2014 vill jag köra gärnet ur, alltid på språng men kanske vara lite mer realistisk och prioritera. Sen, skulle jag vilja ta guld på en stor tävling 2014. För jag vet att jag vill och efter förra tävlingen vet jag att jag kan. Sen så skulle det vara najs att ta sig utanför min trygghetszon och uppleva lite. Om det är i form av långresa med Adam, GMU eller studentflytt spelar inte ngn stor roll bara jag får uppleva lite och klara mig själv. OCH, så saknade jag ett riktigt bra jobb, men det är ju ett pyttelitet i-landsproblem.

Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?
14 juni, studenten. 26 maj då jag äntligen äntligen, efter mer än 100 timmars arbete få lyfta till Polen. 30 maj då vår studentresa började. 16-19 augusti för att jag fick uppfylla min dröm om att få vara med i en militärtävling. 26 november för att jag den helgen tog nytt rekord, presterade bäst av alla tävlingar och fick tillbringa ett dygn i Linköping med Rindis. 14 september för att jag tävlade mitt första J-SM. Hela studentveckan och julafton då jag äntligen äntligen blev "djurägare" på sims. Men det känns ändå realistiskt. 2 November, SJUKASTE festen någonsin, halloweenfest på Etage, vi tjejer, succé!
Gjorde årets bästa tävling i Norrköping, tog brons och nytt pers i rycket 42 kg och 50 kg i stöten.
Sen fortsatte äventyret till Linköping och saknade vänner.


Vad var din största framgång 2013?
Att jag började på tyngdlyftning. Det har förändrat mig för all framtid med hela livscykeln. Och så har kroppen börjat se muskulös ut och det är ju inte helt fel! Det har jag alltid velat, att se atletisk ut men jag har inte gjort rätt, tills nu.
Dessa är mina hjältar. Coach Bosse, Syster Sussi och härliga Nippe.
 

Största misstaget? 
Att jag ångrar mig massa saker, att jag inte gav mer tid till skolarbetet... Men åh andra sidan hade vi nog aldrig fått åka till Polen då. Så...

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag har klarat mig lindrigt! Men jag börjar inse att mitt immunförsvar försämras för varje år som går, så jag har väl varit sjuk lite till och från. Från och med studentresan gick jag med seg hosta i 10 veckor innan jag fick antibiotika och starka mediciner som förbjöd mig att köra bil och sola på två veckor. Sen tappade jag stången på ryggen så jag inte kunde ta i lika mycket på några dagar och sen har jag tappat stången med vikter i huvudet och knäckt knäet fel... Men i övrigt är jag väldigt glad över att jag inte skadat mig mer i samband med sporten.

Bästa köpet?
Nike tröjan för 100 spänn och shorten
Den här skjortan från Nelly!
Linnet. Lever i det.

Vad spenderade du mest pengar på? 
Bensin...  Fast vid närmare eftertanke (av föregående fråga att döma)... Resor och kläder! haha.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Vinsten i HvSS tävlingen, mina klasskamraters reaktioner på mitt studenttal och Adam, såklart. Han överraskar alltid specc på vår studentdag.
 
  
 
   Det var många tårar efter mitt studenttal, inte minst från mig själv. Men det var så fint i sin enkelhet och jag tackar verkligen mig själv för att jag vågade. 
 
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2013? 
Hela Onerepublic's album  Native, What does the fox say och "Sjung om studentens lyckliga dar"

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
 
Jag skulle vilja säga att jag var gladare, jag har fått testa på så mycket nytt och vunnit tävlingar som jag bara gått in med inställningen att inte hamna sist. OCH fått gått på ett Nelly High heelsparty och fått stora goodiebags eller flest i mitt liv under ett år, två ;) 
Eller, överlag har jag blivit väldigt ledsen av alla uppbrytningar, typ UNG, och studenten, drunknade nästan av mina egna tårar...
 
Nelly High Heels Party, vilken dröm.
 
 
 


Vad önskar du att du gjort mer?
Pluggat! Haha, och njutit medan jag kunde.

Vad önskar du att du gjort mindre? 
Skjutit upp saker och ting... 

Hur tillbringade du julen?
Hemma, med min lilla familj.

Blev du kär i år? 
Nej! Jag var redan kär.
På riktigt, världens bästa man. Eller, man frå jag inte säga, men någon gång i framtiden hoppas jag på att få titulera honom som det. Fina Adam. 

Favoritprogram på TV?
Solsidan! Hela sverige bakar och Paradise Hotell

Bästa boken du läste i år? 
Hemligheten - Egil Linge & Dan Josefsson.

Största musikaliska upptäckten? 
Matt Corby

Något du önskade dig och fick när du fyllde år? 
En grym student, men den var liksom förutbesämd att bli asum!

Något du önskade dig men inte fick? 
En hund eller en häst...

Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
Fick inte frukost på sängen, fick ingen sång och Sussi åkte på träningsläger en vecka... Såå, vad fick jag? Presenter och en mysig grabb. And that's all. 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 
Bättre betyg och hårdare artikeljobb! Och ett Peace and Love och ett flottigare (hahaha) sommarjobb.

Hur skulle du beskriva din stil år 2012?
Det var ju träningens år, så jag har mest bott i mina löpartights och träningslinnen. haha. Så, väldigt sportig.
 

Vad fick dig att må bra?
Adam Montén

Vilken kändis var du mest sugen på? 
Joel Kinnaman, alla dar i veckan och Channing Tatum, såklart.

Vem saknade du?
 
En liten fyrbent voffsing att mysa och rasta... 

Den bästa nya människan du träffade?
 
Evelina! Hon är urgrym. Sen så är jag helt förälskad i min lilla kemiklass. Såå, Felicia, Sussanna, Ida, Emil, William, Mika, Erik, Bandy-VM-spelarn och såklart treorna som jag fått chansen att lära känna. Kärlek till er.

Well, hello 2014

Goodbye 2013, hello 2014
Ph tumblr
 
Jag får lite gåshud, 2014, redan!? Jag gillar inte att säga att nästa år "ska bli bättre" för då har man inte tagit vara på året innan, så jag hoppas istället att 2014 ska bli lika bra som året innan. För det var minsann ett riktigt powerår. 94:ornas år, med studenten och allt. Mitt år med all personlig utveckling inom träningen - som faktiskt är en stor del av mig. Så, hur ser löfterna och förväntningarna ut inför 2014?
- Jag har bestämt mig för att kliva ur min trygghetszon, göra någonting helt nytt på nått sätt och lägga all fokus på träningen. För just nu har jag ett enda mål och det är att lyfta så bra att det kan ta mig till lag SM i tyngdlyftning. Att få representera Borlänge AK i en lag SM tävling, vilken dröm. Fast om det inte går i uppfyllelse vill jag iaf att jag ska ha gjort mitt bästa för de jag konkurrerar emot är inte pjåkiga. Så hårt jobb väntar på den fronten.
 
Annars vill jag se till att uppleva lite. Vad, får framtiden utvisa - inom mig bubblar många ideér som inte verklighets gjordes 2013. 
 
2013 Thank you for all the lessons,
2014 I am ready.

RSS 2.0