Stress!

God morgon!
 
Här i stugan är det hög stressfaktor. Mitt rum ser ut som skit och när miljön runt omkring en inte är städad har jag svårt att fokusera på det som ska göras, packa om. Så man kan väl säga att det är kaos här haha. Alla nya kläder, goodiebags, militär utrustningen ligger huller om buller. Det enda bra at the moment är att jag är själv hemma, så jag kan springa fritt och dunka hög musik... Får se om jag hinner med transporten till Bosön! Spännande... 

Slutkörd

Förstår inte hur jag hinner med allt?
Idag tog jag en rejäl sovmorgon till nio (gått upp 6.00 alla andra dagar), åkte och tränade, blev ryck med mycket känsla, front squats & mage/bål/rygg, sen städade jag ur min stridspackning, gått en kall promenad, tvättade två tvättmaskiner, tog reda på kläderna, åkte till Falun på Tjejkväll med systern, shoppade ett halsband och resten var bara skit, lagat pulled pork och hämtat den andre systern på perrongen. 
 
Puuuh, har bara packningen kvar och jag känner mig redan helt slutkörd. Tapto var för 25 minuter sen och mina krafter är slut. Men det är ju en dag imorgon också som jag hoppas att jag hinner med en morgonspringtur innan packningen och innan det är dags att styra kosan mot Stockholm. Hoppas. Annars är livet himla bra och träningen går som smort!
 
 
Fick med mig ett festligt halsband från Glitter på Faluns Tjejkväll och killerheelsen med 14 cm klack stod på sängen när jag kom hem från militärövningen i Östersund. De är så sjukt fina, men jag undrar om de är för ostabila att dansa med en hel natt.... Nåväl, ni ska få ett riktigt inlägg om all shopping jag uträttat de senaste dagarna haha. Har nästan fått en ny garderob haha. Men mer om det sen. Nu, sängen!
 

HEJ fina läsare!

Hej alla kära!
Hur står det till?
 
- Själv, är det himla bra. Är nytränad, hemma från Östersund och skogen och alldeles strax proppmätt och redo för duschen. Jag är så himla lycklig. Solen skiner ute och hela eftermiddagen ligger framför mina fötter. Ska försöka göra något åt min packning, packa ur stridssäcken, sätta på några tvättmaskiner och packa om på nytt, men den här gången för träningsläger i Stockholm. Sen ska jag försöka gå med min klocka till urmakaren och byta storlek på min ring. Och somna tidigt. Älskar att den tidiga morgonrutinen följer med en hem från militärläger. Men mer om alla episka saker vi gjort, senare! 
 
Nu måste jag återvända till städeriet! Steessigt schema att hålla mig till! haha
 
Alltid så trevligt med träningssällskap!
 
Foton: Aida Almasi.
 
Fotnot, min syster är inte störd, bara lite... sprallig! haha!! 
Två silvermedaljörer från Nordiska Mästerskapen på samma bild. Starstucked*

Flashbacks

 
Till en av sommarens roligaste dagar!

Kommunikation, tips från coachen! haha

Jag får ofta frågor från vänner hur fan jag kan ha ett sånt bra förhållande, och jag tyckte att den här artikeln sammanfattade det mest väsentliga i ett förhållande, eller, att få det att pirra till i magen varje dag. 
 
Dessa tycker jag är speciellt viktiga:

4. Uttryck regelbunden tacksamhet för din partner
Du kanske har yttrat de mest rörande löften  din bröllopsdagmen under de senaste sex månaderna har du kanske helt glömt bort att berätta för din partner att ja, du är fortfarande glad och tacksam över att ha honom/henne i ditt livVälj att vara med din partner varje dag och låt din partner känna att han/hon är din prioritering. Glöm inte bort ordet ”tack”.
 
6. Flirta
Oavsett hur länge ni har varit tillsammans kommer din partner älska att bli påmind om varför du fann honom eller henne så attraktiv i första hand.Lyckliga par slutar inte uppvakta varandra bara för att de blivit sambos, förlovade eller gifta. Lägg märke till nya frisyrer, ge komplimangerför klädval eller bara passa på att le så där lite mysigt flirtigt åt din partner ibland. Kom ihåg att ett leende är SÅ effektivt – och förmedlar en sund känsla av generositet och välvilja.
 
8. Ha roligt
Var fåniga tillsammans. Spela varandra små spratt, uppfinn ert eget dumma språk. Livet är hårt och att hålla en relation stark och frisk tar både tid och kraft – men ta inte allt för allvarligtDe mest motståndskraftiga människorna – och paren – är de som kan rycka på axlarna och skratta åt livet i allmänhet.
 
Och den allra viktigaste byggstenen i ett hållbart, bra och pirrande förhållande:
- Kommunikation. Bli varandras bästa vänner, för då kan man prata om allt. Vi brukar ofta innan vi ska sova, ligga i hans famn och prata om vad vi tyckt varit bra med dagen, om någon framtidsdröm eller något vi uppskattar. Att kunna prata högt och lågot om allt är, enligt mig nyckeln till en jäkligt bra relation.
Och för Guds skull, glöm inte engentiden. Låt honom spela om han nu vill det, man behöver inte umgås bara för att man umgås. Förstår ni?
 
Resten av artikeln hittar ni här.
 
 

En sentimental dag

Bilder från fina tumblr, såklart. Så, nu känns livet mycket lättare.
 
Några av de populäraste taggarna för denna bild är: memories, friends , forget, galaxy och loveYES!
add a caption
 
 
 

Blogglista , igen

 
 
 
 
Vem behöver du mest just nuAtt svara Adam känns ju väldigt givet, men utöver det behöver jag nog en mer diciplinerad verision av mig själv. 
Har du varit med om en bilolycka? Nej. Men jag har varit nära några gånger.
Vilken är den roligaste träningsformen? Älskar ju att rida! Andra sporter som jag gärna utövar, utöver tyngdlyftningen är dans (gärna bugg eller pole dancing, haha), skidåkning eller simmning.
 
 
Vad tror folk om digAtt jag alltid är ute och reser, alltid är sjukt glad och lycklig. Och att jag är engagerad. Och stark och har världens största garderob.
Stämmer det? Absolut inte. Eller, just nu är jag på resande fot väldigt ofta, med alla seminarium, militärövningar, resor till adam, tävlingar och militär-tester... Givetvis inte är jag alltid på topp, men jag försöker vara den lycklige när jag vistas bland ofentligheten. Garderobdelen, haha njae, jag har en vanlig liten IKEA garderob men den rymmer rätt mycket haha 
Vill du gifta dig? Absolut! Haha, jag och Adam har börjat disskutera inbjudningslistan, ringen, bestmans, tärnor, plats och omfång på vårt drömbröllop. Elin, Adams syster och Melkers mamma, som är Adams kusin ska ju gifta sig nästa år så det är mycket bröllopssamtal i de kretsarna. Jag tycker att det är alldeles fantastiskt. Senast i söndags disskuterade vi ringar och bestmans & tärnor. Vi kom fram till att vi båda ville ha guldringar och att jag skulle ha 4 tärnor och han 3 best mans. Dock är vi lite oense kring storlek på bröllopet, han kan nöja sig med "de närmsta" och jag vill, så klart, ha ett sagolikt bröllop med hela min facebook vänlista inbjuden... haha. Men det är skönt att vi kan drömma fritt utan att det blir för seriöst och den andre får obekväm handsvett... 
 
jonaspeterson_nyc045
kirkwood_blog028
kirkwood_blog034
kirkwood_blog038
kirkwood_blog061
avery_slideshow026
 
Lite bröllopsinspiration från den här mästerfotografen
 
 
Vad får du oftast komplimanger för? På jobben, att jag är smittsamt glad, hjälpsam och duktig på det jag gör? I övrig får jag alltid komplimanger för mina ben, att de är lena, min garderob/stil, att jag är duktig på att styra upp saker och för mitt leende. 
Har du någon gång ringt polisen eller 112? Ja. Förra hösten, när pappa precis hade kommit hem från sin canceroperation. och han plötsligt började sprutblöda ur såret, det bara sprutade ut och vår fina lägenhet såg ut som en brutal mordplats. Jag tänker inte så ofta på skräckupplevelsen, men när jag väl gör det inser jag vilken himla tur att vi alla var hemma så han inte förblödde - för det var nära. Och jag vet ärligt inte om jag hade klarat av att först få ett cancerbesked och sen att någon jag älskar mest, kort därefter försvinner... Hemsk upplevelse och stackars Adam som också var med...
Antal timmar sömn inattUppskattningsvis... 12 timmar, haha scoore!
Har du, eller har haft, något smeknamn? Massor. Bettsy, Bettis, Lisbeth, Darlingo, string-betty (den historien kan vi ta ngn annan gång) ölbetty (den också) Bettan (hatar det) Johansson, pluggisen men det mest omtyckta och bestående är Betty. 
 
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Absolut. Men jag har fått lära mig att kärlek är något sällsynt och att man måste bryta upp om det inte känns helt 100. Med Adam, svävar jag på moln varje gång och känner mig väl lite nyförälskad så här 4 år efter haha. Det vi har tillsammans är speciellt, och jag vet inte hur eller om någon utomstående någonsin kommer förstå känslan och bandet mellan oss. 
 
bild från tumblr
 
Är du bortskämd? Förr när jag gick på högstadiet och så var jag väl det, jag ville vara bortskämd och blev det väl på sätt och vis. Mitt favorit bitch-uttryck var alltid "pappa betalar", fick till och med kritik för det i tidningen efter en bal- artikel jag skrivit. men nu när jag är äldre värdesätter jag allting lite mer. Och status och dyra prylar är inte alls lika viktigt. Jag är bortskämd på så vis att jag har turen att leva just här och nu och få omge mig med alla de fantastiska människor som jag har kring mig. Har väl också haft väldigt mycket flyt i livet och aldrig råkat ut för några egentliga tragedier. Alltid haft jobb sen 15 års ålder, eller det var väl en vecka i början av sommaren som jag gick arbetslös... 

Jag tror att jag mer eller mindre tvingade mina stackars föräldrar att skämma bort mig, nör jag var yngre. Ja, jag erkänner, jag hade ett komplicerat o ohållbart förhållande till pengar och matriel.... 
 
Vilka är dina största svagheter? Jag har svårt för att säga nej och stå på mig. Jag kan också känna att jag ibland kan bli lite väl sentimental, ni vet, när man ser ett meddelande för länge länge länge länge länge länge sen från en person man tyckt om, mycket och så får man impulsen att skriva till den personen och plötsligt glömmer bort att den krossat ditt hjärta i tusen bitar och stampat på det... Jag är väldigt bra på att älta, tro på att människor alltid kommer vara goda mot mig och kankse mindre bra på att se personernas negativa sidor ur ett utzoomat perspektiv...
 
Sen har jag alltid haft ett rätt komplicerat förhållande till pengar och fynd. Ni vet, ett fynd är en sak som du inte vet vad du ska ha till, men ändå är för billig för att låta bli... Har fortfarande travar med påsar ståendes i mitt rum med "fynd" vissa saker ska jag faktiskt låta flytta in i garderoben - på riktigt, men majoriteten av alla grejer är väl bara ... fynd. Eller så kan det bero på att jag alltid strävat efter att ha en komplett garderob, men grejen är den att jag bara använder favoriter och väldigt sällan spicar till det med "mode" kläder eller något udda... 
Tragiskt, haha ja jag vet, men nu när jag lärt mig flytta pengar från mitt konto till kapitalkontot tycker jag att det går bättre, då är jag mer ekonomisk eftersom att jag inte kan slösa hur som helst utan måste få "alla" pengar att räcka. (den del jag inte sparar undan) 

Lyckat

 
Ja vänner, hur ska jag kunna sammanfatta gårdagens utgång?!

Jag tror att det är omöjligt. För en gångs skull, gick jag utanför min bekvämlighetszon och gick ut och partade med några helt nya ansikten. Vi förade först hos Frida & Henrik och vi körde en fantastisk rolig dricklek som gick ut på att man skulle säga en kategori och sen säga en sak tills någon inte kan eller upprepar något ord en spelare innan sagt. Blev ju många asgarv under spelets gång. Sen fick vi brottomt till Etage och någonstans på vägen gick det väl lite snett... Men in på Etage ramlade vi in efter midnatt och det var såå kul. Musiken, var lite si sådär men jag var så förbannat lycklig för att få dansa, som jag längtat. Träffade på några krogkompisar och dansade loss med de jag redan hade. Vid två snåret tyckte majoriten att det var dags att dra sig, men jag och Ken stannade kvar och öste det sista ur oss och fy fan vad roligt jag hade. Den här utgången kan ha kvalat in sig på topp tio listan. Bra människor de där Rättvikarna haha! Redan sugen på mer, även om jag vid fem snåret somnade... 
 
Jaja, nu ska jag packa klart och gasa till Kupolen för lite mer jobb åt Make Up Store.
 

Make Up Store

Himmel, vilken jäktig dag det varit! Men rolig.
Blev fixad när jag kom till Make Up Store. Håret lockades och ansiktet fick fram sina kindben och ögonen blev ljusa. Fick gå runt med Agatha och promota eventet och stå vid öppningen och vara allmänt snygg. 
 
Nu är jag hemma och vänder på klacken. Ska sminka om mig (ska bli lite sotad kring ögonen och lägga ett lilarött läppstift), varva ner med den hår låten och hoppa i festblåsan, eller något fint linne. Får se. Ut och dansa ska jag iallafall snart! Och himla kul ska jag ha! Så, ses när vi ses!
 
Fåck håret, naglarna och en make up lagd. Himla mysigt.
Våra sminkningar.
Middag.

No energy

La mig nästan i tid igår, men trots det vaknade jag upp helt förstörd i morse. Fråga mig inte varför men jag kanske vaknade upp på fel sida? haha
Känner mig inte alls fit for fight inför dagen. Även fastän den innehåller en massa roligheter (eller det knakse är därför?) Ska iaf försöka få i mig lite kvarg nu och börja packa inför helgen. Och packa inför eventet. O.R.K.A
#nollenergi
 
Förra stora modevisningen jag gjorde för Make Up Store var på Julgalan, för snart ett åre sen. Och då såg jag ut så här:
 

Morgondagens planer?

- Ja, lika bra att berätta den hemska nyheten att min bloggning inte kommer vara så frekvent den närmsta... veckan. Med start på... Imån. Tyvärr.

Eller, jag ska försöka förtidsinställa några åt er, men jag kan tyvärr inte lova så många uppisar. Haha, Förlåt. Min statistik som ökat lavinartat på sistonde. Men imorgon vänner, ska jag först faktiskt köra ett morgonpass, klämma ur mig det sista jag har inför militärövningen. Sen ska jag försöka packa till helgen och "till sist" vara modell åt Make Up Store's event och sen umgås med några gamla tjejkompisar, är jättesugen på att gå ut o dansa (eftersom att mitt gamla gang svek mig) haha, men vi får se, jag skulle å andra sidan också behöva stanna hemma packa och sova ut... Men det löser sig. 

Lördagen ser ganska snarlik ut, förutom utgången. Hoppas att jag får en någolunda najs sminkning för direkt efter eventet (ska stå och se snygg ut i långklänning i typ, fyra timmar) ska jag hoppa i grönkläderna och köra ner till Östersund, där det dessutom är snö. Vilket jag inte är så sugen på... Men det ska bli skönt att få lite rutin på livet igen, och få aktivera sig lite... Sen ligger vi väl ute i fält, skjuter, flyger och marcherar tills onsdag/torsdag och på fredag får jag packa om väskan inför träningslägret. Kontraster, kontraster. Men jag klagar absolut inte. Det är skönt att alltid vara upptagen så man slipper sakna. Men den biten har vi redan tagit haha.
 
Så här fin blev jag förra hösten efter ett besök på Make Up Store! 
Och just det, under helgen kan ni komma in och få gratis sminkningar, naglarna fixade & brynen plockade... tror jag det var, så kom in och säg hej vettja!
 

Lycklig x3

Tycker att den här dagen blev lyckad, trots det urusla vädret som bara vill göra en lika grå som omgivningen. 
Fick jobba på Enbacka skola idag, med min fina förskoleklass. Kände att jag var lite mer sträng idag så då lyssnade de, för annars kan de vara lite busiga haha. Efter jobbet åkte jag till Adams småkusiner, Alma, Melker, Kiera & Noomie! Körde ett gympass med de, massa flygplan och squats, lekte massa kurragömma och mös med hundarna. Jag menar, kan det bli bättre?! Mina favoritbarn, lite glass och hundmys (med en chiuaua-min favorit) på det? Knappast. Eller, ja, Adam hade kunnat vara med, som han brukar vara men, man kan ju inte få allt här i livet. Sen åkte jag till centrum och lånade hem några intressanta böcker, gick in på systemet och så åkte jag hem igen. Väl hemma tänkte jag faktiskt åka till gymmet, av en ren rutin, men kände att det kankse ändå var dags för en vilodag och just då ringer Erik och frågar om vi ska åka till Kupolen så jag behövde inte känna efter och välja. Haha
 
Väl på Kupolen kom vi på den briljanta idén att våldgästa Felicia & hennes zoo så vi köpte med oss fika och styrde vår kosa mot henne. Två timmar senare stapplade jag ut lycklig. Man blir alltid så glad av att träffa Felicia & hennes små terrorister, och Erik. Så det var som balsam för själen. Nu ska jag försöka internetta klart till tolv och sen lägga mig och läsa i mina nya böcker, eller börja skriva packlista... Haha, härregud vad körigt alltsammans blev när jag insåg att jag redan åker till militärövningen på lördag... haha. #Orkamedlivet haha
 
Adams fina "småkusiner" Noomie & Kiera. Och Immze & Guzz min favvo chiuauua (stavningen på alltsammans är kasst men äch)
 
 
Resultat av en repa på stan. 
 
 
Wienerbröd, härligt sällskap och sovande kattungar i knäet, jag menar jobbigt liv, liksom... hahah. Näe, skulle nog vilja säga fullpott på den!
 
 
När jag kom hem väntade ännu ett postpaket och en lönespecifikation. Lycklig, igen, var ju bara förnamnet. Igår fick jag hem ett par skor och den hallonröda bikinin, och idag fick jag min freebra som jag ska visa er senare. Men atm, har jag ingenting att hålla upp inuti freebran så jag får återkomma när jag gått upp till normalvikt igen haha... 
 
Nu ska jag för första gången på länge lägga mig "tidigt" och grunda sömnen med lite läsning, det kallar jag bra egentid. 
 

De som alltid finns där, för en...

This is true love, indeed. haha
 

Hej hej

 
 
Älskar den här tolkningen av Amanda Jensen. Så.HIMLA. fin.
Vad händer annars i mitt liv då?
Ja, nu för tiden knoppar jag inte förrän 3.00 om nätterna... morgona... Och så sover jag till lunchtid, vilket inte alls är hållbart. Skulle upp och morgonträna idag men det sket sig, sängen var alldeles för skön för att gå upp. Så jag ska försöka göra ett ryck efter jobbet. Men innan det måste jag in på bibblan en snabbis och till systemet, sen blir det att jobba på Enbacka skola med mina små elever! Och sen försöka hälsa på Adams släkt. Skön dag.
 
Ska försöka komma i säng innan 00.00 idag, och om jag skriver det och publicerar det känns det mer rimligt så nu ska jag försöka vända runt rygnet haha.

Precis min humor

 

Supersetta dagen

 
 
Och så var den här dagen slut...
Trodde att det skulle bli en rätt chill dag men så blev det icke! 
For iväg på akutjobb på Willys och jobbade där en halv dag innan jag åkte till gymmet och nötte lite teknik, squats och avslutade med att supersetta magen, ryggen och bålen. Fick några synliga rutor i slutet av det intensiva passet, men så klart glömde man kameran! haha!
 
Sen åkte jag till Maxi för att hämta ut mitt Nellypaket och sen var klockan tio och det var dags för en spakväll hemma. Fin dag och fin uppladdning inför helgen! Taggad. 
 
Lycklig med ett Nelly paket i min ägo!
 
 
Och ännu lyckligare för att få äta grillad kyckling till middag! Det och hemmagjort vitlökssås, åh härre min Gud. Det enda som jag riktigt kan längta efter att få äta. Det och fiskpinnar haha.

snabba svängar

Okej, ändrade planer, jobb om 5 minuter, bibblan & systemet imån och... paketuthämtning efter jobbet och beställning av skor och tågresa då med. Och va fan, kan väl gå ner och köra lite cardio och mysknäböj också... Puuh, måste rusa nu! Pöss pöss!
 
 

Skrattet ger hjärtat vingar

- Åh, älskar de här midsommarbilderna, innan jag blev lite för rund under fötterna haha! Tagna av Madde.
 
 
 

Ett slags substitut

Jag har hittat ett substitut för att fylla tomrummet. Shopping! Haha, förra veckan köpte jag hem ett par leopardsnekers och en bikini, i måndags klickade jag hem en freebra och nu är jag himla himla sugen på att beställa hem mina drömskor! Men är dock väldigt väldigt osäker på storleken... 
So far känner jag att den matriella lyckan fungerar bra, men snart får jag väl hitta något mer hållbart... Kanske börja baka en massa så jag samtidigt kan gå upp lite i vikt? haha. 
 
Ja jag vet inte. Något jag däremot vet är att jag är ledig idag! Så jag ska kila ner på stan, låna hem en bok från bibblan och gå in på glasbanken inför helgen. Sen träna och försöka hitta på något med någon kompis. Och så ska jag planera! Är fortfarande osäker på när jag ska till Linköping igen så det måste jag kolla upp och försöka planera upp december månad. Så jag kan känna mig lugn, haha. Vad ska ni hitta på fina läsare? <3
 
 
Är inne i en "shopping-gör-mig-lycklig-period" nu... Plånboken är inte så glad men mitt hjärtas tomrum blir ju i alla fall uppfyllt...

-

Har suttit och försökt beställa hem mina tågbiljetter i... tre timmar nu. Det är kaos i min hjärna och jag kan inte göra en sån enkel grej som att beställa hem ett par biljetter, skandal haha.
Har hunnit göra mat, åka och handla mat och nätsurfat mellan momentet att jag tog upp SJ.se tills nu, när jag genomför köpet haha. Blir så irriterad på mig själv att jag är så tankspridd. 
 
Idag har jag iallafall varit och jobbat på Willys. Fick för första gången på länge ta mig utanför kassorna och plocka upp tidningarna. Det var väldigt rörigt men samtidigt kul att läsa alla spännande rubriker och bekanta sig med utbudet. Fick en jätte söt kund i kassan och jag blev så lycklig av hennes omtänksamhet. Hon berömde mig för gott bemötande och riktigt bra service och jag blir än idag riktigt rörd när jag får komplimanger. Jag hoppas att jag aldrig vänjer mig. Ett annat forum som jag också brukar få komplimanger på (det här året har jag fått en varje utgång, otroligt) är på krogen, det verkar som att alkoholhalten gör folk mer öppna och modiga. Förra utgången greppade en tjej tag i mig och sa att hon tyckte att jag var otroligt snygg och att min outfit var supersnyggt kombinerat. Förstår ni hur varm i hjärtat man blir eller? haha
 
Sen har jag hunnit med ett bra träningspass. Så det går bra för mig, idag åtminstonde. 

En sån där blogglista

1. Hur gammal är du?  16, nej jag är ju 20. 
2. Hur gammal känner du dig? Jag känner mig nog som 25, för att jag i mina ögon jämt gör så himla mycket, så många vuxna saker, liksom... Liksom, jag har ju precis debuterat på högskolan... 
 
3. Vad har du gjort i dag? Gråtit på perrongen, gått till jobbet, längtat bort från stan, insett att jag är världens sämsta kallpratare, blivit besviken och undrat om slutet av 2014 inte kommer vara mer spektakulärt och festligt än så här? 
 
4. Vilken film såg du senast? Endless Love med Adam, och vi storbölade båda två hahah, efter den såg vi på Sex tape, och jag somnade halvvägs in haha
 
5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför? Gillar lite av varje. Men eftersom att jag fyller år på våren gillar jag den mest. Dessutom känns det såå... Vacker, nytt och livfullt när snön smälter bort, när ballerinaskorna åker fram och man äntligen kan sitta på balkongen utan flera lager kläder. Dofterna av en nalkande sommar, knoppar som slår ut, sopmaskinen som sopar bort gruset från trottoarerna, första dagen i shorts och all grönska är ju ganska najs. Fantastiskt, till och med.
Första dagen man inviger grillsäsongen... åh. Våren. 
 
 
6. Är du besatt av någonting? Att blogga. På riktigt, känner ett starkt behov att skriva ner allt som hänt mig... Speciellt nu när jag genomgår någon sort identitetskris...
Annars Marabou's Salta mandel choklad. Vaniljkvarg & tomtegröt. På senare tid har jag insett att jag också har ett starkt behov att få kramar... Besatt av att kolla på söta djurvideos på YT och besatt av att planera. 
 
7. Nästa stora mål i ditt liv? Jag har på senare tid insett att jag blivit alledes för bekväm. Jag behöver komma tillbaka till strikta rutiner. Gå upp halv sex varje morgon, för att uppskatta helgsovmornarna mer. Så jag ska på riktigt kasta mig in i lumpen. Eller GMU:n i vardagligt tilltal. Jag ska växa som person, komma ur min trygghetszoon och härdas lite. Och på köpet bli jäkligt rippad. Eller börja på högskola och komma tillbaka till rutinen att gå i klackar till vardags... Vi får se. Men båda verkligheterna låter lika lockande. 
 
8. Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig? Jag har dragit ut typ... 12 tänder. Jag vet på riktigt inte vem jag är utan Adam (tragiskt, jag vet) och nu när jag får chansen att upptäcka det så är jag livrädd. För de senaste veckorna utan honom har jag varit lättirriterad, bitter och väldigt oorganiserad. Jag hatar högtiden julen. Hatar julmusik. Att alla andra umgås med stora tjocka släkten för det har aldrig jag upplevt. Just av den anledningen hatar jag julen.  
 
9. Skulle du vilja spå dig och veta mer om framtiden? Älskar övernaturliga grejer. Och ja, självklart skulle jag vilja det, jag gillar att ha ett facit på allt, så jag kan förbereda mig, både inför kommande prövningar och nedslag. Men å andra sidan tror jag att jag kanske skulle tackla allting annorlunda och mindre bra om jag hade mer tid på mig att veta att det skulle hända... Att få veta vad som händer den närmsta veckan är ett måste, men att få veta vad som händer det närmsta tio åren känns kankse lite för stort för mig att ta in och göra någonting bra av... 
 
10. En händelse som gjort dig lycklig? Balen! Hade liksom gått och preppat inför den hela högstadiet och hela balcirkusen för mig var väl ganska sagolik. Jag frågade Victor på bilden om han ville gå med mig på balen under hösten men då svarade han nej. Efter en ganska intensiv vinter tillsammans så frågade han mig när vi en dag var på väg till skolan 06.30 om jag ville gå med honom. Jag sydde upp min drömklänning, fick min dröm make up och det prinsessliknande håret och de perfekta detaljerna. Allt var så perfekt, enkelt och roligt. Alla balförberedelser, alla danskurser tillsammans. Det var en fin tid och själva balnatten var magisk. Jag tror att hela min umgängeskrets och alla småmoment gjorde mig till den människa jag är idag. Jag ser med lycka och glädje tillbaka till balkarusellen. Som är top tio bästa stunderna i mitt liv.
 
 

11. Om du fick beskriva en perfekt dag, hur skulle den då vara?
Min första tanke är Adam, grönt gräs, ett gott vin, en picnikkorg och omringad av djur. Nattdopp mot kvällen och en stjärnklar promenad. Min andra kankse mer realistiska tanke är att jag vaknar upp utvilad innan 8.00, jobbar till 16.00, går ner till gymmet och gör ett riktigt bra pass, känner känslan hela vägen från start till målgång och känner att jag är nöjd med mig själv och mina prestationer. Sen åker jag hem till Felicia och myser med henne och henns underbara zoo... Eller så tar jag en lång stjärnklar promenad med Lindus eller Hannes... och avslutar dagen med ett långt samtal med Adam och bokslukning...
 
 
12. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? I Adams trygga famn eller på ett varmare ställe.
 
13. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? När jag tänker efter, kommer jag inte på en plats jag avskyr...
 
14. Hur vill du tillbringa din pension?
Jag vill ha ett stort hus vid vattnet. Ha nära till vänner & familjen. Nära till naturen men ändå gångavstånd till centrum och gymmet. Jag skulle vilja resa mycket och ha ett stort minnesrum, tapetserat med en massa fotografier och massa ha stora fina fönster som släpper in ljus. Och unna mig att sluka massa böcker i veckan. Och vara kär. Och ha men massa husdjur runt omkring mig. Vara fräsch och still vältränad.
När jag går i pension vill jag ha nära till dessa underbaringar... 
 
15. Vad pysslar du med just nu? Jag tänker så huvudet knakar... På min framtid, på min vän, på adam och hur livet drastiskt förändras. Och att jag inte får ta allting för givet och att jag måste uppskatta allting som passerar mig.
 
16. Har du någon gång brutit ett ben? Nej. Aldrig brutit någonting. Kankse något löfte...
17. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?  Jag älskar ägg, ost, bacon, choklad och lush mask of magnaminty. Bästa ansiktsmasken jag testat, även om jag inte regelbundet har finnar... 
 
18. Vad är du på för humör just nu?Tyvärr, känner jag mig ganska tom, ensam och löjlig. Jag är inte där jag vill vara i livet och jag är absolut inte den Betty jag alltid varit. 
 
19. Vilka världsdelar har du varit i? I Europa & Asien.
20. Snarkar du? Nej. Men jag kan styra mina drömmar "i snoozeläge" och går gärna i sömnen och pratar i sömnen. 
21. Vilka yrken har du provat på? Journalist, fröken, försäljare, testpanel, bloggare, yrkesmilitär, mannekäng och modell/skådespelerska.
Journalist, här testar jag Adam R, Anna & Oliver på Borlänges olika badplatser.
 
 
22. Hur går du helst klädd? Klackar, tighta jeans och någon avslappad tröja/skjorta med mina fina ringar och utsläppt hår. Gärna superbekvämt men snyggt och classy...
 
23. Vilket stjärntecken är du född i? Oxe.
 
24. Vilket är ditt favoritgodis? Melonbitarna som är rosa o sockrade eller typ, toffefi & choklad.
25. Vad sa du senast? "Ja jag ska gå o lägga mig snart!!"
26. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Slöjd & svenska på högstadiet, i gymnasiet drama, engelska, psykologi & filosofi.
 En bild från min favoritlektion i de röda soffora...
 
27. Vilken är din favoritaffär? Jag älskar Monki, XXL, Hollister, Weekday, Stadium & Maku Up store.
28. Vad har du i dina fickor? Cerat.
29. Vad köpte du senast? Vaniljkvarg haha.
 
30. Hur många gånger har du flyttat? En gång, till Surahammar/Västerås 2006, flyttade sedan hem 2012 "för gott". 
31. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? En pall med cerat, en kär kompis kankse Anna och en kamera, att dokumentera allt med. 
 
32. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska garanterat. Har alltid hatat att gå upp tidigt och älskat att vara uppe sent.
33. Senaste filmen du såg på bio? Förr eller senare exploderar jag med Adam
34. Har du blivit sydd någon gång? Nej, har alltid klarat mig haha
35. Vad åt du till frukost?  Makaroner & bacon.
36. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Jag var 10 år gick i fyran och var en i det coola gänget. Räknade kalorier och drömde om att få börja på ridskola, men började istället med konståkning.. Hahah åh fy fan som jag var då! 
 
37. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Adam, han offrade sin egna bekvämlighet för mig.. 
38. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? På nattduksbordet.
39. Vad var det sista du åt? Ben&Jerrys.
40. Är du blyg? Bara för några månader sen tyckte jag att jag inte alls var blyg, men sen jag blivit "änka" haha, har jag blivit mer och mer genomskinlig och tillbakadragen. Inga attraherande drag jag gärna framhäver, men nu finns de där...
 

Sjukt

Jag måste erkänna en sak för mig själv (vilket görs bäst i skrift). Och det känns som att jag delar med mig av en väldigt privat, känslig och personlig del av mig själv till er. Nu när jag skriver det. 
Jag har nog blivit sjuk av längtan.
Det enda jag gör nu för tiden är nog att längta. Jag har så himla svårt att leva i nute och njuta, ta det lugnt utan att tänka för mycket. Jag längtar hem från jobbet, så jag kan träna, väl på träningen längtar jag hem till sängen. Jag längtar till nästa vecka, så det bara är en vecka kvar tills Adam kommer hem, jag längtar tills imorgon då jag äntligen får hämta hem honom från perrongen... Förstår ni? Jag har alltid försökt leva i nuet, men nu är det omöjligt.
 
Det är så sinnessjukt svårt att vara ensam. I alla fall för mig som är så sällskapssjuk. Så sinnessjukt svårt att hantera alla virvlande känslor på egen hand. Så sinnessjukt svårt att vara stark i tuffa tider. Jag vet, att det här bara är tillfälligt och en bra början inför GMU:n, men om jag ska få lov att somna trasig varje natt vet jag inte om målet är värt all den här outhärdliga smärtan. 
 
Ibland känns det som att jag glömt av hur det känns att le. Som att alla försök slutar upp i en ansträngd grimars.
Som att allt annat tappar färg och mitt fokus på det som är viktigt, på riktigt bara blir något jag noterar i perfierin. 
 
Jag vill inte leva så här, med fokus på fel ställe. 
 
 

Inte den vassaste kniven...

Borde kankse ha lagt mig efter att jag vinkat av Adam på perrongen... Med 4 timmar i sovbagaget kommer min energi nog inte räcka hela jobbpasset ut. Och jag som ska köra 9.30 till 19.00 ikväll. Och det är som grädde på moset måndag idag, vilket betyder storhandling. Härre.Min.Gud. Hur tänkte jag där?!
- Inte alls förmodligen, få gå på kaffe och reservbatterierna. Eller slå på Tomorrowlands aftermovie gör mig alltid pepp oavsett vad. 
 
Men nu är det redan för sent, ska gå upp och försöka göra matdosor och kvickna till haha.
bild från FB.
 

05.45

Och så kom morgonen jag försökt tänka så lite som möjligt på. Det var ingen deal att gå upp i morse när klockan ringde kl 04.00 trots att jag somnat tre timmar tidigare. Det jobbiga var att förhindra tiden att gå så himla snabbt. 
Perrongen låg öde och det var vamt i luften, i min hand höll jag krampaktigt Adams som om det hårda greppet skulle få honom att stanna kvar i min närhet. Jag kände mig ganska lugn där jag stod omfamnad i hans trygghet och långa armar, kanske var det den omänskliga tidpunkten på dygnet som gjorde mig lugn eller bara den korta sömnen.
 
När tåget, oförskämt tidigt rullade in på perrongen kunde jag inte längre hålla upp mina höga murar jag byggt upp kring mitt hjärta. De brast och jag blev återigen en liten flicka på 8 år som mist sina föräldrar på ett stort varuhus. 
Ville inte släppa honom när dörrarna höll på att ta min hand som fortfarande höll hans. Ställde mig utanför hans fönster och grinade som en litet barn, gestikulerade massa romantiska och interna gester och såg allmänt löjlig ut för förbipasserande. När klockan slog 05.19 rullade han bort från mig och jag fick impulsen att göra något tragiskt men stod (tur nog) fastfrusen. När jag gick upp för rulltrappan eskalerade tårkalaset och jag slutade upp i bilen, med radion på och grinandes tills jag inte hade några tårar kvar. Sen åkte jag hem och grät ut de sista reservtårarna bytte ut den dyngsura, nergråtna tröjan mot träningskläder och drog på mitt pokerface. 
 
Hur var er måndagsmorgon?

Nattliga tankar

Hej trogna läsare!
 
Jag har haft en fantastisk helg i min älsklings närvaro och jag har sugit i mig varenda minut tillsammans med Honom. Därför har jag inte riktigt haft tid att säga hej till er... Men, nu ligger han och sussar gott i min säng för imorgon kl 04.00 ska vi upp och hinna med ett tåg. Eller, han ska, och jag är alldeles för fullmatad med tankar så jag gick upp och skrev av mig lite. 
 
Inser att vi inte kommer synas förrän om 3 veckor, och att varje helg kommer vara fullbokad fram tills vi ses - vilket också känns skönt trots att jag "skulle ta det lugnt", men det känns ändå som ett måste för att mitt liv ska rulla på och för att jag ska hålla mig i schack. För jag har under senare tid insett vilket ofantligt tomrum han lämnar efter sig och det är inte hälsosamt för mig att gå runt dagarna i ända och sakna honom och gråta för att det är ett hål i luften där han borde vara... Och jag har länge kännt att ett miljöombyte, om så bara för en stund är livsnödvändigt. Och min första tanke var ju att åka utomlands med Adam, överraska med honom till vår 4 årsdag, men hans kalender rymmer färre hål än min så den planen skrotades direkt. Så, därför blir den enda lösningen för mig, att resa runt på egen hand, tacka ja till så mycket jobb jag kan, träna så mycket som det går och sysselsätta mig så jag inte stannar upp och känner efter
 
Så det är det jag gör nu. Planerar upp och fyller min kalender. Till helgen ska jag jobba som modell åt Make Up Store's event Makeup weekend (ja det var bomben jag skulle släppa), göra en efterlängtad utgång, träna massor och slutligen åka på militärövning i Östersund. Kontraster. Och så hinner det gå en vecka ute i fältet och när jag kommit hem igen är det bara att packa om och ladda upp inför ett träningsläger med tyngdlyftningen i Stockholm. 
Så jag vill påstå att det rullar på bra, hittills, hoppas bara att jag orkar och inte kopplar in hjärtat allt för mycket. För då blir jag snabbt en blöt pöl på golvet igen... 
 
 
Här är senaste övningsgruppbilden från flygövningen i Borlänge! Kapten Karlströms bild.

SVERIGETURNÉRN DEL 2 STOCKHOLM, FREDAG

Måste ju erkänna att jag inte är den allra snabbaste människan i världen på att uppdatera... Det kommer ständigt nya grejer att göra (som man också behöver uppdatera om) men here we go!
 
För två, nej tre veckor sedan gjorde jag en liten mini Sverigeturné och första stoppet var i Stockholm. Hos Malin. Dä skulle vi ha en liten flygkursreunion, umgås, shoppa lite gå på krogen och testa på poledancing (!!).
Sagt o gjort. efter lunchen med Anna, mötte jag upp dessa två och så började äventyret. Fast vi mjukstartade helgen med att laga middag tillsammans, shoppa lite på systembolaget och så tog vi en mysig stjärnpromenad runt Stockholms gräddhylla. Såg så fantastiskt fina hus, och bilar... Och brevid Malin så bodde det en regissör (han som reggat Hip Hip Hora). Vill också ha den verkligheten, någon gång i framtiden. 
 
 
Mjukstartade Stockholmsvistelsen med lite finmiddag á la Kim och vin. 
 
Kim lagade; lena kantareller med kött och krispiga potatisklyftor... Och härre min Gud vad det smakade gott. Det exploderade i munnen och allting var så himla gott... 
 
Läckerbitar... 
 
 
Lördag morgon började med en lång sovmorgon och lite morgonmys. Ni vet den där härliga känslan att kunna dra sig nästan hur länge man vill. Och sen drog vi till Dansstudion för att testa på Pole Dancing... 
 
I tanken lät danskursen som en jätte bra plan. Snudd på genialisk, men i praktiken var jag mest ångestfylld. Och rädd. Attityden som mötte mig i omklädningsrummet skrek bitch och jag fick genast bekräftat att mina farhågor liksom besannats. Varför skulle vi göra det här skrek min hjärna... Alla tjejer var typiskt bitchiga, stolta och led av "jag är bäst och vackrast" - syndromet...  Jag blir sällan riktigt rädd för saker, men när jag måste vistas med okända bitchtjejer i minimala stringtrosor och som dansar runt i omklädningsrummet och tror att de är Queen B så mår jag faktiskt dåligt. 
 
Så när vi fort som tusan kom ur rummet och greppade en stång kunde jag liksom pusta ut igen. Under uppvärmningen och den första övningen fick jag klart för mig att alla var lika mycket novis som mig och inte alls några pole dancingproffs, som de gärna gav vibbar av och som jag först trott. Så då kändes det mycket bättre.
Faktum med att det faktiskt var otroligt kul. Jag hade ett rejält försprång med koordinationen från konståkningen & Friskis och styrkan från tyngdlyftningen så jag och Malin snurrade på bra. Det måste ha varit värre för Kim att testa på spoten i ett rum fyllt med tjejer... 
Jag klarade av de flesta snurrarna och hade väl som svårast för att göra "vindrutetorkarna" haha. Me det var fasligt kul! Hade gärna fortsatt en timme till eller en termin om jag hade haft möjligheten. 
 
Note to self, nästa tillfälle kankse du borde ha på dig ett linne. Räkna med massa blåmärken...
Note to friends, det här ska vi göra på min möhippa... Fast i minimala kläder och i högklackat! ;)
 
Lilla gänget som testat på Pole dancing! Malin var sen innan redan väldigt duktig (hon har gått på det förut) och kim var väldigt duktig han med, förvånansvärt duktig. 
Känslan att kunna gå barbent i Oktober. Oslagbar. Ihop med endorfinerna efter passet var man helt klart hög på lycka. 
Efter en skön dusch drog vi in mot stan för lite shopping, och vad vore en shoppingrunda i Stockholms city utan ett besök på Hollister? Hittade dessa skönheter, men väl i provrummet kände jag mig alldeles för gammal för magtröjor, till och med till högmidjade kjolar/byxor. Så jag fick besviket lämna tillbaka de. 
Däremot hittade jag en t-shirt till Adam som liksom vägde upp besvikelsen. 
 
Överlag var det en rutten shoppingtur. ruttet väder, mycket folk och sämst av allt: dåligt utbud. 
Så det enda jag fick med mig hem var tre torrschampoon och en t-shirt, till adam... Ruskigt dåligt.
 
 
Förlåt de, men dessa två kan verkligen inte synka på bild, hahh omöjligt. Efter en dålig shoppingrunda (till och med med besök på nyöppnade Victoria's Secret och XXL) så tog vi en tidig middag på Fridays, eller T.G.I.F. 
Även där blev jag lite besviken på (den bristande) servicen och maten. Bara några veckor innan hade jag fått en magisk upplevelse. Perfekt grillat kött, krispiga pommes men den här gången var det mer ett platt fall för restaurangen. Det kankse är ett ställe där standarden sjunker när trycket ökar?
Hur som hade vi det trots allt mysigt. 
 
 
Malins perfekta badrum...
 
Planen för lördagskvällen var från början att gå ut på krogen, slå klackarna i taket och gå all in. och liksom stappla sig hem i sina skyhöga klackar och bara ben från busshållsplatsen någon kilometer bort. Men vi alla kände oss rätt mätta på människor så vi bestämde oss för att ha en liten myskväll i hemmet istället. Ost och vin och goda drinkar i Malins jacuzzi. Och härre Gud vad mysigt det var (även om jag var supertaggad på att få klä upp mig och sminka till mig). Hennes bror aka bartendern gjorde nåfon Lennart till oss med päronlikör och åh vad gott det var. Tur att han inte bpor i närheten av mig, för annars hade jag nog alltid velat tagit en sån innan utgångar... 
Vilka kungar. Haha.
 
 
Morgonen efter var lite seg och det var min tur att visa mina kockkunskaper... Så jag lagade min paradrätt: Carbonara. Som blev en liten succé. Till och med för Malin som inte tycker om bacon. High scoore liksom!
 
Det var jobbigt att säga hej då till de här godingarna och jag är absolut lycklig över att jag lärt känna de under flygutbildningen. En rolig helg att lägga till i minnesbaknen. Någon gång ska jag visa de Borlänge fr marknivå. (de har mestadels bara flygit över borlänge...)
 
 

Index

Men tjena!
 
Har varit i skolan hela dagen. Varit med min förskoleklass (skrev fel igår) läst massor, spelat spel, kollat på Sune och njutit ute i solen. Fick vara med en lärare som hette Ann, och himmel vilken drömlärare hon var. Ett riktigt index. Ni vet sånna där lärarinnor som bara finns på film och är så där perfekta, pedagogiska, lugna, snälla och älskad av alla, en som kan säga till utan att ryta i. En sån var hon och jag önskade att jag hade haft henne som liten, eller att ens egna ungar får ha henne. Vilken dröm. Blev så inspirerad. 
 
Nu har jag precis packat färdigt och ska strax köra ner till stationen för att hämta min älskling! Som jag längtat! Kan knappt fatta att jag ska få somna mot hans bröst ikväll. Få ligga och värma mina frussna tossingar mot hans rygg, haha. Som jag längtat! 
 
Nu ska jag fortsätta dona lite. Ha det!

-

 
Från Tumblr

dödstrött status

Är dödstrött. Vet inte riktigt när jag kom i säng, men min låga energi skvallrar om att det var sent, väldigt sent....
 
Idag ska jag jobba på skolan och sen åka i illfart för att möta upp Adam på perrongen! Åh lycka!

Love last forever

Hörde den här på radion idag och himmel vad vackert! 

Har satt sig som ett tuggummi i min hjärna. Dock, tkr jag inte att det är någon skid VM-känsla över den... Mer en sommarplåga... 
 

Hamsterhjul

Hellu godingar!
 
Har haft det fullt upp idag så jag har inte haft tid att pusta ut förrän nu. Haha. 
Hur var det nu med att ta det lugnt!? Njae, det kan slänga sig i väggen...
 
Åkte iväg för att jobba på dagiset i morse. Var så himla lycklig för att jag trodde att jag skulle till mina favoritbarn men när jag kommer dit och kollegans min säger mer än tusen ord, och en av de är att jag inte ska vara där får jag lite panik... Rensar mitt minne och går tillbaka till "snooze-moodet" och försökte komma på vad Jennie sagt istället. Så kom jag på det, efter att alla mina barn kommit fram och varit överlyckliga över att jag "skulle leka med de idag". 
 
Väl framme på rätt dagis eller skola ska jag väl säga, fick jag ha en andraklassare. Läsa läsglosor med de, ha elevens val och vara gungvakt. Och påta 2 m lång garnorm på fritidset haha. Det är lite farligt att jobba med barn, man blir så himla sugen själv på att skaffa en (i tanken). Någon som kramar om en med så mycket kärlek. Någon som man kan lära läsa. Och det slog mig hur mycket jag faktiskt längtar tillbaka till min egen skoltid. Nu när jag är på skolan så tillkommer "nya" minnen upp av min barndom och det är emellanåt ganska mysigt att bara tänka tillbaka och vara sentimental. Le åt alla galenskaper jag gjort... Vara tacksam över alla kunskaper jag fått med mig. 
Tur att jag har Melker, Kiera & Noomie att avreagera mig på eller gulla med. Haha
 
 
Har jobbat på Enbacka skola idag! Efter en hektisk morgon och en ferkörning hahah.
 

Efter jobbet hälsade jag på svärisarna en snabbis och körde sedan till Felicia för att säga hej. Hon kom hem från travbanan och det var en rolig syn som mötte mig i hästtransporten. Världens största häst och lilla mini Disney, haha det var så sött och komiskt!
Kikade på kattungarna som nu har blivit riktiga äventyrare, man fick verkligen se efter innan man trampade ner, för rätt som det var kunde det swischa förbi en kattunge. Så sött. Satt och pratade lite om skolan och om livet innan jag åkte hem för att åka på senträning. 
 
Dags för middag - Falukorv. 
 
Det är verkligen katter överallt, en symfoni av mjauande - balsam för skälen. hahha
 
Söta Felicia med en mätt kattunge! Så söta båda två.
 
 
Mitt hjärta smälter.
 
 
 
Var varken taggad eller less utan körde mest på rutin och när jag väl kommit igång insåg jag att det kanske hade varit klokt med en dags vila... Mina axlar är ju blåmärkesbeklädda av skivstången (och för att jag förlorat hälften av allt kroppsfett (av oklaranledning)) och resten av kroppen ligger under ett tjockt täcke av träningsvärk så det gjorde så fruktansvärt ont att göra mina överstötar och övningar, så det blev en mysträning på mysvikter. Men sen i slutet när jag skulle ta min "efterrätt" (supersetta massa mag-rygg-bålövningar) tog jag för kung och fosterland. Var helt slut efter alla rundor, men himmel vad lycklig man är efteråt. Så full av endorfiner och så urpumpad. Tänk att två timmar och lite vikter kan göra en så, fulländad. Lycklig. Bästa känslan.
 
Body in progress. Så förlåt för alla osmakliga efter-träningen-bilder... Men ni får stå ut. Haha
De där rygglimporna dödade jag idag. Så gissa om jag kommer ha ont imorgon... 
 
När jag äntligen kom hem var jag så slut att jag inte orkade äta middag, så (ologiskt nog) gjorde jag en mugcake - på ett ägg,
en matsked mandelmjöl,
en matsked pofiber, 
tre matskedar vatten
en matsked chiafrön
fryst mango
lite gojibär
sukrin gold (tror jag det heter)
bakpulver
massa kanel och toppade med massa granatäpple och vaniljkvarg.
In i micron på 40 sek, ha på ett plastfolie över plastmuggen och låt stå lite innan servering. Ös på med topping och lite frukt och voila. Bra träningsmat och substitut mot sötsuget.

Smakade som en bättre kanelbulle? Nah, inte riktigt, men gott var det iaf och väldigt mättande. 
 
 
Den såg så fruktansvärt äcklig ut på bild, men jag försäkrar er att det där lilla monstret är värd att testas! Haha...  
Efter "middagen" tog jag ett bad och är nu på väg mot sängen för lite bokläsning och avkoppling. Imorgon kommer Adam hem! Supermegalycklig!

Härre Gud vad jag saknar sommaren

Värme, närhet, sambolivet ute i Gustafs med hela den Monténska villan för oss själva, festerna, de barbenta benen, ljusa nätterna och tunna kläderna. 
Solen, sommarhåret, sommarhyn och dagar som börjar med ett morgondopp.
 
Känslan av frihet, att ha alla nära vänner hemma och vita smultron. Livet på en pinne. Helt enkelt.
 
 
Några guldklimpar från Juli.

status

Lyckades inte bli av med magkrampen (trots att jag provade pappas magsårsmedicin, höhö) men jag tycker ändå att jag genomled dagen pretty good. Tog en lunch med mamma på stan, åkte och tränade och parkerade mig framför datorn och tröstshoppade lite... (ja, de ggr jag inte låg i fosterställning och vred mig)
Träningen gick bra, men jag känner hur svag jag blivit och det är frustrerande att man inte kan ta samma vikter som förut. Men det är bara bra och naturligt. Annars har man ju ingenting att se fram emot nästa pass, nu kan det ju bara bli bättre. Så jag är nöjd, jag gjorde ju ändå mitt bästa och det är det jag vill mäta lyckan i. Inte antal kilon på stången... 
 
Sen har jag pratat massor med Adam, så det kändes nästan som att vi befann oss nära varandra, bara i olika rum och inte 17 mil ifrån. Så där samlade jag också på mig några lyckopoäng. Nu ska jag försöka varva ner och öppna upp en nu bok. Får se hur länge mina ögon orkar hålla sig fokuserade. Sov gott 
 
 

Lösningen!

Tror att jag kommit på vad magkrämporna kommer ifrån! Stress! 
Vid närmare eftertanke är dte inte så konstigt, nu när jag farit runt och ingenstans och nästan bott i en resväska i en månads tid. Så, nu ska jag ta det lugnt ett tag framöver. Inga Linköpingslektioner på ett tag och inga tävlingar eller resor i övrigt. Haha. 
 
Och av oklar anledning började jag titta igenom mina minneskort och fick lite tillbakalängtan till Thailandsresan i April... Så, vad vore bättre än att slå två flugor i en smäll? Avkoppling, utomlands. Med den här pricken. Jaaa, fan vilken masterpiece. Måste bara hitta ett gemensamt tillfälle, men drömma kan man ju alltid göra...
 
 

Sentimental

 
Förra årets UNG-reunion hos Adam. Fr V, Elin, Adam R Anna & jag. fina bästa gänget.

Sjukligt ont

Har under två veckors tid haft otroligt ont i magen. Små kampanfall och ibland längre kramper från morgon till kväll. Och i morse var det dags igen. Vaknade med ett ryck och fick springa till toaletten... Och nu har jag ont igen, har lagt mig i fosterställning för att det gör så ont, haha. Får nog gå dubbelvikt och på värktabletter om jag ska komma till dagens träning haha. Har ringt vårdguiden, men såklart är det kö, har ringt ungdomsmottagningen och där är de ständigt upptagna. Min sista utväg får väl bli 112 men just nu är smärtan inte så hög. Kanske en 7/10 och någon gång vid 9 kan man väl börja greppa telefonen... Så jag ska försöka härda ut ett tag till, det är svårt (att både härda ut och tänka på annat än smärtan) och det gör fruktansvärt ont som att du svalt en kniv och den där kniven nu snurrar som en elvisp i magsäcken... MEN, jag ska försöka härda ut tills de svarar, eller tills jag slocknar haha. 
 
Dagens planer? Träna med träningskompisarna sen kurera mig under täcket... Storslagna med andra ord...

Minutschema

HAAAJ vänner!
Shit vilken dag!
 
Började med en välförtjänt sovmorgon till 9.05, sen gick jag upp, lagade matdosa, skrev av mitt träningsschema och fixade till mig till frukostträffen med Adam Rindis kl 10.00 på Waynes. Hann köpa ansiktscreme och BUS och ett lager av cerat också på Apoteket. Och sen parkerade vi oss i sofforna och bara snackade om livet. Eller, vi tog tag i ett problem som legat och skavt så 1.5 timme senare kände jag mig lättad. Sprang till jobbet och stämplade in på sekundern. Hade ett helt okej jobbpass. Vart lite grinig på alla kunder som missat den stora blinkande kort-skylten och fick skäll av en medelålders man för att jag vägrade sälja en bilaga till honom (en bilaga får man bara köpa om man köper huvudtidningen, enkelt) men det fattade ju inte han. Han sa att han alltid fått köpa bilagan av alla mina kollegor men inte av mig och skällde ut mig tills kunderna tog slut i min långa kö... Vilket tog ett bra tag... Men jag blev glad igen när en snäll dam berömde mitt tålamod med idioten. Kundkärlek.
 
 
Frukostträff med fina Adam Rindeskär på Waynes som bara var hem till Borlänge för att vända. Men glad för att jag hann taima in en träff är jag allt! Även om man alltid vill ses längre... 
 
Känslan av att äntligen få sluta"tidigt" (kl 18.00)  och ha ett helt gympass framför sig, med sällskap dessutom är ju helt fantastisk!
Fina Willys, man blir alltid så glad av alla kollegor (och vissa kunder).
 
 
Efter jobbet slängde jag i mig lite energi och brummade iväg mot gymmet där Aida & Emma var. 
Passade på att kötta medans man ändå hade sällskap och jag lyckades skrapa ihop 2.5 timmar där nere! 
Körde några olika ryckövningar, knäböj och avslutade med att supersetta mage, bål och rygg. Aida var supersnäll och stannade kvar ett tag för att passa mig i knäböjen, så jag lyckades göra en trea på 60kg! Änte dåligt efter ett långt träningsuppehåll! Så jag var superlycklig och hög på alla endorfiner och bestämde mig för att köra ur mig det sista jag hade genom att supersetta bålen, magen och ryggen. Stapplade ut ur gymmet prick när de stängde och kände mig nöjd med min otroliga dag och mitt otroligt braiga träningspass (mjölksyra i rygglimporna, mmmh). Så, tack Emma & Aida  för ert fina sällskap - ni gjorde min dag. 
 
Helt slutkörd efter supersettet med massa mag-, bål- och ryggövningar. Min lilla special gym-efterrätt. haha och dessutom sist ur det, score! 
Njae på mina "magrutor" de har sett bättre dar, men, man måste ju börja någonstans. Det är långt till beach2015 så jag hinner "komma i form"! HAHA.
 
Gjorde ett fantastiskt bra träningspass! Och fick sällskap och peppning från Aida & Emma så jag persade (tror jag) i treor på 60 kg, filade på min ryckteknik och lyfte till gudomlig krogmusik. Blev aspepp. High scoooooooore!
 
 
 
Älskar den där känslan efter ett riktigt bra, långt och tungt träningspass! Man är så jävla hög på lycka, livet och endorfiner! Så himla nöjd med tillvaron och sin egen prestation. 
 
 
Nu ligger jag helt död i sängen. Hannes vill att jag kommer ner till krogen och mysdricker några bärs men chansen är minimal att jag tar mig ur sängen nu, i det här slutkörda skicket.... Haha så jag ska somna in till en ledig dag imorgon (förhoppningsvis inte, skulle gå runt hemma och sakna alldeles för mkt)
 
God natt peps! <3

Tillbakablick

Okej, erkänner att det inte bara är styrkan och självförtroendet som jag saknar med den regelbundna hårdträningen. Jag saknar min starka kropp! Haha! visst ser den okej ut nu, men jag saknar de hårda musklerna som ploppade fram när man spände sig. Självförtroendet man fick på köpet. Har som nyårsmål att jag ska komma i form och få sneamagrutestreck till beachen2015. Behöver bara gå ner lite i kroppsfett, men det fixar hon GMU:n utan vidare problem! HAHA!
 
Nu när jag ser bilderna från sommras på min brunbrända och starka kropp blir jag bara ännu mer sporrad att ta tag i livet. Rutinerna. Hejja mig!
 
 

Lättirriterad måndag

Åh, äntligen i mål!
Ja, i sängen så att säga! Haha, det har varit en jobbig dag rent fysiskt. Först var jag så trött att jag blömde ta på mig BH och när man jobbar med barn känns det inte så optimalt att köra utan. Willys? Lätt, Borlänge Tidning lätt... 
 
Idag fick jag vara på en avdelning med 2-3 åringar och shit, oh my god vilka... spralliga jävlar det är... Lyssnar inte, är i trots åldern, är snoriga och luktar ständigt bajs. Haha alltså, förlåt, missförstå mig inte, jag älskar barn, men jag är 20 år (så förvänta er inte ngn lång erfarenhet) hittills har jag bara sett barnens bra sidor, tills idag. Jag insåg att jag nog ändå är lite känslig för bajs, snorkråkor och baciller... Och dreggel på min fina Weekday tröja... Och grus och torkad sand på kläderna. Det är lite charmigt med de tre första barnen, men när man lär klä på... 20 st kör mitt tålamod ner sig i botten. Totalt. 
 
Jag ber till gudarna att jag inte blir placerad på fler 2-3 års avdelningar igen för jag vet inte om mitt tålamod skulle klara av det. Allra minst mina sinnen... 
 
Efter den långa jobbdagen fick jag äntligen gå hem och då gick det snabbt. Åkte hem och vände för att köra pass nr 2 på Willys. Måndag och alla ska eftermiddagshandla. Så klart. Så det var fullt ös och kassorna höll på att ge vika för att de inte klarade trycket. Fick en kontantfrikassa idag och där lär man också ha bra tålamod med kunderna. Misstförstå mig inte #2, men jag älskar verkligen mitt jobb på Willys, men att få berätta för var o varannan kund i typ fyra timmars tid att de får gå runt och betala i den andra kassan är bara såå, frustrerande. Trots snudd på tapetsering om kontantfria kassor på golvet ända upp till taket så förstår somliga kunder en ändå inte. Och jag blir sällan arg, men när kunderna blir blixtsnabbt förbannade på mig för att de, inte kan läsa så blir jag bara så jävla lack. Och när kunder sätter i system att "glömma påsarna" och tar gratis och låtsas som att man inte ser, och kunder som ställer upp sina ungar för att köpa "max-3-st-per-hushålls-varor" gör mig också förbannad. 
 
Haha, förlåt för allt mitt klagomål. Nu är jag klar för dagen. Hoppas bara att lättirritationen lagt sig tills imorgon. Ber till Gudarna. 

Tumblr

 

Klar

Åh härre jävlar vad trött jag är efter dagens över 12 timmars arbetsdag... Vill bara däcka i sängen. Och det är nog stor risk att jag gör det om jag inte går upp omgående... Men jag känslan att sova i en sandlåda känns inte så lockande så jag ska nog pallra mig upp trots att det tar emot. Trots att jag snart växer fast. 
 
När jag satt på rast på Willys idag läste jag en hemsk artikel om TV3 Modellen Anna-Maria som varit med om en bussolycka i New York och förklarats hjärndöd av läkarna. Trodde inte att jag skulle reagera så starkt, men det var himla jobbigt att gå ut och vara glad mot kunderna efter rasten. Det känns så tragiskt att en ung människa, eller en människa över huvud taget skulle få "avsluta" sitt liv på det här viset. Det visar än en gång hur skört livet är och hur rädd om livet man måste vara och rädd om sina relationer. Aldrig ta någon eller något för givet. Alltid visa uppskattning. De gjorde en intervju med pappan och han sa att han hoppades att hon skulle få somna in i lugn och ro för om mirakelchansen att hon en dag skulle vakna så skulle hon bara vara som en grönsak och han menade att det inte var rättvist gentemot henne att låta henne leva så. (För att hon innan olyckan alltid varit så aktiv) 
 
Det gjorde så jävla ont att läsa det citatet, men jag förstår honom samtidigt. Om jag hade varit med om något liknande och blev en hjärndöd grönsak efteråt hade jag inte heller velat leva vidare i det skicket. Jag hade som Anna-Maria donerat bort alla mina organ så att jag på det tröstsamma viset ändå för alla efterlevande, "lever vidare" i någon annan... Något fint ur döden och nog det enda, att man kan donera sina organ och låta någon i behov av dina organ få fortsätta leva. Jag hörde en gång en klok man säga "kan man tänka sig att ta emot ett organ, ska man kunna donera också" och det tycker jag lät som ett fint motto.
 
Här kan ni läsa hela artikeln om TV3 modellen.
 
 Blir fortfarande lika starstucked när bästis namn dyker upp i tidningen... Bästa Anna.
 

Fullt ös, medvetslös

Var uppe med tuppen i morse för att sticka till Gustafs och jobba på en förskola. Upptäckte att jag glömt sätta på mig BH:n och fick vända om, haha, morgonhjärna. Den här gången fick jag ta hand om 2-3 åringar och det var fan ingen lätt uppgift... Busiga som attans, högljudda och spralliga. Så både mitt tålamod och energiförråd är kört i botten. Så jag ska ta någon superkur nu innan jag drar till Willys och stänger. Får bli en riktig knegardag och innan 22.30 ska jag ligga nerbäddad i min säng. Pungt. 
 
Och just det, en annan grej som hänt idag var ett trevligt samtal från Försvarsmakten nyss!
Har ju haft lite ångest eller snarare en tyngd på axlarna för att jag inte kunnat välja en ny inriktning och vidareutbildning själv, men nyss så ringde någon Alexander eller Kalle och vi kom fram till en "tjänst" i Uppsala. Så nu får vi hålla tummarna! Alexander/Kalle sa att mina resultat var väldigt höga och att chansen att komma in var hög så jag hoppas att jag blir nominerad i slutet av november. Orkar inte tänka om en gång till... Haha! Men nu måste jag skynda mig till jobbet! Hörs ikv om jag inte är helt slutkörd!

Zooma ut

Jag har varit lite ledsen idag. Dels för att livet verkligen kommit ikapp mig, trots att jag försökt att fly ifrån det. 
Jag har inte velat vakna upp och verkligen förstå allt som händer. Men idag gjorde jag det.
 
Jag blir ledsen när jag tänker på hur snabbt jag gått ner mig på tyngdlyftningen. Att jag inte ens klarar av att ta mina ingångsvikter från senaste tävling. 
Jag blir ledsen när jag tänker på Adam. 
Jag blir ledsen när jag tänker att inget blir som man tänkt sig, allra minst det mest självklara.
 
Och det enda jag hade behövt hade varit Anna, litervis med thé och några näsdukar. Men nu får jag starta veckan trasig. Räkna ner dagarna tills min bättre hälft kommer tillbaka och förhoppningsvis känna den där varma glädjen igen. Som jag längtar.
 
Men samtidigt har jag kommit fram till att man behöver motgångar för att bli bättre och fortsätta utvecklas. Jag har ju fått tillbaka träningsmotivationen igen, och jag ska få tillbaka träningsrutinerna trots att jag måste träna ensam. 
Måste bara sluta tänka så jävla mycket. Eller, rättare sagt, tänka klart innan jag går ner och tränar. 
 
Så, det får bli veckans stora mål. Tänka klart, lämna tanken där och lyfta med känsla och tomt huvud. Blir ju världens stlörsta utmaning, men, utmaningar är bra. 

Sentimentalt

Hej bloggvänner!
 
Började söndagen med ett tyngdlyftningspass i sann BAK-anda. Många lyftare på träningen, bra pepp och härlig atmosfär. Det är det jag saknar mest nu när jag blivit tvingad till att träna ensam (jobbar så oregelbundet så jag får träna när jag finnet ett hål). Passet gick rätt bra. Var taggad som tusan och jätte glad över att Emil från Vikmanshyttan kommit förbi för att träna med oss. Men jag vet inte, känslan var inte riktigt där och huvudet var fullt med blöt cement. Så jag kom inte så högt, gjorde ett lyft med perfekt taiming och känsla men resterande 100 var kassa. Men jag var nöjd ändå, fick ju umgås med världbästa klubbkompisar som jag saknat. 
 
Efter träningen, satte jag i gång med ett hemmaspa för att underlätta på huvudvärken (jag fått av allt förbannat tänkande) scrubbade, rengjorde och njöt av lite ensamtid. Sen fick jag något ryck och dammsög lägenheten och började städa ur mina hall lådor. Och O.M.G vad mycket skit jag samlat på mig de senaste åren. Hittade massvis med kvitton, några högstadieminnen och ett fint kort från P&L. Började nästan lipa för att det var så fint. 
Vet inte vad jag ska göra av resten av kvällen, men der regnar ute så en tänkarpromenad i spöregnet hade ju inte varit helt fel... Eller bara ligga raklång på sängen och lyssna på Melissa horn? Ja, jag vet inte, vet ingenting just nu.
 
Peace & Love 2012? med bästa gänget, vilka minnen. Åh.
 
 

Sverigeturnérn del 1 Stockholm, fredag

Hade helt missat vilken avgång mitt tåg hade, så när jag stressad som tusan äntligen kom till tågstationen så inser jag att jag har en timma på mig innan mitt tåg ska gå. Och när jag väl går ner till perrongen från väntsalen ropar de ut att mitt tåg kommer vara 30 minuter försent. Lite senare än förväntat entrar jag Stockholms höga puls och blir mött på perrongen av fina, världsbästa Anna. Ni vet som de där lyckliga filmscenerna då den mötande springer mot den som rest och de förenas i en lång kram och tårarna nästan smiter över kanten för att man är så lycklig? Just så var det. Jag var så in i helvete lycklig över att 1: bli mött, 2: bli det av Anna.
Hon kan smälta isberg med sin närvaro.
 
Vi tog oss till hennes favoritsushi hak och vi beställde in varsin sushi. In kom en färggrann tallrik och när man smakade sushin, exploderade det i munnen. På riktigt var det nog den bästa sushin jag någonsin ätit. På delad plats med ett japanskt sushihak i Bangkok! Haha. Kan fortfarande komma på mig själv med att dreggla ner tangentbordet när jag tänker tillbaka på den sinnessjuka matupplevelsen... 
Där satt vi en, kanske två timmar och bara pratade om livet. Fick påfyllning av livsviktig Anna-energi innan vi knatade över och mötte Kim & Malin. Underbart är kort, som man säger, men jag klagar inte. Hade ju lika gärna inte blivit av så jag är nöjd med det lilla jag får. 
 
Fina bästa Anna. En av jordens finaste personer som är så otroligt klok, jordnära, omtänksam, snäll, intelligent, engagerad och också min bästa vän. 
Den bästa sushin jag någonsin ätit, eller på delad förstaplats med ett riktigt sushihak i Bankgkok. Inte illa pinkat! Rena smaker av bra råvaror. Allt bara smalt i munnen. Och dessutom riktigt prisvärt! Utanför Centralen i Sthlm värt ett besök om man som vi, älskar sushi. 
 
Innan vi skiljs åt. Fina, världsbästa Anna. 

Lördag kväll

Hej kompizar!
 
Har hängt med Jacob, Janne & Joel (Trippel J) hela kvällen. Käkat flott på Max, kelat med saknade Morris, kollat på failklipp (hej träningsvärk i magen imorgon!), sett på Victoria's  Secret show och myst på Jacobs altan innan det var dags för mig att åka hem och varva ner och för de andra att dra ut på fest. Måste klappa mig själv på axeln för att jag faktiskt vågade säga nej. Tidigare har jag alltid velat vara där det händer, alltid med på utgång trots noll energi, jobbpass dagen efter eller bara ingen ork. Men nu har jag ju i alla fall börjat säga nej. Såå, nu sitter jag och syster Madde och delar på en vinflaska haha. Och så sitter jag och planerar den kommande veckan. 
 
Har på sistonde tappat all självdiciplin gällande träning, kost och dygnsrytm och jag mår på fullaste allvar jätte dåligt av att inte ha en rutin på saker och ting. Att alla veckor ser olika ut. Jag är en rutinmänniska ända in på cellnivå så jag måste strukturera upp mina nöjen, jobbtimmar, min sömn och träningstider så jag kan bli hel igen. Så det sitter jag och pysslar med. Är nu full av inspiration till att träna, bli starkare och komma tillbaka. Ta revanch.
 
Så, imorgon börjar mitt nya, strukturerade liv. Med ett hårt och långt träningspass med gänget och gästtränare från vikmanshyttan, kl 10.30! Taggad? Hell yeah!
 
 
 
 
 

Invigning

 
 
 
Lördag den 11 oktober idag alltså. Och jag kunde gå i strumpbyxor och klänning utan att frysa! Vädret har varit fantastiskt och jag har fått hänga med Amanda & Sofie ett tag. På ett litet Mary Kay event. En invigning. Det var väldigt trevligt. Och nu ska jag försöka bestämma klädsel tills Jacob och Janne kommer. Det finns lite diffusa planer för ikv, men jag tror att jag ska ta det lugnt och mysa ner mig med en bra bok. Och äta Max. Åh. Ja, det blir prima det. Vi hörs när vi hörs!

Identitetskris?

Okej, jag måste erkänna en sak. Jag tror, att jag genomgår en mindre identitetskris just nu. Jag och Amanda pratade lite lätt om att man under årens gång förändras så otroligt mycket. Allra mest under gymnasiet. Och jag och Adam har ju alltid varit ihop "så länge jag kan minnas". Det är nästan att jag glömt bort lilla 16 åriga Betty som precis var nyexporterad ur högstadiets tjocka dimma... Men bara nästan. 
Och nu när jag måste stå på egna ben känns allting så himla... Frustrerande? Nytt? Ostabilt? Osäkert? Kan inte riktigt sätta fingret på det men det är något som jag stör mig på som vuxit fram ur mig själv och min ensamhet. 
 
Kanske mina hömörsvängningar? Kanske är det mitt enorma sällskapsbehov som aldrig uppfylls? Kanske är jag arg för att jag måste upptäcka en ny värld utan min resekompis?
Jag vet inte. Och jag skulle väldigt gärna vilja veta. Varför är jag så jävla torr utan Adam? Varför blir jag så himla lättirriterad? Varför kan jag inte njuta av "ungkarlslivet" nu när jag fått chansen? 
 
Det är högst oklart vad jag ville få ut av det här inlägget, förmedla eller informera. Det är väldigt spretigt och saknar någon riktig poäng. Men det kändes skönt att bara få skriva identitetskris. Så, nu vet ni. Jag är jävligt bitter, lättirriterad, oengagerad och torr nu för tiden. Men tveka inte att slå en pling och boka in en myskväll med mig för det blir oftast alltid bra, ändå. Haha. 

En liten sommardröm

Den här fina drömmen anlände förra veckan! Kunde inte låta bli att beställa hem den från Nelly när Sussi skulle köpa sin Blankettklänning för andra gången(första gången snodde en granne den ur vårt postfack). 
Den är otroligt fin, mjuk och välsittande. Tog en 36:a och den satt perfekt! DOCK, hade jag velat ha den liite liite längre (tanten i mig skriker att jag är för gammal för korta klänningar...) men annars älskar jag den. Det är nog bara jag som har för långa ben och armar... En omgång av strykjärnet, lite värme, en sotning i brunt och rött läppstift, obrydda lockar och några nyanser brunare och jag är hemma liksom. Åh, längtar lite... 
 
 
 

Irriterat inlägg, ja förlåt

Haha, fy, vilken rutten fredag det här är.
Börjar starkt, lunch på Kupolen med fina Frida, sjunker lite för att hela Kupolens utbud suger, inga fina saker att fastna för, alls. Sen jobbar jag lite, kommer lägligt till fredagsmyshetsen (alla ska handla till fredagsmyset/utgången/lanet/kvällsmyset/middagen=kaos light) som kanske varar i två timmar innan jag snurrar runt mellan de dåliga kassorna=mindre kö=mindre att göra. Och slutligen slutligen stänger. Visst var det en fin arbetsdag, mkt att göra stundvis, trevliga kunder och fina kollegor, men bitvis var det alldeles för lite att göra och då blir jag superuttråkad. 
 
När jag kom hem och äntligen tog helg kollade jag i kapp alla Paradise Hotel avsnitt och blev förbannad för att Erik åkte ut. Blev irriterad för att min homie inte svarade, för att en tjej varit taskig mot mig, men mest irriterad för att jag en ledig fredagskväll kl 22.00 satt ensam och utan planer, liksom. Det sög pung. Suger fortfarande. Och att jag inte känner mig det minsta trött. 
Åh, livet...
 
Från lunchdejten med Frida. 
 
 

Godmorgon

Första natten låg jag och kramade kudden ihopkurad i fosterställning. I natt kom jag visserligen i säng en aning sent, men åh så skönt och stillsamt jag sov. Kunde för första gången på en vecka få sträcka ut sig och vakna upp i min egen säng med ett brett leende på läpparna. Att inte behöva någon och att få sova i sin egna nybäddade säng. Total lycka. Så nu känner jag att jag är mitt gamla jag igen. Visst saknar jag Adam så det gör ont, men dt är inte lika centralt längre. Han kommer ju hem om en vecka, och en vecka går fasligt snabbt. 
 
Så, vad ska jag göra idag då?
- Ja, först ska jag luncha med Frida, kolla lite på Kupolen och slutligen åka och jobba. Stänger butiken så det ska bli skönt att komma hem igen ikväll och bara lägga sig i sängen raklång, läsa lite och ta en dusch. Haha.
 
 

Äsch va fan

Jag har inte bara varit hängig och allmänt frånvarande idag! Jag har även lyckats gjort lite nytta! (ja hör och häpna!) Haha, bortsett från besiktningen, har jag lyckats skicka iväg min universitetsansökning (lyckades få ihop 15 st!), begärt studievägledning inför GMU:n och gett min nya klänning lite kärlek. Haha. Klickade hem en vit sommarskönhet med långa ärmar och transparent chiffong och under min Sverige-turné damp den ner i brevlådan. Så nu hänger den fint i mitt rum och jag längtar redan till att få använda den. DOCK, är den snudd på för kort, men det är egentligen bara jag som är skinkig... Hur som är den himla fin och MJUK. 
 
Sen, har jag ställt mig i bostadskö och försökt förstå mig på hur man söker CSN... Livet som vuxen. Funderar på att beställa hem tågbiljetter till tillbakaresorna till Linköping för alla seminarium och redovisningar och till konserten i November med Madde o Nea, men jag vet fan inte om jag pallar det? 00.43 en fredagsmorgon då kroppen redan ligger i sjukdvala... Fast jo, kommer snart bli uppgraderad till grå nivå på SJ's medlemsida, hahah pensionärspoäng. Åh fy satan vad dåligt jag mådde nu, måste lägga mig så jag slipper tänka på att livet går i en rasande takt, mot slutet... 
 
 
Allt blir liiite lättare med godisgott till. 
 

Sagotäcke över Borlänge

 
 

När hjärtat får bestämma...

 
Har mått illa hela dagen, så när det vankades kvällsmat fick det bli hämtpizza, lite gröt & kvarg till frukost och grabbarna Ben&Jerrys till efterrätt! Haha. 

Gråtonsdag

Att behöva skiljas från någon man verkligen älskar och vill spendera varje vaken sekund med och alla resterande dagar i ens liv. En person som man aldrig blir uttråkad av och som gör en till världens lyckligaste person är som att bli sliten isär. Det gör så jävla ont i lill hjärtat och det känns som ett hål i luften där Han borde vara...
 
Bara att höra Veronica Maggios Hela huset och värsen:
"...Jag reser mig ur våran säng, lämnar dig sovandes, jag smyger över golvet, ser solen stiga högt och i samma stund så vet jag att allting har ett slut..." gör så att tårkanalen svämmar över och får lillhjärtat att brista i tusen bitar. 
Och att se hans namn på displayen får mig att grina som ett litet otrösteligt barn i kupén full med kostymnissar på väg hem från veckopendlandet från Örebro. 
 
Kärlek är en märklig sak. En märklig och mäktig kraft som kan göra den allra lyckligaste helt förkrossad, tom och sprängdfylld med ohanterlig saknad. Kärlek kan få den allra starkaste att brista ut i ohjälplig gråt när den ska vinka av den andra halvan på perrongen. Känslan när dörrarna stängs och tåget börjar rulla... 
Rulla bort från den person man helst av allt vill vara med, i hela vida världen. Det är tufft. Man vill bara öppna dörrarna och kasta sig i hans famn där man hör hemma. Men allt som oftast blir man kvar, föstelnad i sätet och rullar ifrån den man älskar utan att egentligen protestera. Det är hemskt att se gestalten krympa, när färger inte längre går att urskilja och när man kommit så långt bort att man blandar ihop Honom med perferin. Se Honom försvinna. 
 
Men kärlek är så mycket mer än sprutande tårar på en blöt tågperrong någonstans i mellansverige...
 
Det är den aldrig sinande lyckan när man är i Hans närhet. Att se på varandra och utan ljudlig kommunikation veta åt exakt vilket håll man ska gå åt. Att göra absolut ingenting, men ändå ha så fasligt kul. Att bli omfamnad och känna att man kan stanna i Hans trygghet och Gant-parfym för all framtid. Att få somna till hans eko av "Jag älskar dig", i hans varma famn och bli väckt med de orden. 
Kärlek är, att känna sig fulländad, att prata om allt, att laga mat tillsammans och tillsammans göra tiden man blivit tilldelad minnesvärd. 
 
Jag älskar Adam mer än ord kan beskriva och jag hoppas att den känslan följer mig genom livet. Att hans namn återkommer i min livsbok och blir det sista innan den slutliga punkten. 
Mot oändligheten, och vidare. 

Vrak

Har varit ett vrak idag. Fick som tur hjälp med väckningen i morse till besiktningen, men det kändes liksom som om jag aldrig vaknade ur morgondvalan. Vet inte vad det beror på, om det är för att jag saknar Adam hjärtskärande mycket och bara tanken på hans trygga famn får mina tårkanaler att svämma över eller om det bara är för att jag håller på att bli stressjuk. Haha, ja ni vet efter en lång period av mycket resande och obefintligt lugn kan man ju bli sjuk och hängig för att man äntligen "får varva ner" och kroppen änrligen tillåter sig att få bli sjuk. Jag vet inte, men jag hoppas att det går över. 
 
Efter arbetsdagen sket jag i gymmet och åkte hem och kraschade i sängen. Funderar starkt på att gå och lägga mig men jag känner att jag måste ha något i magen först. Man blir ju inte stor o stark av en portion pyttipanna, en glass och en tekaka! Haha. 
 
Hoppas jag vaknar upp normal, sprudlande och lycklig imån så jag slipper vara bitter och kylig på jobbet imån... 
Den bästa medicinen hade ju varit om Adam gjorde mig sällskap, men jag får nog nöja mig med en hämtpizza och granatäpple..

Besiktning

Det var svintjock dimma i morse. Speciellt när jag skulle till besktningen. Såg absolut ingenting förrän 10 meter framför. De här bilderna är dock från den senare morgonen...  
 
Var uppe med tuppen redan 5.00 för att åka till Hedemora för att för första gången i mitt liv besikta Adams lilla Ford. Gick väl ganska bra... 

Haha, nu ska jag göra matlådor, packa träningsväskan och sen åka till jobbet för att köra det sena morgonpasset. Kommer bli intressant och se om jag klarar av det, nu när jag är så förbaskat trött... Hehe., 
 

Livet

 
Uppropet gick bra. Hade dock svårt att hitta för att de inte skrivit ut salsnumret... Men det gick iaf bra tillslut. Vi gick igenom antagna o reserver, igenom schemat... Och så delades vi in och skulle så småningom beskriva den andre nere i salen för typ... 50 randoms. 
 
Jag tycker att jag klarade uppgiften mot bra, det var få" ehm, och och så att ehe" och jag talade med stark röst och jämnt tempo. Dock hade mina nerver förvandlat mina ben till darrande asplöv och eftersom att vi satt i en stor sal med lutande publikstolar såg väl alla att jag höll på att vika mig och kissa på mig av nervositet... Men, som sagt gick det bra. Och om, och iaf när kursens slut är stundad, ko!mer jag vara mycket bättre på att tala. 
 
Nu väntar jago Adam #2 /Rindis på att Jacob ska bli klar så vi kan gå ut och äta. Mysig tisdag, förra veckan körde jag dubbelpass på dagis och Willys o h blev lite småförkyld. Och nu en vecka efter är jag i linköping gått på min första kurs och sitter i soffan med en bra bok och lite mellis. Så livet kan vara haha

inte som jag tänkt mig

 
Stressad som tusan skyndar jag mig till tåget, trycker ut mina 6 biljetter och upptäcker att tåget inte går förrän om en timme... Frustrerad... Meeeen nu hinner jag ju chilla lite... Innan jag ska chilla ännu mer på tåget haha... 

Hej i farten!

Hej vänner och alla jag inte känner!
Det var ett tag sen sist och jag har hunnit med mycket sen dess. Känns som att allt jag upplevt i helgen har tagit veckor. Jag har bland annathunnit med en lunch med Anna,  umgåts med Malin & Kim, testat på poledancing (!!!!!!), blivit besviken på shoppingutbudet i Stockholm, oh jo, det går, tydligen... Gått en stjärnpromenad och badat jacuzi. Och det har varit så mysigt! Men stressigt. Nu är jag i Linköping och ska snygga upp Adam #2's lägenhet innan jag springer ner på lunch i universitetsstaden. Känslor inför kursen?
- Förväntansfull & livrädd.
 
Efter mitt upprop/genomgång, ska jag och Adam gå ut och käka med Jacob och förhoppningsvis Janne från Norrköping, så det ska bli intressant. Nu lär jag ta tag i disken o kasta mig in i duschen om jag ska hinna hitta till lunchstället innan 12.00.

Ha det så bra, så hörs vi när jag förhoppningsvis landar i Örebro. På tisdag! Puss och hej!

Hårmodell

Satan i gatan vad jag älskar mitt nya hår! Alldeles förälskad i min nya ombré. Så, tack fina Sandra & Madde som fixade till det och tack för att jag fick vara er hårmodell under Grazettedagen. Fick precis det jag ville.
Hade sen tidigare en ganska fin ombré, bara lite för långt nergången och för brun i topparna (klippt bort de ljusa sommartopparna), annars fin. Men idag ljusade vi upp den, fyttade upp ombrén och gjorde en bättre övergång mellan det ljusa topparna och den mörka hårbottenpartiet. 
 
Förebilder.
 
Lång lugg och i väntan på att Superboosten ska göra inverkan...  Jag och min fina syster!
Färdig! Något ljusare/blondare utan att bleka håret och en aning frissigt... Har färgat håret med Grazette tidigare och jag måste medge ett jag älskar de. Älskar att mitt mörka hår kunde bli ljusare utan blekning! Fantastiskt. 
Madde stylade mitt hår, så jag kunde vara extra fin till jobbet, en 30 minuter efteråt. haha. 
Professorn i frisör som var där och "föreläste" om Grazette var himla inspirerande och hon kallade min ombré för "Glamourombré" haha, låter ju hiimla fint! Och det blev det!
Fattar fortfarande inte att jag fått mitt drömhår! Det är så himla fint och ljust i topparna och min utväxt kräver ingen större omsorg OCH det är fina övergångar i nyanserna! Vilket verkligen syns när man lockat håret.
I dagsljus! Fantastiskt fint. 
 
 

Stressigt men jag klarade det!

Åh, härre min gud vad jag stressat idag! Helt sinnessjukt att jag faktiskt hann med allt jag planerat in... Klappar mig själv på axeln. Dock, var jag alldeles för sjuk för att träna, men annars hann jag med allt inplanerat. Lunch med Amanda, sitta som hårmodell för Madde, Jobba stängning, packa, spa:a inför helgen och planera in några möten med mina andra kära vänner. Nu är jag mer än någonsin värd att krascha i sängen. Hoppa i mina underställ (fryser så mkt trots duntäcke) och ladda batterierna inför en galen helg, följt av en lika galen vecka.... Förhoppningsvis. 
 
Blogguppdateringen kan vara lite si sådär med... Men jag försöker uppdatera så mycket som det går!  :D

uppfräschning

 
 
 
Sitter i frisörsstolen igen. Efter en stekhet sommar med mycket sol och saltvatten och UV strålning har min ombre blivit lite sliten... Så idag fick jag en tid att fixa till den! Var egentligen beredd på att få vilken hårfärg som helst, men när hårföretaget frågade vad jag ville ha blev jag väldigt glad. 
 
Såå, jag ska fixa till min ombre. Ljusa upp topparna ännu mer, flytta upp ombren och fräscha till håret! Trevligt att få lite uppfräschning i höst mörkret. 

Lunchtime med Amanda!

 
Drog en spontanlunch med Amanda nyss! Uppdaterade varandra, åt parmesankyckling och njöt av hennes sällskap! Fin vän man har. Nu ska jag sticka iväg till Falun och Maddisen för att bli fin i håret. Håll tummarna för att jag kommer få en fin hårfärg. (ska sitta som hårmodell (färgning) och det är företaget som kommer dit som får bestämma färg... Så, det kan ju bli allt mellan himmel o jord... 
 

Fint!

 
 
Åh, så fantastiskt! 

I 160km/h

Ah! Vad jag hunnit med mycket idag!
Jobbade först stängning på förskolan, sen åkte jag hem till Svärisarna, vidare mot Joel för att kolla på bilen inför besiktningen (pinsamt att jag glömt mycket av körskoleboken) sen vidare mot Lollo för middag och sen hem igen för att kolla upp problemet och återgälda det. Så jag har flängt en hel del hit o dit idag. 
 
Nu har jag precis kommit hem och ska först bara göra min lilla nätrunda, kolla mailen, svara på mail och blogga och sen ska jag bara skriva ihop en packlista inför min lilla "turné" ... Lär väl packa hela kvällen om jag ska få ner allting! Men, så får det bli! Så jag hinner åka ner och träna imorgon på morgonen (om jag blivit lite friskare under natten, atm är jag snuvig som en öppen kran) innan jag åker till Madde för att sitta som hennes hårmodell och innan jag åker mot jobbet och stänger butiken. En intensiv morgondag inför en ännu intensivare vecka! Hejja mig och hoppas min energi håller ända in i mål...
 
 
Fotograf: Madde
Har blivit dunderförkyld sen ridturen, började som en allergisk reaktion, utvecklades på dagiset och urartade, kan man säga.  (Hade alldeles för tunna kläder på mig, haha) Och trots att jag tagit min vinterjacka med mig och sprungit runt efter alla 11 barn idag som en tok, har jag inte lyckats bli av med kölden, snuvan eller täppheten i näsan. HOPPAS att jag bättrar mig orkar satan inte vara förkyld när vi är i Stockholm... Orkar inte gå på halvtank när jag behöver vara som mest energisk... FML light. Haha, nejdå, det ska väl gå över, hopas jag... 

Fullspäckat, igen...

Jobbar till halv fem idag och efter det ska jag förhoppningsvis till Joel och kolla Adams bil inför besiktningen... Och någonstans ska jag hinna klämma in ett tungt träningspass, antingen 06.30 eller 19.00 och hinna packa och hämta ut mina biljetter inför min lilla... "Sverigeturné" på fredag. Ärligt, har jag lite ångest för att jag inte kommer hinna... Även fast jag bokat av tre kompisträffar (hur jag nu skulle hinna med det!?) Det är så mycket att packa och förbereda inför min och Adams 4 årsdag på tisdag och inför universitetet. Blir galen på mig själv. 

- MEN, som alltid ska jag väl hinna, tidsoptimisten & självutnämnd mästare i multytasking, ska väl lilla jag hinna packa en hel resväska, träna, rengöra sminkpenslar, jobba, hämta grejer från Adam och hinna kolla igenom bilen ev återgälda problemet? 
(låter omöjligt i min hjärna at the moment... But, we will see...)
 
 

RSS 2.0