Livsmål

Jag satt mig ner och tog mig en riktig funderare på vad jag egentligen vill lämna efter mig när jag levt klart. 
Vad vill jag egentligen uppnå med mitt liv? Vad har jag för livsmål, drömmar och drömyrke? Hur vill jag att andra ska se på mig, beskriva mig?
 
Privat, vill jag bli världens bästa mamma. Vakna upp lycklig varje dag och brevid min prins. Vara passionerad. Vara en mina nära och kära alltid kan räkna med. Orka gå och göra allt jag vill. Ha tid att läsa travar av böcker varje år. Sprudlande och livsglad. Vara vältränad och ha bra diciplin. Skaffa husdjur och skämma bort de med kärlek.
 
I föräldrarollen vill jag vara en förälder att alltid räkna med. Jag vill vara en förebild för mina barn, deras bästa vän men samtidigt tydlig med mina gränser. Jag vill ha en man med samma barnuppfostransyn som jag själv, jag vill att mina framtida barn ska tro på att de kan bli vad som helst. Och framförallt, spendera och ha tid för de. 
 
Yrkesmässigt vet jag faktiskt inte riktigt. Men det jag däremot vet är att jag vill jobba med något som gör skillnad, på riktigt. Oavsett om det är i Afghanistans öken och 4721 mil ifrån barnen eller om det är i ett klassrum på Enbacka skola. Jag vill ta ett stort ansvar, ha utrymme för att vara kreativ och få chansen att träffa en massa eldsjälar. Utmana mig själv och mina rädslor. Få chansen att resa mycket och anordna roligheter som gör banden mellan kollegorna starkare. 
 
Målen i livet är däremot väldigt många. En civil och en militärisk examen, resa jorden runt med Adam, flytta ihop, fortfarande vara förälskade om ett år, vara frisk som en nötkärna, fortfarande vara fräsch vid 50, aldrig nöjja mig med något "okej" alltid alltid stå upp för mig själv, bli ekonomiskt oberoende, kvala in till senior SM, se Mumford and Sons live, åtminstonde gå på konsert/festival varannat år. Leva ett meningsfullt liv. Sluta skjuta upp saker, vara lycklig.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0