Snapshots

God morgon!

De senaste dagarna har jag varit fastklistrad i köket. Jag har inte förnyat mig så där jätte mycket, men jag har då iaf hunnit med att göra plankstek, fyra olika macarones, en dulce de leche panacotta, hembakad pizza, passionsfruktscheesecake och ska idag få göra lite mer plankstek. När jag inte haft kökstjänst har jag lekt med Ines, gymmat lite, spenderat mer tid på Kupolen, hälsat på Anneli & Mårten, Anton, fredrik och Amanda och fått håret toppat av favoritfrisören. Och varit på en photoshoot! Gott slut på ett tufft år!
 
 
 
Söndagsmiddagen när jag bjöd Montenisarna + Dansken på plankstek!
 
Första batchen macarones, goda i smaken, bra smörkräm men med luftbubblor och grynigt skal. 
 
 
Måndagen bjöd på en fotografering där jag egentligen skulle agerat modell men eftersom att jag är inne i en offseason så kunde Sussi hoppa in istället! Så här med facit i hand hade jag absolut inte klarat av det även om jag var i form! Haha! Men roligt och snyggt blev det!
 
 
Igår drog jag fram min köksmaskin igen och gjorde Pizza med Adam. Det blev en med renkorv och en med älgkorv och hushållet var väldigt belåtna. Som avrundning bjöd jag på enkel dulce de leche panacotta och syrliga jordgubbar från Hedemora. Slank ner fint!
 
 
 
Har satt ihop macaronsen idag, men såg att smörkrämen skurit sig... :( Men den här omgången blev då iaf goda! De små och de plana till vänster var perfekta, utan luftbubblor, krispiga men sega. 
Gud, jag kankse borde bli egenföretagare och öppna en kvarterskrog istället. Då hade jag nog varit lycklig!

NYÅRSLISTAN 2015

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag påbörjade min GMU, klarade av GMUn och hoppade på FOKen Förberedande officerskursen! Jag fick upp ögonen för löskokt ägg och började mina psykologi och teaterstudier på Örebros universitet. Jag flyttade ihop med Adam, köpte oss en gemensam bil, trotsade min tatueringsrädsla och skaffade världens finaste tatuering. Vi åkte över till Danmark för dop och sammanfattningsvis var jag på två bröllop (hade aldrig varit på ett bröllop tidigare, där jag var gäst). Jag bestämde mig för att citatet "Life begins at the end of your comfort zone" skulle genomsyra hela 2015 och visst gjorde det det. Så pass mycket att jag tappade bort mig själv i de djupa Marmaskogarna. 
 
Kort och gott bockade jag av många livsupplevelser från min "before I die list" och någonstans i det höga tempot tappade jag syftet.
 
 
 
 

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag tror inte att jag gjorde en officiell nyårslista i och med mitt höga tempo i januari. Men jag vill minnas att jag sa till mig själv att jag skulle ta mig tid och inte vänta på att få mer tid. Jag skulle följa citatet "life begins at the end of your comfort zone" slaviskt och utmana mig själv, bland annat med det enorma kraftprovet Grundläggande militär utbildning. Vilket jag också uppfyllde.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Lina och Jacob. Carro, Sebb och Amanda. Och Jesper! Gud, det var en riktig babyboom i år!

4. Dog någon som stod dig riktigt nära?
Nej. 

5. Vilka länder besökte du?
Danmark & England
 
 
 
Dop i Danmark!
 
 
 

6. Är det något du saknar år 2015 som du vill ha år 2016?
Mig själv, är det för egoistiskt att säga så?

7. Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?
26 Januari då jag äntligen äntligen fick lägga en otroligt intensiv res och fläng period bakom mig med upplanerad helg ända fram till slutet. Det var Londonresan, bröllop, magsår och en sista tyngdlyftningstävling. Den 26/1 ryckte jag in på GMUn!
 
 
 

8. Vad var din största framgång 2015?
Att jag klarade av GMUn, att jag fortfarande kilade stadigt med Adam trots distansförhållande och kankse att jag valde att börja plugga och dessutom valde att fortsätta plugga trots att studierna visade sig vara allt annat än vad jag trodde... Att jag fick låna hem Hemlis och även bevisa för mig själv och Adam att jag är mogen och kan ta ansvar för så stort som för ett annat liv. 
 
 
 

9. Största misstaget?
Att jag köpte en riktigt dyr Applesladd för att jag behövde ladda iPoden men fann en sladd hemma efter att jag pungat ut för den nya. Haha. Jag vill egentligen säga att det största misstaget var att jag gick all in för citatet "life begins at the end of your comfort zone", men så här i efterhand vet jag att det var bra för mig att få den här rubbningen. Det har varit jäkligt tufft, hela året, men det har varit bra för mig att få jobba lite och få vara nere. 

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Haha mitt magsår jag ryckte in med, har jag nämnt för er att jag gick till LSS läkaren varje vecka? Hela våren gick jag med en knäinflammation, som i sommras fortsatte och nu i höstas aldrig blev bra. MEN, nu har jag börjat träna lite igen och det känns stabilt, så jag hoppas att jag kan komma tillbaka under våren. Jag hade egentligen tänkt kvala in till senior SM, men det känns som att jag får damma av den drömmen nästa år då knäna förhoppningsvis är bra och min lyftning ännu bättre. 

11. Bästa köpet?
Min röda magtröja från BikBok!
Eller mina hårbomber från Revlon eller min skoställning från Lidl! 
Nej nu vet jag! Min vita kappa från Zara! Älskar
 

12. Vad spenderade du mest pengar på?

På att flytta, haha! 

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jag minns sommaren, jag var lycklig mest hela tiden fastän det dåliga vädret. En speciell händelse som gjorde mig glad var Fredrik, min gamla högstadiekompis och alla ridturer med Felicia. Åh, så mycket kärlek. 

 
 

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2014?
Belive mumford and sons Nynnade denna konstant under GMUn
Love me like you do
Loreen - Everytime
Kodaline - High Hopes
Naughty Boy - Runnin' (Lose It All) ft. Beyoncé, Arrow Benjamin
Adele - Hello


15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Mycket ledsnare, hela jag har nog ömsat skinn och blivit en vuxnare verision av mig själv. På några plan. Men däremot har jag fått uppleva så många saker som jag tidigare inte fått göra. Som Vasastafetten - grät mig i mål. 
 
Däremot fick jag ju träffa dessa godingar. 
 
 

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Jag kan jag inte påstå att jag önskat mig något annat än just detta år. Det har varit ett stormigt år fyllt av utmaningar, tårar men också så mycket kärlek och tågresor... Jag är nöjd med mitt stormiga år. Men nästa år ska jag ta hand om mig och bygga upp mig igen och åka på konsert eller festival, Gud det saknade jag i år!
 


17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Varit tråkig. Och Anonym, men det blir lätt så i Försvarsmaktensammanhang. 


18. Hur tillbringade du julen?
Klev upp alldeles för sent efter en UNG reunion, skyndade mig till jobbet och körde öppning till stängning. Åkte hem, kollade på Kalle Anka, åt julmiddag med föräldrarna & syskonen, öppnade paket, såg på Viktoria's Secret show och bloggade lite. Som förra året! Haha

19. Blev du kär under 2014?
Ja oförälskad och obotlig i Hemlis!
 
 


20. Favorittidning?
-

21. Favoritprogram på TV?
Hela Sverige bakar

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Hata är lite för starkt att använda i det här sammanhanget. Men visst finns det några människor där ute som sjunkit i mina ögon under årets gång... 

23. Bästa boken du läste i år?
Det här är jättepinsamt men jag har inte läst ut ngn bok i år... Bara påbörjat typ 20 st...
 


24. Största musikaliska upptäckten?
Kawala, Kodaline och James Bay. Eller att Spotifye har poddar! ÄLSKAR
 
 

25. Något du önskade dig och fick?
En fantastisk sommar. Ett bilköp, låna en hund, Få gå en modevisning för en riktig designer och laga mat på nyår. 
 
 
Foto Jörgen Steen. 


26. Något du önskade dig men inte fick?
Ett par primeboots och en nyårsresa... 

27. Årets bästa film?
Love Rosie. 


28. Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Överraskade Adam i Örebro! 
 


29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Ja självklart. Riktigt riktigt mycket. Men det känns onödigt att älta det nu när det ändå ligger i det förflutna. Fast det kankse är det fina med det hela? Att man faktiskt bryr sig så mycket om någon att man tänker tillbaka, ältar eller funderar på vad man hade kunnat gjort annorlunda för att slippa att det blev så här? 
 
Pic, google


30. Vad fick dig att må bra?
Förmågan att fortfarande hålla kontakten med de från skolan. Hemlis och självständigheten av att äntligen vara utflugen ur boet. Och gänget! 
 
 
 
 

32. De bästa nya människorna du träffade?
Jennifer, Kristoffersson, Anja, Emilia, Erik, Eric, Eric, Solstråle och Emma! Anton, Daniel, Arvid, Henry och George gillar jag också!
 
 


33. Årets besvikelse?
Att jag lyckades tappa bort min nya fina bikini... 

34. Favoritcitat?
 
 
 
35. Ögonöppnare?
 
 
 
Håll käften och säg inte det du tänker på om det är dåligt... Haha. Karma is a bitch
 


36. Förhoppningar inför 2016?
Jag hoppas att jag kan gå min IKG kurs, skaffa hund och bara allmänt bygga upp mig själv. Förverkliga mig och min vuxna sida. Leva hälsosamt och utmana mig - men inte så mycket som jag gjort i år!
 
 
 
 
 
 
Pic, tumblr

Ready, set, shopping!

 
Sussis bild på en kö UTANFÖR butiken. Haha
 
 
Har spenderat dagen på Tunatutten med Adam, Sussi, Viktoria & Dennis. Det var sjukt mycket folk, men vi krigade på bra ändå, trots dålig framkomlighet och köer utanför butikerna. Haha, sjukaste grejen. 
Jag fick en mindre köksmaskin med avtagbar visp av Adam, köpte champangeglas, filtar, kostymbyxor, magellack och ett fint festlinne från Gina! Måste visa er sen. 

När vi kände oss nöjda åkte vi till centrum för thaibuffé och nu ligger jag och jäser i soffan. Och klappar mig själv på axeln för de fin fina kostymbyxorna jag kammade hem i mellandagshetsen! Och just det, jag köpte 30 galgar på Rut & Circle som snart ska stänga igen... Så jag är lyrisk!
 

Fullt ös medvetslös

Juldagen bara swichade förbi. Gick upp för att köra lite morgonträning på mitt kära och minst sagt efterlängtade Borlänge AK. Sen for vi iväg till "farmor" en snabbis innan jag och Adam skyndade oss hem till Gustafs för julmiddag med Montén släkten, när vi spelat julklappsleken klart gjorde jag en quickfix och så for vi vidare mot Borlänge och Isak för förfest med slutdestination Liljan. Det var så himla roligt att träffa alla igen. Både gymnasiekompisar, högstadieklasskompisar och bekanta som man inte sett på en evighet. Kul att höra vad alla gör nu för tiden, men mindre roligt att berätta vad man själv höll på med - si sådär 60 gånger utan överdrift. 
 
 
Älskar att jag se lite biffigare ut än sussi bara för min mörkare hy och dåliga ljussättning (för spännisbilder).
 
 
... Så här ser hon ut egentligen...
 
 
Hur som, var jag nöjd över min torra fläta. Haha.
 
 
Knasbollar och dagens gymsällskap!
 
 
Tripp trapp trull!
 
 
Julmiddag med Montén släkten.
 
 
Alltså, hur söt är inte Ines? (Adams systerdotter)
 
 
Julklappslek, jag hade vid ett tillfälle 6 paket men när klockan ringde hade jag bara två kvar... 
 
 
Förfest, Sötis Adam haha!
 
 
Vi försökte oss på en gruppbild men var alldeles för stora för att få med alla andra... (A)
 
 

Ung Redaktions reunion

Åh, känner mig hel igen nu efter vår lilla reunion med ung redaktionen. 
Det löste sig med passerkortet och hela arbetsdagen var sjukt intensiv men efter fyra kunde jag stämpla ut och bege mig mot Adam där de andra efterlängtade vännerna väntade. Det blev småplock, massa prat och sällskapsspel! Och gruppbilder, så klart. Att bevara minnet på bild hör liksom till. Man kan säga att det är obligatoriskt. Haha.
 
 
Nattis & Elin
 
 
Adams flickvän Lovisa och Anna! 
 
 
A
dam, Marcus och jag
 
 
Ett hetsigt sällskapsspel. Men himmel så kul!
 
 
Lillhjärtat fyllt till bredden med massa massa kärlek som jag deffinitivt kommer kunna livnära mig på ett tag! Tack Borlänge Tidning för dessa guldklimpar, och välkommen Lovisa till vårt dysfunktionella gäng. 
 

Inte på min sida...

Jag har ett litet orosmoln över mig.
Eller litet o litet, det är faktiskt ganska stort. 
Imorgon ska jag öppna Willys och för att öppna Willys behöver man sitt passerkort, men nu är det så att jag har noll koll på vart det senast förvarades... Med största sannolikhet i mitt gamla rum, men det är nu urplockat och förvarat i små lådor så man kan väl säga att jag är ganska rökt... Heja mig! Fan va skönt att det här "lovet" startar i uppförsbacke. 
 
Men å andra sidan har jag ju övat mycket på start i backe, så jag kommer väl på något... Hoppas jag. 
 
 

14 grader

 
Var helt förvirrad när jag och Adam på morgonen skulle tvätta och jag kunde gå ute i tshirt utan att frysa. 
När tvätten var klar brummade vi och Daniel iväg till Marieberg för ännu mer shopping. Vi tog XXL området och IKEA i ett svep och när vi en halv dag senare kom hem (sådär utmattade) så råkade jag lova Adam att göra honom sällskap till gymmet. Men det var tur för rycken gick bra och bänkpressen med. Natten gick åt till att slå in julklappar och prata med Viktoria om livet. Fantastiskt!
 

Tenta, julshopping och myskväll med grabbsen

Lördagen gick i ett svep!
Vaknade omänskligt tidigt för att hinna till tentan i tid. När jag vände upp första sidan fick jag ett sånt där magiskt lugn över mig som gav mig en bra magkänsla. Ordbajsade som aldrig förr och jag är förvånad över mig själv att jag kunde skriva så mycket och om så mycket på maxutrymmet. Kände mig helt tom efter tentan när jag cyklade genom skogen hem och första planen var att gå och lägga mig, men när jag öppnade kylen stod mitt kikärtsspad och lockade. Så jag ställde mig och handvispade upp ett kladdigt skum. Det fungerade ungefär som terapi, man fick ta ut sin frustratation på vispandet och en halvtimme senare var både jag och Adam slutkörda men väldigt nöjd med vår glansiga fluffblandning. Freestylade lite och körde två varianter, en med Nutella marmorering och blå marmorering. Kände mig nöjd när plåtarna stod i ungnen och köket såg ut som ett bombnedslag.
Något jag verkligen älskar med att bo själv är matlagningen. Att man kan experimentera oändligt. Den enda nackdelen är väl förvaringsbristen, men då har jag kommit på att jag bara bjuder över vännerna så löser det sig. 
 
Några timmar senare tog jag mig ner till stan för att julshoppa med Emilia från klassen, som också är Dalkulla och Borlängebo! (hur sjukt!?) Vi tog en lunch på Java och pratade om Borlänge. Det är så fantastiskt kul när man inser att man har gemensamma kompisar, får reda på att den där snygga killen nere på BAK är henne bror och sånt. Skrattade så jag fick ont i magen när vi kopplade vem som var hennes bror. 
 
Några timmar senare var vi båda väldigt nöjda och lillhjärtat fyllt med kärlek. Så vi skiljdes åt och jag letade på Adam och hans kompisar på Espresso house. Framåt kvällen bestämde vi oss för att ha en myskväll/ölkväll så jag for hem för att kasta ihop en saffranskaka och chokladbollar. 
 
Det blev en mycket mysig kväll. Med massa fika, prat om Försvarsmakten (en av kompisarna har kommit in på stridspilot) skratt och skönsång. Och Achtung, die Kurve! Härre Gud vad arg jag var när jag gång på gång bara körde in i väggen. Men härre Gud vad lycklig jag var när jag äntligen fick gå till sängs kl 3.09.
 
 
NÖJD med mina kiksärtsmaränger.
 
 
Lunch på Emilias favvofik, Java! Sjukt gott men väldigt fullbokat. 
 
 
Fina fina Emilia. 
 
 
Örebro centrum är så mysigt med sin julbelysning och julkalender (de upplysta fönstrena är julkalendern) på torget! OCh Musikhjälpen som sändes, haha
 
 
 
Passade på att göra små julklappar. 
 
 
Marängen blev överraskande god, men sjönk ihop en aning efter gräddning. Så tills nästa gång ska jag vispa ännu mer och prova olika smaksättningar! 
 
 
Saffranskaka!
 
 
Sista bilden innan allsången bröt ut. Anton med sitt vin och chokladboll, haha!
Henry som inte bara är Adams klasskamrat utan vår granne och blivande stridspilot sprang upp och hämtade sin gitarr och så slog vi på projektorn och sjöng halva natten. Gud vad lycklig jag var när Henry spelade Ted Gärdestad på gitarren och Adam, Daniel och Anton sjöng med. Det är sånna ögonblick i livet som man undrar vad man gjort för att förtjäna de magiska stunderna med de magiska människorna. 

Fredag och Bryggan

Avslutade veckans tentap med ett välbehövligt häng på Bryggan med Adam x2 och Ellen. 
Vi spelade Bezzerwizer och jag förlorade. Men det var trevligt iaf! Välbehövligt att kunna alappna av utan att tänka på amygdala, scaffolding och accomondation. 
 
 

Everything that kills me makes me feel alive

- OneRepublic.
God dag kära ni, sovit gott? Själv sov jag som en stock, förutom de fåtal gångerna jag vaknade utan täcke... Hade en sån mysig senkväll igår. Pratade med mamma och Sussi om alla julbestyr vi ska hinna innan julafton. Och så catchade jag upp med Viktoria! Min fina guldklimp som glömts bort. Det var så skönt att höra hennes röst, höra om alla äventyr hon varit med om och om hur hårdhudad hon blivit, och som jag tjatat på henne om det. 
Timmarna sprang iväg och rätt som det var hade klockan närmat sig två och passerat tapto för länge sedan. 
 
I morse vaknde jag upp av jobbets smssignal och till kanske årets mest hektiska dag. Och med världens träningsvärk. Körde lite teknikryck, bänkpress och BRAK igår på ÖKK och helvete vad mör jag är idag. Kan inte ens lyfta min nya mortel för att jag har så ont i bröstmusklerna. Kommer bli intressant och se hur mycket jag kommer få gjort idag med den här träningsvärken. 
 
Hoppas ni får en fin dag! 
 
 

Fullträff, på min ömmaste punkt


Faddersittning!

Onsdagen bjöd på en festlig Faddersittning efter kontraktskrivande och temarelease. 

 
Efter kontraktskrivning, genomgång och mingel var det dags för viltbuffe!
 
 
Tadaa!, Kantarellpaj, svampsås, potatisgratäng, okänt viltkött och älgfärsburgare. 
 
 
Fina Tove.
 
 
Och min fina faddergrupp Rödluvan! 
 
 
 
 
Haha, vi skulle komma på en teamsong i varje faddergrupp och vår var så himla luddig och framträdandet katastrofalt, men vad väl gör det om 100 år. 
 
När sittningen var slut och Kårhusets dörrar öppnades upp för allmänheten minglade jag och min nyfunna vän Sol runt innan vi bestämde oss för att sällskapa hem (min laktosmage klarade inte alls av mer). Vi bor nästan grannar och hon är fantastiskt rolig, vad kan bli bättre under vårens introduktion!? 

Knas

Har mått skitkasst idag. Det började egentligen igår med illamående men jag ignorerade det och tänkt att det måste ha varit någon dålig matdosa. Men i morse, herrejävlar vad jag var dåsig under morgonen till och med under hela tentaplugget med Eric. Dock släppte det en del när jag hämtade ut min bok och var ute i den friska luften. Men slog till direkt efter middagen igen. Fick så fruktansvärt ont i magen så jag fick lov att lägga mig dubbelvikt i sängen och sova bort smärtan i två timmar! 
 
Nu känner jag mig bättre men jag kan inte direkt säga att jag har koncentrationen till att plugga... Vad är det för fel på mig? Kan det vara magen som spökar igen? Fy fan, jag orkar inte gå på fler kurer i år... Det är redans tressigt som det är. 
 
Let's take a break och titta igenom bloggen! Det blir man alltid glad utav! :)
 
Som från den här dagen och Linköpingsvistelsen!
 
 
 

Tisdagssushi

Mötte upp Frida på stan efter tentaplugget med Eric. Hon hade tappat bort sina nycklar så vi spenderade den första timmen med att leta och bäva för att nycklarna hamnat i fel händer, men, som tur var hade någon vänlig själ hittat de på gatan och lämnat in de till polisen. Kan ni förstå lättnaden?
 
Sen tog vi en repa på stan och trots att många av favoritbutikerna hade tjuvstartat sin mellandagsrea var det inget att hänga i granen... Köpte iallafall en bok på Myrornas som jag hoppas jag hinner koppla av med under julhetsen. När vi inte längre kunde ignorera våra motorsågsljudande magar drog vi oss mot Sushi Yama för lite studentlyx. De hade bytt ut tallrikarna mot stenbrickor och jag vet inte riktigt om jag tycker att det var ett nerbyte eller en bra förnyelse, förmodligen det förstnämnda...
 
 

En livstidssovmorgon, tack!

Det kändes som att jag bara blundat och väckts fem minuter efteråt, imorse när jag skulle gå upp. Satan i gatan vad jobbigt det var. Så jobbigt att jag gick o la mig igen och vaknade upp en timme senare. Tur nog kom Eric också försent till tentaplugget så det gjorde inte så mycket. 
 
Nu en halv dag senare känner jag mig otroligt mosad i huvudet. Skulle vilja ha en livstidssovmorgon, men istället måste jag samma mig och gå på faddermötet och faddersittningen efteråt. SÅ TAGGAD! Nej. 
Får se hur jag kommer orka med kvällen. Återkommer. 

Livet

 
Ibland när jag känner mig extra frustrerad på livet brukar jag plocka fram minneskortet och bara bläddra bland alla oförglömliga minnen, ibland skäms man över roliga klädval och ibland slutar det med att man ligger på golvet i fosterstänning och bara asgarvar för sig själv. Som nu. 
Frida och Louise är två fantastiska människor som jag haft i mitt liv och en vår för ett år sedan såg det ut så här efter en bastukväll ute på Sunnanö. Frida ska kliva upp från det kalla badet och vi står och posar, Frida fastnar på bild bakom oss och är så otroligt underhållande! Dör av skratt varje gång jag ser bilden. 
 
Så, nu känns livet lite lättare igen. Jag ska gå igenom några kapitel om utvecklingspsykologi, riva av en föreläsning i skolan och sedan gå på stan och julklappsshoppa med Frida & Sofia. Och sen ska jag återgå till tentaplugget. Fin dag! Intensiv dag och efterlängtad säng. 
 

Frustration

Härre Gud vad hjärndöd jag varit idag!
Från det att jag klev upp tills nu har jag inte gjort något vettigt. Bortkastad dag. Jag känner mer och mer att jag börjar bli rastlös här i Örebro, studierna tar upp alldeles för mycket av min tid och jag hinner inte alls med att resa, åka på övningar och vara mitt vanliga sprudlande jag så som jag egentligen vill vara och disponera min tid. Studierna blir så intensiva att man tappar lusten för att lära och då är det nog lägligt att faktiskt ta ett break.
 
Bättre blev det inte för att vi inled en ny delkurs med en tidigare lärare vi haft. Kursen är återigen på engelska och läraren vi har nu är så opedagogisk. Hon pratar i 240km/h och jag hänger knappt med i svängarna. Dessutom ska vi göra instuderingsfrågor till varje föreläsning och en grupplabb, men den får vi inte reda på förrän sista veckan innan tentan, och då vill man ju egentligen tentaplugga och inte sitta med en labbuppgift. Personlighetspsykologi hade varit så jävla intressant om vi inte hade haft henne som undervisare. 
Hur som, klickade precis hem ett par sommarskor för att dämpa min skolångest, måste skriva klart och skicka in min teateruppsats snart också och härda ut den här veckan då vi har den opedagogiska läraren every fucking day... Welcome to hell. 
 
 
Haha, den här gamla bilden på Anna & Adam från... 2012 kanske? gestaltar så väl hur jag känner inför den här delkursen. Rejäl ångest.

Hej Borlänge, Hejdå Borlänge!

Det blev en snabbvisit hem till Dalarna igår. Julbord med jobbet och bortlämning av älskade Hemlis. Adam hade en julbrunch/event med läkarsektionen på förmiddagen så upp och iväg for vi vid 8 imorse. Var ju inte alls i det fräschaste laget då, men upp kom jag. Och nu är jag hemma. Har precis handlat lite mat med Daniel o Adam och så har man världens pluggångest a lá orkar-inte-skriva-uppsatsen-som-ska-vara-inne-ikv. Allt i sin ordning. Förutom att det inte ligger någon hund och ber om lite kli på magen. Gud vad jag saknar henne. Det är tomt på ett negativt sätt här på Tärnvägen. Eller så överreagerar jag för att jag är riktigt bakis på livet. Ja, så kan vi säga. Plugget kallar (det har det i och för sig gjort de senaste 6 timmarna...)!
 
 
Vi lämnade tillbaka Hemlis, som bott hos oss i två månader. Det var ett jobbigt farväl. Hon må vara en liten hund, men med stor personlighet som fyller ens vardag till brädden med kärlek. Nu när jag åter är i Örebro är det en tom lägenhet. Ingen som kommer lägga sig tvärs över sängen, ingen som snabbt som attan käkar upp mat som hamnat på golvet, ingen att gå ut på nattpromenad med och ingen som ligger i ens knä när man egentligen ska plugga... Snälla tomten, kan jag få en egen Hemlis nu? 
 
Pinar & Nashwan. 
 
Mina bordsgrannar, Björn och Rikard.
 
 
Bra dessertbord, tallrik nr 3!
 
Mysigt bordssällskap, högljudd underhållning, magert julbord men desto bättre dessertbord med en stor ostavdelning. Framåt midnatt ville chefen och resten av kollegorna dra till Liljan för att stöka loss ordentligt, men jag och Björn (som är grannar) valde att traska hemåt istället. Fastnade hemma hos honom och kollade in hans samling av sällskapsspel och hans bilder från New York innan Adam plockade upp mig. Mysig kväll. 

Årsresumé av 2015, del 2

Våren närmade sig med stormsteg och också slutet av GMU utbildningen. Kvar hade jag endast Aldrig ge upp projektet och en ynklig individuell vecka innan jag utexaminerades som soldat, underförstått att jag blev godkänd på Aldrig ge upp-momentet. Veckor hade swishat förbi och nu var det dags att visa pannben och att man lärt sig något också...
 
April
Varje vaken minut gick ut på att äta upp mig och förbereda mig mentalt inför Aldrig ge upp:en. Varje vaken minut funderade jag på vad jag egentligen ville med livet. Jag tvivlade på min inriktning mot SOU programmet - luftbevakare. Och jag tvivlade på att börja studera var ett alternativ. Jag kände mig väldigt lost. Ända in i själen och det gynnade mig verkligen inte inför Aldrig ge upp:en. 
 
Under en påskhelgen/lovet fick jag äntligen eftertraktad klipptid hos Madde så jag klippte av mer än decimeter och satt och filosoferade på min balkong och blickade ut över solnedgångarna som om det vore min sista helg i livet. Jag hann gå på en fest med alla mina underbara kompisar, sög i mig så mycket kärlek att jag trodde lillhjärtat skulle brista. Vi såg Hoffmaestro och hade det fantastiskt. Jag hann med en återträff med Adam R och Anna en solig påskeftermiddag. Och så kom jag tillbaka till Willys på ett kortbesök. Slängdes in i påskstressen och hade inte alls koll på någon PLU-kod bortsett från banan och lök. Men efter att jag kopplat ur hjärnan gick allting på muskelminne och jobbet flöt på som om jag inte varit bortrest. Men det var hiskeligt tufft till en början!
 
Sen kom den oundvikliga AGU:n (aldrig ge upp-examinationen) och vi pinades i 10 dagar, med ovetskap, pulshöjande skjutövningar, överlevnadsövningar och soldatprov(er). Och den känslan jag kommer ihåg starkast är plutonens målgång. Efter kanske fyra dagars soldatprov, med hög fysisk ansträngning 24/7 och minimalt med sömn är det enda som finns emellan oss och målgången en löptur på 1 km, men hela plutonen behövde vara i mål inomtidskravet 6 minuter. Och känslan, när hela plutonen faktiskt går i mål, på första försöket, med endast 7 sekunders marginal är obeskrivlig. 
 
Examensdagen, två veckor efter var en av de kallaste dagarna i mitt liv. Vi stod uppställda i tshirt och m90 i världens aprilblåst, i säkert 45 minuter och väntade på fanjunkaren med befälslag. Majoriteten var väldigt nedstämda i och med lämplighetsbedömningen vi fått under de personliga veckorna. Men känslan när allt var över och man fick sätta sig på tåget och komma hem var härligare än någonsin, spolade bort besvikelsen från lämplighetsbedömningarna. 
 
Jag hann vara hemma i en dag innan det bar iväg mot Örebro för sista April firande. Gänget följde med på 48h fest på Kåren och livet var fantastiskt igen. 
 
 
Hoffmaestro på Liljan innan AGU:n. En stor dos kärlek!
 
 
Alltså dessa. Så mycket lycka, mina alldeles egna lyckopiller!
 
 
Hann ses med Anna & Adam över påsklovet vilket var guld värt! 
Det är alltid så himla mysigt att hinna umgås med de, även om de tillfällena blir färre och färre.
 
 
Inget Dalabesök är fulländat om man inte träffar Amanda och Anton - och alla deras fantastiska djur!
 
 
Påskmiddag med familjen, i ovanlig ordning. Alla brukar vara så upptagna att gemensam middag uteblir. Men i år fick vi till det!
 

 
Tokiga Adam. Här på biokväll hos Joel med nästan hela gänget. 
 
 
Pizzabak med underbara efterlängtade vänner och världens bästa Amanda i en magisk solnedgång.
 
 
Hemmabiomys hos Joel och 17 vänner till blev det efter pizzan.
 
 
Morgonstund har guld i mund. Stunderna jag och Ullis entrade poolen först av alla, var magiska. Stillsamma. Och liksom helt breathtaking.
 
 
I det här inlägget berättar jag lite mer vad Aldrig ge upp:en innehöll. Och hur mycket den här knappen betyder för mig personligen, jag gjorde saker jag aldrig trodde jag skulle pusha mig själv till. But I did.
 
 
 
Kvällsmyset dagen jag kom hem från AGU:n ... För att tillägga levde vi på 200kcal sammanlagt på 4 dygn. Den lilla energin och livslusten jag hade kvar fick jag använda till att sammla ved och hämta vatten. När överlevnadsdygnen var över och soldatprovet genomfört hade jag gått ner 4 kg, på 8 dagar. 4kg på dåvarande 57kg är ganska rejält.
 
 
 
En shoppingkväll med Petersen och Magnusson.
 
 
1 kg köttgänget! 
Kristoffer med biran hade redan klarat det veckan innan, och resterande fyra ä utmanare, vad är det 1 kg kött under en halvtimma för att få en Texasmedalj?
 
 
Själv nöjde jag mig med en redig burgare!
 
 
En liten del av plutonen på spontanmiddag.
 
 
En stor livsutmaning avklarad med nöd och näppe. Att jag numera kan lägga till titeln soldat på mitt CV känns så jävla surrealistiskt.
 
 
Dagen vi la soldaterinran. Upprymdheten i plutonen var påtaglig.
 
 
Valborg och gänget i Örebro!
 
 
Maj
Valborg inleddes med ett enormt pyjamasparty i vår lägenhet efter en kväll ute på Kåren. Sen kom slutet på helgen och även slutet på ledigheten inför FOK:en (förberedande officers kurs). Jag hann hem och vända och ta en tankeställare ute på balkongen till Borlänges bästa solnedgångsvy. Tankarna gick mellan hjärta och hjärna. OCh som om det inte vore nog närmade min födelsedag sig med stormsteg. Jag har lätt åldersnoja och att få bli ett år äldre, igen, kändes inte alls lägligt.
 
Men Maj månad innehöll så många fler guldklimpar.
Jag förälskade mig i James Bay. Klippte håret ännu en gång. Önskade mig en marängtårta och en överraskningsfest av nära och kära. Jag fick äran att gå en modevisning för designern Anna Fagerud. Pappa fick mig att tänka om och när jag tänkt klart uppdaterade jag min önskelista, så tillslut såg den ut så här. Jag gick på förbandsbesök och bestämde mig för att följa hjärtat och avsluta min förberedande officers kurs. Jag flyttade hem, men åkte först till Örebro och överraskade Adam på min födelsedag. Hann planera ihop en födelsedagsfest för mig och Adam och alla guldkorn till vänner dök upp, trots ganska kort varsel. Jag blev certifierad Svenskaspel säljare. Fick rida med Felica

En drös inspirationsbilder fick hjälpa mig in i "det civila mörkret igen". I samma veva lyckades jag skapa ett avloppsstopp när jag duschade, hela badrummet och köket var det vatten upp till vaden. Och Hela huset fick lov att renoveras. 
 
 
 
Sista April och 48h fest.
 
 
...Veckan efter. 
 
 
Modevisningen för Anna Fagerud.
 
 
Fotograf: Jörgen Steen.

 
Mysig födelsedagsfest.
 
 
Ungdomskurs med HvSS som inriktning, riktigt skoj!
 
 
Vyerna från tågfönstret och bilvägarna var fantastiska.
 
 
 
En dag skulle jag unna mig lite egentid och bestämde mig därför för hemmaspa. När jag sen klev ur badkaret hade avloppet inte gjort sitt jobb så allt vatten hade runnit ut i badrummet, tvättstugan och hallen. Det var startskottet för en lång renoveringsperiod...
 
 
Mosiga efter 2.5h crossfit.
 
 
Kärt återseende med Linda!
 
 
Photoshooooot med Amanda i fokus! Och lite mig med (A)
 
 
En kväll med Adams klasskompisar.
 
 
Ett av Örebros guldkorn.
 
Juni
Jag började arbeta lite mer på Enbacka skola igen och plötsligt blev jag inringd till Säters högstadie och hela den jobb(iga)dagen fick mig att slungas tillbaka till min egna högstadietid. Systrarna tog studenten och hela Borlänge låg i ett alkoholmoln inte av systrarna men resten av studenterna. Jag själv skaffade bil med Adam och skrev på kontrakt för Fältjägargruppen i Östersund. Firade med en shoppingresa med syskonen o Sandy till Stockholm och utgång med Bergfalksen i Borlänge. Jag började landa i min civila vardag, började reflektera över min insats och tid innanför garnisionsgrindarna. Jag började sakna effektiviten, enhetligheten och livet i gröna kläder. 
Kring midsommar fick jag uppleva Ullaredsvolymer på Willys. Och så kom den stora dagen då jag skulle göra min första tatuering. Jag kände mig dödssjuk och ångrade valet, hade Madde inte följt med mig hade jag nog avbokat tiden pga all nervositet. 
 
Juni månd kändes också som en riktig reflekterarmånad, jag började känna mig bakis på livet och på mig själv för att jag inte längre var så framåt och utåtriktad som tidigare. Volleybollhängen blev min milda räddning. Och Tumblr. Och jobbets alla utmaningar fick mig att för en dag bara tänka på PLUkoder och vänlighetsfraser. 
 
I slutet av månaden åkte jag och familjen bort på senior SM i tyngdlyftning i Sundsvall, och när Sussi tävlat klart med halsfluss, stannade vi kvar hos Sanja och upplevde Sundsvall. Omtumlande och händelserik månad.
 
http://bettyjohansson.blogg.se/2015/june/
http://bettyjohansson.blogg.se/2015/june/tadaaa.html#comment
 
 
 
Skrev på kontrakt för Fältjägargruppen och HVund i Östersund. 
 
Tjejresa till Stockholm. Myyyyysigt värre.
 
 
Samma dag som jag kom hem från Stockholm var det utgång med Bergfalksen och Dennis o Joel. 
Man kan säga att bilden är en liten nykterhetstrappa som sammanfattar kvällen galant. Haha.
 
Juni månad och jag och Adam skaffade bil tillsammans. En Volvo med turbo och snygga fälgar. Haha.
 
Sussi fick stipendium och blev klassens biff, förvånande? Nej.
 
 
Haha alltså pappa. Så himla nöjd med att bröstfickan kom till användning, mer än bara som mobilhållare. Haha. Han var så otroligt söt när vi väntade på Maddes utspring.
 
 
Skyndade oss iväg till nästa studentmottagning och Madde såg ju inte direkt så stabil ut på trappen, hehe,
 
 
Mamma, Madde och pappa!
 
Förfest inför studentutgången hos Isak och Oliver. Astaggade! Trots morgonpass dagen efter...
 
 
Midsommar och skrattfest med underbara vänner.
 
 
Midsommarafton, eller vad det nu heter, spenderades i Säterdalen och med Mange makers.
 
 
Adam åkte på spö, (inte av mig) skämt och sido, jag tror han ramlade...
 
 
Livet. Glass, härligt sommarväder, ledighet, volleyboll, bad och fantastiska vänner. 
 
 
 
Maddes bild.
 
 
 Efteråt var jag öm som bara den, men ändå stolt över mig själv att jag ändå vågade!
 
 
Åkte till Stockholm för att sitta som sminkmodell. Blev så himla nöjd, hade aldrig sett mina microskopiska ögon så stora. haha
 
 
Förälskade mig...
 
 
Hann träffa två av de viktigaste människorna i mitt liv. Anna & Filippa.
 
 
 
En Junikväll hade Adam fixat en överraskning, ost och kex, vin, megamys och en fin solnedgång i stugan. Fin pojkvän.
 
 
Volleyboll turnering. Senare mot kvällen blev planerna fulla av fulla människor och tävlingslystra proffs. 
 
 
I slutet av månaden styrde vi vår kosa mot Sundsvall, SM och Sanja. de gyllene S:en! Här ovan på ett utkikstorn högt högt ovanför staden. Urs känner mig illamående bara jag tittar tillbaka på bilderna, mäktig vy men höjdrädda som jag ska inte gå så högt. Det är ohälsosamt.'
 
När mamma, pappa, Madde o Adam E åkt hem stannade vi kvar i Sundsvall o hos Sanja. Himla inspirerande. Någon gång ska jag också ta mig till senior SM. 
 
Bitelines, sååå mysig restaurang!
 
 
Sanja bor i ett slott med himmelsk utsikt. Som avslut på SMveckan och Sanjavistelsen satte vi uppe hela natten och livsfilosoferade. Det är himla roligt när två olika vännkretsar möts och klickar. Sussi från familjen och Sanja från ungdomsåren i FVRM. 
 

Mitt hjärta blöder

Jag och Adam åker hem på lördag och i samband med det ska vi lämna Hemlis. Så den sista dagen ska jag mysa satan med henne. Turboskriva min tenta, komma hem och klappa henne med ena handen medan den andra samtidigt skriver på teateruppsatsen. Det kommer bli gråtfestival här på Tärnvägen. Och jag kommer vara så oerhört tom, ensam och ledsen fram tills jag får en egen hund, men det lär väl inte hända på en evighet eller två, så jag kommer säkert vara ledsen livet ut. Det är ungefär så det känns nu. 
 
- För jävligt med andra ord.
 
 
Finaste finaste Hemlis som snart ska få återvända hem. Jordens undergång. 
 

Härre Gud vad jag älskar Youtube

 
Why? Because of this. Blir alldeles varm i hjärtat vid tanken på hur miljontals informativa, intressanta och roliga klipp Youtube har som kompliment till studerandet. Som denna ovan. 

Jag dör #3

fattributes:Raspberry Eclairs
verticalfood:Hot Wings (by Half Baked Harvest)
yumi-food:Mille-Feuille
verticalfood:Parmesan Sweet Potato Fries
prettypasta:Almond Pesto with Spaghetti
fullcravings:Caramel Stuffed Toffee Peanut Butter Cookies
More delicious food here!
fattributes:

Parmesan Baked Popcorn Shrimp
do-not-touch-my-food:

Gingerbread Beignets with Spiced Mocha Hot Chocolate
prettypasta:

Seafood Pappardelle
fattributes:

 Lemon Chicken Piccata
confectionerybliss:

Chocolate Peanut Butter Cup Bark | Love and Olive Oil
fullcravings:

Salted Caramel Chocolate Chip Cookies
f0o0od:

beer and bacon mac and cheese
do-not-touch-my-food:

Spiked Eggnog Marshmallows 
More delicious food here!
pesto grilled cheese // recipe
wonton wrapped mozzarella sticks recipe
More delicious food here!
italian-luxury:

Cheeseburger | Food
verticalfood:

Crunchy-Baked Garlic Popcorn Chicken
 
Source

Massvis

Hellu sötisar!
 
Behöver verkligen en andningspause från pluggandet. Har suttit från 8.00 med psykologin och senare på eftermiddagen switchat över till teaterplugg när Frida kom över. Vad har jag mer fått gjort? Lagat lasange och gjort chokladbollspraliner som misslyckades och blev en slags fudgepralin med chokladbollscentrum. Goda de med, men jag saknar den där knäckigheten när man biter igenom pralinen, som chokladöverdraget på en Daimglass... Men, allt i livet kan ju inte gå vägen. Tur jag hann laga mat och baka lite iallafall. 
 
Jag har börjat längta bort bara för att sätta den här otroligt intensiva pluggperioden i perspektiv till livet. Jag har insett hur mycket jag har framför mig fram till jul och om jag ska klara mig igenom perioden behöver jag en riktigt efterlängtad belöning att se fram emot till jul. Typ, en egen hund, ett par primeboots, en utomlandsresa eller en one-way ticket till månen - tack! Haha, skämt och sido. Men jag hade gärna åkt ut på fältövning med vintertema... 
 
Näe, nu kallar plugget igen, later!
 
Pic, FB.

Ett byte?

Jag har för avsikt att dagligen titta in här och ventilera, men just nu har jag så otroligt mycket plugg att jag snart drunknar. Det är tufft att läsa sin första universitetstermin på 125%. Speciellt om allt kommer på en och samma gång. Den här veckan har jag tentaplugg och tenta framför mig, samtidigt ska jag skriva klart min teateruppsats och skicka in två feedbacks på Socialpsykologin. Så, man kan väl säga att jag är fullt upptagen dag som natt med skolarbeten. 
 
På det, är det ju snart jul och årsskift så det medför att vi måste jobba in julledigheten på den nya delkursen i psykologi. Vilket för mig handlar om att jag har full skolvecka nästa vecka, med instuderingsfrågor varje-jävla-dag och jag som knappt fått hem min bok, samtidigt som jag ska hinna plugga till en omtenta och gå på faddermöten. 
 
Någon som känner sig manad att byta liv tills jul? Jag är öppen för förslag, BVSA.
 
 
Gifs från Tumblr.

Familjehelg och Pinchos!

Idag kom Adams föräldrar ner till oss för en runda på stan och för att lämna av en tidigt julklapp, en byrå med fler förvaringar (Adam tycker att jag har alldeles för mycket saker som bara ligger, så han vill skymma de på ett snyggt sätt). Vi strosade runt på stan, men det var mest blåsigt och dåligt utbud. Så när våra maga började eka chansade vi på att Pinchos hade ett bord och guess what? They did!
 
Pinchos var annorlunda, väldigt gott men absolut inte studentvänligt. Men, värt att spara till och besöka vid speciella tillfällen. Dock var det lite krångligt med appen och att man fick lov att hämta mat och dryck själv. Kändes inte så restaurangaktigt... Men överlag, mysig restaurang, god mat och rolig meny! Jag slog till på en skaldjurspasta, miniburgare och fish and chips! Smarrigt!
 
När vi några timmar senare kom hem började Monténisarna bygga ihop byrån, medan jag satt i soffan med Hemlis och observerade byggarna och slöpluggade. Sen när byrån var ihopbyggd ville Adam att jag skulle börja städa ur lägenheten och lägga ner att mitt skit i byrån men jag slingrade mig undan. Så Adam fick ett ryck och städade bort mina klädpåsar och dylikt ur vårt sovrum och walk in closet för sig själv. Händig man. 
 
Nu har jag fått huvudvärk när jag insett hur mycket kläder och "bra att ha saker" (läs, skit) jag egentligen har. Och lite tentaångest på det. FIN lördagskväll. När jag återfår livslusten ska jag köra en liten loppis, eller bloppis för er så jag kan fortsätta leva med mig själv. 
 
 
Mysig inredning på Pinchos!
 
 
Först ut Fish and chips! Bra sötpommes, men blev efter ett tag för söta. Är inget fan av söt mat, så hade valt vanliga strips om det hade funnits!
 
 
Svärfar och Adam!
 
 
Gruppis, obligatoriskt!
 
 
 
Jag och Bitte.
 
 
Skaldjurspastan var riktigt god! Mycket skaldjur, bra smak och sådär god att man helst hade velat slicka ur tallriken...
 
 
Miniburgare! Utlovade bacon, men den fanns det inget spår av! Väldigt söt i storleken, men en aning tråkig, kompakt bröd och inte så smakrik. Trist.
 
 
Centrum var iaf mysigt! Julbelysning överallt!

Bangerhead style tour

Hade en mysig dag med Frida igår!
Hon kom på förmiddagen och vaktade Hemlis, medan jag åkte på seminarium (som förövrigt gick bra), sen kom jag hem och vi umgick, tog en promenad i regnblåsten, gjorde sallad med kallröktlax och förberedde oss inför kvällseventet på Ritz. Vi tänkte att det kunde vara smart att vara där i tid så vi började köa en timme innan, vi och två tjejer som redan stått i 1.5h innan. Haha. Överambitiöst. 
 
Själva eventet var en riktig besvikelse faktiskt. "Presenterna" man kunde välja bland var från Bangerheads egna sortiment och väldigt enformigt. Plattång, hårtorg, stylingkit, penslar och stylingkit med hårvax fick man välja på. Och i inbjudan utlovades dryck och goodiebags - som man fick hämta ut 2 h efter eventet. Men inte ens det fick man. Dryckerna pratade personalen bort men erbjöd istället reducerat pris i baren och goodiebagsen väntade vi ut, efter angivelser från goodiebagsbiljetten - - men fick vänta 30 minuter till. 
Det enda som kankse vägde upp kvällen förutom mitt eminenta sällskap, var Fridas vinst i deras instagramtävling, 1200:- att handla för på sajten. Och snäll som hon är delade hon vinsten med mig. Så när hennes namn ropades upp fick jag världens glädjereaktion och bara skrek i säkert 5 sekunder innan jag insåg att jag inte var själv i lokalen... Och fick avfärda mitt lyckorop med "jag skojja bara". Haha. 
 
 
 
Vi fördrev tiden med "lekar" på damtoaletten. Kände oss alldles för opepp för dansgolvet och inte redo för att lämna utan goodiebag.
 
 
Fridas bilder! Fick håret stylat på eventet men långtifrån lika bra som när Maddisen gör det. Men ändå helt okej.
 
 
Goodiebagen! Som man fick hämta ut 2 timmar efter avslutat event, vilket tvingade oss stanna till 00.00, oklart ännu om det var värt det. Men allt som erbjuder goodiebags gör mig svag, så är det.

Fadderkickoff!

 
Det här är min faddergrupp med rättpsykarna och de är sååååå goa!
 
Nu ska jag baka saffranskaka! 
 
 

Bra tisdag!

Jag har blivit dagmatte. Så numera är vårt hem fullt av små fyrbenta vänner. Frida tittade förbi för att kolla in tillskotten. Och bli av med sin hundskräck. Det var mysigt! Till kvällen begav jag mig mot ÖKK för ett ryckpass. Kände mig väldigt motiverad men lite svag i knäet, nu när det börjat göra ont igen, så jag hade väl inga höga förväntningar med passet. MEN! Något hände, flaket var fullt av duktiga lyftare och på något sätt smittades det av sig, så jag ryckte 3 kg under pers! Vilket jag inte gjort på 10 månader. Avslutade med lite positionsträning innan jag endorfinfull cyklade hem. Väl hemma väntade Daniel och Adam på en långpromenad så vi tog oss ut till "utsiktstornet" och gick där i mörkret. Bra tisdag.
 
 
Den här bilden förklarar verkligen hur Frida känner inför hundar, haha! Dör.
 
 

Fratelli en måndagskväll

 
Frutti di mare. Mums, men jag hade velat ha lite mer parmesan till rätten...
 
 
Från vänster, Jonas, Alexander & Linda.
 
 
Jag, Jonna, Linnea och Malin.
 
Vi körde en avslutningsmiddag med teatergänget. Pratade om Dramaten, roliga ögonblick från kursen och Disneylåtar. En himla mysig och avslappnande måndagskväll och avslut på en väldigt givande kurs. 
 

RSS 2.0