SM!

Åh, fy satan vad roligt det är här! Man blir så himla taggad och inspirerad att ta sig hit, en dag. Vädret är fint, publiken enorm och tävlingen spännande. Så jag är nöjd. 
Åker hem till vardagen imorgon så jag ska njuta lite extra av ledigheten! 
Haha, åh, dessutom har bilen gått sönder. Sanja bröt upp dörren när den var låst... Så vi hoppas att vi inte krockar på hemvägen... Då har jag ingen chans att ta mig ur, levande. Läskigt. 
 
 

SM

Hej vänner o alla som jag inte knner! 
 
Det har dragit ihop sig till SM vecka. Jag är nervös. Men först åka jag köra upp till Sundsvall den kan jag ta itu med min nervositet. Jag kommer hem på onsdag kväll så uppdateringen kanske inte blir den bästa... Sköt ön er tills dess!!
 
 

Volleyboll!

 
Börjar bli en vana att spela volleyboll på söndagar! KUL!

Sanningar om mig

Det var länge sedan ni fick en dos sanningar om mig, så här kommer en!
 
- Ibland önskar jag att jag hade ett mindre behov av underhållning. Jag har lätt för att tro att jag har mer tid än vad jag egentligen har, så möten som överlappar varandra och en smockfullbokad helg är inget ovanligt fenomen. 
- Jag lägger mest pengar på riktigt bra hud- och hårvård. Den oslagbara favoriten är Maria Nilas True soft collektion. 
- Jag älskar regn. Blir mest produktiv då. Älskar att springa i regn, bör jag tillägga.
- Jag har svårt för att bara "se på" när ett misstag begås. Under GMU:n hade många tragiska saker kunnat ske om vi inte påpekade bristerna och de vanorna har följt mig ut i det civila livet. 
- För första gången sen jag kom hem, har jag kommit till en punkt där jag känner mig klar med Borlänge. Nu vill jag ut på fler äventyr. Byta ut min omgivning, byta vanor och börja på en ny kula.
- Jag förutspår att 2015 kommer bli ett hektiskt år för min "Before I die-list" jag menar, jag har ju redan bockat av många punkter så som GMU-milstolpen, köpa bil, flytta hemifrån, tatuera mig, skriva anställningavtal med Försvarsmakten och gå en modevisning för en riktig designer. Jag tror att jag vid årets slut kommer känna mig väldigt nere för att jag inser att jag inte har så många punkter kvar av min lista (som jag kan uppnå nu,). 
- Få saker som hästar och andra djur kan göra mig så ändlöst lycklig. Oavsett utgångsläge. Bara en kravlös liten ridtur eller en travstund där jag faktiskt lyckas sitta kvar kan få leendet att gå från öra till öra. Länge.
- Jag ska fira 10 års jubileum med min Sony Eriksson knappmobil. Sen ska jag börja fundera på att ersätta den.
- Jag har aldrig varit så lat att jag skitit i att tvätta bort sminket efter en vild utekväll, high five på mig själv!
- Jag trodde att jag växt ifrån småbarnsfasonerna, men jag kan fortfarande finna mig själv ensam på balkongen, undrandes vad jag hade kunnat göra för att undvika misstag. Eller djupt insjunken i mig själv och bara spela upp minnesbilder på personer jag mist eller lovat mig själv ta avstånd från. 21 år är tydligen en för ung ålder att växa ifrån sånt från... 
 
 

En romantisk picnik

Adam stod redo utanför huset efter fredagsstängningen. Han styrde vår kos mot stugan för att där bjuda på romantisk picnik och havssolnedgång. Det var så fantastiskt fint arrangerat, stillsamt och mysigt att jag trodde han skulle gå ner på knä och fria. Jag vet. Det var något av det sjukaste jag känt. Det låg bara en sån känsla i luften. Och jag minns att innan jag trodde han skulle fria och jag frågade det så hann jag tänka, vart är den gömda fotografen!? Haha, stackars Adam. Det kan inte vara lätt att leva och vara ihop med mig... (Men vem har sagt att det är så det ska vara?) 
 
- Fantastisk pojkvän har jag iallafall! Den saken är klar.
 
 

Kaos

Åh härre Gud vilken obra dag. Typiskt.
 
Den första halvan var bra, till och med bekväm. Trotsade tatueringen och la mig på studsmattan och lapade sol i två timmar innan jag började jobbet. Fick en himla najs bränna med en kritvit ruta där tyget täckt tattueringen & tre runda ringar från bikinidetaljerna. SCOOORE!
 
När jag skulle åka hem till Borlänge upptäckte jag att jag tappat mina nycklar... Så jag var både utelåst, sönderstressad och hungrig...
På jobbet var det kaos. Vi var helgstyrka i kassorna & självskanningen men hade köer värre än midsommarshoppingen (Dalecarlia Cup & löningshelg). Nej, jag skojar inte. Köerna stod still. Det var en mardröm. Vi var fyra i kassorna, två på förbutiken och i självskanningen och jag sprang fram och tillbaka mellan min kassa, PSS:en (självkanningen) och en kollegas kassa som krånglade. Det var som ett svettigt gympass som aldrig tog slut. Kom på min rast en timme senare för att jag vrångt och bestämt propsat på den sista kunden i min kassa skylten. Hon gjorde ett jättejobb som fick avvisa kunder mest hela tiden medan jag servade alla framförvarande kunder, men annars hade jag aldrig fått äta. Haha.
 
Trots allt kaos, krångel och elände, fick jag säkert dagens eloge av kollegorna. 
- Tack vare mig fick de upp procenten på PSS:en (och det är tydligen dagens stora mål, varje dag, året om.)
Så det var rätt okej att jobba idag också. Kul med lite omväxling. haha, eller nej, inte i sånna volymer.
 
 

Utelåst... Innan jobbet. Panik

 

Midsommar

Skyndade mig hem från jobbet för att hinna småstäda huset, piffa upp mig själv och komma in i någolunda feststämning. Kvällen var väldigt trevlig, enkel, mysig och inte allt för grisig. Hade jag fått bestämma hade det varit fullt ös, grisigare, högljuddare och fler festdeltagare. Dagen efter var hur som helts okej, inte allt för många golv att skura, ingen påtryckande huvudvärk eller ciggfimpar inomhus, fördelen med en lugn ferre. 
 
 
Vi spelade beerpong och jag utmandade Adammarna och gissa vem som vann, överlägset? Lilla jag. 
 
 
Vi spelade mitt Ryska postenspel och himmel vad roligt det var! Plankantävlingar, långtradare, pinsamma bekännelser och roliga visklekar. Livet. 
 
Körde på min BikBok klänning, en freebra och guldiga detaljer. Och en favorit från fjolåret, rosenkrans och uppsatt hår. baang bang!
 

Dunderförkyld

Kunde inte sova i natt. Var alldeles för täppt i näsan. Mitt i min nattfilosofering kommer jag på mig själv med att jag parkerat bilen på fel sida. Springer upp och kontrollerar, och jo visst står räzern på fel sida. Så då var det bara att klä på sig för att parkera om, långt bortåt helvete. Två gator bort fick jag plats! 
 
Men efter det kunde jag sova, konstigt nog. 
När jag vaknade upp idag var jag ett levande vrak. Rösten skrovlig, halsen svidande och luftrören igentäppta. Funderar seriöst på att sjukskriva mig idag men det känns lite overkill att inte ens försöka... Något jag däremot vet med största säkerhet är att jag inte kommer orka mig ut på krogen i kväll, som planerat. 
Ville ju så himla gärna se De vet du på Liljan. Får istället åka hem och kurera mig efter jobbet. Och hoppas på det bästa. För nästa vecka ska jag på SM vecka i Sundsvall och ingenstans på min agenda står det att jag tänker åka sjuk. Så, hoppas. 
 
 
På tal om något helt annat... Saknar mitt långa tjocka hår. På senaste tid har jag stressat lite för mycket och genom det tappat min fyllighet... INTE OK

-

Pic

Söndagsvolleyboll

I söndags blev det bakisvolleyboll och pizzahäng efter en tvådagars. Och jisses vad kul det var. Har börjat närma mig de flygande bollarna nu! Framsteg. 
 
Alltså, Henke måste vara världens sötaste människa. Så himla varm och genomsnäll!
lila gänget!

Det går utför

Gud, jag måste snart klippa mitt egna kontokort eller gömma undan det för mig själv. Jag har ett sånt enormt shoppingberoende. Eller sug. Och eftersom att jag inte regelbundet (läs, varannan dag) köpte saker under GMU:n och FOK:en känns det nu som om att jag måste köpa allt jag ser, bara för att jämna ut... Minimera kontot så effektivt som möjligt. Så, här om dagen följde jag med Madde till en frisörgrossist... 
 
Och jävlar i mig vad jag gick lös. Jag ville ha lite blekning till min uppfräschning av ombrén, men köpte istället en hel livstids konsumtion av det istället... För 400 spänn! Helt sinnessjukt. Och så köpte jag nya skruvade hårsnoddar från Glitter för 39:-. Och så fick jag en magisk färgbomb av Madde från Revlon som finns på Lyko för 119:- Helt sinnessjukt bra är den. Men ack så dyr så den får jag lyxa till det då och då och inte göra till en skönhetsvana... 
 
 
Hihi sötisbilder på Maddisen som adam tog.

Bakis på livet

Åh, jag har en rejäl livsbakfylla nu. Sån hjärtesorg. Missnöjdhet. Uppgivenhet. 
Jag är inte där jag vill vara i livet. Jag vill vara påväg. Men nu står jag bara och trampar på samma ställe. 
Det är som att jag står på en klippa och vill hoppa, men varje gång jag ska ta sats ut mot livet, blir jag livrädd för allt jag lämnar bakom mig och så tar jag ett tryggt steg bakåt. Det kommer aldrig vara någon som står bakom mig och ger mig en knuff ut, utan den enda som kan hjälpa mig ut är jag själv. Och jag är inte så modig som jag vill vara. Har jag insett. 
 
De senaste dagarna har jag känt mig otroligt missnöjd med livet. Det är ingen del som känns rolig längre. Tatueringen gör ont och medför förbud mot all sommaraktivitet. Träningen går dåligt för att jag är för lat och sjuk. Jobbet är inte lika underbart för att det är omorganiseringar. Kompisarna är föråldrade och orkar aldrig hitta på något roligt längre. Mina bästa vänner kommer inte komma hem den här sommaren. Och jag själv känner mig väldigt tråkig, inte alls lika livsglad och inspirerande som jag brukar vara.
 
Trodde att allting skulle känns mycket bättre efter gårkvällen då jag och Adam bara låg och klagade i en timme, men jag känner mig fortfarande rätt nere. Försöker skölja bort alla känslor med lite djupmusik som om det voret ett magiskt tvättmedel mot brustna hjärtan, men den här gånger har det ingen effekt. Alls. 

Torsdag

Har inte alls mått bra idag. Varit kallsvettig och yr på jobbet. Haft ont i halsen och känt mig orolig. 
Tatueringen har varit torr trots salva. Skitdag helt enkelt. 
 
 

Sminkmodell i stockholm

Blev tillfrågad om jag kunde sitta som sminkmodell åt en bekants flickvän, så det blev en spontantur till Stockholm igår. Gick upp 5.00 för att 4 timmar senare sitta i studion, redo för omvandling. Sminkningen blev väldigt fin. Linnea, som gjorde den hade som uppgift att "förstora" upp asiatiska ögon med hjälp av olika sminktekniker hon fått lära sig under kursen och visst lyckades hon. Man blev nästan lite ledsen efteråt för att det var så fint och för att man visste att det bara var en sminkning och skulle gå bort med lite vatten.
 
Efter kursen strosade jag på stan, solo. Det var skönt att få vara ensam bland stressen och mycket folk. Bara gå i sin egna lilla värld, titta i butiker man själv ville se. Tog till och med en ensamlunch på mitt favorit sushihak. Fast det var väl mer påfrestande än njutningsfullt. Tog upp ett helt bord för mig själv och alla stressade matgäster med 45 minuters lunchen ville ju också sitta... Så jag snabbåt utan att egentligen njuta så mycket och avlägsnade mig sedan. 
 
Senare mötte jag upp Filippa, strosade lite mer bland rean, pratade sommarplaner och gick sedan hem till henne för fika. Sen mötte jag upp Anna och där blev det ännu mer fika på EH. Det var så himla mysigt att bara lätta lite på hjärtat och få ha henne nära. Min bästa vän. I sommar kommer hon inte hem som hon brukar göra, vilket betyder att vi kommer ses lika lite som under resten av året, vilket suger. 
 
Har kikat in den här skönheten alldeles för många gånger, nu fanns den på Zaras rea och intresset hade svalnat. 1-0 till plånboken.  Fast nu när jag ser den på bild ångrar jag mig rejält...
Landets bästa sushi, Panda sushi vid centralen!
 
livet. Få sippa frappe och umgås med bästis. 
 
 

-


Lugnt

God dag fellas!

Det är en lugn dag idag. På hemmaplan. Eller, i Gustafs rättare sagt. 
Solen skiner och jag har sån lust att bara svira om till badkläder och lägga mig för att lapa lite sol en stund, men gadden sätter stopp för alla sommaraktiviteter. Så istället har jag håll mig inomhus tränat lite och gjort storkok av stekfläsk, färskpotatis och löksås. Och tvättat vår lilla räzerbil. Vill så gärna gå ut och springa men läste nyss att all fysisk aktivitet inte rekommenderas under läkningsprocessen... Det kankse inte var så genomtänkt iaf att tatuera sig på sommaren... För vad blir kvar av det man kan göra?!
 
 

Mot Stockholm!

 
Tjenis!

Åker med morgontåget kl 05.51 till Stockholm imorgon, så min uppdatering kommer väl inte vara annat än, stendöd. Det blir en liten spontan solotripp, där påtankning av Anna energi & Filippakärlek står på schemat, lite shopping och så ska jag sitta som modell åt en kompis flickvän. Kommer bli helgöit. Komma bort lite. Bli bortskämd med en egen MUA och lite storstadspuls på det! Hoppas bara jag kommer upp i tid! 
 

Tadaaa!

 
Det är alltså det här jag gått runt och haft så mycket ångest över i några månader... 
Jag har varit så himla rädd. För smärtan, nålen och vibrationen. Att man ska känna igenom nålen ända in till revbenen. Att det skulle kännas som om man blev skuren med en skallpell. Att det inte ska läkas fint för att det är sommar, varmt och för att jag är alldeles för klåfingrig... Att jag ska backa ur. Och vet ni? Det var precis så illa som jag föreställt mig att det skulle vara. Det gjorde sjukligt ont, speciellt i ifyllningen. På revbenet. Och jag hade en liten uns av dödslängtan när jag låg på britsen. Men jag fokuserade på att andas djupt (då kändes det typiskt nog som om nålen nuddade benen... MEN, jag höll mig lugn). Och att det bara skulle göra ont under en begränsad tid. 
 
Och nu, nu är den klar - och jag överlevde. Efter tatueringen var jag väldigt yr, och min arm som jag krampaktigt hållt i britskanten hade helt domnat bort. Hade absolut ingen motorik i den så den hängde och slängde mest som den ville. Kommer ihåg att jag skulle ta av locket från mitt cerat och då missade jag ceratet med säkert 20 cm... HAHA!
 
Nu. 8 timmar senare har yrseln nästan försvunnit men jag känner mig otroligt ... onaturlig. Jag är stel för att tejpen inte är elastisk och tänker jag tillbaka på stunden kan jag fysiskt känna nålen gå igenom, skära sig in i huden och alltsammans gör mig otroligt illamående. Och fruktansvät ont.
 
Men jag är nöjd. Stolt för att smärträdda jag klarade det. För det trodde jag inte. Jag var så otroligt skakig när jag skulle lägga mig på britsen. Svimmfärdig. Vettskrämd och med en tårtsunami väntandes bakom ögonlocket. Minns att jag redan efter 3 minuter skrek rakt ut av smärta, hur ont jag hade och att jag var beredd att kasta in handduken... Första draget var ingenting. Men direkt efter stack det till rejält och det kändes ungefär som att han karvade i min levande kropp med ett sylvasst stämjärn.
 
Men jag klarade det och nu är jag märkt för livet. 
 
 
 

Slutet är nära

Nu mår jag verkligen inte bra. 
Magen, eller ska jag säga maginnehållet åker berg och dalbana på högsta hastigheten och höjden - och jag kan bara sitta still i den och hänga med. Hålla i mig för allt jag är värd. 
Jag är osäker på om det är alla tabletter och emlaplåster jag missbrukat eller om det faktiskt är laktosen som spökar efter gårdagens matintag... Hur som helst känner jag mig lite... dåsig. Minst sagt.
Orolig, livrädd. Fingrarna vill googla upp allt som kan gå fel, men än så länge kan hjärnan stå emot. 
Försöker tänka på soldatprovet och Aldrig ge upp:en som varit det värsta jag varit med om i mitt liv och sätta det här i perspktiv till det. 
 
Bäst jag ger mig av innan muren brister. 
 
 
Två låtar som funkat som "bromsmedicin". Slutet är nära. 

Dagen D

Alltså härre Guuud! 
Att man kan känna en sån grov ångest, av något man självmant valt. 
HUR kan det vara möjligt!?
 
Så många sömnlösa nätter, konstiga drömmar och impulser att avboka. 
Men nu är dagen här. Och jag kan snart bocka av ännu en grej på min "before I die"-lista. 

Ullareds volym

Toner av Håkan Hellströms "Kärlek är ett brev skickat tusen gånger" får mig något mer avslappnad.
Det har varit en förjävla hektisk dag på jobbet idag. Kom efter att butiken haft öppet i en halvtimme och redan då var det full fart. Både på kollegorna och på kunderna som redan bildat långa köer. Blev man kissnödig mitt mellan två raster fick man hålla sig i två timmar innan man kunde gå på rast... Körde halvdag i kassan och halvdag i självskanningshagen och jösses amalia vad jag sprungit idag. Det har varit kö till tvättmedlet och jag har sprungit fram och tillbaka för att hjälpa kunder slippa köa. Det har verkligen varit Ullareds volym på kundvagnarna och nu är jag helt urlakad. Totalt slutkörd. 
 
Så det är härligare än någonsin att få däcka i soffan. Ska återhämta mig ett slag och bara njuta av stillsamheten här hemma. Sen bär det av mot Torsång på räkmackekväll hos Ola. Pre midsommarfirande liksom. 
 
Och sen blir det raka vägen hem för imorgon kör jag öppning-stängning på Willys. Och sen får jag ta helg och midsommarfirande. Gaaah, vad underbart det ska bli. 
 
 

Tisdags snaps

Hade en ledig dag i tisdags. Och det hela firades med storstädning av bilen, inhandling av ny olja, ny klädsel och putsmedel. Byte av oljefilter och lite beachbuggy åkning. Självklart satt jag berevid pojken och Joel och piskade på de medans de jobbade. Haha, skämt och sido. Men under oljefilterbytet kunde jag inte pilla så mycket ändå. 
 
Och just det. Hann koka rabarbersaft och göra små sliders - miniburgare. Med 3 ostlager... Mmmh, det goda livet. 
 
 

Det civila mörkret

Jag har ju varit hemma ett tag nu, och hunnit bli ett med civilisationen igen. Och jag måste medge att jag saknar garnisionsområdet. Enhetligheten. Respekten. Hierarkin. De tidiga kvällarna. Kvällsfikat och att faktiskt göra något meningsfullt. Att använda alla mina erfarenheter, fysik och samarbete för att lösa en uppgift. 
 
När jag bodde borta saknade jag att;
- Klä mig i andra färger än grönt och att kunna klä mig i kjolar...
- Gå i en matbutik och inhandla kvällens middagsingredienser
- Kontrollera min egna tid
- Tyngdlyfta
- Jobba
- Kunna välja vilka jag ska umgås med. 
 
Och nu när jag är hemma, känns alla de här punkterna inte alls så exotiska. De har tappat sin glans och det gör mig lite ledsen. jag kan göra vad jag vill, exakt när jag vill.
Frihet smakar inte alls lika bra när man har det i överflöd som det gör när det är en bristvara. 

Och typiskt nog, finner jag mig själv, sökandes på Försvarsmaktens hemsida. Det typiska med mig är att jag alltid, alltid har för många alternativ men en bråkdels tid att göra allt jag vill på. Jag sitter återigen i träsket där jag måste fatta ett beslut om hur jag ska disponera min tid i höst. Blir det i Örebro med en helt förnyad vännkrets? Eller ska jag äntligen ta steget in i den riktiga försvarsmakten och tjänstgöra som soldat? Eller, tar jag en heltidsanställning på hemmaplan? Så många planer, så lite tid. Fast egentligen vet jag vad mitt hjärta bultar lite extra hårt för, jag vet bara inte om jag är redo att satsa helhjärtat...
 
 

Om åldersnoja

Ännu ett ålderstecken, all den här oron och nojjan som slagit till som en blixt från klar himmel. Alltså, det är helt sinnessjukt hur mycket jag går runt och oroar mig. "Tänk om jag måste jobba över, så jag slutar surig och inte orkar träna" "tänk om det regnar, då kan jag verkligen inte ha den vita klänningen till festen" "Fan vad klockan är mycket, 00.32 jag kommer aldrig orka upp till öppningen imorgon..." och så vidare och så vidare. 
- Det är jobbigt att vara jag nu. 
 
Men jag hoppas det bara är en fas, jag möjligtvis kan växa ur (absolut inte till det värre/äldre) och så kan jag bli den vanliga Betty igen. Har vi en deal Gud? Eller någon annan som kan styra mitt öde....
 
 

Med en gnutta hopp

Ooouh, ännu en dag som jag vaknar av en konstig dröm. Den här gången drömde jag om att jag hittat min klocka som varit borta i 3 veckors tid och som verkligen är det viktigaste redskapet i mitt liv efter min kalender. Lever i en mardröm nu när jag inte har den i min ägo... Man kan ju liksom se allt med den, i mörker, man kunde bada med den, dessutom har jag ett fränt alarm som påminner mig om GMU-tiden och som får mig att hoppa upp vilken tid på dygnet och som piper varje timme och upplyser mig... Gud vad jag saknar den. 
 
Så när jag vaknade imorse var jag väldigt lycklig, fast när jag insåg att det bara var en dröm blev livet (kl 05.50) genast mörkt igen. När Adam gått låg jag klarvaken och tänkte länge och mycket på om jag skulle ta mig upp och äta långfrukost. Men så blev det ju aldrig. Somnade om en halvtimma innan det var dags att gå upp på riktigt...
 
Sedan har jag jobbat och tränat resten av mina vakna timmar. Knäna gör fortfarande ont, trots lång viloperiod... Men bänke gick bra. Och BRAKEN. Nu ska jag inta soffläge och lägga mig med Keplers Stalker. Later!
 
 

Atm

 

Mardröm

Vaknade upp alldeles kallsvettig av en mardröm. Drömde att jag skulle tatuera mig, på ett badhus och tatueraren var så stressad så han började tatuera in eget motiv och placering. Och själv var jag så fruktansvärt rädd, för smärtan så jag bara lät honom tatuera vidare... En längre bit in i drömmen kommer pappa in och upptäcker att studion ska stämmas för att de lurat in sina minderåriga kunder in i en vuxenleksaksaffär. Där man hade kunnat bli ihjäl körd av traktorer om man inte var tillräckligt lång... Och självklart omkommer jag i butiken, med min fula tatuering och precis då vaknar jag upp. Omedveten om det var en dröm eller verklighet. Hahah. 
 
Puuh, svettig morgon. Nu sitter jag och kokar rabarbersaft ist. För att lugna nerverna och för att det är på tiden. (För mig är sommarlovet inte igång förrän man kokat rabarbersaft och gått till biblioteket och lånat hem en hel trave böcker) Så jag ska försöka bocka av de startskotten idag. 

22 års fest

Lördagens heldag på jobbet var segare än någonsin. Hann plocka 2 pallar, sitta i kassan och sälja andelar i förbutiken, men ändå gick den så himla segt. 
När jag väl kom hem var jag redo för nattgång. Men någon gång vi 22.00 damp Adam in från sin kusins studentmottagning och var redo för avfärd mot nästa festlighet, Amandas 22 års fest. 
 
Hemma i drömlyan i Säter blev det himmelsk kladdkaka, spelet med andra ord, hundmys och dans. 
 
 
Idag har vi bara tagit det lugnt. Skördat massa rabarber. Tvättat bilen på utsidan och tänkt fixa dörren som hängt sig, och tvätta klädseln... Men först en liten paus och stängningspass på Willys. 

Studentugång

 
Studentutgång igår och jag tog den som om det inte fanns en morgondag... Well, idag öppnar jag Willys och kommer inte alls vara på topp. Inte trevlig någonstans. Hoppas de gömmer mig på lagret. Uugh! 

-

 
PH

Träningsläger i Östersund

Så många förseningar drabbade mig på fredagen. Men fram kom jag och där väntade mina favoritflickor. Emelie, Filippa & Sanja med varma famnar. Under helgen fick jag debutera som instruktör i Försvarsmakten, fick köra massa pickup bil, tipsa om HvSS och leda ungdomarna. Underbart. Det var en fin helg i Östersund som jag gärna gör om, gärna med fler ungdomar att leda. Och gärna snart igen!
 
 

ATM

tumblr

Stockholmsshopping!

Var ute efter sköna tishor, "nya revolutionerande gummisnoddar" och ett par snortighta jeans. Kom hem med allt utom snoddarna. Hollister är Betty rakt igenom, min favoritbutik och stilen, kvalitén wow. Men priset inte så skonsamt mot plånboken så man får ju tänka både en och två gånger. Den här gången blev det i alla fall ett festlinne med svinsnygg rygg, en skön grå casual tishirt och en 3/4 ärmad tröja till lata dagar. 
Och ett par snygga slimmade och snortaighta jeans. Score!
 
 

Onsdagsutgång och lite egentid på det!

 
Känner verkligen att jag blivit äldre. Eller så är kroggästerna mycket mycket yngre? En kombination kanske. Men igår var vi ute på en liten krogrunda. Började med failvideos och galna djurvideos hos Isak, tog oss sedan till Etage (i en bil var, haha, ekonomiskt) där vi slapp köa in oss och fick gå VIP-vgen via Kennet haha. Men där levererade musiken inte alls och gästerna var väldigt... unga. Så vi brummade hem efter någon timmes tappert kämande för att få in rytmen och studentlyckan mot Liljan, där medelåldern på alla gäster var betydligt högre än 18 bast. Där träffade vi på kompisarna och systrarna och jag tyckte faktiskt att jag hade väldigt kul, den lilla stunden jag var där. 
 
Idag känner jag mig otroligt trött så jag passade på att ha lite egentid och renovera utsidan inför imorgon. 

Säterdalen

 
 
I tisdags var jag ner till Säterdalen med Enbacka! 
Fick vara med en trea, med en annan vikarie. Som var väldigt busiga, så så fort vi kommit ner till dalen försvann alla... Men som tur kunde jag göra lite nytta hos mina favorittreor. Fick åka rutschkana, klappa djur, äta mängder av korv och åka linbana - på arbetstid. Änt livet fantastiskt!?
När vi skulle tillbaka till skolan blev jag så förbannad på mina treor för att de aldrig lyssnade, så då röt jag i. Och visst hjälpte det. Hela bussresan hem var de lugna, när jag berättade om min GMU. Och när vi kom till klassrummet och hade 20 min kvar av skoldagen fick jag de tysta (med en liten mutning) och vikarien som hade klassen med mig sa att klassen aldrig varit så tysta förut. Kände mig så stolt. Haha
 
Sen fick jag leka utomhus resten av eftermiddagen och slutligen stänga avdelningen. Vilket var väldigt läskigt. För att ingen riktigt berättat för mig hur allting gick till.... Men jag klarade det! Och efter jobbet lekte jag och Adam med Melker & Alma. Och sen körde vi lite pingis hos Anton på kvälln. 
 
 Självklart tog vi en djursafari hos Anton innan pingisen. 
 

Stockholm & utgång

Fredagen var väldigt pressad. Gick upp 5.00 för att hinna med ett tåg en halvtimme senare. Strosade runt på stan med Sussi, barbent och endast med min tunna trenchcoat. Det kallar jag för sommar. Framåt eftermiddagen hade vi redan avverkat alla intressanta butiker och då, såklart dyker Madde upp och ville gå i de igen. Kompromissen blev att Madde fick kika själv medan jag och Sussi lapade sol utanför. Haha
 
När vi kände oss klara gick vi till Smaka på Stockholm. Och härre min Gud, vad mycket gott det fanns där. Tyvärr var det ju alldeles för långa köer så jag slog bara till på en Mocci. Och visst var de underbart goda! Bara lite för små... När vi kände oss klara började nästa jakt, jakten på middagen. Det var inte en lätt uppgift. Haha. 
Men vi klarade det och till 20.00 satt vi på tåget hem. Alla avdäckade, nöjda och otroligt trötta. 
Snipsnap slut, så var sagan inte slut!
 
När jag entrade Borlänge fick jag skynda mig hem, sminka mig fort och slänga på mig en festblåsa för att senare bege mig mot Oliver & Isak på förfest för att sedan gå ut på Liljan. Vi var inte full styrka från Gänget men de som var där av styrkan var väldigt fulla. Det var en himla rolig utgång! Bra stämning trots många nya ansikten, bra låtar och mycket bra sällskap. När portarna till Liljan stängde stapplade styrkan hem till Oliver & Isak igen för efterfest. Och stackars grannar... Men himmel vad roligt jag hade! Top 5 utgångar. Imorgon blir det en repris, fast med full styrka. 
 
Det var svårt att behärska sig vid buffébordet (med 20 olika rätter) nä'r det fanns så mycket skaldjur och friterat... mmmh!
Tror jag aldrig skrattat så mycket som då när vi skulle ta kort i fotobåset... Kiknade av skratt.
 
 
Efterfest. Haha
 
 

-

Jag har inte riktigt fått in vanan att leva mitt vardagsliv OCH få in datortiden på kvällen, då man kan summera dagen och läsa lite mail och dylikt. Det blir antingen eller... Det har bivit så efter GMU:n då jag inte hade tillgång till dator och internet, så lite sitter kvar. Men jag lovar, jag försöker förbättra mig! Haha

Etapp nr 2, klar!

 
Jobbpass nr 2 för dagen - avklarad. 
Stod i förbutiken idag. Och för första gången sen jag kom dit och blev certad (alltså, ja, 3h totalt utspritt på två veckors tid) fick jag stå ensam. I BÅDE förbutiken OCH självscanningshagen. Så mycket ansvar och paniksvett har jag aldrig tidigare fått... Men jag klarade av det. Som tur var jag bara själv med bådastationerna i max en kvar, så jag hann inte springa SÅ mycket när jag skulle gå fram och tillbaka. 
 
Men det var riktigt kul! Spelen är roligast. När de vinner och när man får klicka runt. Ciggen och snuset är absolut svårast, svårlokaliserat (finns alldeles för många sorter) och så använder jag inget själv så det tar lång tid att hitta och lära sig. Haha, alltså förresten, idag fick jag agera snusexpert åt ett gäng tyskar. Jag som aldrig i hela mitt liv snusat, knappt hade koll på sortimentet och änn mindre de olika varianterna och skillnaderna de emellan gav ju absolut den bästa expertisen. Jag var så jävla svettig! När jag där skulle förklara på engelska vad hjortron var, vad jag trodde det var för skillnad på Vatch mini och vanlig, mer än storleken... Och vad jag rekommenderade...Haha härre gud vilken cirkus. Men nu är jag hemma, i tryggt förvar. 
 
Ska slänga ihop lite packning för imorgon ska jag och Enbacka åka till Säterdalen och klappa djur. Och något säger mig att jag kommer få springa som satan efter busiga elever, så jag måste rota fram skapliga gummistövlar att springa i. Hehe. På återseende! Det är förresten Ayads bild jag lånat till inlägget. 

I 180

Tjenis!
 
Var så otroligt trött i morse när Adams ringklocka ringde vid fem småret. Men när jag insåg att det inte var mitt egna alarm somnade jag om med ett leende på läpparna. Drygt två timmar senare var det slut på friden då jag blev nerringd av mina för närvarande tre arbetsgivare... Kravlade upp och mot Enbackaskolan där jag varit med mina F-klassare. De busiga liven har väl mest lekt och sjungit skolavslutningssånger så det har varit ett bra första arbetspass. 
 
Sen fick jag skynda mig hem för att göra en arbetsintervju och hembesök av Försvarsmakten. Klurigt och väldigt svettigt! Men nu är jag klar med intervjun och redan på språng mot dagens nästa jobbpass. På Willys. 
Måste hinna packa mina skogskläder också! För imorgon ska jag följa med treorna till Säterdalen och klappa massa djur, på arbetstid. LIVET<3
 
 

Parkerar mig i soffan

 
 

Long time no see

Jag har varit lite här och var de senaste dagarna. På jobbet, på Liljan, i "the man cave" och i Stockholm. Det har varit fantastiskt kul! Men nu är det slut på resandet. Vi går in i v.24, som innebär oerhört mycket jobb för min del och resten av timmarna hittar ni mig i studentfirandet. Kommer ihåg min egna studentvecka, som startade med en utgång och ett kärt återseende av en gammal vän och fullt ös tills den stora dagen. Något i den andan blir det i år med, om inte värre. För nu är det ju tvillingarnas tur att fira och eftersom att de är två, lär man fira dubbelt. 
 
 
 

01.52

Dålig vana att jag börjar med mitt serietittande kl 21.30 och fortsätter tills det sista avsnittet är sett. Typ, som nu. 

Fångat mitt hjärta, helt

ph - tumblr
 
Så himla fin. Synd bara att jag inte har modet att förverkliga den, eller?
Jag har gått igenom svält i 4 dygn under fysiska förhållanden, klarat soldatprovet med en knäinflammation i båda knäna och klarat Aldrig ge upp:en, men att lägga mig på britsen i två timmar känns som en omöjlighet. Nu, men jag hoppas att jag, innan jag dör, ska vara tillräckligt modig för att iallafall kunna förverkliga en drömtatuering. Om ni skulle se min lista över alla omöjliga drömtatueringar hade ni skrattat och jag hade varit fylld av bläck. 
 
Kan man bada i emlaplåster och salva förresten? Innan en sittning? Isåfall kan jag nog överväga smärtan. Men bara snudda lite lätt. 

Gymgrossisten

 
 
 
Tycker inte att dagen var så mycket att hurra för. Jag har städat, vikt kläder, tvättat kläder, haft hemmaspa, kollat på Robinson & jobbat. Inte så upphetsande eller hur? Det enda som möjligtvis var värt att nämna var att jag kunde hämta ut mitt paket från Gymgrossisten. 
 
Jag hoppas att morgondagen blir mer intressant. Annars vet jag inte om jag dör av tristess. 

Bitterfittan

Vilket bistert mood jag är på!
Jag har sällan känt mig äldre efter min födelsedag, men nu när jag passerade 21 snåret har jag uppmärksamat att jag blivit bittrare. Alltså oerhört mycket bitter. Påtagligt. Som på jobbet idag. 
En kund ska handla burkläsk, burken går sönder och det börjar spruta cola som en högtryckstvätt på mig och jag ber de först om en påse, när de står helt stilla och inte reagerar alls på min "order" gnäller jag till direkt och upprepar uppmaningen i en mer ovänlig ton. Direkt. 
 
Och det är inte riktig jag. Eller så är det jag och det enda sättet att handskas med den nya stilen är att acceptera den? Jag vet inte, och det gör mig också galen. 
 
 

Födelsedagsfesten!

Haha, skrattar alltid åt mig själv när jag sätter mig ner för att skriva ett nytt inlägg och kommer på mig själv med att jag glömt publicera och skriva om en massa stora händelser. Som vår födelsedagsfest vi hade till exempel. 
Kockade mat hela morgonen, blåste upp ballonger och pyntade huset festligt. Sen kom de, våra fina vänner. Och vi grillade i kvällssolen, öppnade presenter, lekte norskfylla och ballonglekenoch hade shotmarathon. Och en saltsandlåda i vardagsrummet... Och jag var så lycklig, trots att min påtänkta powernap kl 23.00 på 5 minuter blev 5 timmar ist... Haha
Tyvärr, var jag lite för rund om fötterna för att komma ihåg att knäppa kort under själva festnatten. Men nästa gång!
 

En dröm

 
Stod i kön till omklrummet på BikBok. Pillade på en ställning och fram kom denna, det sista exemplaret, i XS och på halva priset. Kunde inte hjälpa min blixtsnabba förälskelse. Ryggen, tyget, guldsmycket. En 10 poängare i  Bettyskalan. Hoppas det bara blir varmt snart så jag får inviga den!
149:- på BikBok.

En

Godmorgon!

... Ville jag skriva men insåg att klockan var 11.20...
Idag har jag en chill dag. Ska jobba stängning på Willys och that´s all. Ovanligt att säga att man bara har en grej att göra idag, och inte 5 till. Jag skulle egentligen ha reunionfika med Elina & Sofie, men jobb kom emellan så, jag ska ta tag i mig själv. Lägga en fet hårinpackning, renovera kroppen och ta hand om bombnedslaget jag lämnat efter mig i mitt rum. Jag blir oftast för entusiastisk för att kunna avsluta saker och börjar därför på nya projekt för att slippa avsluta de, haha. 
Men idag ska det bli fint! Hoppas ni får en bra dag, later!
 
 
Fotograf fina Amanda

Med högstadiet idag

Åh, vilken dag jag haft!
Det har inte varit så jobbigt på arbetet idag, det har mest varit jag som varit bitter, eller missnöjd med livet. Bakis på livet?
Jag har så otroligt höga ambitioner och så många bollar i luften att jag oftast slutar upp med inget uträttat. På GMU:n kunde jag inte välja, där fick jag order om allt och det är väl kankse det som fallerar lite i det civila mörkret - att man har för många val att göra och att det slutar med att inget blir valt?
 
Hur som, på skolan gick det prima. Jag klev in genom entrén som Soldat Johansson och spatserade ut som den också. Mission complete. Min ursprungliga elev (som jag följde med i skolan) fick sluta två lektioner tidigare än schemat så jag fick hoppa över till en annan elev och det var en riktig utmaning. Hålla tålamodet, vara sträng, bestämd men också vänlig på samma gång.
 
Efter idag förstår jag vilket hästjobb alla högstadielärare gör varenda dag. Man förstår inte riktigt att de bara menar väl (när man väl går där i högstadiet). Men när man fått lite distans och får återvända till högstadiet, 7 år senare ser man med nya ögon. Faktum med att jag skämdes. Så in åt norden, för jag var exakt lika jobbig och uppmärksamhetssökande som mina sjuor var i dag. Exakt lika pinsam och utsatt för killarnas suddkastande och uppochnervändande morgonhälsningar. Och jag är glad att den Betty som jag var då inte är här idag och skriver det här inlägget. Jag är så otroligt tacksam för att jag fått mogna till och upptäcka lite av världen, och förstå att livets bästa år inte är vid 16 års ålder...
 
Imorgon ska jag tillbaka till Säter, fast till en 5:e klass och det ska blir lite av en semester, efter idag. 
 
Småplock från min egna högstadietid.
 
Don't ask...
 
Jäklar vad sentimental man blir när man går igenom sitt livsarkiv. Människor jag glömnt av träder fram ur askan i min livsbok och jag chockeras över att de hänger kvar, kapitel efter kapitel utan att egentligen tillföra så hemskt mycket. Samtidigt blir man lite ledsen att man gett de här sk vännerna så oändligt många chanser. Jag hade aldrig låtit de behandla mig så där idag, och det är ju en positiv sak som jag lärt mig på 7 år... Näe, måste gå och gråta en skvätt för alla fantastiska och mindre fantastiska minnen som väller upp. Ni kan ju få mina favvolåtar också när jag ändå håller på...
 
 
 

-

Alltså, jag är dödsförälskad i den här låten. 
 

Avlider så kul!

 
Som HvSS, fast på hemmaplan, VAD KAN GÅ FEL!? Ååh vad lyrisk jag är just nu!

Home sweet home!

Hemma.
Det har varit en fantastisk vistelse i Örebro med syskonen & Adammarna. Fint väder, blåsigt väder, regnigt väder och mysigt sällskap. Och en bra tävling! Får berätta mer när jag har mer tid. 
Till veckan ska jag jobba massor. Åka till Stockholm, träna och gå ut på en hejdundrande utgång! Och sätta mig ner och göra klart mina listor. Och träffa några saknade vänner! Det är nog allt jag hinner med innan det påbörjas en ny vecka. Haha.
 
Imorgon ska jag vara elevassistent till en högstadiekille i Säter och jag är livrädd. Men, jag får väl bara plocka fram soldat Johansson och hoppas att den gestalten löser alla mina problem. Haha. Hoppas på lite sömn men kommer nog ligga sömnlös och livrädd i natt. Återkomma imorgon efter arbetsdagen och träningen om jag överlevt! Sov gott världen.
 
 
En fin bild Sussi tog på oss idag när vi gick strandpromenaden i Örebro!

RSS 2.0