Morgonguld

Plockade fram mitt vintertäcke igår och i morse var det riktigt kämpigt att ta sig upp. Hemlis låg sådär perfekt och värmde min mage och jag hade hela sängen för mig själv (bortsett från Hemlis). När jag väl kommit upp för att ta tag i tvätteriet såg jag att det var snö ute. Och att solen sken. Har inte hämt på en evighet nu, så uppvaknandet blev ändå rätt mysigt. Gick ut med Hemlis och det var så där magiskt skönt ute. Några minusgrader, värmande sol och knarrig snö. Livet. 
 
 

Söndagsgöra

 
 
Var otrogen mot gymmet igår och stannade hemma. Men helt på latsidan låg jag inte. 
Kockade ihop fläskfile med potatisgratäng och hemmagjord bea/köttsaftsås och så gjorde jag matiga enchilladas. Så, nu behöver vi inte bry oss om matlagning på tre dagar, haha!
 
När maten var klar och Adam kommit tillbaka slog vi på Solsidan och kikade i kapp.
 

Årsresumé av 2015, del 1

Jag älskar att sammanfatta livet och året som gått vid årsskiftet och i år har jag faktiskt tagit mig tid att sammanfatta hela året. För det tycker jag 2015 är värt. Jag har bockat av så många "before-I-die" punkter på min bucketlist att jag fått lov att skriva dit nya, för att inte bli sentimental och tycka att jag har lite kvar att uppleva vid 21 års ålder... 
 
I stora drag har jag kommit utanför min bekvämlighetszoon. Tagit utmaningen på lite för stort allvar att jag kommit så långt i från bekvämlighetszoonen att jag faktiskt tappat bort den och fått börja om från början. Lite som att ömsa skinn. Det har varit jobbigt och det är fortfarande jobbigt, men vad vore livet utan alla dessa utmaningar? 
 
2015 skålades in i Gustafs med gamla gänget och mina arbetskollegor.
Januari månad bjöd på högt tempo, packning inför GMUn, en Londonresa, ett vinter bröllop, tempot var till och med så högt att det förde mig till akuten med skoningslösa magsmärtor mitt i rusningstrafiken i livet. När jag inte var runt och reste eller jobbade häcken av mig satt jag djupt försjunken i kärlekburksprojektet jag tänkte ge Adam innan jag ryckte in i det militära - för att lindra saknaden. 
Det var en rätt intensiv månad både för kroppen och psyket. Jag flyttade in i kasern 359 med 42 andra rekryter och skulle spendera de närmsta 8 månaderna där med de. 2 timmar hemifrån och 3 timmar ifrån Adam. Jag fick verkligen börja om från noll, lära känna mina nya roomies och samtidigt hitta min roll i gruppen.
 
Jag erkänner det var riktigt tufft att slängas in med 7 andra randoms och fungera som grupp och komma överrens. Speciellt när man inte var lik en enda en av de.
 
 
Bästa Anna gav mig den här boken i julklapp och menade att 2015 skulle bli mitt Golden year. Tyvärr blev det ett år av en påbörjad identitetskris. Absolut inte på grund av Anna eller julklappen, men mer av att jag gick all in med mottot "Life begins at the end of your comfort zone".
 
 
 
Urusla bilder men de får duga, från Johanna och Jacobs bröllop.
 
 
 
En tjejkväll i Säter där tjejerna önskade mig lycka till på GMUn och vi hade vår försenade julklappsöppning!
 

 
Anna skrev det här fantastiska inlägget om mig inför GMUn så jag alltid kunde ha henne med mig när det blev tungt.
 
 
 
 
En fantastisk resa med Adam till London. Sög åt mig den sista kvalitetstiden vi skulle ha på länge.
 
 
 
Och så min tårfyllda hejdåfest med kompisgänget innan jag åkte till GMUn. Minns att kvällen var magisk fastän vi "firade" att vi snart skulle skiljas för ett tag eller två...
 
 
Min sista tyngdlyftningstävling för ett tag och vi sparade inte på krutet (läs matfrossan efter invägningen) Vi hade med oss ALLT och vår lilla mathörna duktade och såg ut som en minibistro, full med massa mat, haha!
 
 
Till exempel. Rejält ska det va på tävlingar!
 
 
Och så åkte jag.
 
 
Februari 
 
Tillbaka på kasern skulle vi packa för vår första fältvecka på 11 dagar. Det var speciellt att vara ute i fält på riktigt och under en längre period, inte alls som våra ungdomskurser med Flygvapnet. Hur som var det en otroligt lärorik fältvecka där vår sammarbetsförmåga utvecklades och intriger uppstod. Men det jag kommer minnas mest är Slaget om Marma. Vi fick i uppgift att bevaka området och tältförläggningen och skriva ner alla passager och allt som skedde, men istället startade vi ett krig åt alla riktningar när en av larmminorna detonerades. Där låg vi, 1a pluton i långkallsonger i våra eldställningar och "besköt" fiender kort och tvärs, i liggande-, stående och springande eldställning (det hade vi inte ens fått utbildning på) och målangav fiender som i själva verket var våra egna män. Haha. 
 
I slutet av fältveckan examinerades vi även på vårt första riktiga projekt patrull och jag godkändes på min första GMU utmaning. Februari tuffade på och vi fortsatte med utbildningen i en rasande fart. Men jag minns att vi också fick mer och mer kvällstid att utföra egen tränig och besöka en matbutik för första gången på en månad och det var MAGISKT. Behöver jag nämna att jag gick loco i matbitiken?
 
Mitt i utbildningen blir jag rekryterad till FVRMs ungdomslag i Stafettvasan, åker till Mora för att möta upp Filippa & Co och för att göra min skidinsats. Minns hur jag efter första glidet på skidorna insåg att det här inte alls var en bra ide. Jag hade ju knappt åkt längdskidor på tre år och nu skulle jag ta mig 2 mil på skidor. Mest i nerförsbackar och uppförsbackar och de förstnämnda var värst. Grät efter 5 kilometer och ville nå närmsta funktionär för att avbryta. Hade så otroligt ont i benen och hade brännsår på knogarna och rumpan för att jag ramlat och försökt bromsa i alla nerförsbackar. Påminn mig nästa år att jag absolut inte ska tacka ja igen.
 
 
 
Fick permis och tajmade in det perfekt under samma helg som Anna var hemma i Dalarna! Det blev otroligt mycket GMU snack och hinkar av te. Så mysigt.
 
 
 
Permision innebar också familjemys, här i form av middag på Broken Dreams.
 
 
 
Och massa massa hemmaspabehandlingar, så som ansiktsmask och bubbelbad i badkaret.
 
 
 
Och vidare sammansvetsning i gruppen - mina Roomies på GMUn!
 
 
Stafettvasan! #Filippasbilder. Och en fin fin bild på mina favorittjejer Emelie, Sanja, jag och Filippa. 
 
 
Mars
Bjöd på riktigt fint väder och tuffa dagar där projektet patrull Skyddsvakt fyllde våra rekrytdagar med 4h närkamp och massvis med blåmärken. Jag minns speciellt andra dagen av närkamps träning, jag hade så fruktansvärt ont i lillkroppen att jag på riktigt hade dödsångest. Blåslagen från topp till tå. Men även det projektet klarade jag. Men drog på mig en knäinflammation och fick knapra i min 6 smärtstilletabletter - varje dag i två veckors tid. 
 
Mitt i månaden deltog jag också på FVRMs årsstämma och AK5 utb. Lite pang pang med saknade brudar, god mat och sammarbetsövningar som kvällsaktivitet var inte fel - på en ledig helg. Så här i efterhand andades jag verkligen Försvarsmakten de perioden. 
 
Jag minns att hela GMU virvelvinden började lägga sig och jag började landa i min vardag. Snurrig och spyfärdig. Jag kände mig väldigt ensam bland folk och jag kände att jag blev en annan där. Därför kom FVRM helgen som en liten räddning. Där jag kunde känna mig som Betty igen.
 
 
 
Jag passade på att catcha up med Elin från BT redaktionen när vi ändå bodde i samma stad, Uppsala.
Ibland slår det mig hur många vänner man känner och hur bra det kan vara att de är utspridda i världen. 
 
 
En ledig helg kunde se ut så här på kasern, eller utanför kasern. Haha galet!
 
 
 
 
Dagarna efteråt var tyvärr inte lika effektiva... Plutonen tyckte att det var roligt när jag sov så djupt, så roligt att de till och med bar ut mig och min säng till uppställningsplatsen i kasern, hehe. 
 
 
 
Men framåt kvällen var jag fit for fight igen. Här på plutonsfest hos Elina i Stockholm med bastubad och premiärdopp. Brr. Här ovan med fina Linnea och Emil.
 
 
Haha, söta Emil på nattbussen hem tillbaka till Uppsala.
 
 
Hur jag överlevde GMUn. My secret weapon - Godis, i brutala mängder!
 
 
Under en permishelg hälsade vi på Amanda och dagen till ära bar vi samma färg - helt oförberett! Älskar den sista bilden, so much loooove!
 
 
Så här spenderades fritiden, den lilla vi fick - i sängen halvt döda.
 
 
Närmare beskrivning av min grupp.
 
Träningsnarkomaner...
 
En dag när vi äntligen skulle få käka pannkakor i matsalen igen (vi hade typ missat varje pannkakstorsdag i två månaders tid) så fick vi lämna matsalen i samma sekund som vi entrade för att befälen beställt iso-mat åt oss. pytt i panna, igen, (vi hade typ levt på pytt i panna ute i fält).
 
Mycket fält, kalla dagar, skjutövningar och pytt i panna sammanfattar mars månad och det första kvartalet.

Julmarknad

Första advent och julmarknad. Kan inte förstå hur tiden kan gå så jäkla snabbt... 
Imorse åkte vi till Wadköping för gammeldags julmarknad, vi trodde att vi var smarta och visste vart man kunde parkera, men det visade sig att alla andra också tänkt den tanken... Så vi snurrade runt tills vi hittade en bra parkering med gångavstånd till marknaden. 
Själva marknaden var väldigt mysig, men det var mycket folk och hundar, Hemlis verkade inte så bekväm i folkströmmen, så vi tappade lusten att strosa runt. Åkte in till stan istället för en sen lunch i Saluhallen. Sen var det dags för att lämna av Sussi på centralen. 
 
Nu är vi hemma och jag har powernapat i två timar med Hemlis, haha. Ska ta tag i plugget medan Adam lagar potatisgratäng och fläskfilé. Lugn och mysig första advent, även fast snön var frånvarande.
 
 
 
Jag tog in tre små sidorätter, dumplings och crispyrolls!
 
 
Dessa tre tog alla varsin sallad från Pauluns bar. Det var ingen höjdare. Smaklöst och bara växte i munnen. 
 

Syskondag!

Lördagen startades med ett litet träningspass på ÖKK. Dagens träningsgren var stötar och jag hade en rätt rutten stötdag. Pigg kropp, men alldeles för ofokuserat huvud. Hängde inte alls med. Efter stötarna körde vi fyra lite mage och rygg. Här nedan kan ni se vår planktävling, jag förlorade, förstås och gick därför upp och tog en bild på de tapprare tävlandena. Några sixpackförberedande övningar senare vankade vi ut. Mycket möra. Jag funderar seriöst på att lägga beach2016 på hyllan och damma av magrutedrömmen om fem år igen... Haha, det gör så fruktansvärt ont om man gör rätt! Och idag visade Erik oss en övning där magrutorna liksom drog upp låren, och den var fruktansvärd men väldigt effektiv. 
 
När vi kom hem väntade Madde i längenheten och vi gjorde lördagspizza och tog fram lite kräftor. Slog på Obsessed som Beyonce är med i och satt helspända hela filmen. Ruskigt bra, med betoning på ruskig. En riktig syskondag. Nu har andra Adam anlänt och kvällen börjar lida mot sitt slut. Det blir nog en nattpromenad till innan vi går och knoppar. Lugn lördag, sådanna behöver man emellanåt. Imorgon bär det av till julmarknaden i Wadköping. 
 
 
Erterrätt, ostbricka. 
 

Black friday!

Började med ett gruppmöte över Google Docs. När skolarbetet var "klart" (det blir man aldrig klar med) så åkte jag och Sussi till Marieberg för Black Friday. Åkte först till XXL och blev som galna när vi kom in. 40% rabatt på allt från Nike. Allt. Förstår ni hysterin? Vi slängde ner allt med Nike loggan i vagnen och fyllde den snabbt. En och en halv timme senare vandrade vi ut, 1200 kronor fattigare och två helt nya träningsgarderober rikare. Jag ska visa er sen! Vi fortsatte vår shoppingtur till Media Markt men blev snabbt besvikna. Rullade vidare till Marieberg där det var smockat med folk. Okej rabatter, men alldeles för mycket folk, och jag hade dunjacka på mig, så ni kan ju räkna ut själva att vi inte fyndade så värst mycket. Men lika bra det för studentkassan. 
 
Åkte hem, böt om och gasade iväg till gymmet med Adam och Benjamin. Körde ett riktigt bra ryckpass. Alla på flaket (alla tyngdlyftare) hade en sinnesbra träningsdag, persen regnade och peppen var total. När vi två timmar senare kände oss klara skyndade vi oss hem för att hinna städa upp och duscha innan pojkarna anlände för Tacokväll. 
Det var supermysigt och trevligt att tyngdlyftnings Benjamin och Adams kurskamrater Daniel o Anton möttes. 
Några timmar senare när bordet var avdukat och magarna fyllda till bredden vandrade vi ut för att följa Anton hem. Mötte Rasmus som såg ut som en man hämtad från medeltiden, dock med lasersvärd. Haha.
 
Mysig kväll, trevligt sällskap och god mat. Fullpott.
 
 
Anton, daniel och Adam. Tre läkarstudenter och mycket trevliga prickar. 
 
 
Hemlis var också med på tackokvällen. Som ni ser ovan. Haha. Sötpluppen!
 

Ruskigt bra

Bilder från förra veckan då vi fyra kollade på Mockingjay del 2! Riktigt bra!
Här nedan, en helt vanlig parbild! Älskar den!
 
 

En bild från Östersund!

 
Kolla på mina fina LK elever (ledarskapskursare). Både söta och effektiva grönpåsesorterare. 
Under helgen gick jag som instruktör för GK (grundkursarna) och följde de genom skog och mark. Nä, inte så bildligt talat, men jag ansvarade för att de befann sig på rätt plats vid rätt tidpunkt och med rätt matriel. Vilket till en början var väldigt svårt då de ökade i antal och minskade lika snabbt, pga sjukhusvistelser... Men det gick bra!
Vi kollade på hur flygtornet och hur flygbanorna sopades, eller ja, jag stod ute och kollade hur flygbanorna sopades i tre timmar och eleverna fick växla turistattraktion. Vi gick igenom deras nya packning, jag lyfte in och ut saker, gjorde morgonvisiteringar, orienterade (letade bortsprugna elever) och var allmänt stoneface under helgen. Mycket givande och roligt, men nu förstår jag vilken stor vikt IKG kursen hade gett innan inryck. Men så är det, man kan inte göra allt samtidigt och även om jag hade gått den för en månad sen hade jag inte hunnit gå tillämpningskursen som liksom "certifierar mig". Men himla kul är det, och jag ser fram emot många givande år framöver! 
 

Dagsfärsk uppdatering!

... Det var inte igår va?
Shit, jag får sluta titulera mig som bloggare, haha, när jag knappt kan ge er en daglig uppdatering...
Hur som, nu har jag tid i överflöd (det är kväll, så just därför) så jag ska passa på och återge dagen!
 
Åkte till skolan till lunch för att slutföra grupparbetet och kika över uppsatsen, men vi blev så uppslukade och blinda så vi sparade småpillet till kvällningen. Åkte hem, motionerade med Hemlis och fann tid till snabbstädning innan jag gasade iväg mot tågstationen för att hämta upp Sussi! Kärt återseende, hon och Madde hälsar på mig under helgen, fast Madde sover hos sin Adam och Sussi hos mig. Vi ska ha mysig syskonhelg! (Dvs, ta vara på offseason och äta mat, i brutala mängder...) Träna, plugga minimalt, gå på stan och slutligen gå på julmarknad. 
 
Till 17.00 vankades det gruppmöte inne på Google Docs och där fastnade jag, mycket längre än planerat. Men när jag väl kom loss stressade jag iväg mot centrum där det var shoppingkväll. Men först intog Adam och hans kompisar (och vi såklart) Burger Love för att orka med shoppingkvällen. Men likt förbannat kan jag aldrig äta måttligt, ut rullade vi väldigt mätta och belåtna och intog sedan centrum. 
 
Det var på tog för mycket folk för att jag skulle bli supersugen på att shoppa, även fast priserna var väldigt studentvänliga. Åkte hem, gick ut med Hemlis och parkerade mig nu framför släppet av Black Friday. 
Uppdatering; BF (black friday) suger så hårt att jag ger upp morgonsläppen... Ja jag vet, shoppaholicken inom mig håller mig vaken till kl 2.00 för att kolla in reaklippen som släpps varje timma. Jag vet, jag är en sjuk människa. Men så lever en shoppingberoende 2015. 
 
Tog en Burger Love, med chilimayo, cheddar o bacon, cheddardränkta fries och en orginalburgare eller vad det nu heter att dela på. GUD, påminn mig att jag nästa gång inte ska äta så mycket... Shoppingturen blev ju inte direkt effektiv med min komamage...
 
 
Adams läkarkompisar, George, Axel, Akram, Daniel och Arvid. 
 
 

Järngrepp

Ännu en sen natt i pluggets järngrepp. (Notera tiden)
- Varför kan jag aldrig lära mig att göra saker i tid? På senare tid har jag alltid skrattat bort och avfärdat "anklagelser" med att jag jobbar bäst under press. Men gör jag verkligen det? Är det egentligen så att jag är alldeles för omotiverad till att ta tag i plugget, tills jag verkligen verkligen måste? 
Jag vet inte. Men däremot vet jag att jag har jag symptom på skoltrötthet, redan efter en halv termin! 
 
Kanske är jag inte redo för universitetsstudier. Eller så kankse svaret är så enkelt och stavas L-A-T. Jag vet inte. Jag har mist förmågan att kombinera studier, hålla hemmet snyggt, hinna laga mat, hitta kvalitetstid med Hemlis, ha tid för jobbhelger och vara flitig nere i gymmet. Eller, det enda jag tar med mig som jag varit nöjd över idag är min gyminsats och min hemma BRAK. Ny teknik och lite kämparglöd, notera lite.
 
 
 
En gammal bild får fylla bildrummet.
 

På autopilot

 
Hello!
Har inte riktigt hämtat mig än från helgens instruktörsjobb i Östersund. Det är egentligen ingenting speciellt, så här höll jag ju på varje helg förra hösten, med resor hit och dit och olika jobb på olika städer, men nu... Ja härre Gud vad sliten man blir på en gång. Det är som att krascha in i en stenvägg och återhämta sig i snigelfart. 
 
Har varit konstant trött ända sen jag kom hem i måndags natt, så trött att jag till och med glömde av att det var sista teaterlektionen igår. Så trött att jag till och med glömde av vårt grupparbete idag, förstår ni då omfånget!? Haha. 
 
Har varit och handlat massa mat idag, eller egentligen har vi fyllt upp kylskåpet med kvarg... Och nu ska jag avbryta mitt tidsslöseri och dra och kvällsträna, ses!

Torsdagsbestyr

Vaknade upp till ett vitt Örebro, både glädje och irritation sköljde över mig, glädje för att mysfaktorn höjdes men irritation för att jag typiskt nog skulle få lov att ta mig in till stan, med cykel (är alltid annars på campus som ligger ett stenkast bort från bostaden).
 
Började rulla in mot stan och ångrade mig direkt. Kände mig skottskadad pga alla snönålar redan vid första korsningen och funderade starkt på att vända hem och sjukanmäla mig. Haha.men jag hann komma fram innan jag beslutade mig. Väl framme hängde Sofia en av mina labbkompisar på låset till Bara Vara och var lika blöt som jag så jag behövde inte känna mig utstirrad när jag entrade caféet. Resten av gruppmedlemmarna anslöt och vi hade en liten brunch där vi planerade vårt sociala experiment. Sen gick vi ut och gjorde det. Haha, och vi fick inte alls det resultat vi väntat oss. 
 
Sex timmar senare cyklade jag hem igen för att snabbhälsa på Adam och Hemlis innan jag bikade iväg till universitetet för faddermöte. Två timmar senare hamnade jag på Timebeer med Erik och Eric och hade det trevligt. 
Torsdagen i stora drag, mysig men blöt och intensiv...
 
 

Utgång med Sätertjejer

Gårdagen var så bra!
 
Tentan gick sådär, när jag lämnade Långhuset och tentasalen hade allt jag lärt mig och skrivit om försvunnit ur minnet... Åkte hem och la mig och sov med Hemlis, vaknade upp vid två och började städa hela lägenheten. Dammsög, plockade kläder och skurade badrummet. 
 
Framåt kvällen gjorde jag mig iordning och tog mig senare hem till Frida för att träffa Sätergänget. Vi hade det så himla himla trevligt under förfesten, pratade dalaskvaller, dalmål (<3) och bara skrattade så sminket smetades ut. Innan taxin hämtade upp oss körde vi shotrace, vilket påminde om utgången med tyngdlyftarna förra året. Haha, härregud, men som tur kom jag in. 
 
Stömpis var väldigt tomt när vi kom, men vi slog oss ner brevid några killar som visade sig vara väldigt roliga! De bjöd på vin och vi tog oss till Miamibaren och språkade lääänge. De fick lista ut ålder, yrke och linje och det var himla roliga gissningar. Haha. 
 
Sen tog vi oss ut mot dansgolven och överallt var det fullt! Strömpis verkar vara en 18 års klubb med huvudsakligen unga människor, många omogna, dramaqueens och komplimangsfulla killar med en sak i sikte. Ja, det beskriver Strömpis rätt bra! När det började närma sig stängning drog vi till Donken för mat och Pär. Men Pär dök aldrig upp så vi traskade hemåt ist och hittade en Jesper på vägen att språka med. I säng hamnade jag kl 4.00 efter ett duschbad i fridas badkar. Haha. Mysig kväll med ännu mysigare individer! 
 
 
 
Notera Fridas assexiga ansikte. HAHAH
 
 
Drömpizzan!!
 
 
 
Sammlad kompott bilder fr tjejerna!
 
 
 
Älskar toaselfies, ordagrant. 
 
 
Notera #2 Fridas otroligt vackra ansiktsuttryck. Älskar Frida. HAHAHAH
 
 
 

En kort sammanfattning om livet:

 
Sysslan jag utför mest: sover med Hemlis.
Haha, skämt och sido, det har varit en riktigt tuff tentavecka och nu får jag in i omtentaperioden och det enda jag gör är pluggar och sover, mest det sistnämnda men i alla fall. 
Vi har entrat ett nytt område på Psykologin, socialpsykologi och det är himla intressant! Här kommer normer, kultur, attityder och jaget in och det är superspännande! Lite synd att jag måste tentaplugga samtidigt, men jag få se till att lägga extra mkt krut på omtentan nu så jag slipper sitta med den en tredje gång. Hehe.
 
Idag har jag snurrat runt Behrn arena, gått på tackfest för Sobrasektionen och ska nu ta mig en redig nattmacka och lägga mig tidigt. Och mysa med Hemlis, så klart. Det är min favoritsyssla nu för tiden, till och med Adam blir avis! Haha!
 

Fars dag!

En helg i Borlänge innebär oftast väldigt lite datatid.Så förlåt för utebliven uppis! Men den här gången åkte jag hem utan ett fullspäckat schema. Vilket var superskönt! Som idag tilolexempel, så tog jag och Hemlis ut en extra sovmorgon när Adam gick till Elsa. Sen snodde svärisarna med henne ut på solskenspromenad. Gick upp och åt och la mig igen och när Hemlis kom hem igen gjorde hon mig sällskap och efter någon timme kom Adam också. 
Vaknade gjorde vi av att Adams kusinbarn Alma studsade ner i sängen, så hela eftermiddagen spenderades med Melker & Alma ute i solen, medan Hemlis solade i Kenneths knä. Sen åkte jag hem och mötte upp familjen för farsdag middag på O'learys, jag behövde åka tillbaka till Örebro medan de andra skulle gå på den nya bondfilmen, vilket jag tyckte var en ofair deal, men käka hann jag iaf med vilket var uppskattat. Lilla pappis. 
 
När vi kom fram till Örebro gick vi ut på långpromenad med Daniel, spurtade i Brickebacken backen och pratade basgrupper. Nu har vi sett klart Solsidan och ska väl strax knoppa för kvällen!
Tack Dalarna för en mysig vistelse, men nu dröjer det ett tag innan vi hinner hem!
 
 
Söndagsburgare, börjar bli en liten tradition...
 
 

Hjärndöd

Härre Gud alltså. 
 
Så här slut i hjärnan har jag inte varit på länge! Senast jag verkligen pluggade stenhårt inför ett prov kanske var 2013 i trean på gymnasiet, och sen dess har det ju gått en härrans massa år... 
Nåväl, nu är jag här, lite mer förberedd men mycket mycket mosigare i skallen. Har försökt bota detta med nattgym, långpromenad med Hemlis och Paradise Hotel marathon, men jag känner mig fortfarande hjärndöd. Hoppas det släpper imorgon bitti för då är det upp till bevis och tenta! Härre Gud, måste gå och sova... Om jag kommer kunna...

Jag dör... #2

more delicious food here!
chocolateguru:

Tuxedo Cake
do-not-touch-my-food:

Cheesy Garlic Bread
more delicious food here!
more delicious food here!
more delicious food here!
verticalfood:

Crispy Barbecue Flavored Onion Rings
verticalfood:

Parmesan Garlic Grilled Corn
craving-nomz:

Grilled Chicken Caesar Salad
More delicious food here!
More delicious food here!
More delicious food here!
fatty-food:

Sushi Lunch (by Harris Graber)
More delicious food here!
ilufood:Red Velvet Cake Roll
verticalfood:One Pan-Baked Champagne Cream Sauce Fettuccine with Truffle Oil
verticalfood:

Baked Honey Garlic Chicken
More delicious food here!
fullcravings:Blackberry Cheesecake Brownies
do-not-touch-my-food:Peanut Butter Cup Fudge Brownies
fattributes:Baked Coconut Shrimp
 
Source
 
Hade jag fått välja en rätt att äta resten av mitt liv, hade jag nog valt kräftor, sushi, lasange eller ostig hamburgare med strips. Haha. 

Preparation

Förlåt för min stundvisa svengelska men det är så sjukt mycket engelska texter i skolan att hjärnan nästan automatiskt växlar mellan att tänka på svenska och engelska. Så om jag plöttsligt skriver engelska ord här och var har jag inte slagit ifrån mig plugghjärnan, än. Hehe!
 
Idag har jag varit sjukt produktiv! Jag och Andreas satt några timmar på morgonen och hann igenom en sektion i Life-span development innan jag rusade iväg på grupparbete, delade upp arbetet och planerade vårt seminarium vi ska ha imån. När det var klart åkte jag snabbt hem för att rasta Hemlis och själv få i mig ngt. La mig på soffan för att liksom pusta ut och ta nya tag och då kom Hemlis uppkrypande och så låg vi och myste tills jag råkade slockna. En powernap senare kastade jag mig upp på cykeln för att ta mig an tentapass nummer två, med Andreas och Emilia. Det gick väldit bra, fick in massor om pre school age, middle and late adulthood och många tankenötter innan jag strax före sju lite halvt mosig i huvudet återigen cyklade hem för dagen. 
 
Hann göra en enkel bönsallad och käka upp den innan Hemlis och Adam kom hem från en kompisträff. De har blivit riktiga poolare och jag får knappt ha henne för mig själv längre. Vilket är skitkul och jag hoppas leder till att vi snart också skaffar hund. Ett kort tag efter det ringde Anton och bjöd med oss och Daniel ut på kvällspromenix. Det blev en relativt kort vända på 4 km innan vi traskade hem och slog på Solsidan. Nu är jag helt färdig, ska bara slänga mig i duschen och sen krachlanda i sängen och som jag längtat!
 
 
Superbästisar! Självklart ska Hemlis vara med och äta om Adam gör det. Här är det clementindags!
 
 
De bondar så himla bra och numera kan hon även gå helt lös med Adam. Framsteg!

Mäktig

 
Jag kan inte sluta tänka på den här mäktiga låten. Ä-L-S-K-A-R!

Pluggeliplugg!

 
 
Åh, min hjärna är som en enda stor rinnande smoothie på grund av allt tentaplugg! Men det går bra, det gör det. Är inne på pre school age och det är himla intressant, tänker rätt mkt på min förskoleklass medans jag pluggar. Men det är kul! 

Ready set studyyyyy!

Härre min Gud vad fort det gått idag.
 
Steg upp vid nio för att hinna ut med Hemlis innan tentaplugget med Andreas, därefter har dagen bara swishat förbi, först 6 h intensivt tentaplugg, därefter lite förberedelser inför teaterseminariet, teaterlektion, seminarium och sen långpromenad på typ 6-7 km med Tärnvägengänget (Adams läkarkompisar som också bor på Tärnvägen) och nu går jag igenom en labbuppgift och kikar lite smått på kapitlen vi ska gå igenom imån. 
- Jag får aldrig vila. Och inte Hemlis heller, totalt har väl den lilla damen gått en mil idag, springtur med Adam och flera långpromenader med mig och så den superlånga nu på kvällen, så nu sover hon som en gris brevid mig medan jag "pluggar" och bloggar klart. Haha, inatt hade hon o Adam en sängfight där hemlis ville sova i sängen o Adam lockade ner henne i hennes lyxsäng, efter många försök så återvände hon ner till sin egna säng, säkert lite smått irriterad på Adam. Gullfisen.
 
Nåväl, nu måste jag återvända till pluggandet! Jag ska försöka hinna slänga upp helgens event också, mellan tentavarven! Lovar, sov gott gullisar!
 
 
Örebro bjöd på otroligt fin solnedgång mellan tentapluggen. Sällsynt för att vara Örebro. Jag saknar solnedgångarna från femte våningen i Borlänge, men så länge får den här markvyn fungera som substitut.
 
 
Hemlis, vårt nya tillskott i hushållet! En liten nakenfis som gärna är med överallt och som har så otroligt mycket kärlek att ge, vill vara med överallt och går lydigt brevid en under promenader. Det är verkligen en drömhund som jag tar hand om och som jag och Adam fäster oss vid lite mer för varje dag som går. Vill inte ens tänka på vad som kommer hända när vi måste skiljas, urs urs. Fina hemlis iaf! (Som nu är väldigt väldigt trött av allt promenerande)

RSS 2.0