Fullt ös, medvetslös

Tjingeling i stugan!
Jag har varit till danmark på dop och emellan åt haft fullt upp med tantepluggandet (eller att tänka på det) så det har inte riktigt funnits utrymme (och internet) för bloggning, men snart är tentafan gjord och då kan vi återgå till vanligheterna. :)
 
Så länge kan nu ju begrunda min fina bild som jag pluggar på, haha, fr internet. 
 
 

På väg mot Danmark

 

Tentapluggandet har börjat

 
 
Tentapluggandet har startat och jag andas plugg och drunknar i plugg. Vi har vår första labbinlämning och det har varit fruktansvärt mkt att göra med de. Tycker jag som är ovan. Och så har vi tenta nästa vecka, så jag och Eric försöker tentaplugga... Hehe. Idag har jag nästan varit 12 timmar i skolan - i sträck. Något nytt slags rekord, jag som max varit där 4 h i sträck. Haha. Men det är väl bara att vänja sig. Så, nu vet ni om jag försvinner ett tag - då är jag antingen begrav under alla häften och böcker, eller så har jag begått självmord med vår extremt tjocka och tunga bok... Eller så har Eric hjälpt mig... 

Fullspäckad

 
En bild säger mer än 1000 ord va? Så här har min helg sett ut, fullspäckad. OCh det är väl en försmak av hur de närmsta två veckorna kommer vara. Nu ska jag krashlanda och vila upp mig inför en ny vecka. Chop chop!

Love, Rosie

Jag har känt mig rätt inspirationslös och grå på sistonde. Kanske för att det jag gör i livet just nu inte är det jag ska hålla på med, just nu... Och kankse för att jag är för feg för att ändra bana. Eller så har jag bara inte den energin och engagemanget som behövs för att göra det med bravur. 
Men efter att jag sett den här filmen, i min ensamhet, en fredagskväll med ostbricka och ett vinglas så kände jag bara, att jag fick en flashback till den vanliga Betty jag brukar vara, när jag inte sitter med studier upp till öronen och känner mig dränkt av oinspiration. En liten värme av den lycka jag vanligtvis är fylld med. Och det var underbart. 
 
Jag ska inte tjata sönder er om hur svårt jag har för att propotionera mig, hur svårt jag har för att välja bort och därför gör allt på en och samma gång, och därefter ångrar mig när jag är mitt uppe i det - för det har ni redan hört 1000 gånger från mig förut. Det jag däremot vill berätta är att ni måste se den här filmen. Den må vara jätte jätte cheesy, men himmel så bra!
Den har allt, en bra story, välberättad, snabba svängar, hjärtskärande stunder, snygga skådespelare men framförallt ett bra budskap. Vad, får ni se när ni slår på filmen. Och jag lovar er, ni kommer inte bli besviken. 
 
 
Bildkälla, Google.
 
 

Tänkvärt

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonnäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar.
Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna.
Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Naturligtvis fyllde sanden upp resten av tomrummen.
Han frågade ännu en gång om burken var full. Studenterna svarade med ett enhälligt "ja".

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

"Nu", sa professorn medan skratten klingade ut, "vill jag att ni påminns om att den här burken representerar ert liv. Golfbollarna representerar de viktiga sakerna. Familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv. Småstenarna representerar andra sakerna som betyder något, som ett hem, jobb och bil. Sanden representerar allt annat - småsakerna."

"Om ni lägger sanden i burken först", fortsatte professorn, "går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig."

"Så... var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt."

"Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något. Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand."
En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.

Professorn log. "Jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er; att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän."


Full moon party

Hade nästan glömt av att jag hade en blogg att underhålla. Haha, så det kan gå. 
Jag har varit lite vissen den här veckan. Lite urlakad, energilös och väldigt inspirationslös. Men jag har iallafall kommit igång med introduktionen. Igår var jag med på Full moon party som var roligt! Det var helt smockat på Ritz och dansgolvet fylldes direkt man kom dit vid nio. Lite skillnad från lilla Dalarna där dansandet inte kommer igång efter halv ett, haha. Men det var mysigt, hängde med Ellens grupp tills jag fann min lagcoach som introducerade mig för min egna introduktonsgrupp, som dessutom verkade öppna och väldigt roliga. Så de hängde jag med under kvällen och ibland växlade jag över till Nico & Co. Men framåt tvåtiden var jag bra sliten. Jag måste lära mig att skippa högklackarna om vi hädan efter ska dansa från 21.00 till stängning... 
 
 

Rubbet

Go morgon!
 
Startade dagen med lite storhandling med Adam. Jag älskar att gå i matrbutiken, men Adam vill helst skynda sig ut. Idag var det folktomt och lagerarbetarna var ute och plockade och jag slogs av en enorm jobblängtan. Ville också gå bland hyllorna, plocka upp och fronta. 
 
Nu har jag precis städat badrummet och Adam gjort grillade mackor och diskat klart. Så nu ska jag bara kolla mailen och sedan dra mig mot skolan för grupparbete och lite pre-plugg med Eric!
Sen väntar en eftermiddag med Frida där vi ska frakta en madrass. Och sen ska jag och adam göra matlådor, städa lägenheten och tvätta. Haha, en riktig uppfräschning av hemmet dag.
 
 
Var på IKEA här om dagen med familjen och hittade lite smått och gott till lägenheten.
 
 
 
Till exempel det här mysiga sängkläderna! Har redan mönstret i blått och grönt och nu även i rosa, för att fullborda samlingen. Det finns lite som är så mysigt som att få krypa ner i en nybäddad säng. Lyx på hög nivå.

Bitter

Helgen V.39
Gud vad jag önskade att jag kunde klona mig själv till dess. Jag ska på dop i Danmark, jag hade velat åka till Stockholm på mässa, vara kvar i Örebro och gå på finsittning och gå modell för Make Up Store modevisning i Borlänge. 
Fan, jäkla skit! Bitter start.

Fort

Hej!
 
Helgen har gått så otroligt fort, och nu sitter jag här igen, i vår tvåa i Örebro och ska snart kicka igång veckan. Snart. 
Har hunnit med två fester, lite blåbärsplock, Ikea med familjen och hunnit läsa lite. Igår när jag körde ner så gick bilen sönder... Det bara small till och sedan lät det som att man var inlåst i ett maskinrum och som världens hårdaste vibrationsmassage i ryggstödet... Så vi har lite att göra den här veckan... 
 
Den där bilen har bara varit en belastning och jag ångrar mig att vi inte sålde den innan skolstarten. Ångrar att jag valde "bekvämlighet" framför en bättre ekonomi och mer fritid till annat. För just nu känns det som att det är ett heltidsjobb att fixa delar, reparera hos Joel och så vidare och så vidare. Hoppas att oturen snart tar slut. 
 
Hur som, idag blir det gruppmöte, psykologiföreläsning och sedan teater. Fullspäckad dag.

Feztligheeeeter!

 

Uttagen till Sobralaget!

Fan vad glad jag är!
Jag är uttagen till sjukampen på Örebrodagen där jag ska representera Sobras lag! Jag är så sjukt exalterad att jag knappt kan sitta still. Hade egentligen tänkt åka hem tidigt till Borlänge, men det får vi se nu när jag fick äran att vara med i laget. Hur som, kommer det bli sjukt roligt och jag ska ge gärnet, ta fram soldat Johansson och bara kötta! 
 
Lånad bild från http://www.sobrasektionen.com/

Grupparbete och nagelvård

Torsdagen bjöd på grupparbete i form av ett socialt expediment, eller mer ett minnesexpediment med frivilliga studenter. Gillar min grupp. Alla är superdrivna och ingen tar upp all plats. Så hela arbetet gick väldigt smort. 
Under lunchen var jag och lunchade med Sofia & Frida och så tog vi en "shoppingrunda" på Mecenat mässan och blev väldigt besvikna över gratiusutbudet... Gifflar och gelenallebjörnar. Hade sett fram emot icas maffiga goodiebag... Haha. Hur som var det supertrevligt att se tjejerna igen.
 
Efter skolan gick jag och hämtade ut min feta kurslitteratur som jag ska dras med i några veckor... Har ju inte kunnat läsa så mycket eftersom att jag inte haft den tillgänglig, förens nu, så i helgen kommer jag ha fullt upp... MEn min nya bejb... Påtvingat äktenskap. Boken är urtråkig och det kommer ta emot så sjukt mycket att ens öppna den, men jag får fokusera på målet och förhoppningsvis komma fram.
 
När jag kom hem kände jag för lite egentid och fixade då till naglarna.
 
 
 
Stulen bild från Frida.
 
 
 
 

It's a hallelujah moment

... När man entrar föreläsningssalen och professorn pratar svenska. Jag skojar inte, men jag grät nästan under hennes första stycke. Det är så otroligt stor skillnad i inlärning när det är en föreläsning på engelska och svenska. På Eng måste man först översätta det och sen kan man börja ta in informationen, och hela den processen, tar för mig ungefär en lektion - för en powerpoint... Typ. Haha. Men idag på försläsningen när hon bara pratade svenska kunde jag skriva ner alla nyckelord och viktiga meningar direkt utan att behöva översätta här och där... Och det var underbart. Fantastiskt. Nej till och med magiskt. Efter lektionen pratade jag lite med en av mina labbkompisar och jag insåg att det inte bara var jag som hade problem med de engelska akademiska termerna. Så livet känns plöttsligt lite lite ljusare. 
 
 
Studsade hem, i bara ben och till en teperatur på 20 grader i solen. Alltså LIVET! Imorgon ska jag och Frida & Sofia ut på goodiebagshunting och så ska jag vara med och, hålla ett socialt expediment till vår labbrapport. Ska bli spännande! Men mest ser jag fram emot alla gratisgrejer jag ska fylla mitt hem med... Högar av kataloger och pennor i olika utformningar, haha! 

7.5p

 
 
I måndags började jag på min teaterkurs som jag ska läsa i höst! Och oj vad bra det kändes i magen. Det kändes inte lika svårt som psykologikursen, med alla akademiska termer och alla omöjliga salslokaliseringar. Bara det är ju ett heltidsjobb för sig!
Vi började med lätta lärakänna övningar som också gav oss insikt i hur vi upfattas av publiken och hur stor vikt smådetaljer har för helhetsintrycket. Så det var skitkul! Jag tror att det här kommer bli en bra termin, en stor tung kurs och en mycket roligare kurs att blanda upp alla akademiska termer med. 
 
Och i tisdags var jag för första gången med på en introduktionsaktivitet! Så det går långsamt framåt! Vi körde femkamp med ESN och Musikhögskolan och det var svinkul. Norskfylla, gissa rita spring och apelsinleken var några av aktiviteterna. Och jag kände mig för första gången som Betty igen. Livfull, utåtriktad och bland andra människor. Inte som den erimiten jag är hemma i soffan. (Där jag spenderar mest tid) Haha

Intervallen

 
Har äntligen någolunda hittat mitt vardagslunk och nu även kunnat väva in lite träning i livspusslet också. 
Idag blev det intervaller och lite närkamp med Rasmus. Flåsigt med andra ord! Men otroligt skönt efteråt. 
Sen stack vi hem till mig och gjorde vegotacos, oklart om jag föll för det eller inte... Och snart bär det av mot insparksaktiviteten, battleday mellan olika sektioner. Så det ska bli superkul!
Hoppas jag hittar någon liten vän.... 

Psykologiklass

 
Gick på en föreläsning om synapser, ryggraden och hjärnhalvor idag, trodde jag kommit fel. Haha, nu är jag hemma, laddar om inför teatern med att ta mig än diskberget... Haha. 

Nostalgi


Sköna söndagar

Gud vad jag älskar söndagar! Den mest kravlösa dagen av de alla!
Sov mina 12 timmar, har kollat på Paradise Hotel, tvättat mina sminkpenslar, roddat lite i vår walk in closet, fixat lite med den nya banken, lagat ungspankaka och gör nu sticky chicken att ha till våra matlådor. Eller, försöker iaf. 
Ska skriva en inköpslista och färgkoda alla veckans aktiviteter i kalendern och så kan jag återgå till sovandet!
 
 
Notera mina sköna hotelltofflor! HAhah!

Unnat mig

Kände att jag kunde unna mig ett par nya jodphurs, när de jag traskat runt i konstant i två års tid börjat förfalla... Mina favoritskor alla kategorier. Fann ett par fodrade av samma sort inne på DinSko och de var ljuvliga att vandra runt i! Supermysiga, så de får bli mina nya följeslagare - i alla fall vintertid. Har länge varit ute efter ett färgglatt, enkelt linne med "hög hals" så fann ett på BikBok som fick berika min garderob. Och den där vinröda halsduken jag varit på jakt efter i ett år, fast utan matrialet som är så elektriskt att allting fastnar i det. HEhe. Den är hur mysig som helst och kommer värma många kalla och blåsiga vinterdagar. 
Och så lite småkrams. Hårnålar för att jag absolut inte har några här i Örebro, och en skyddsspray till skorna så de blir lite vattentäta. Hoppas jag...
 
 
Skor, DinSko 499:-, Halsduk - Glitter 199:-, Linne - BikBok 129:-, Skospray - DinSko 99:-, hårnålar - BikBok - Glitter 19:- & 24:- 
 

Inte vår dag

 
Vi skulle ta bilen igår, men så hade allt batteri tagit slut. Så idag kom snälla Ellen och hjälpte oss starta upp skithögen! Vi tänkte att 1.5mil till Marieberg skulle räcka som uppladdningssträcka, men icke. Efter att vi varit inne på XXL startade den inte igen. Haha, så då kom super Ellen och räddade oss ännu en gång... Så man kan väl säga att ellen är veckans superhjälte! TUSEN tack!

Lite bättre

Det börjar lätta lite nu. Orosklumpen jag haft i magen varje gång det vankas föreläsning har börjat luckras upp. Fick låna litteratur av Joel i klassen så under morgonen hade jag pluggsällskap, under lunchen fick jag sällskapa Sofia 6 Frida och det var skönt att umgås med någon man känner. Föreläsningen gick okej. Föreläsaren pratade så himla snabbt så jag missade halva lektionen pga sega hjärnknölar... MEn så kan det vara!
 
Full fart mot helgen, förra veckan var jag genomblöt, hade lika stor packning på ryggen som jag själv vägde och gick över bäckar för att göra metkrokar med min spaningsgrupp på KFÖn, idag, en vecka senare ska jag... förhoppningsvis ut på togaparty och träffa nya vänner. Kontraster. 
 
 
Just det! De hade något "event" utanför Forumhuset idag där de delade ut gratisprylar. Rabatter, tuggumin, kaffe och godis. Kul avbrott i pluggandet att gå ut och hamstra gratisgrejer! 

-

 
Hade behövt en sån här dag idag. Kravlös, solig, latdag & på hemma plan.

Inte som jag tänkt mig

Okej. Jag erkänner. Jag har tagit mig vatten över huvudet.
Jag hatar att behöva erkänna det, men utan insikten kan jag inte gå vidare.
Det här med universitet just nu, kankse inte var någon bra ide trots allt. Jag var jätte entusiastisk i våras och såg fram emot att knyta nya bekantskaper, läsa psykologi som jag är så intresserad av och äntligen få flytta ihop med Adam. Men någonstans... i tisdags sprack min lycklighetsbubbla. Jag har inte fått någon faddergrupp, inte lärt känna en enda människa och hela kursen är på engelska - inklusive tentorna. Så jag känner att jag verkligen störtdykt i min lycklighetskurva. Rakt ner i döda havet. Gjort ett magplask och skulle behöva uppsöka akuten för mina omfattande skador. Eller egentligen reda ut allting. Hur är man student? Vad bör man registrera sig på? Hur hittar man studentlitteratur när den är slut på alla bokhandlar?! Hur lär man sig skriva akademiskt på engelska när man knappt kan stava till Psychology? Hur överlever man denna fruktansvärda tid?!
 
Har världens hemlängtan. Urs, fy och blä vilken start.
 
 

Klass

Livet som student, utan den roliga biten... Är väldigt hektiskt ändå!
Har ingen litteratur att läsa på så all min vakna tid går åt att söka det... Hehe. Framförhållning.
Jag börjar vänja mig med att allting är på engelska, även om det är sjukt svårt. OCh hur jag ska lära mig alla svåra termer och det akademiska språket inför tentan är också ett enormt stressmoment.
 
Nåväl, parallelt försöker jag vara en bra sambo också, laga mat för ett helt hockeylag, tvätta hockeylagets (vi använder alldeles för mycket kläder) kläder och hålla hemmet harmoniskt. Även om hemmet just nu ser ut som en arkeologisk utgrävning tycker jag att jag lyckas bättre med det här sidoprojektet.
Det hade kanske varit klokt att fokusera på en sak först?
 

Tvivlar

Är det meningen att få huvudvärk från helvete så fort man kommer hem efter en kursintroduktion och i samband med litteraturletande? Jag har åkt på den.
Frustrationen är konstant närvarande. Varför tog jag inte ledigt tidigare för att ta tag i kurslitteraturs letandet? Varför tog jag inte tag i mitt liv tidigare så jag slapp sitta så här, dagen innan och leta böcker istället för att läsa de där 300 sidorna jag ska läsa till morgondagens klass!?
 
Mitt liv är absolut inte rofyllt, har knappt hunnit till insparknings aktiviteterna, bara tvättat, lagat mat och letat seminariumssalar för fulla muggar. Fy fan!

Krigsförberedande övning

145 HvUnd komp.
Mitt nya kompani!
Övningen fick en rivstart då jag fick ut all min utr, fick packa och prova ut storlekar i raketfart för att hinna ilasta buss för vapenuthämtning. Trodde att första dagen skulle bli en lugn dag, men icke. Vi färdades till SkytteC, sköt in våra vapen, övade metkrokar i spaningsgruppen, korridor och lite andra saker. Dagen därpå med 4h sömn var det revelj 4.00 och skogen väntade. Vi gick och gick i total spöregn med våra stora stridspackningar, spanade. Upprättade skenbaser, övade lite gruppstrid och upprättade oplats och bas. Men kände mig inte riktigt hemma, snarare helkass. Vi övade så många moment jag aldrig ens hört talas om, vi gick så långt och med så tung packning att varenda steg kändes som en uppförsbacke i ett stup. Var absolut inte tränad för det, ännu mindre utbildad och kände mig mest i vägen bland alla bergsklättrare och äventyrsinstruktörer i gruppen. Så jag bad om en omplacering, där jag inte drog ner gruppen och där jag faktiskt kunde känna mig duktig för att jag uträttade något jag var utbildad på. Så jag fick komma till kompanichefens stab. Och härre Gud vilken lättnad det var.
 
Att inte känna sig i vägen. Få torka lite. Så de följande två dygnen blev helt okej, till och med roliga. Sista dagen ute i fält hade vi fått ett annat uppdrag, att packa så vi kunde klara oss i ett kritiskt läge i tre dygn. När allt var packat och fastspänt (de värsta ryggsäckarna vägde som mig, och en 20kg vikt till) traskade vi iväg för utplacering, på vägen möter vi på fienden och resten av övningen (striden) var svinkul! 
 
När vi stridit klart, fienden nedkämpad och området var säkrat fick vi återgå till SkytteC och övningen var avslutad. Det sista dygnet innehöll vapenvård, mtrl vård och en himmelsk natt inomhus på ett golv. Och duschen efter höger vänster om, härre min Gud, magisk var bara förnamnet. Utan bästa Barkman hade jag och Filippa inte fått duscha på 6 dygn, efter fält, krigsmålning i ansiktet och fått åka 6h i vårt egna fältos och hela kupén hade nog retirerat trots att tåget var dubbelbokat minst dubbelt så många gånger.... Vilken klippa!
 
På hemvägen mötte vi på en otrolig kille som också hade bokat plats vid vårt bord. Hela hemresan bara flög förbi och vi hade så otroligt kul. Han var så otroligt lätt att prata med, humoristisk och karismatisk. Och jag börjar se ett genomgående tema när jag och Filippa reser ihop... Vi träffar på fantastiska människor som berättar om sina livsäventyr och man blir varm inombords och undrar om det inte är ödet att möta dessa fantastiska människor, ihop. Livet.
 
Roberts godisförråd... Han är nöjd. Haha
 
 
Vyn i Östersund är fantastisk.
 
 
Bästa vapendragaren och jag. 
 
 
Barkman, vår klippa - i allt! Han är oslagbart bra.
 
 
 
 Medans vi duschade åkte han hem. Så Jacob kom och mötte upp oss på stationen för att säga hej då en sista gång. Bra jobbat under KFÖn och lycka till under GMUn!
 
 
Och så fredrik, främlingen på tåget tvärs över bordet. När vi klev av tåget kändes det nästan som att man varit vänner i evigheter. En sjukt inspirerande själ jag jag hoppas möta på igen i framtiden. 
 
 
Efter en natt i Filippas slott och lite kattmys på morgonen satte jag mig på tåget mot Örebro. Med tre timmars sömn och en värkande kropp. Men med ett fyllt hjärta. Vilket äventyr det här varit!
 
 

September

Kan ni förstå?
September, redan. Det är helt sinnessjukt hur fort Augusti flög förbi, varenda dag var uppbokad. 
Men det känns skönt att den värsta månaden på länge är förbi. Jag älskade allt jag gjorde och fick uppleva, men allt tillsammans kändes bara för mycket. Hann liksom aldrig njuta och smälta innan nästa äventyr stod för dörren.
 
Men september ska bli lugn. Semester från alla äventyr (hur det nu ska gå under nolle-p?)
Som idag, så ska jag bara tvätta, gå på kursintroduktionen och gå på kvällsaktiviteten, typ. Hoppas jag...
 
Hello September Quotes
 
Source - Tumblr

RSS 2.0