Packningq

 
 
 
Det är ingen lätt uppgift att packa till HvSS, hemfärd till Örebro och Belgien på samma gång... Gudvad jag får ångest.

Mini Prins

Tinden springer iväg i en rasande takt. Snart fyller lillPrinsen ett år och jag kan knappt tro det. När han kom till oss var han en liten liten fluffboll, med unibrowns, lattefärgad päls och kritvita tassar. Han sov mestadel av tiden, men när han var vaken var han väldigt uppmärksam på oss, nyfiken på världen och lättlärd. Han var inte alls lika snabb så när han rymde fick vi oftast tag i honom. 
 
Nu, 9 månader gammal är han riktigt jobbig tonåring. Inte alls matglad, envis men väldigt smart. Ljusbrun på ryggen men de kritvita tassarna är kvar. Han glömmer ibland vad han heter och egentligen allt man lärt honom. Men det är okej. För matte och husse älskar honom över allt annat på jorden ändå. Adam förlorade sin ärofyllda  titel älsklingen i den stund Prinsen kom in i våra liv, men som tur är kan man ha flera älsklingar, bara lite rangordnade. 
 
 
 
När vi kollade på PRinsen för första gången. Mega liten, kolla tassarna liksom!

07.30 till 21.15


 
 
 
 
 
Det börjar bli sent. Sensommar. Mörker. Men också sent in på natten. Klev upp vid halv sex imorse och for hem till Borlänge för att hinna duscha och byta kläder, tänkte att jag kunde göra alltsammans utan att stressa. Men likt förbannat fick jag lov att vara extra tung på gasen till jobbet. Att man aldrig lär sig. Monsterpasset på 13,45 timmar gick bra. Kände mig konstigt nog utvilad, och all frisk luft under rasterna hjälpte verkligen. Men öppningen var kaotisk. Alla smågrejer och förberedelser gick bra, men sen hade någon (alla) glömt att nämna den viktigaste delen, att det var jag som skulle öppna själva entrén. Så fem över åtta kom Halhat fram och frågade vem som öppnade, och jag fick en konstig känsla av att det borde ha varit jag. 
 
Tillslut löste sig även det och in svämmade irriterade stressade och super många kunder. Inte minst till mig. Och en av de skulle hämta ut en sådan stor vinst att jag knappt visste vad jag skulle börja med. Och kön bakom de växte, och växte. Och bakom kunderna jag servade hörde jag fula, dumma och onödiga ord om mig. Ville redan där hoppa över disken och ge de en snyting. Men mitt lugn sköljde över mig och jag tänkte istället att jag var duktig som klarade av stressen att ha 10 arga gubbar som talade högt och illa om en människa som bara var där för deras skull. Jag tänkte att jag var större än dem alla. Tillsammans. 
 
Men det är konstigt, ju fler otrevliga, oförstående och läskiga kunder man har desto fler kunder som uttrycker sin tacksamhet får man. Som när jag hoppade in i kassan under eftermiddagsruschen. En man berömde mig för att jag var så duktig på att skjuta ner "nästa-köps-staplarna" så att kunden slapp gå ända upp till mig för att börja packa på sina varor. Den tacksamheten kunden gav mig och då enkla meningarna gjorde min dag. Eller kvinnan som blev så överväldigad när jag hjälpte henne med hennes shoppingtur att hon klappade mig på handen och log med hela ansiktet och ända ner från hjärtat, de stunderna gör det så otroligt värt att fortsätta jobba. 
 
För det är jobbigt, att dag in och dag ut få höra att man är värdelös, seg när man är själv och har en kö till lösviktsräkorna (alltså jätte lång kö) och få höra taskiga kommentarer eller ha kunder som skyller sina misstag på "den dålige kassören". Det är slitsamt. nästan mer slitsamt än att packa spagetti en hel dag (det är svintungt och jättevarmt där). 
 
I alla fall. Dagen var bra. Bortsett från den stressande morgonen och alla megapuckon som aldrig kan ha fel. Nu ska jag sova gott innan jag stiger upp lika tidigt imorgon för att hinna plugga innan jag kör ner till Örebro. Wish me luck. I sovdelen kommer jag somna halvvägs mot kudden. 

Typ det mysigaste som finns

Att få mysa med dem två innan man somnar. Livet.
 
 

Look at this beauty

Ostscnitzel med extra ost, bostongurka, rödlök och lingongrova. Fullpott.
 
 

Mirror mirror on the wall who's the cutest dog of them all

Startade dagen med ett besök hos optikern, gick ganska bra, jag var inte alls så blind som jag befarade... Men det var ändå god tid för att göra något åt min kassa syn. Hoppas jag kommer trivas i mina nya glajor. När vi var klara i Falun körde Madde mig till Arken Zoo och Jysk där vi köpte nytt färskfoder och hund jerkys och en ny spegel! Egentligen fick Madde den för att jag skulle kunna ta finare bilder, men det säger jag inte. Jag låter henne tro att hon fick den i födelsedagpresent för att jag tyckte hon var värd en... Sen åkte vi till Säter och hämtade festmannen. Nu ska jag slå upp böckerna och plugga lite innan jag kör kvällspasset på Willys. Ha de!
 
 
 
Försöker använda Prinsen som accessoar men han är lite för tung och stor för att bli en bra sådan... 
 
 
 
 
Madde är söt och Prinsen vill mest bara ner. 

Detaljer

När vi var i Thailand kom jag över en riktig dröm. 
Jag brukar inte gilla långa kappor på mig för att jag alltid ser ut som Sherlock Holmes mer än chick och feminin. Men den här, wow, kunde jag bara inte låta hänga kvar. Enkel och klassisk, kall beige och med guldiga detaljer. Och med en enastående rygg om jag får säga det själv. 
 
 

Hur jag egentligen vill spendera mina dagar

 

M&S födelsedagsfest

 Förra månaden fyllde systrarna år och det firades med ett mindre fikakals, med femkamp, presentöppning och fika i drivor! 
 
 
 
Prinsen vaktar ugnen, haha!
 
 
 
Laguppdelning.
 
 
Charader.
 
 
Jacob stod för den roligaste presenten... En halvuppäten chili cheese och en cheesburgare, bland annat. 
 
 
 
Trött valpis vilar bland presenterna.
 
 
 
 
Dagen till ära bjöd himlen på fantastisk solnedgång. Fantastiskt magiskt. 
 
 
Kreativ present!
 
 
Lite kvällsfys innan bastubad.
 
 
Så här ljust var det kl 2.00, när alla bastubadare och firande åkt hem. Ljuvligt.
 

Note to self!

Måste göra en egen peppvägg, så fin!
 
 
Tumblr
 

Veckan

Hi bloggis!
 
Har inte haft något sug att uppdatera här på ett tag, men nu tror jag att problemet är återställt. Känner den här årliga, obligatoriska stressen över att sommaren snart är över och att man knappt hunnit med någonting. Fast blickar jag i backspegeln har det ändå varit en väldigt fin sommar, lagomt mycket jobb, hunnit med min o Fredriks årliga sommarpromenad, haft kräftskivor och hunnit njuta av vädret. 
 
Vaknade inatt av att Prinsen ramlade ner från vår höga säng, mitt mammahjärta spelade mig ett spratt då han var helt knäpptyst efter fallet, och när jag tände lampan låg han skärrad på golvet och skakade. Men nu verkar det vara bra med honom igen. 
 
Har haft en riktig planerarmorgon. Insåg att jag hade många saker kvar att bocka av innan jag flyttar hem till Örebro igen. Träffa kompisar, städa ur garderoben och slänga skit från mitt urplockade rum. Idag ser dagordningen ut så här, en blandad kompott av nöjen, jobbigheter (jag har fört över 3200:- till fel konto...) och aktiviteter (shopping) hehe. Ha en fin dag!
 
 

RSS 2.0