Oset

Uuugh det var inga glada miner när vi imorse fick lov att kliva upp tidigt för att hinna tillbaka till Örebro och Adams morgonlektion. Hade turen att få sitta brevid i passargerarsätet och bara ta ikapp sömn under resan, men för Adam var det desto värre, hehe! När vi anlände hade vi en halvtimma till godo så vi passade på att ta en promenad vid Oset, där ån ringlar sig runt och ankorna simmar i det stilla vattnet men det var ganska kallt så vi kom inte så långt.
 
 
 

En halv helg i Dalarna

Fick chansen att åka hem till kära Dalarna på en snabbvisit över helgen. Nog för att vi åkte vid lördag lunch, men ack så mycket vi ändå hann med! Jag är absolut inte van med att vara borta femifrån så här länge, vi var hem en blixtvända i slutet av januari för att hämta hem Prinsen, men utöver det var jag sist hemma den 3 januari, måste vara något slags rekord. 
 
Den eminenta, nej, fantastiska halvhelgen bjöd på en god och rolig födelsedagsmiddag på Pitchers för Evelina & Dennis med Adam och Joel, vi catchade upp, planerade vad vi skulle uppleva och göra i sommar och face swapade - och det var hysteriskt kul! Hade faktiskt träningsverk i magen dagen efter...
 
Prinsen fick träffa våra familjer för första gången och det blev oväntad succé! Han sprang runt med sina nya leksaker som var lika stora som honom och var så stolt och så kissade han på en och en annan matta, bland annat vår persiska matta... Hehe. 
Under söndagen åt vi en stor helgfrukost hos Montenisarna och så åkte vi ut till Torsång och stugan för lite långfärdsskridskor, korvgrillning och skoteråkning i det fina vädret med släkt och vänner. Prinsen var helt till sig av allt snö och ville helst sätta i sig hela sjöns snöhögar (han älskar att äta snö) men blev ganska snabbt nedfryst både innifrån och om tassarna trots sin tröja så han fick sitta innanför min jacka. Myshund.
 
Dennis och Joel kom förbi och hade med sig sin skoter, så på eftermiddagen åkte vi madrass efter skotern... Läskigt värre! Men ändå lite härligt. På kvällen åkte vi hem till mig för söndagsmiddag och uppfräschning av ombrén som behövt förnyats i ett halvår och vid tio slocknade vi i Gustafs, lyckliga och fyllda med Dalavärmen. 
 
 
Förrätt: Natchotallrik med pulledpork, tunna frasiga natchos men en ganska medelmåttig pulledpork, god smak men inte så mycket mer, 79:- 
 
 
Pojkvän Adam & fina Joel!
 
 
Födelsedagsbarnen! Dennis och Evelina.
 
 
 
Och hela gänget på en gruppis. Måste säga att personalen var väldigt bra, Joel hade bokat bord för 4 personer men när vi kom fram kunde hovmästaren ändå trolla fram ett bord med fler platser trots att det var knökfullt med gäster en löningslördag. Det kallar jag bra service. 
 
 
Tog en bacon cheeseburger med otroligt krispiga pommes och någon slags cheddarröra istället för en skiva cheddar, lite annorlunda men ändå väldigt gott, fluffigt bröd och krispigt kött, dock drog den oförberedda senapsmajonäsen ner betyget - är inte alls någon senapsfantast... Kostade 161:- 
 
 
Och Gud så vi skrattade åt det här! Det smet ut en och en anann glädjetår för att vi skrattade så mycket och mitt uppe i allt blev jag så himla tacksam, över alla fina människor jag fortfarande känner och får ha i mitt liv. Livet. 
 
 
Cutiepie vilar tassarna!
 
 
Fina Joel!
 
 
Gruppis på Albin, Amanda, Adam, Dennis, jag Joel och Prinsen!
 
 
 
Adams gravida syster Elin med Prinsen!
 
 
Alltså, dessa grappar! Så mycket kärlek. 
 
 
Eufori, kan det bli bättre väder?
 
 
Face swapandet fortsätter och hhär är ännu en bild som ger mig skrattanfall.
 
 
Monster. En bobcykel som man kan åka på bakom scotern... 
 
 
Adam redo för sug i magen, höga hastigheter, blåmärken och snöskottskador.
 
 
En mysig helg i Dalarna jag gärna hade upplevt igen och igen och igen...

Några livsmål 2016

 
Fotocred till Frida från Bangerhead eventet som sög (men det är en annan historia)...
 
Utan nyårsmål blir mina år sällan händelserika och vad jag vill minnas har jag ännu inte knåpat ihop några nya årsmål än, iallafall inte publicerat de? (lever fortfarande kvar i 2015, hehe förlåt)
Här är iallafall några mål som jag hoppas uppfylla innan jag nästa gång skålar in ett nytt år. 
 
 
  • Jag ska bli blodgivare, här kan jag inte kompromissa eller skjuta upp till nästa år, utan ska, punkt.

  • Jag ska försöka komma bort från vardagen med Adam och uppleva någonting nytt i form av en resa
  • Prinsen ska ensamhetsträna mycket så att höstterminen kräver mindre hundpassning och ge mer frihet
  • Jag vill utbilda mig till instruktör
  • Skaffa mig ett extrajobb i Örebro, jag har många yrken jag vill testa på innan jag "färdigutbildar mig" och det är väl bäst att jag sätter fart nu?

  • Bli mer pedantisk, jag tror att om jag blir mer medveten om alla bakterier och faror med ett "ostädat hem" så kankse jag får mer driv att motverka detta... En vild tanke

  • Framkalla bilder, jag vet, jag lever mycket i det förflutna och att föreviga de guldstunder i ett fotoalbum eller fotovägg hade säkert hjälpt mig blicka framåt lite mer

  • Alla mina borden ska bli måsten, hänger ihop med den vilande diciplinen i mitt privatliv hehe
Och resten av nyårslistan håller jag för mig själv, de målen är ganska ointressanta... Eller är de? Återstår att se om jag avslöjar. 
 
 

Nattankar

02.03
Måste rensa huvudet på tankar så jag någon gång kan slappna av och somna. Jag döper alltid mina år och stoppar undan de under olika kategorier så jag vet vad jag ska lägga mitt fokus på och 2016 har jag döpt till mitt "Mellanlandningsår", ni vet det där stadiet som egentligen är innehållslöst men ändå är nödvändigt för att man någon gång ska komma fram till slutdestinationen. Jag hade tänkt att det här året skulle vara fyllt med tid, tid att landa i Örebro, tid att ömsa skinn och tid att bygga upp en starkare grund. Lite som en livsdetox. Men jag känner mig så otroligt omitiverad till livet att ingenting blir av. Jag har tiden, men saknar drivet. Det känns lite som att jag lever mitt liv på autopilot, jag är där men känner inget, jag är mitt uppe i det men jag hör inte ett enda ord av vad de säger. Förstår ni?
 
Min ursprungsplan var att jag skulle ta en livstimeout och göra något som jag verkligen ville - skaffa hund. Vara kreativ och passionerad. Men det känns inte som att jag kan njuta till fullo av den nya fantastiska tillvaron, för att mina livsmål som är kvar är så suddiga. Avsaknad av livsmål kanske gör mig groggy och sugen på att gå i ide för resten av mitt liv och när man känner så är det svårt att komma på nya livsmål att blicka framåt på. Ond cirkel av för lite motivation. 
 
Det kankse bottnar i att det senaste året har varit så händelserikt och varit så intensivt att jag inte hunnit dokumentera det riktigt och att ta tag i det hela och sammanfatta det inte skulle göra året rättvist, eller egentligen skulle det ta ytterligare ett år att återberätta mitt äventyr... men att bara gå vidare samtidigt inte heller är ett alternativ. 
 
Hur som måste jag komma på en lösning och det är snart, för jag är trött på att gå runt i slowmotion och se livet passera. 03.25, förstår ni vad jag menar nu? 
 
klyschig text som förhoppningsvis får mig på rätt banor igen, från tumblr
 

Finsittning och lugn söndag

Gokväller!
 
Sitter fortfarande och lyssnar på Håkans "Nu kan du få mig så lätt" och medans de ljuva tonerna fyller vardagsrummet plockar jag då och då upp Prinsens tuggpinne. Han äter så himla våldsamt och när han sitter brevid mig i soffan, längst ut på kanten, händer det ibland att han tappar den och då kollar han på mig med sina puppy eyes och det är svårt att motstå att vara vänlig. Vi har det ganska mysigt han och jag. Jag bakar av en plåt blodpuddingsgodis till honom och han växelgnager på sitt ben och min datorbricka medan Adam är iväg och spelar innebandy. Ska försöka ta mig an tentaplugget så snart jag skrivit klart det här inlägget också. Dagens stora uppgift, uppskjuten till sist... Hehe. 
 
Igår var kickstartade jag morgonen med lite boxning i Kumla med William & Adam och sen powernapade jag mig i form till kvällens finsittning. Den var fantastiskt fin men hostan som dröjt sig kvar gjorde att jag inte riktigt kunde njuta fullt ut. Men roligt hade jag den tiden jag var där! Imorse vaknade jag upp med en fruktansvärd men ack så efterlängtad träningsvärk. Har inte hunnit eller kunnat träna på 5 veckor i och med introduktionen och influensan så det var skönt att få använda kroppen till det den är gjord för och få känna sig mänsklig igen. Och i och med våra nyfunna fantastiska hundvakter så hoppas jag att jag kan börja ta mig till gymmet igen. Gud så jag längtar.
 
 
 
 
Här har vi två gruppisar från gårdagens finsittning med vår fina introgrupp, lånad av Tove och Sexmästeriet! 
 

Helg

Hellu!
 
Jag har totalt snöat in mig på blodapelsin och Håkan Hellströms Nu kan du få mig så lätt (man får spola fram till hälften för att höra låten) som han framförde på en P&L spelning för evigheter sedan. Den ger mig livsglädje, inspiration och nya tankar. Vilket behövs, det känns som att jag vankat runt i ett vakuum där inget spelat någon roll och nu har jag spräckt bubblan men samtidigt insett hur mycket jag skjutit upp som jag nu måste ta tag i. Livet.
 
I helgen ska jag fokusera på att ta det lugnt. Jag ska gosa sönder med Prinsen, gå på Solstråles "tentafest", gå på finsittningen och ta mig an lite plugg som jag skjutit upp. Mestadels ska jag väl vara hemma och läsa, så det ser jag fram emot. Bara få vara på hemmaplan, mysa, äta fruktfat och bocka av några måsten. 
 
 

Johan Rheborh

 
 
Nu kan jag dö lycklig. Fick chansen att knipa en biljett på eftersläppet till Johan Rheborgs föreläsning och den var så bra. Magisk.

Jag dör #4

More delicious food here!
fattributes:

Grilled Macaroni and Cheese Sandwich
More delicious food here!
do-not-touch-my-food:

Fusilli Caesar Salad
verticalfood:

Cheesy Cauliflower Breadsticks (by Jo Cooks)
fungi-culture:

Portobello Bagel with Tempeh Bacon and Garlic Cream Sauce (x)
fullcravings:

Chewy Chocolate Salted Caramel Cookies
f0o0od:

oreo ice cream sandwiches
do-not-touch-my-food:

Lobster Roll
More delicious food here!
More delicious food here!
fullcravings:

Red Velvet Strawberry Cupakes
yummyinmytumbly:

Smoked Salmon & Avocado Egg Sandwich
More delicious food here!
More delicious food here!
vegan-yums:

Vegan Roasted Red Pepper Pasta (GF)
More delicious food here!
More delicious food here!
fattributes:

Shrimp Scampi with Fettuccine
Deep Dish Pizza Cupcakes
click photo for recipe
Chocolate Soufflé

fullcravings:

Chocolate Peanut Butter Truffles
More delicious food here!
fullcravings:

Ginger Ice Cream with Chocolate Bits
More delicious food here!
verticalfood:

Cheese Burger @Shanghai (by Phreddie)
 
Förlåt... jag kan bara inte få nog...
 
Source

Väx eller dö

 
Jag lyssnar gärna på motiverande podcasts eller Youtubeklipp när jag är hemma och utför hemarbeten och idag fastnade jag för den här. "Gör dina borden, till måsten." Mitt i prick! Den träffade mig så hårt att jag nu dragit fram alla skolböcker och sitter snart och tentapluggar. Bra inspirationskälla.
 

Tack

Hej bloggis!
 
Jag har repat mig! Från att ha varit sjuk i typ 14 dagar är jag nu nästan frisk. Jag hostar fortfarande om nätterna och min näsa rinner fortfarande som en öppen kran, men min whiskey och ibland näst intill obefintliga röst har nu bytts ut till min egna. Det känns fantastiskt. Att höra mig igen. 
 
Sjukstugan har succesivt bytts ut till en tentaoas, full av godis, frukt och frestelser. Hehe, men snart ska jag ta tag i boken och anteckningarna. Och snart måste jag börja planera sommaren. Den är ju snart här ju, gaah!
Ska ni göra något speciellt då? Själv vill jag resa lite och vara mer ledig än förra sommaren. Kan man lägga in en beställning på bra väder när man ändå är igång? Jag ska försöka få Prinsen att bada. Men först så går det bra med lite vår, så man får plocka fram skinjackorna och hinna se favoriterna under påsklovet först. Som här nedan, en reunion för kankse... Fyra år sedan. 
 
 
 

Gästblogg: ett hem fullt av kärlek

Nu har jag kapat Bettys blogg // Amanda
 
Jag sitter i hennes & Adams goa soffa omgiven av människor. Hela Dalarna har dykt upp i deras lägenhet, maten är på gång och det känns som om jag är hemma. Jag älskar dessa människor <3
 
Ikväll bjuds det på finmiddag då vi tjuvstartar allahjärnasdag-firandet. Bland annat duchessepotatis, som Betty uppfinningsrikt tillverkar en ny sprits åt och Prinsen glatt slickar redskapen rent ifrån. Killarna vill ut och vi tjejer vill inget hellre än krypa upp i soffan och prata ikapp om allt och inget. 
 
Det är lite märkligt det här, att ha vänner som har egna hem, i andra städer. Det är tecken på att vi har vuxit upp, på riktigt. Inte så där vuxna som man tror dig vara på gymnasiet när man fyllet arton, utan faktiskt självständiga personer som börjat skapa våra egna vägar och liv. Det gläntar också på dörren till det fantastiska liv vi har framför oss, tillsammans <3 
 
 
Många år sen, men samma vänskap. 

Sängläge

Hej bloggen!
Jag har legat i horisontalläge sen i söndags. Blev helt utslagen av någon slags influensa. Och mitt liv har kretsat runt vattenkranen i köket och porslinstronen i badrummet, och sängen såklart. Och de gånger jag behövt gå ut med Prinsen har jag mått extra dåligt, som om det fanns ännu en grad av helvete. Men nu, orkar jag iaf sitta upp en längre stund utan att känna världens tryckfall eller huvudvärk så det går framåt. Får hoppas att mina våldsamma hostattacker avtar snart, för ikv kommer Albin och Joel ner till oss! Hehe, får hoppas att jag inte stör de alltför mycket sen ikväll när vi ska sova...
 
 

+/-

+ Introduktionen är över 
Prinsen kan high five
Vi går mot ljusare tider
Jag har strepsils hemma
Jag har blivit mer ekonomisk
I morse gjorde Adam frukost till mig som jag fick på sängen
Jag har hunnit boka upp nästan hela februari
+ Amanda besöker oss till helgen!!!
 
 
- Introduktionen är över
Jag har ridabstinens
Jag har inte besökt gymmet på två veckor, så alla muskler är borta, tävlingssäsongsstarten ännu längre bort och när jag återvänder får jag börja om på noll igen. Vilket känns tungt för att jag befann mig i ett ovanligt flow innan, men samtidigt är jag ju hemma från gymmet för att Prinsen flyttat in och introduktionen varit så jag ska inte klaga. Det har ju inte bara berott på lathet. 
Jag har fått världens rökhosta, väcker Prinsen var och varannan minut
Jag behöver typ en hel termins detox/rehab efter introduktionens alla utekvällar, vardagliga aktiviteter och upptagna helger. 
Jag saknar mina syskon och päron...
- Jag vet inte vad jag ska ge Adam i alla hjärtansdag present...
 
 
 
 
 
 
 
 

Livet atm

... 02.07
Känner mig brutalt illamående, lat som inte orkar läsa psykologisammanfattningen och dum som för första gången badat Prinsen och dränkt den fluffiga pälsen med vatten så han krypmte till hälften. Fast nu sussar han så gott brevid mig och verkar inte alls så arg längre. Tvärsom verkar han lycklig här brevid mig där han ligger och drömmer, för han sprattlar och piper som om han vore jagad av något jätte spännande eller så kankse han leker med sina syskon i drömmen, jag vet inte, men han verkar ha glömt att matte för tre timmar sen tvingade honom bada.
 
Ligger ute i vardagsrummet så jag snabbt kan ta mig till porslinstronen om magen vänder sig in och ut. Enda problemet är att Prinsen ligger ivägen och kan fördröja mig med en miss brevid toan... Men det hoppas jag inte.
Min mage har varit helt kaosartad sen i fredags. Då kändes den väldigt orolig men ändå hanterbar, igår fick jag ta smärtstillande för att ens orka utanför dörren och ner till Kårhuset för att vara nykter fadder under introduktionen, men hade jag fått välja, hade jag fortsatt ligga i foderställning resten av kvällen också. Och idag känns det bara som att jag åker berg och dahlbana, man vet aldrig när magen vänder sig in och ut och man bara har någon sekund på sig eller om det bara är en vändning upp i strupen. Det är därför jag ligger här ute i vardagsrummet, är vaken istället för att sova, kl 02.07 en vanlig måndag. Men det kankse går över snart, så jag också får drömma sött. Annars kan jag ju alltid kolla på Prinsen och Adam och glädjas över att de två iallafall får sova. 

Gooos!

 
 
Helluu babes! 
Här ligger vi och chillar! Vi har diskat, sålt en plattång och busat idag. Och nu har vi pause i soffan och ligger och lyssnar på Alex & Sigges podcast, eller ja Prinsen ligger kring min hals och sussar. Gooos! 

The great Gatsby!

Onsdagens introduktionsaktivitet var Gatsbyfest som började i Grankottelokalen och slutade på Satin. Hade tokkul från start till slut! Tog en pizza mitt i förfesten och lyckades hitta ett bra dansgolv med mysiga låtar. För att inte glömma vårt fantastiska gäng, har verkligen hittat några guldklimpar som jag gärna fortsätter hänga med efter introduktionen!
 
 
Förfix!
 
 
Fotocredd till Sofia. Vår fina lilla introduktionsgrupp! 
 
 

Snapshots

Denna torsdag bjöd på lägenhetsstädning, hemmaspa, grönsaksbullar och "inflyttningsfest" hoa läkarna. Jag städade lägenheten så himla himla fint innan Prinsen bestämde sig för att hoppa upp i soffan med sin lekpinne och lorta ner den nystädade soffan igen... Men är man söt, kommer man undan med det mesta...
 
Testade att ensamhetsträna honom med lite hemmaspa och det gick galant! Så nu har jag inga fler ursäkter till att se sliten och ovårdad ut. När Adam senare kom hem gick vi över till Anton & Co för en miniförfest/inflyttningsfest. Vi kollade in deras trevåningsslott och jag konstaterade att jag också gääärna hade velat flytta in i det där kollektivet. Tre våningar, utegård, jacuzzi (!!) och ett himla stort kök! Vilken dröm. En dag vill jag också bo någonstans där käket är rymligt. Nu ska jag göra chokladbollspraliner!
 
 
Ooops, jag gjorde väl inget? // Prinsen
 
 
 
Min favoritserie!
 
 
 
Lite utav Anton, Daniel o Adam.
 
 
 
Maggie, Elisabet & Elisabeth (jag), kul att hitta någon i samma ålder som också heter Elisabeth - händer väldigt sällan! 
 
 
Skylle ta en gruppis till Veronica Maggios - Jag kommer och precis när hon sjunger "jag faller" glider kameran av min lilla ptramid jag byggde... Lite kompiskt att det blev så precist. 
 
 
Gruppis! Jag, Elisabet, Maggie, Anna, Ida, Adam, Daniel & Anton - Adams läkarpoolare. 
 
 
 
Nöjd "Farbror"
 
 
I huset hade de även upprättat en "hundkoja" alltså, visst är den supermysig! Det tyckte Prinsen också.
 

Sol i sikte!

Wow, vilken härlig dag vädergudarna bjudit oss nere i Örebro på! Strålande sol, krispigt vinterfruset gräs och mycket mycket bus i parken. Prinsen har sprungit så han storknat och nu har han slocknat vid fotänden och kommer väl ligga avdäckad där ett tag eller två. Lika bra för då hinner jag experimentera med min frilla till kvällens Gatsbyfest! Det är inte lätt att vara fadder och ha en valp hemma på samma gång. Han vill alltid följa med matte (min senaste titel, wow) och ibland provsmakar han grejer som han absolut inte får. 8) Men vi jobbar på att få till ett valpvänligt hem! 
 
Hihi, påtal om det så har han ensamhetstränat idag! Medan jag var och tvättade och det gick bra! Det bådar gott inför framtiden. 
 
 

Passenger

 
Har sträcklyssnat på Passenger i dagar nu. Jag blir alltid så känslosam och lugn av hans musik. 
Mia flyttade ut ur vår walk in closet igår så jag passade på att flytta tillbaka klädhängaren in i WIC och städa hemmet. Kom halvvägs, Prinsen ville också vara med och flytta grejerna så halva tiden fick jag hålla koll så han inte provsmakade något olämpligt... Så, med andra ord gick det inte lika fort som jag först tänkt mig. Eftermiddagen har jag spenderat i soffan, med Prinsen sovandes på magen och till massvis av "En natt på slottet"-avsnitt och färskt lösgodis. Nu har jag tänt lite ljus och ska snart sätta mig med teatern, föra loggbok och se över kursmatrialet och kanske beställa hem en och en annan regibok! Vi har ju slagits ihop med den andra teaterklassen som läste teater I pararellt med oss men som gick i den andra gruppen och de verkar så himla roliga, min magkänsla säger att min gamla fantastiska klass och den nya kommer bli en härlig röra glada o öppna stjälar. Ser fram emot den här kursen!
 

Hello

Heej bloggen och hej februari!
 
Livet bara swichar iväg, snart är hela introduktionen över, snart är det vår och snart borde jag ta tag i mitt liv igen. På tal om livet, så har det krånglat lite på sistonde, bilen bestämde sig för att det räckte igår och bara la av, så nu kan den inte rulla en meter... Träningen går åt helvete nu när jag inte hinner dit en enda gång under dygnets 24 timmar. Och så lovade jag mig och Adam att jag skulle börja städa ur garderoben och verkligen göra hemmet hemtrevligt, men det har inte riktigt blivit av då det är mycket mycket roligare att kolla på Prinsen när han sover och behöva nypa sig själv gång på gång och inse att han faktiskt är våran nu. Men det kanske kommer, när den här valplyckan lagt sig?
 
Hursom, vädret är ganska grått och tillåter mysmood och lugna aktiviteter inomhus med gott samvete, så jag ska försöka få något gjort innan min teaterklass börjar. Och ja, jag lovar jag ska bli bättre på att uppdatera mer frekvent, jag vill inte läsa gamla inlägg med två veckors mellanrum på uppdateringarna! Uppdateringsbomb kommer. 
 
 
Postar en gammal bild på några jag träffat i helgen, förutom Sussi som umgicks med sin pojkvän på hemmaplan. 
 

RSS 2.0