Photoshoot och biljettbokning!

 Gud, så mycket jag hunnit med idag! Jobbat, sprungit till BikBok på rasten och köpt nya sommarkläder, bokat flyg och tjejweekend med Frida, Louise och Felicia och assisterat under en fotografering i Bodarna, till magiskt ljus dessutom. Är helt hög på endorfiner. Tidigare idag var mitt huvud som ett getingbo av jobbiga tankar, som jag liksom inte kunde få ur skallen, barndomsminnen jag trodde jag förträngt hoppade fram som ett brev på posten och på det har jag haft laktosmage - ingen bra kombination under ett 10h pass... Men snart är den här dagen (och veckan) snart till ända och det tackar jag för. Jag hoppas bara jag hinner läsa in min på personlighetspsykologin i tid. Inte långt kvar nu. Inte långt kvar nu av 2016, härregud vad mycket som finns kvar att göra på så kort tid. Måste carpe the night, vi hörs! 
 
 
 
Min sypersnygga syster och proffsiga Amanda, själv bidrog jag med garderoben hehe. Vi är ett bra team! <3
 

Vovvebesvär och många utgifter

Prinsen verkar depprimerad och sönderstressad från gårdagen. Han ligger helt apatisk uner den låga soffan och bara stirrar rakt fram. Reagerar inte på tilltal. Mitt mammahjärta blöder. Får lite småpanik eftersom jag inte vet hur jag ska bära mig åt eller om det bara kommer gå bort av sig själv. 
 
Försöker tänka på annat och lägga upp en höstplanering på stora händelser och utgifter. Har räknat ihop att det blir ett dyrt år. Hundköp, ny bil, Thailandsresa, en märkesväska, ny mobil och snart nya glasögon, en tjejweekend till Berlin och möjligtvis en ny dator. Redan anstängd ekonomi. Får börja leva lite mer ekonomiskt. 
Får jaga mecenatrabatter och se om jag kan få ner priset på glasögon, hoppas.
 
 
 

Lunnån

Montén-klanen hade planerat in ett besök på bondgården Lunnån och lilla jag var schemalagd på kvällspass, high scoore! Jag råkade stänga av Adams klocka i sömnen och när han vaknade hade han sovit över tiden. Sömndrucken som jag var hade jag inga problem alls med att somna om efter morgonkaoset. Lagomt till öppningen på Lunnån tog vi oss ut mot Vika. Vägen dit var som en bergochdahlbana och på vissa kullar var vägen så barant att man knappt kunde se vägen ner förrän man redan var påväg ner. 
 
På gården fanns det alla möjliga slags djur och jag vet inte riktigt om jag eller barnen hade roligast. Gissar att jag var snäppet lyckligare. Det fanns alpackor, getter, "minigrisar" och olika fåglar och samtliga djur ville sparka, nita eller stånga Prinsen, så han hade nog inte samma positiva upplevelse som jag hade. 
 
Utöver utflykten har jag jobbat. En löningstisdag med samma personal bemanning som tisdag den 23 januari och ni kan ju bara tänka er hur mycket jag fått springa idag. Oj oj oj. Hann knappt gå av för att ta min rast. Och imorgon är det samma visa igen så nu lär jag ladda om batterierna. 
 
 
 
 
Gosiga Matilda med de busiga alpackorna.
 
Minihäst.
 
 
Och minigris. Ja, minigris. 
 
 

Snapshots

De senaste dagarnas ledighet har innehållit lite festligheter, volleyboll, mycket sollapnde, lite plugg, grillat och en båttur. Imorgon vankas djursafari med Montén klanen innan eftetmiddagsjobbet börjar. Skepp ohoj! 
 
 
 

Förra veckan

... Hämtade jag upp Frida en spöregnig måndagsdag för en färd till Örebro. Det var så mysigt att få tillbringa lite tid med Frida och få vädra tankarna och ha ett riktigt girltalk. När vi kom fram till Örebro stod shopping på vår to do list, så vi betade av Marieberg, IKEA, Rusta och Maxi i tur och ordning. Var på jakt efter en kalender, duschdrapperi och så höll jag utkik efter fina ljus... (Förvånad?) 

Och på Lagerhouse hade de en hel drös med fina drapperier och fina duschkrokar som jag slog till på! Dessvärre hade de också marmorbrickor på rea som jag hela vårterminen sneglat lite på men aldrig köpt, men i sista sekund frågade Frida mig vart jag hade tänkt att ha de, jag tänkte till men insåg att alla potentiala ställen redan var upptagna av andra marmorbrickor så de fick snällt ställas tillbaka i hyllan. När vi gått igenom IKEA och jag fått mina ljus tog vi oss en repa till Maxi, jag vet att man inte ska handla så jäkla mycket om man inte ens bor där det handlas för, men jag kunde bara inte hålla mig att fylla upp vårt basskafferi när jag hade 10% på Maxi... Hehe, när vi kommit hem och båda pustat ut i varsinna hem (vi är numera grannar, sjukt) så gick jag upp till Frida för sleepover party, vattenmelon och massa prat. Jag förstår fortfarande inte att det kommer bli min varda till höst. Att bara kunna gå upp till henne och ligga på hennes spikmatta, sno åt mig lite mjölk när min är slut, eller bara gå upp för lite sällskap och prat. När jag vill. 
 
När det var dags för läggdags, drog vi fram en 180 madrass och inveg hennes lägenhet på riktigt. Så nu har hon oficiellt flyttat in. OCh jag gjorde den första natten med henne, stort. Galet bra. 
Dagen efter gick jag ner till mig och pysslade lite i lägenheten och åkte sedan hem till Borlänge vid lunch. Körde nästan på en älgjävel utanför Ludvika, han var så nära min huv att jag trodde jag skulle få ringa jobbet och säga att jag inte kunde jobba för att jag kört på en älg och vårdades på sjukhus, men i sista stund så skuttade den iväg, ner in i skogen igen. Och kvar lämnade den en chockad Betty. 
 
 
Lite inspiration från IKEA
 
 
En fin vän, i min favoritavdelning - ljusen!! 
 
 
Mitt fina duschdrapperi med finare duschringar! Åååh, vill dit nu bara för att få inviga det!
 
 
Fridas blommor är speciella, de behöver först bada, för att sedan kunna vara utan vatten - i veckor! Superskumt.
 
 
Sov som en kung här. 
 
Sedan plockade jag i lägenheten och såg att mitt kylskåpsfoto hade trillat ner. Bestämde mig för att rama in det i min favoritram istället, bästa, finaste Amanda. Du är guld värd <3 
 

Kötta

Hej! Och vilken fantastisk dag jag haft! Somnade till den här vyn, efter att Prinsen kört sin chineserun (springer som en tok på innan han ska sova...) Vaknade upp till samma blåa himmel och varmt väder! Gick ut till blåbärsriset och började plocka av min frukost innan jag och svärmor cyklade iväg och plockade skogshallon. Lite sollapning efter det innan jag åkte in till Borlänge för att jobba stängning. Hade en kund som betalade 15 minuter efter stängning och som 19 över fortfarande stod och kollade sitt kvitto och klagade över att hon fått betala för mycket. Innan det hade vi världens flowkväll, med explosionsartat mycket att göra men ändå så attvi hann klart i tid. Tog vara på min överskottsenergi och åkte till gymmet efter stängningen. Knäna gjorde lite för ont idag för att lägga på mer än tior och jag fick nöja mig med lite ryck och mage. Nu är jag hemma och trycker med gott samvete i mig en hel påse med citronmuffins. Och sen ska jag sova. Eller gå ut och springa en mil, känns som att jag kan vara vaken tills imorgon... So long!
 
 

-

tumblr

Höstens planer

Äntligen! 
Har jag hittat en bra kalender som är redo att fyllas! Vissa känner total eufori när de ser den perfekta klänningen, jag kan ibland känna så för min kalender (om jag glömt den någon gång) hehe. 
 
För mig är nyåret inte den största nystarten på året, visst, det är högtidligt och vackert men innebär inte en nystart - för mig. Hösten däremot känns lite mer som en tidslinje som delar in vårterminen i ett dåtid och höstterminen i en framtid. Det händer alltid så mycket på hösten, man kankse går från gymnasiet till universitetet eller ut i jobblivet med alla matdosor och raster och det är för mig en större omställning än en siffra högre i årtalet. 
 
I höst vill jag satsa på rutiner, jag har i så många år velat för mycket, för mycket att jag knappt kunnat välja mellan alla mina drömmar och mål att jag gjort allt istället. Och med facit i handen kan man inte göra allt och samtidigt uppnå bra resultat. 
Så i höst vill jag satsa helhjärtat på plugget. Jag vill få in en bra studievana som passar för mig, men för den delen behöver man inte göra alltsammans tråkigt. En riktig dröm vore att få kombinera civila studier med militäriska, men vi får se hur intensiva de civila studierna är innan jag utökar eller söker mig vidare. 
 
Något annat jag skulle vilja satsa mer på är att finna ro. Lite livsro. Under två år har det känts som om jag dött och ömsat skinn, men aldrig riktigt blivit kvitt med mitt gamla jag, än. Och det vill jag fokusera extra mycket på under hösten, så jag kan komma vidare. Det känns som en stor grej att fastna i barndomen som är en trygg plats och inte riktigt ta klivet ut i den vilda vuxenvärlden. Det är inte så att jag ogillar mitt yngre jag, men jag behöver en starkare individ om jag ska klara av vuxenvärldens alla utmaningar.
 
Och för att uppnå dessa, ska jag sätta upp stora och tydliga mål. Det är jag förvisso redan expert på, men att uppfylla målen är en ny area att ta sig an. Jag har vetat det så länge, men aldrig riktigt förstått. Förrän nu. 
 
Några av de stora målen och delmålen blir att:
 
 • Rutiner - lägga sig i tid, stiga upp och gå en långpromenad varje vardag. 

 • Inte multytaska utan göra var sak för sig, för att mer dela upp arbetet i tråkiga/roliga/nödvändiga saker, så man känner skillnad på riktigt utan att det blir jämntjockt. (Jag kan alltså inte ha fredag hela veckan..)

 • Sätta upp månadsmål med min träning, så jag får in rutinen att träna fyra gånger i veckan och för att på lång sikt kunna uppnå resultat igen. 

 • Hålla det jag lovar, inte bara genemot andra men också mot mig själv. (Inte låta hjärnan styra i alla situationer) 

 • Klara höstterminen med goda studieresultat
 • Läsa annat än kurslitteratur och ta mig tid till det.

 • Leva, våga säga ja av rätt anledning men också nej när hjärtat vill det
 
 

TB

 
Från en galen utgång under vårterminen, här med Adam och saknade Daniel! 
 

7 om mig själv

 
Alltid är det något, är jag hemma i stan är internetet kasst och är jag här i Gustafs finns inget SD uttag för minneskortet, men inte låter jag blogglusten sina för det! Här är en bild från Elin och Mikaels bröllop förra året och är under kommer en drös sanningar om mig själv. 
 
 • Hela livet har jag försökt tänka ut vad jag egentligen är ämnad för, och nu har jag kommit på att det inte är något utan mycket! En sak i taget Elisabeth
 • När jag var liten tyckte jag inte om namnet Elisabeth, det var oftast jag och alla tanter, men nu när jag är äldre är det väldigt skönt att slippa bli Elisabet J, jag är Elisabeth (eller Betty) och alla vet vem det är

 • Mitt minne är förvånansvärt bra. Jag kan åka en väg en gång och året efter komma ihåg hur jag åker den vägen igen, jag kan minnas små detaljer som jag inte ens tänkt på förräns de tas upp, och jag kan minnas vad jag gjorde exakt den här dagen, för tre år sedan men däremot är jag kass på att komma ihåg studierelaterade faktasaker... 


 • Jag tror jag har dött minst tre gånger i mitt 22 åriga liv

 • Av godis, glass, chips och kakor skulle jag välja ... ostbricka.

 • Jag har mer blivit en höstmänniska, våren var förut min favoritperiod med alla gröna knoppar och allt liv som vaknar igen men det är något magiskt över en varm filt, många och långa hemmakvällar, spöregn mot fönsterbläcket och tända ljus - massvis av de!

 • Jag önskar att jag tog fler selfies, men jag känner mig mest malplacerad, tar jag kort på mig själv? när jag kan fota annat? 

En snabbis till Örebro

 
 
 

Megasug!

Efter att blogga slog mig som en hård käftsmäll imorse! Men ack vad skönt det är att känna sig som vanligt igen! Hoppas suget håller i sig så jag får ut några inlägg om de senaste äventyren, för de är många och egentligen långa. Men jag ska göra mitt bästa och mata inspirationen och försöka. 
 
 
 
 
 

Skyfall

Hej kära kära ni. 
 
Idag hände något fantastiskt, svalkande, uppfriskande och alldeles ganska galet - ett rör i taket brast och ner sprutade hela himlen in, på självaste Willys. Det var så lustigt, jag och Rikard stod och pratade i förbutiken om att taket snart skulle brista på grund av den sjö som bara forsade, piskade ner utanför på parkeringen innan han tog sig en vända i butiken och när han rundar hörnet till konservavdelningen smäller det till och hela taket förvandlas till ett lyxigt vattenfall, inomhus. Jag tror vi är den enda matbutiken i Borlänge som kan erbjuda sina kunder en gratis dusch inne i butiken, eller varför inte ett poolparty, medan man helghandlar!? Finemang. Rikard klättrade upp och styrde upp vattenfallet med cykop och paraply. Eftersom att taklossning är ett vanligt förekommande varje regnsommar ska vi nu få ut en varsin våtdräkt - så vi är redo nästa gång. Eller varför inte smälla till med cyklop i varje mans personliga utrustning?
 
Vad är en dag på Willys, om inte alldeles ... genomblöt. 
 
 
Alla bilder är lånade från min kollega Lisa. 

Kalenderslut

... Och hela världen tycks gå i kras. Har varit på jakt efter en kalender som börjar mitt i sommaren men inte hittat något likvärdigt. Och nu börjar min kalender sjunga på sista versen, eller veckorna. Och jag får panik av att inte kunna planera. Känns som en enda ond tidsperiod, jag har tappat bort kameran, tappat bort min plånbok och nu måste jag hålla all planering i huvudet. Gud. Och som om det inte vore nog ska jag köra till Örebro och lämna lite grejer - och jag har noll koll på vad jag ska ta med. Typiskt mig. Så det är därför Bloggen blir liggandes, för att jag inte kan planera och för att min kära stridskamrat kameran är på fri fot...
 
 

Argh

Urs, fy och blä. Jobbet sög musten ur mig. Först började timmarna med att sega sig fram i PSSen och förbutiken men så plötsligt exploderade och alla kunder och problem kom på samma gång. I samma veva kom det in en väldigt hotfull och ihärdig person som Sara fick ta hand om en lång stund medan jag gjorde ett tremannars jobb, sprang till självscanningskassan, kontrollerade åldersgränser, försökte skriva ut ett kundavtal från en skrivare som inte alls var ikopplad, sålde tobak, korv och lotter och ringde kundtjänst åt en missnöjd kund. Förstår ni stressen? Och kundernas missnöje och kommentarer om hastigheten ska vi inte ens prata om. Sen blev jag tvingad att sitta i kassan för att en kollega kände att den hade uppgifter att uträtta, jag gillar kassan, men de få gånger man är satt på PSSen och förbutiken så vill man vara där. Ingen annan stans. 
 
Och när jag körde hem stod det en massa ungjävlar på gatan och garageuppfarten som vägrade flytta på sig trots att de förstod att jag skulle förbi. Puh, tufft arbetspass. Men nu känns det bättre. Hoppas att jag har lite glädje kvar att fira pappa. Annars får jag stänga in mig själv och skämmas tills ilskan går över.

Sötegos

 
Han som fyller mammas hjärta till bredden. <3
 

Den vägrar

... Ja alltså internetet. Vaknade halv sex och följde med Adam in till Borlänge imorse och tänkte ta tag i alla måsten som vuxit sedan jag lämnade landet i juni. Tidningsuppsägningar, jobbmail, padd-reparationen, garderobsrensning (detta återkommande elände...) och det viktigaste av allt - Nya säsongen av Orange is the new black! Men när jag förväntansfullt slagit upp datorn och väntat i en kvart på att internetet skulle hoppa igång, förstod jag att det inte skulle ge med sig, på ett tag eller två. Så förmiddagen gick åt till otaliga vredesutbrott istället för jobb jag hade tänkt uträtta. Som att rensa garderoben, det kan man inte göra i total tystnad heller? Jag är fortfarande lite uppriven. Men nu har jag iallafall sett de tre första avsnitten i OITNB (orange is the new black) och wow. Jag blir galen! På Caputo och tjejen som tror hon är övervakad av hemliga myndigheter... 
 
Nu ska jag gå och intaga föda och därefter ge mig av mot jobbet för att jobba stängning. Och efter det ska vi fira pappsen som bli 60! En dag med en jobbig början får sig ett fint avslut, hoppas jag. 
 
 
Bjuder på en smygis från helgen!
 

Hideout

Hejsan, har tyvärr inga bilder att bjuda på från den intressanta dagen, men däremot en låt! Som är som balsam för öronen efter en jobb dag. Eller när som helst. Körde oplanerad stängning igår, det bara exploderade en timme innan stängning och hela butiken fylldes med hungriga pensionärer, stressade småbarnsföräldrar och taggade Dalecarlia Cup spelare som säkert skulle ut på Cozmos och tävla i flest hångelragg... Been there done that. Och jag kom inte loss. Det var norskar överallt och kö till räkorna. När det bara är kvällpersonal (alltså inte så många) blir det lätt köbildning, köer leder till irriterade människor och ev an de irriterade kunderna kastade ut en väldigt väldigt onödig utläggning om en kollega, som i sin tur blev väldigt ledsen av det han sa till henne. Förståeligt, jag hade brytit ihop om det var mig han kastade glåp orden till. Jag menar, vi jobbar i en matbutik, vi är inte politiker som bestämmer hur många miljoner som ska gå hit och hur många som ska gå dit, som i sin tur påverkar familjer i kris. Det är inte acceptabelt att behöva känna sig kränkt och hotad på sin egna arbetsplats, oavsett. 
 
Hur som, var jag helt överkörd när jag äntligen kom hem och kunde slappna av. Imorse körde jag öppning i gårdagenas kaos, men resten av dagen har ändå blivit rätt bra. Efter jobbet hjälpte jag Madde födelsedagshandla och nyssgjorde jag dulce de leche pannacotta! Och nu väntar sängen, efterlängtat!
 

RSS 2.0