Höstens planer

Äntligen! 
Har jag hittat en bra kalender som är redo att fyllas! Vissa känner total eufori när de ser den perfekta klänningen, jag kan ibland känna så för min kalender (om jag glömt den någon gång) hehe. 
 
För mig är nyåret inte den största nystarten på året, visst, det är högtidligt och vackert men innebär inte en nystart - för mig. Hösten däremot känns lite mer som en tidslinje som delar in vårterminen i ett dåtid och höstterminen i en framtid. Det händer alltid så mycket på hösten, man kankse går från gymnasiet till universitetet eller ut i jobblivet med alla matdosor och raster och det är för mig en större omställning än en siffra högre i årtalet. 
 
I höst vill jag satsa på rutiner, jag har i så många år velat för mycket, för mycket att jag knappt kunnat välja mellan alla mina drömmar och mål att jag gjort allt istället. Och med facit i handen kan man inte göra allt och samtidigt uppnå bra resultat. 
Så i höst vill jag satsa helhjärtat på plugget. Jag vill få in en bra studievana som passar för mig, men för den delen behöver man inte göra alltsammans tråkigt. En riktig dröm vore att få kombinera civila studier med militäriska, men vi får se hur intensiva de civila studierna är innan jag utökar eller söker mig vidare. 
 
Något annat jag skulle vilja satsa mer på är att finna ro. Lite livsro. Under två år har det känts som om jag dött och ömsat skinn, men aldrig riktigt blivit kvitt med mitt gamla jag, än. Och det vill jag fokusera extra mycket på under hösten, så jag kan komma vidare. Det känns som en stor grej att fastna i barndomen som är en trygg plats och inte riktigt ta klivet ut i den vilda vuxenvärlden. Det är inte så att jag ogillar mitt yngre jag, men jag behöver en starkare individ om jag ska klara av vuxenvärldens alla utmaningar.
 
Och för att uppnå dessa, ska jag sätta upp stora och tydliga mål. Det är jag förvisso redan expert på, men att uppfylla målen är en ny area att ta sig an. Jag har vetat det så länge, men aldrig riktigt förstått. Förrän nu. 
 
Några av de stora målen och delmålen blir att:
 
  • Rutiner - lägga sig i tid, stiga upp och gå en långpromenad varje vardag. 

  • Inte multytaska utan göra var sak för sig, för att mer dela upp arbetet i tråkiga/roliga/nödvändiga saker, så man känner skillnad på riktigt utan att det blir jämntjockt. (Jag kan alltså inte ha fredag hela veckan..)

  • Sätta upp månadsmål med min träning, så jag får in rutinen att träna fyra gånger i veckan och för att på lång sikt kunna uppnå resultat igen. 

  • Hålla det jag lovar, inte bara genemot andra men också mot mig själv. (Inte låta hjärnan styra i alla situationer) 

  • Klara höstterminen med goda studieresultat
  • Läsa annat än kurslitteratur och ta mig tid till det.

  • Leva, våga säga ja av rätt anledning men också nej när hjärtat vill det
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0