Lagomt

Hann nästn med allt innan jag plötsligt kom på att jag hade biljetter att hämta ut innan avgång, så då blev det stress. Hittade inte ens biljettautomaten när jag kom fram så jg höll på att bryta samman och dessutom missa tåget... nu är jag snart framme i Uppsala och kn alldeles strax kasta mig i Sanjas och Filippas famnar. Det är det enda jag är sugen på under helgen. Det är så mycket nu och allt jg egentligen vill är att få ligga i sängen med vår lilla familj och lyssna på svenska mordhistorier som den senaste veckan blivit det enda jag vill lyssna på. 
 
Måste återgå, hörs! 
 
 
 
Tror man....

Dagen mood

Fredagen är inställd. Sängläge för hela slanten. 
 
Guuuud, vad jag är trött! Har knappt hunnit andas sen KFÖn... Kom hem i söndags natt/morgon och följande måndag var bara en enda stor dimma, innan tisdagen som var desto mer produktiv på hemmaplan och kvällsträning. I onsdags fyllde Adam år, och det firades för egen del med ett nytt extrajobb! Som innebar att packa Blodomloppet picknickpåsar från morgon till kväll. Var helt död när jag återvände hem på kvällen och trodde att jag äntligen skulle få tid att vila ut och ha egenvård i form av en enkel dusch innan den planerade middagen på Pitchers, men Adam hade planerat om... Så jag for till Maxi för att inhandla grillgrejer till kvällens grillfest som istället hade flyttat hem till oss. 
Det blev en mysig kväll med många vänner, fotboll och en invävd tvättning trots att man gick på reservbatterierna och i säng kom vi inte förrän sent efter midnatt.
 
Torsdagen startade tidigt i vanlig ordning men på eftermiddagen när vi hade som bäst flyt tog våra packpåsar slut, så vi fick sysselsätta oss med att preppa Sweden Rockkläder innan vår chef konstaterade att påsarna inte skulle hinna komma till kvällen och vi fick gå hem. När jag kom hem startade nästa arbete, hemmagörat. Laddade två tvättmaskiner medan jag desperat vände upp och ner på lägenheten efter en räkning jag inte ens hade behövt betala om Bonnier Tidskrifter hade haft ett enklare system. Och eftersom att 4 timmars sökande inte gav något resultat behöver jag nu betala ännu mer p g a sen inbetalning. Tycker att ekonomin är ansträngd som den är redan, och nu det här. Får flytta in på mitt extra jobb och jobba dygnet runt. 
 
Idag är det fredag coh packpåsarna har ännu inte kommit så vi fick ledigt, jag skulle egentligen ha jobbat från åtta i morse tills tåget går mot Uppsala men nu sitter jag hemma och funderar allvarligt talat på att ställa in helgen. Är så otroligt avgrundstrött. Men det kommer ju såklart inte hända. Ska packa trossen, skriva två PM, skriva en motivering till en post jag vill ha, baka en äppelkaka, leta räkning, betala räkningar, vika tvätt och förhoppningsvis hinna bada Prinsen innan två, tror ni jag klarar det? Återstår att se, lär väl sätta igång nu och ta ut parven på morgonpromenad, men jag gissar att han kommer streta emot för regent trots att hans blåsa håller på att sprängas... 
 
 
Packa packa hela dagarna lång. I onsdags packade fem personer 24x80 påsar på en dag, det ni, det var riktigt grymt jobbat om ni frågar mig. 
 
 
Pitchermys byttes ut mot grillfest på gården. 
 
 
Prinsen välte grillen med sitt superlånga gårdskoppel så han var 30 cm från att få sin första brännskada... Som tur var hade han marginalen på sin sida...
 
 
Fridas handmodellande är som ni ser, exeptionellt. 
 
 
 
Så här vill jag spendera dagen, helgen, livet. Prinsen livsnjutaren. 
 
 
 

Tidsvriden

God kväll!
 
Efter veckans övning har jag helt fuckat upp min tidsuppfattning och dygnsrytm. Jag har slagit upp stabstält och en hel förläggning klockan två på natten till sen morgon, sovit fyra timmar mitt på dagen och patrullerat i takt med soluppgången. Helt sinnessjukt hur tidsbegreppet bara försvann och istället blev tunna siffror då si och så skulle göras. Klockan tolv betyder ju vanligtvis lunch, men vissa dagar betydde det powernap. 
 
Galet. Hur mår ni mina fina? Jag vill egentligen bara ösa ur mig allt som hänt den senaste tiden som jag inte berättat för er, men min otroliga trötthet och... tomhet tar över och suger åt sig all energi. Hela maj har känts som en enda stor militärövning och när jag inte gått i mina supersköna känga 08 har jag mest susat genom sverige i något tåg. Jag märker på mina fötter att de börjar bli en aning platta (av allt stående, gående och sovande i de...) och att mina hårtoppar återfått sin mjukhet och fall nu när jag inte festfixat och lockat det så ofta. 
 
Det är förstås svinkul att vara involverad i så mycket, att få träffa så många olika människor och se så många fantastiska ställen. Men semester snart börjar bli lägligt. Semester från semestern. 
Denna måndag har inte gått i många knop, har haft fullt upp med att hålla koll på Prinsens senaste promenad... Kom hem strax innan ett i natt och gick direkt ut och sprang tills flåset blev för tungt innan jag somnade, så det är förklaringen. Men imorgon ska jag ta tag i alla räkningar, mailen och sommarschemat. Nu ska jag knoppa!
 
 
 
Morgondagens målbild: Utvilad (men inte övervilad), fräsch och välklädd. Klädvalen ska iallafall inte bestå av 50 shades of green... 
 

KFÖ

 
Krigsförbands övning. Jävligt mkt lök atm, men igår besegrade  vi de norska  styrkorna och idag har vi ongrupperat från Åre/Järpen till Östersund och inne i en byggnad. Dags för ordergivning, later!

All I want

 
 
Source
 

Slut

Halloj!
 
De två senaste dagarna har varit djävulska, jag har tampats med den där teateruppgiften som egentligen inte är så svår, men som har blivit världens projekt bara av allt uppskjut. Jag har konstant huvudvärk, noll ork, ett dåligt kylskåp och mardrömmar om den där uppsatsen. Men nu är det över. Nu kan jag faktiskt smita undan med gott samvete. Har inte hunnit få mycket gjort idag, som jag skrev i kalendern att jag skulle uträtta... Men jag har iaf gjort det viktigaste, som att skriva klart, packa inför imorgon, skicka mail till kompanichefen och så. Och så har jag hunnit till volleybollplanen för en halvdan match, men lite sol fick jag då på mig så jag är väl rätt... nöjd. 
 
Nu får kroppen slita i några dagar innan jag kan pusta ut helt och blicka framåt nästa helgs äventyr. Kommer springa i de Norrländska skogarna dit internet inte når, men det är okej. Jag gillar östersund. Jag gillar skog men framförallt älskar jag att bara vara onåbar. Sen kan jag ta tag i slösurfandet igen och tacka alla för fina gratulationer och svara på mail o dylikt, hehe. Ha det gott så ses vi!
 
 

FVRM slutövning

Vi har slitit, svettats och... Nej, nu skojar jag bara. Livet som biträdande instruktör är ganska chill. Väldigt stressigt i omgångar och väldigt väldigt lugnt då och då. Jag och Fastesson (Jacob) tjänstgjorde som biträdande instr under övningen och det var väldigt lärorikt!) Det är riktigt kul att se hur verksamheten ser ut från befälens synvinkel och jag är redan sugen på mer. Det var ganska mycket dötid de första dagarna, då vi inte var fördelade på någon tropp. Men när eleverna väl kom ut i fält fick vi jobba desto mer. Jag fick hålla en lektion i första hjälpen som jag så länge planerat och varit nervös över, vi fick sätta ut en punktorientering, som det kan nog vara jobbigare än att springa den... Jag har fått brummat iväg på många äventyr i staden och även spelat olycksoffer en hel dag under elevernas strapats, jag och Fastesson skulle agera skadade under en byggsrasning. Och vi var väldigt virriga. Önskar att jag får videon från Fredriksson snart så kan ni få er ett skratt. Det var många sammanbitna miner, panik, ångest, stress men också väldigt mycket kunskap som fastnat sen min lektion dagen innan. Jag spelade en förvirrad dam som inte alls ville sammarbeta med de som var först på plats för att hjälpa oss... Stackars elever, och stackars mig som fick blåmärken vid bröstbenet av alla pain response-försök. En grupp gick så långt att de brottade ner mig och satt fyra pers ovanpå mig för att lugna mig, men då höll jag på att skada mig på riktigt. Resten av helgen fick vi hänga med GK:arna och under bussresan hem var det full fart i bussen. Jag och Malin fick så tråkigt att vi "plåstrade om" eleven bakom oss. Haha, fina kollegor, bra övning och roliga elever! Ser fram emot att få jobba vidare mot instruktör.
 
 
 
Fina Malin på mitt favorithak innan vi begav oss hem för sömn.
 
 
Haha, knasiga Lu hade med sig en massa socker för bussresan.
 
 
Punktorienteriungs fix!
 
 
Kontraster, snö på vissa skogsställen och stekande sol på "kaserngården". 
 
 
Min Min  Min mentor LG och Fastesson!
 
 
Sjukvårdsmoment under strapatsen. 
 
 
 
Bästa Fastesson!
 
 
Stekande arbetare, redo att ta emot punktorienterare
 
 
 
Agerade barnvakt åt Karlströms Jr och hans kompis, som aldrig ville somna. Haha
 
 
 
 
Fastesson är en levande klätterställning.
 
 
 
 
Vyn <3 
 
 
 
Vi friserade om en elev, jag och bästa MAlin. Hahah
 
 
 
Ovanligt nog flödade energin på vägen hem...
 
 
 
Fastnade mellan Gävle och Uppsala i två timmar... Mindre skoj...
 
 
 
 
Min och Elisabets privateskort i Stockholm... Lus supertaxi/limo. GALET

Örebro - Borlänge

Ostig panpizza från favoritpizzerian - systuga - krämig äggröra och Borlänge Tidning -  och dålig shoppingtur. Örebro - Borlänge under två dygn.
 
 
 

Teateravslut

En måndag för två veckor sedan gjorde vi vår sista teaterlektion. Vi hade under några veckor arbetat med ett scenarbete och det var nu dags att visa upp verket för övriga kursare. Jag, Jonas och Marita hade scen 8 och jag fick den stora äran att spela huvudrollen i vår lilla grupp. Nervositeten smög sig på, men trots den, eller kankse tack vare den så satte vi "numret" så himla bra! Repliker, taiming, ansiktsuttryck och kroppsspråk. Vi har övat så många gånger, disskuterat hur vi ska gestalta våra roller och ändrat hundra gånger. Men slutprodukten var verkligen klockren och det var så fint att se de andra gruppernas framföranden, men samtidigt väldigt vemodigt -  eftersom att det var vår sista lektion. Efter lektionen, vemodig som man är lovade vi att hålla igång och inte tappa bort kontakten i väntan på Teater III som någon gång i framtiden kommer, så vi startade Teater 2.5. 
 
Sen cyklade vi till Pinchos och åt och skrattade tills personalen slängde ut oss. Fantastiska människor, som gjort mig till en bättre verision av mig själv. När man går en teaterklass, känns det som att man tillåter varandra att fela och uttrycka sig på sitt egna sätt, det är då som man kan skapa något magiskt tillsammans. Det är som att man sagt att man ser ifrån den sociala normen och på så vis gör lärandet mycket mer fritt och kravlöst. Jag har nu gått tillsammans med några av de här i ett år och jag måste säga att det har varit så himla lärorikt. Det har stundtals varit väldigt svårt, när man tvingats visa sidor man vanligtvis inte visar eller vill visa men, på något sätt den riktiga Betty, fast ändå i en roll. Jag har lärt mig otroligt mycket, om hur jag ska agera men också om att teater är så mycket större än att bara spela en roll. 
 
 
Nästan hela gänget, Jonna fattas.
 
 
Standard på Pinchos, skaldjurspasta och fish'n'chips. Men tyvärr tyckte jag inte att maten var lika magisk som den brukar vara, kanske berodde på klockan o att kockarna ville hem... 
 
 
Haha, körde på Adams Pinchoskonto, här med den andra intagningen, bläckfiskringar som var en aning för flottiga, smaklös västerbottenpaj med smakrik räkröra och cremebrule. Kör alltid på havstema på Pinchos, då blir man knappast besviken, förutom den här gången då då... 
 
 
Det här gänget satt kvar tills stängning och ville knappast skiljas efteråt... Fina människor.
 

När livet är emellan

Hej vänner!
 
Vilken hektisk tid vi kommit in i nu! Men tänker jag efter har maj månad alltid sett ut så här, mer eller mindre. Resor, jobb, utbildningar, avslut, uppsatser och livet däremellan. Sen vi sist språkade, vad jag påväg till Stockholm och Östersund för slutövning i Flygvapnet. Vi hade några fantastiska dagar, med riktig hetta, roliga uppgifter (spelade olycksoffer en hel dag) och en hållen lektion för min del. Som faktiskt gick bra, bättre än jag förväntade mig. Sedan for vi till Stockholm, jag sov över hos den andre Elisabet och vi pratade igenom hela natten om kursen som var tills vi insåg att vi visst behövde lite sömn för kommande dygn. På morgonen tackade jag Östersund för en fantastisk slutövning och kära Stockholm för en supersnabb visit. Och bästa sushin. Oavsett hur lite tid man har i Stockholm, tar man sig alltid tid att besöka favorit sushihaket. 
 
När jag kom hem till Örebro passade jag på att "plugga lite" innan det var dags att bege sig mot filminspelningen. För några veckor sedan gjorde jag och Alexander en casting som tog halva kvällen och i måndags fick vi utdelning i form av att medverka i reklamfilmsinspelningen. När vi kom till platsen stod massa ljusskärmar, kamerautrustning och ljudsladdar överallt. Hela produktionen skändes väldigt påkostad o proffsig, det blev en lång eftermiddag/kväll/natt hos teamet men jag hoppas att jag ändå presterade och sedan med stolthet kan visa er resultatet. Tisdagen efter åkte jag till Borlänge för jobb, miljöträning och ärenden. Några kompisar hann jag hastigt hälsa på och lillhjärtat fylldes på med kärlek. I fredags fyllde jag år och återvände med Prinsen o Sussi till Örebro för födelsedagsfestsförberedelser och ett bra ryckpass. Lördagen var magnifik, fantastisk och fylld med kärlek. Nu, söndag planerar jag veckan och städar upp efter sovsällskapet som sovit över här i helgen. I veckan väntar en teaterinlämning och en spännande KFÖ med kompaniet uppe i Östersund. Och nästa vecka planerar jag att återvända till Borlänge i veckan innan jag åker till Uppsala för träningsläger eller till Stockholm för tjejweekend. Veckan efter är det flyttstädning i Örebro, personalfest på Bryggan och hemflytt. Fatta vad mycket roligt som står på schemat! Men också många energikrävande aktiviteter. Jag vill uppleva allt, men jag vill samtidigt att maj ska vara över så jag slipper stressa. Och kanske lite för att vi också åker till Thailand i början av Juni... Hehe
 
 
Bjuder på en bild fullmatad av kärlek. Så ska maj månad klaras av! Så oroa er inte att jag glömt er, jag har bara väldigt mycket att göra. PUSSSS
 

Inte lätt

Det är ingen lätt uppgift för världens mest sentimentala person att gå igenom sitt flickrum, som numera ligger nerpackade i tusentals flyttlådor. Jag har gråtandes gått igenom många högstadieminnen, skolkataloger, minnesvärda kvitton (ohja, de är många), roliga texter, konstiga presenter, kläder och skrivböcker. Allt som en gång var hela ens värld, men nu bara är jobbiga minnen.
Ett jobb som vanligtvis går på en helg har blivit till ett evighetsgöra. Det tar tid att minnas tillbaka till gamla relationer. Platser. Saker. Men det tar framförallt tid att komma tillbaka till nutid och uppskatta allt fint jag har i livet just nu. 
 
 

Magiskt

 
Denna solnedgång hälsade mig välkommen tillbaka när jag körde in i Gustafs och Dalarna. Fantastiskt fint. Magiskt. 
 

Elina och Stella

Efter jobbet som var fantastiskt, men lite stressande pga alla PLU bortfall, så åkte jag över till Elina och Stella för långpromenad. Solen sken och vinden svalkade då och då så vi knatade på, vipps så hade vi tagit oss en halv mil upp till Romme och nerför kyrkbacken. De fyrbenta var till en början lite anfådda men i skogarna och i skuggan var det inga problem. De var så duktiga så! Vågade till och med hälsa på en häst som stod och smaskade brevid promenadstråket. Det var jättemysigt, få umgås lite med en gammal vän och samtidigt träna både oss och hundarna. Nu är Prinsen helt utslagen och jag ska njuta av lugnet och passa på att skriva lite på teateruppsatsen, eller, ja, känner jag mig rätt kommer plugget mynna ut i GoT marathon, har inte sett de två senaste avsnitten så jag har mycket att se fram emot! 
 
 
 
Haha Prinsen var så sugen på lek så han försökte liva upp stämningen i hästhagen, haha!
 
 
Vätskepause.
 
 
Middagen stod och väntade på mig när jag kom hem. Salt lax, ris, lökomelett och lite grönsaker.
 
 
 
Middag till den här vyn, lyx. 

Vackra ting

 
Source

Snapshots

De senaste timmarna har innehållit många squats på gymmet med sussi, några minuters sollapning, tågresa till Stockholm, middag på favoritsushihaket med Malin, bussresa till Östersund och snart är vi där. Ser fram emot övningen, är astaggad på mer träningsvärk och taggade ungdomar! Ses om några dagar bloggis! 
 
 

KAos

Hej hörrni!
 
I och med avslutningsmiddagen igår känns det som att sommarlovet redan börjat. Jätte konstigt. Jag är i full färd med att packa ner mina kläder, sommarkläder och militär uniform för två veckor framåt. Det är mycket nu. Tänkte åka hem redan i eftermiddag så jag hinner umgås lite med mamma och pappa innan jag åker till Stockholm och vidare till Östersund på torsdag. Men det är mycket som ska med mig hem! Har lite lätt panik sådär, försöker skriva ner allting på en lista men i huvudet har jag så många saker snurrandes så jag knappt kan få ner ett ord. Haha, det är så typiskt mig. 
 
Vi får väl se om jag saknar ombyteskallingar när jag står i de djupa Österundsskogarna och fryser... Kan mycket väl bli så. Måste kila, Prinsens saker ska ju också med!

Påminnelse

 

En soluppgångspromenad

 
De här två gentelemännen kom och hämtade mig från Kåren igår efter stängning. Klockan var nära fem, luften ljummen och solen på väg upp. Jag var helt slut efter jobbet och en aning besviken, på min placering (ville stå i baren) och på arbetsuppgiften. Det var inte alls lika tacksamt eller ens roligt att stå i garderoben. Hann ju inte ens se vilka som skulle gå hem med vilka... Det enda roliga var att få träffa Anja. Men, soluppgången och dessa guldkorn vägde upp det hela. Taaack! 
 

Skallebank

Maj månad. Bakom mig lämnar jag en ganska annorlunda vår där fokuset varit på lill Prinsen och hans uppväxt. Härre Gud, jag har fått min första hund! Det är fortfarande för stort att ta in. Men nu börjar en period där fokuset flyttats till grönkläder, skog och utbildning. Mycket pingpong resande och med resor som avlöser varandra. Det ska bli intressant att få vara med på så mycket - hela tiden, men samtidigt är det lite svårt att få ihop mitt schema på hemmaplan. Vilka dagar ska jag vara i Borlänge och jobba? När kan jag lämna Prinsen hos mamma o pappa eller Adams föräldrar? När ska jag hinna födelsedagshandla? Träna? Rensa garderoben inför sommaren och thailandsresan? Och viktigast av allt, när hinner jag andas ut? 
- Knappt alls, har jag insett nu när jag sitter med maj månads detaljplanering. Och alltsammans ger mig skallebank. Varför tänkte jag inte på det innan jag tackade ja till alla roligheter!? Fast en annan mer relevant fråga är, NÄR ska jag lära mig? Det är ju inte första gångn precis... 
 
 
 

RSS 2.0