Helt frälst

Var på spelkväll hos Olle & -Ellen igår och under allt Buzz, Tre snabba och pekleken kom vi in på romantiska filmer, och världens tjejsnack bröt ut. Blev tipsad om filmen Me before you s soundtrack, och efter första tonen var jag helt frälst. Har velat se den filmen så länge, men varken tid eller intresse från Adams sida har funnit så det har helt enkelt inte blivit av. Men under VFUn som kommer de tre närmsta veckorna ska jag banne mig ta mig tid att se den! Förövrigt, trevlig dag, handledningstillfälle för examinationsuppgiften och regn. Och trevlig kvällsavslut såklart. 
 
Idag, fredag har jag bara tvättat, skurat hela hemmet efter Prinsens olycka och pluggat. Ingen glammig fredagskväll med andra ord men med dessa två helt perfekta Betty-låtar går den iaf att ta sig genom! Få se det som en belöning att (om jag någolunda känner mig klar) får gå på stan och shoppa med Frida imorgon, och ställa till med grillfest på kvällskvisten. Det om något är jag värd. Hoppas jag. 
 
 
En från gårdagen!
 
 
 
 
   
 
... Och två fantastiska får avsluta det här händelselösa inlägget. 
 

Födelsedagfest

 
Bättre sent än aldrig, här kommer en tillbakablick på vår födelsedagsfest!
 
 
En liten gruppis på merparten som deltog! 
 
 
11 pers i vår lilla tvåa, rekord. 
 
Syrrans lilla "svit". 

Högvarv

Verkligheten är hård, kall och himla grå. Jag kommer hem till stress och en helt annan värld än den jag lämnade kvar i onsdags. Jag var förväntansfull, insåg allvaret att åka bort på övning och vilket uppgiftsberg jag skulle ha när jag kom hem, men jag trodde aldrig det kunde nå sådanna här höjder. Jag har varit jätteledsen sen jag landade i måndags natt/morgon. Dels av allt åkande, illamåendet som obotligt dyker upp när man åker tåg och läser samtidigt och dels för att jag var trött - av naturliga skäl. 
 
Träffade Olle igår för att catcha upp hur seminariet gått och hänga lite innan vi åkte till vår VFU plats. För det första har klimatet i gruppen ändrats och för det andra har vår seminarielärare fått för sig att ändra sitt ord om gruppindelningar... Jag var verkligen överlycklig över min gruppkonselation, engagerade, kunniga och framförallt lättsamma människor att arbeta med. Raka rör och likadana tankesätt. Enkelt. Jag hade inte kunnat önska mig en bättre grupp helt enkelt. Men nu, nu ska vi plöttsligt byta inför nästa delkurs. Och inombords bröt jag ihop när Olle avslöjade nyheten. Jag kände att jag hittat hem men plötsligt ska alla flytta ifrån mig. Det känns inte rätt. Inte nog med att jag klantat till förra inlämningen och troligtvis måste göra om uppgiften, inte nog med att den stora examinationsuppgiften ger mig ångest bara när jag snuddar tanken på den så ska vi byta grupper! Förstår ni stressen? 
 
Ohanterlig. Jag har typ fått spänningshuvudvärk av allt grubblande och ältande och det är redan jobbigt som det är. Men idag bokade jag och viktoria in en "rehab" och efter mötet så kände jag mig faktiskt bekymmerslös, normal. Jag är fortfarande skeptisk till om den funkade, men så länge som jag inte känner mig nerstressad och nedstämd är jag lycklig. Och det är huvudsaken. Nu ska jag göra ett tappert försök att formulera mig akademiskt och kärnfullt. Söndagen är inom räckhåll och så min återvändande fritid, hade! 
 

Tågresor hit och dit

 
 
 
Hej bloggis! Har varit på övning med kompaniet i Arvidsjaur... Och nu åker jag tåg. Massa tåg. Men som tur är går den här resan som på räls, ha ha. Inga förseningar och inga idiotlösningar som SJ erbjöd på resan upp... 
 
I och med allt tågåkande har jag nu kommit på en lista över saker som jag älskar eller stör mig på under en tågresa. 
 
Älskar
+ Se bitar av Sverige man aldrig annars ser
+ Det är bäddat för plugg, egentid och avkoppling
 
 
Ogillar
- Läckande hörlurar
- Människor som pratar i telefon, hela resan mellan Sthlm och Örebro
- Åka baklänges och se allting försvinna bakom tågvagnen
- SJ
 
 
 
 

En bottenlös förtvivlan

 
 
Mitt i värsta tisdagsstressen händer det som absolut inte får inträffa. 
 
Det har inte varit lätt idag ska ni veta. Förmiddagen, föreläsningen och fotograferingen för Bryggan gick okej men sen gick det utför. Allt bara föll när min dator, mitt i en meningstillverkning till min vetenskpliga text bara slutade fungera. Den blev svart och vägrade att starta om sig, jag böt sladd och trodde att en annan laddare skulle lösa problemet, men icke. Och någonstans i min bottenlösa förtvivlan över att jag inte kunde skriva klart texten förstod jag att allt annat också gick förlorat. Seminarieuppgifter, kamerabilder sen 2010 och min vetenskapliga text som jag setat med sen i helgen... Allt försvann på en bråkdels sekund, och det var inget jag kunde göra för att stoppa det. Efteråt följde en dimma av tårar, bottenlös förtvivlan och ylande samtal som egentligen inte gjorde mottagaren klokare. Jag grät och grät, fulgrät tills jag var helt uttorkad och låg som en blöt pöl i vår säng. Sen klämde jag ur några tårar till. 
 
Det är märkligt hur långt man gräver ner sig när man är bottenlöst ledsen. Jag har inte kunnat fokusera, inte skrivit ett enda ord, men på något vänster har jag ändå lyckats få tillbaka en text och fått den inskickad. Så jag antar att jag tar mig framåt, även om det innebär ett steg fram, två steg bak. Nu ska jag försöka packa trossen enligt anvisningarna och försöka få med mig det viktigaste, tandborste, rena kalsonger och legitimation. Och sen försöka sova. Man blir trött av att gråta inälvorna ur sig. För sova lär jag nog inte få göra nästkommande natt då det blivit fel på kompaniet och jag, troligtvis får sova över på tågstationen i Östersund ist för på kasern... Jag har några intressanta dygn framför mig... Får se om jag överlever de eller om jag känner för att ge upp. 
 

Hjärnvärk

Ibland blir jag lite fundersam över mitt val av utbildning, stundvis är det svinkul. Den senaste tiden har vi arbetat med moraliskt och etiskt ansvar vilket också är intressant, men så komplext. Så invecklat att jag ibland börjar tvivla på att jag kommer bli en bra lärare i slutändan. Alla tankar ger mig migrän och texterna som ska skickas in blir tomma ark. Och så går det runt. Har arbetat med en inlämningsuppgift hela helgen som på papperet är rätt enkel att få ner, en vetenskaplig text och så en reflekterande och argumenterande text som knyter ihop säcken, men i mitt huvud är det hjärnstillestånd. Jag får inte ner mina tankar i läsbara ord och tänker jag mer på saken blir jag bara förvirrad. 
 
Som tur är, jag har iallafall lyckats få ner den vetenskapliga texten och sitter nu och väger vilka tankar jag ska reflektera kring. Det finns många, samtidigt som dem är få. Men snart ska jag sluta tortera mig själv i den här långa och utdragna skrivprocessen och skicka in skiten, färdigskriven eller inte. För jag har andra äventyr att blicka fram emot. Tillexempel, vankas det SöF (särskild övning (för) förband) på onsdag i Östersund och vidare i Luleå! Ska faktiskt bli otroligt skönt att få komma bort och bara fokusera på en uppgift i några dagar. Det har varit otroligt mycket nu, inte för att jag tvivlar på att SöF:en kommer bli annorlunda, men det ska ändå bli skönt att få använda kroppen lika mycket som hjärnan. Den behöver en välbehövlig semester nu. 
 
 
En gammal bild från förra KFÖn! LG är kameraman och dukumenterade varje persedel jag la i! Haha.
 

Veckan i en snabbrepris

Förstår inte hur tid kan försvinna, bara så där. Den här veckan har i början sett väldigt jobbig ut med en veckostart med ett seminarium, följt av mer skolarbeten och ett till seminarium, en härrans massa fester och firande och en trasig bil. Och nu är den slut. Känner mig nästan lite tom efter allt som passerat. Alla härliga människor man träffat, alla jobbiga skoluppgifter man faktiskt tragglat sig igenom, jakten på de försvunna glasögonen som hållt på alldeles för länge och hemuppgifterna. 

Idag är det söndag vilket för mig innebär egentid i form av hemmaspa och en härrans massa plugg. Jag har en vetenskaplig text att skicka in tills måndagen och två seminarier att förbereda med gruppen innan jag åker upp i landet för SöF med kompaniet. Jag hoppas att tiden fram till onsdag går hälften så segt som veckan gjort, för nu behöver jag verkligen en ocean av tid om jag ska hinna med allt innan resan. 
 
 
Bus med hundarna, Prinsen med hans bästa vän Dogge! 
 
Måndag, heldag med seminarium och föreläsningar. 
 
 
 
Tisdag:  Heldag i skolan, långpromenad med Jennifer runt Oset och födelsedagsfest för Anton som dagsavrundning. 
 
 
Onsdag: Grupparbete och collegefest med de här, Patricia & Olle. 
 
 
Torsdag: Lekdejt med Juno och Bruno innan seminarium. 

 
 
 Seminariet avklarat och långpromenad med Prinsen för att få vädra hjärnan. På kvällen tjejkväll med Frida och långpromenad i shorts och långtröja (!!) 
 
 
 Fredag: Fredagslunch, stros på stan, hämta ut mina efterlängtade brillor, plugg och senare på kvällen en spontanfest hos Olle & Ellen. 
 
 
 
Lördag: Tvättstuga, såpasporter, häng med Karin, förfest på Tärnis och sedan vidare mot Kåren för pyjamasparty. När jag kände mig nöjd gick jag hem och raka vägen till sängen. Kl 03.30 kom Adam hem från sin grabbkväll och bjöd mig på nattpizza - i sängen. 
 
Och nu söndag mår jag bara dåligt och är dessutom begravd under alla böcker... Men så har livet sett ut sen senaste veckan! I stora drag. 

Grönt är skönt

 
 
Förlänger sommaren med gröna sköna bilder. 

Metareflektion

Hej hur står det på? 
 
Jag har fått en fläng av tänkarinfluensan, ni vet den där jobbiga influensan som smittar ner alla ens tankar och all vaken tid och energi går åt till djupdykning i saker som egentligen inte behövs tänkas på - så mycket. Jag tänker så det knakar, länge och intensivt och ibland kommer jag på mig själv med att bara stirra ut i tomma intet för att jag är så fast i min egna tanke. 
Det är svinjobbigt. Iallafall i samband med en intensiv skolgång, även om det kan vara skönt att överanalysera småsaker ibland. I övrigt är livet väldigt bra, skolan tar upp den större delen av vardagen och när jag inte städar eller studerar försöker jag finna tid att slutföra sidoprojekt som dykt upp. Reparera bilen. Titta klart på Orange is the new black. Skriva med mina nya kompisar. Tänka att jag ska träna och slå nya pers. Ja, ungefär så. Och mycket mer. Så här ser jag på livet just nu. 

 
 
 
 
+ Jag älskar livet! Känner att jag hittat en utbildning som jag verkligen känner ett stort engagemang för, trots det höga tempot. Alla nya kompisar underlättar skolgången ngt enormt. 

+ Det underbara vädret, jag har kunnat gå i kjol sen vi började skolan för tre veckor sedan.

+ Alla tankar har gjort mig mer kreativ och sugen på att uttrycka mig i skrift igen, vilket kan vara skönt i sig, att få ner tankar i ord och se att det ändå inte är något stort problem. 


- Bilen har gått sönder och det är ett himla meckande att försöka få ner den till verkstaden flera gånger i veckan, tidskrävande och oekonomiskt... 

- Jag har energin och viljan att springa milen dagligen och gå ner till gymmet för att köra tyngdlyftning och nå nya höjder, men mitt ena knä strejkar och det gör mig så otroligt förkrossad. 

- Livet går för fort. Jag känner inte att jag hinner njuta av varje dag som går - för att det går för fort. 
 
 
 

Kodline

 
 
When you said your last goodbye
I died a little bit inside  
 
'Cause you brought out the best of me
A part of me I'd never seen
You took my soul wiped it clean
Our love was made for movie screens 
 
Totalfastnade för dessa meningar och tyckte 
det var smart att förvara de gär på bloggen. 

Min nya evighetssång

 
 
Bara The Scientist är fantastisk i sig själv. Men med Gabriella kan ord inte förklara kombinationen, magisk känns som en underdrift. Njut. 

Fantastiska saker

 
 
 
  • En varm dusch. Bra tryck i slangen och några grader över 37 grader, fantastiskt

  • Något så vardagligt som en toalett, speciellt efter en fältvecka. Känslan att få sitta ner och slappna av är helt outstanding. 

  • Ett städat hem

  • När man ser något fint i butiken men sedan hänger tillbaka det, varje tillbakahängt plagg är en stor vinst för shoppingkungen, haha!

  • När man vaknar av sig själv, klarvaken och inser att man får ligga kvar hur länge man vill

  • Muskelminnet när man återvänder till gymmet efter en lååång semesterpause

  • När man storhandlat och man kollar ner på kvittot och det står "du har sparat:"

  • Kompisar man inte träffar så ofta pga geografiska avstånd, men när man väl ses känns det som igår

  • Att kunna skörda kryddor från sin egna lilla fönsterodling

Vakthund

 
 
Eller flugjagare, oklart.

Grillkväll

 
 
Jag kände för en social tillställning, introschemat gapade tomt och jag passade på att dra ihop en grillkväll. Fler än den obligatoriska läkarklanen kom, Emma, Frida, Anna och till och med superupptagna Anton hade ett hål. Det blev en mysig kväll, med mycket prat skratt och BBQ tapas, burgare, korv, mörade skivbitar, halloumi rullbacon. Himelskt gott. När mörkret gjort sitt intrång flyttade vi upp till Daniels lägenhet för fortsatt skvaller, krokanttårta och fotboll. När klockan närmade sig PH tid flyttade vi tjejer vidare till Fridas lägenhet. 
Och när programmet var över och Emma avlämnad vid bussen tog vi en nattpromenad. En ljummen sådan. Ashärlig.

En gammal favorit

 

Snapshots

När jag inte hinner skriva några rader här dagligen känner jag mig ofullständig. Det är något magiskt i skrivandet och får jag inte den dosen regelbundet blir jag som en tillstängd vulkan. Jag kan inte lova varken mig eller er att jag kommer ha tid att dagligen skriva här, men jag ska försöka. För min och er skull, för vem vill inte titta tillbaka på sin studietid i framtiden? Här kommer iaf några snapshots från den senaste tiden. Njut, det har jag gjort även om tempot varit som på autobahn. 
 
 
 
Middagsdejt med Adam, Frida och Daniel. Förrätt: Caprese med stum mozzarella som omväxling. 
 
 
Megagosisar och numera granne. 
 
 
Fredagslunch med Viktoria och Läkarklanen (delar av den) På Stora Örebro, Schnitzel och gravadlaxpasta med parmesan i mängder. Mums!
 
 
Efter maten och lite shopping drog vi oss till tennisbanan, för egen del slog jag några bollar innan jag gav upp och gick på prommis med Prinsen och Frida. 
 
 
 
Vädret här i Örebro är fantastiskt, snudd på sommar vissa dagar och då måste man ta vara på den möjligheten - nämnligen välja barbent och sandaletter! 
 
 
Under torsdagen spontanbokade jag in mig för blodprovstagning. Jag har alltid haft som dröm att bli blodgivare, men inte riktigt kunnat hantera min på senare dag uppkomna nålskräck. Men nu när jag gjorde det som hastigast mellan två föreläsningar, hann jag inte reflektera över det så mycket innan jag låg i stolen med nålen och blodet utpumpandes. Nu väntar jag på provsvar och går alls igenom är jag nog givare innan slutet av året. En liten rolig sak var att sköterskan berömde mina vener och frågade om jag ville bli plasmagivare när jag ändå höll på. 
 
 
 
 
 
Berlin. Tjejweekend. Semester. +35grader, skönt att komma bort och fånga "sommaren" en sista gång innan skolan drog igång.
 
 
 
HvSS tävling i Vällinge för Flygvapnet. Vi kämpade mot sena avhopp, vätskeförluster och elitungdomar, men vi tog oss i mål, och placerade oss i fronten, här nedan kan ni se några av mina tappra adepter och ovan Biar, min lilla Zlatan. Ett sjukt bra killag med ambitioner och spring i bena. 
 
 
 
Bilkön ut från Stockholms innerstad en fredagseftermiddag är inte nådig... 
 
 
 
Det bästa med två världar är att korsa de. Här ovan ser ni mig och Adam, på vegandejt med Filippa och Zack. Borlänge möter Stockholm. UNG redaktionen möter Flygvapnet. 
Var lite skeptisk innan mot den veganska maten, skulle vi bli mätta? Skulle det ens finnas mycket att välja på? Men alla mina fördomar krossades när Filippa dukade upp ett helt bord med godsaker. Och oj vad gott det var! 
 
 
En fantastisk Stockholmsvistelse och en weekend med min soulmate. KAN det bli bätre?

Välkommen helg!

Hej bloggen! Jag är mer än sällan inne här och livet har galloperat förbi mig, eller snarare med mig - dragandes i stigbygeln, fastklämd och skärrad. Det har gått många veckor nu sen jag senast skrev några rader. Jag vet att en blogg fungerar så att man ofta skriver men jag har liksom inte haft den tiden. Det har varit en sån tidsperiod nuEn sån där period då man tappar bort tidsuppfattningen och bara betar av roligheter efter roligheter. 
Eller, ja, jag har fyllt mina dagar med monsterpass, en tävlingsvecka i Stockholm på HvSS, en tripp till Örebro för att slänga in alla saker innan jag återvänt till Borlänge för att göra klart de sista sakerna innan avfärden mot Berlin. Och nu, ja nu har jag precis gått klart min första universitetsvecka på lärarprogrammet. Det är otroligt hektiskt, även för mig som läst två terminer innan på universitet. Kurslitteratur som fyller ett bokhyllsplan, gruppkontrakt, seminarium (!!), plugg och på det vardagen. 
 
Men nu är det helg och då är det mer än okej att ta sig en pluggpause. Har spenderat min lediga dag på att städa hemmet. Gått igenom mina skönhetsprodukter, skrubbat badrummet, steriliserat diskhoet, dammsugit och plockat undan och upp. Till kvällen bestämde jag och Frida oss för en minikräftskiva, som plåster på såren för den jag missade igår hos Filippa i Stockholm. Och den satt fint. 
 
Imorgon väntar verkligheten och en trave böcker på mig, vore ju dum om jag ljög och sa att jag längtar, men lite. 
 
 
 

RSS 2.0